• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Hakkında yardım lütfen az zaman kaldı

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
Kızlar ben acil cevaplarınızı bekliyorum , birkaç gün sonra son tercihler için..Kpss lisans atamalarıyla ilgili hiçbirşey bilmiyorum..

şimdi bilg. işletmenliği sertifikası diyor, o bende yok ama lisansta q-basic diye bir program görmüştük, o proglramlama dersi transcriptimde var,o işime yarar mı ?

sonra derecelerndirme nasıl ? yani derecelendirmede 8 mi iyidir yoksa
5 mi ? rakam arttıkça derecelendirme iyileşiyor mu ? maaş mı artıyor bu derecelendirmeler konusunda da yardımcı olabilirseniz sevinirim..

bir de kazanırsak, mülakata mı giricez, ondan sonra mı belli olucak asıl kazanıp kazanmadığımız ?her tercihde mülakat oluyor mu ?

kpss3 ten de 65 almışım..

bu arada şu maddede demek istenilen ; kpdsden c alma koşulu olan kadrolarda, c almamış olsam bile lisede 1 yıl hazırlık okuduğum için bu şartı sağlıyorum anlamına mı geliyor ?

Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece “İNGİLİZCE BİLMEK” gibi bir yabancı dil
bilme şartının yer alması halinde, bu kadroları, (3.5.)’te belirtilenler dışında ortaöğretimde
yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip
yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler,
yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı
dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da,
tercih edebileceklerdir.

sevgili tourmaline,milli eğitim bakanlığı sertifikası istedikleri,lisansta aldığın bilgisayar dersi işe yaramaz.
dereceler ise mesela 5. derece 8. dereceden yüksektir,ailemden bildiğim kadarıyla(annem ve babam emekli memur) ,fakat kurum bazında farklılıklar gösterebilir,o konuda çok bilgim yok,ingilizce dil şartı ise zaten özelliklerde belirtiliyor kpds a,b,c,d seviyesi gibi,eğer kpds özelliği arayan bir yere başvurup kpds ye girmediysen başvurun geçersiz sayılır,sadece ingilizce bilmek şartı için her hangi bir sınava gerek yok diye biliyorum,ama p4 puanı istenebilir,onu bir araştır,girdin mi kpss bitiminde ingilizce sınavına?son olarak ta eğer ataman gerçekleşirse herhangi bir mülakata tabi tutulmayacaksın.

Son düzenleme:
sevgili tourmaline,milli eğitim bakanlığı sertifikası istedikleri,lisansta aldığın bilgisayar dersi işe yaramaz.
dereceler ise mesela 5. derece 8. dereceden yüksektir,ailemden bildiğim kadarıyla(annem ve babam emekli memur) ,fakat kurum bazında farklılıklar gösterebilir,o konuda çok bilgim yok,ingilizce dil şartı ise zaten özelliklerde belirtiliyor kpds a,b,c,d seviyesi gibi,eğer kpds özelliği arayan bir yere başvurup kpds ye girmediysen başvurun geçersiz sayılır,sadece ingilizce bilmek şartı için her hangi bir sınava gerek yok diye biliyorum,ama p4 puanı istenebilir,onu bir araştır,girdin mi kpss bitiminde ingilizce sınavına?son olarak ta eğer ataman gerçekleşirse herhangi bir mülakata tabi tutulmayacaksın.

teşekkür ederim evet kpdsye de girdim 68 aldım d ye denk geliyor malesef, c isteniyor..
kpss sonundaki ing. sınavına da girdim..kpss3'den 65 aldım acaba tercih yapsam bile atanmama durumum olur mu hep istanbul yazıcam zaten..bir de başvuru yapabilmek için istenen minimum puan var mı ? tercih yapıp da atanmazsam bu sene açılacak olan diğer kadrolara da başvuramam sanırım değil mi?

bir de o bilgisayar şartı için de başka forumda geçerli falan yazıyordu eğer lisansta bilg. dersi aldıysanız, ben aldım ama ders proglama dersiydi acaba o sayılmaz mı ki ? o maddeyi de bulim yazim buraya..

ay çok sordum ama hiçbirşey bilmiyorum, acil işe de ihtiyacım var kusura bakma canım..

teşekkür ederim evet kpdsye de girdim 68 aldım d ye denk geliyor malesef, c isteniyor..
kpss sonundaki ing. sınavına da girdim..kpss3'den 65 aldım acaba tercih yapsam bile atanmama durumum olur mu hep istanbul yazıcam zaten..bir de başvuru yapabilmek için istenen minimum puan var mı ? tercih yapıp da atanmazsam bu sene açılacak olan diğer kadrolara da başvuramam sanırım değil mi?

bir de o bilgisayar şartı için de başka forumda geçerli falan yazıyordu eğer lisansta bilg. dersi aldıysanız, ben aldım ama ders proglama dersiydi acaba o sayılmaz mı ki ? o maddeyi de bulim yazim buraya..

ay çok sordum ama hiçbirşey bilmiyorum, acil işe de ihtiyacım var kusura bakma canım..

sevgili tourmaline,mezun olduğun bölümün ortalama kaç puanla aldığına bağlı yerleşip yerleşememen,ben de p3 89 aldım mesela ama bizim bölümde 89 la ilk atanmada girmek imkansız,4001 ile atama (yani direk düz memurluk) 90 civarıyla kapatır,çünkü her lisans mezunu yazabiliyor 4001 i,o bilgisayar dersini araştır istersen ama açıkçası sanmıyorum.c seviyesinde ingilizce istiyorsa d ile başvuramazsın maalesef,bu aldğın puan 2 yıl geçerli 2 yıl boyunca tercih yapabilirsin,kpds bahar dönemine girmeni tavsiye ederim c ye yükseltebilirsin,diğer atamada c istediklerinde başvururusun.sevgiyle kal.

o bahsettiğim maddeler şunlar :

3.5 Adayların tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde belirtilen
yabancı dil sınav türü ve seviyesinin dengi sınav türü ve seviyesinde aynı yabancı dili bilenler de
söz konusu kadroları tercih edebilirler. Denklik tablosu aşağıdadır.
TOEFL
KPDS/ÜDS IBT PBT
70 65 470-471
80 75 490-491
90 88-92 570-573

3.6Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece “İNGİLİZCE BİLMEK” gibi bir yabancı dil
bilme şartının yer alması halinde, bu kadroları, (3.5.)’te belirtilenler dışında ortaöğretimde
yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip
yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler,
yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı
dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da,
tercih edebileceklerdir.

sorum 1 :bu iki maddeden anlaşılan, eğer ben kpdsden c almamışsam bile hazırlık okuduğum için kpds c şartı olanlara başvurabiliyor muyum?

bilgisayar işletmenliği ile ilgili olan madde :

3.10 Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak
belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”
niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da,
“M.E.B.’dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak
değerlendirilecektir.

sorum 2 : buna göre ben lisansta bilgisayar ve proglama adı altında bir ders aldım, milli eğitim bakanlığında onaylı sertifika isteyen kadrolara da başvurabilir miyim ?

Back