KPSS Kadrolar ve Atamalar Genel Paylaşım

canım bu senin okuduğun ölen memur ve bi şekilde yok olan boşluklar yüzde 25e inmiş durumda yoksa diğer alımlarda öle bi durum söz konus değil açıklandı zaten 15000e yakın memur alımı olacak bunların 7000 gibisi lisans 3000küsür önlisans ve 4000küsür de lise mezunu olacak canım a.s.

Arkadaşlar sonunda KPSS kadrolar açıklandı nasıl tercih yapılacağı konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa benim gibi zorlananlara faydalı olacaktır ve dualarımızı alacağından emin olabilir mesela tercihler yanlızca internetten mi yapılıyor vs... vs... lütfen yardım şimdiden teşekkrler

evet canım internetten kendimiz yapacağız tercihleri..
Adaylar tercihlerini, 24 Aralık 2008 – 5 Ocak 2009 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesinde yayımlanacak olan Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden kendileri yapacaklardır.>>>> bu da resmi duyurudan aldığım bi bölüm..

ayrıca önceden tercih yapmış biri olarak her türlü sorularınıza, elimden geldiğince cevap verebilirim..

tercihler internet üzerinden olcakmış elden evrak yada posta yoluyla kabul etmiyolar ve şifren olmalı tercihlerini yazarken internetten kendin yapamıcanı düşünüyosan okullardan kitapcık almıştık hatırlarsan sınava başvururken ordaki kişiler tercihlerini yazmana ve şifre almana yardımcı oluyolar ayrıca tercih formunu okullardanda alabiliyomuşuz sadece nette yayınlanmıyo ben gidip almayı ve daha ayrıntılı incelemeyi düşünüyorum..bende lisans mezunuyum ve ilk defa tercih yapcam sınıf ve derecenin tam olarak ne anlama geldiğini bilen varmı acaba

canım derece denen şey, hani devlet memurlarında kademeler oluyor ya işte o..mesela en yüksek derece1 in 4 üdür ve fazla maaş alırlar..çünkü daha çok çalışmıştır, yıllara göre değişir..
örneğin 10 derece yazyor karşısında.. senelere göre bu derecen düşecek ve buna göre de maaşın artacak..
sınıf ise nerde çalışacağını gösteriyor..GİH mesela Genel İdari Hizmetler demek..
sınıf bölümünde "---" işareti varsa sözleşmeli pozisyon demektir..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

yardımların için teşekkürler ben şimdi ilk defa tercih yapcam ve lisans mezunuyum kamu bölümü derece olarak bakıcam dimi kaçıncı derece olcak

yardımların için teşekkürler ben şimdi ilk defa tercih yapcam ve lisans mezunuyum kamu bölümü derece olarak bakıcam dimi kaçıncı derece olcak

yani orası sana kalmış tabii..mesela 6. derece 9.dereceden iyidir..
diyelim ki 9.dereceden başladın, 6 ya inmek için birkaç yıl(belki daha fazla) çalışman gerekir..
fakat 6.derece gibi memurlukların puanı daha yüksek olur tahminimce.. yüksek puan alanlar oraları tercih edecektir çünkü.

yani derece en yüksek sayı olursa benim girmew şansım var çünkü derecesi küçük olanları yüksek puanlılar yazcaktır büyük olasılıkla anladım demek istediğini saol yardımların için

evet canım doğru anlamışsın fakat bu bir tahmin.. kimin nereyi tercih edeceği belli olmuyor çünkü..
sen,kendine uygun nitelikteki yerleri tercih et.. derecesi çok önemli değil..
bir de kılavuzadaki kısaltmaların(sınıf) açılımını da söylemek istiyorum..
GİH: genel idari hizmetler
AH: Adli Hizmetler
SH: Sosyal Hizmetler
TH: Teknik hizmetler
EÖH: eğitim öğretim hizmetleri

sanırım bu kadar, bazıları tam olmayabilir ama bu şekilde olması lazım..

arkadaşlar önce herkese hayırlı olsun diyorum
ve bir sorum var: ben klavuzu inceledim, ptt ve tapu düşünüyordum anladığım kadarıyla bu kadrolara genelde iibf alımı var -ben fen öğretmeniyim -bizden alım yok sanırım ama yine de emin olmak istiyorum, ben bu alanları tercih edemiyorum demi?

tercihleri kodlara göre yapıyosun eger o alanla ilgili kodun yazıyosa yapabiliyosun ama seninde dediğin gibi iibflerin yani benim gibi arkadaşların alımı var bende öle biliyorumkısaltmalar için tşkler canım acılımlarını biliyodum ama bilmeyen arkadaşlara yarıcaktır ve yardımcı oldugun için saol

kızlar bişi sorcam. 2009da yapılacak sınava sadece öğretmen adayları mı girebiliyo? benim mühendis tanıdğım var, o da girmek istiyo. onların bu sene sınav olmucak mı?

ya kızlar benim alanımda toefl sınavı şartı istiyo ama ben toefl a girmedim, daha doğrusu isticeklerini tahmin etmedim yinede tercih yapabilir miyim acaba? bileniniz var mı??

2009 kpss sınavı öğretmenler ve bölüm sınavı var uzmanlık ,müfettişlik felan gibi sınavlar var.Ama daha ayrıntı istersen memurlar netten bak Agrubu sınava giren arkadaşlar var orda

kızlar kadrolar çok yetersiz yaaa ne yapacağımı şaşırdım burnumun direği sızlıyor ağlamamk için kendimi zor tutuyorum vallahi kendi alanlarıma bakıyorum alımlar hep 1 tane 1 - 1 - 1 biz kaç tercih yapabiliyoruz ki_? hangisini tercih edicem nasıl tercih yapıcam şaşırdım senağlama

yaa kızlar moralim bozuk valla ortaöğretim düzeyinde girdim ticaret lisesi muhasebe mezunuyum 2003 de mezun oldum ama bizim alanımız çok az ve istanbulda yok bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…