KPSS hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Dershaneye gitmeden kazanmak mümkün mü?

Seraa0606

Güzeldim ben o yazlar kadar zamanında...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
4.919
6.177
Merhaba Bayanlar,
Aslında kpss ye girmek gibi bir dusuncem yoktu fakat ailemdeki bayanlar hep devlette calisiyor her zaman memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Annemde kamu calisani israrla seneye kpssye gir 2 yıl calis sonra istemezsen istifa et ama elinde bir guvencen olsun diyor.
Cevremdekiler simdiden dersane bakmaya basladi herkes ufaktan hazirligini yapiyor. Ben 3 ay sonra yurt disina cikacagim. Dersaneye gitmek gibi bir dusuncem yok bana faydali olmadigini dusunuyorum. Evde calisarak ne kadar basarili olabilirim? Minimum 60 almam gerekiyor atanmak icin. Dersaneye yazilmama kararim kesinlesince baska bir dil okuluna daha gitmeyi dusunuyorum kayitlar cok erken basladigi icin simdiden sormak durumunda kaldim. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

İnsanlar çok sıkı çalışıyor artık. Dersane bilgi olarak çok şey katmiyor bence, çalışma disiplini kazandırıyor. Ben mesela dersane olmadan yapamazdım, ama sen yapabilirim, disiplinliyim dersen neden olmasın.

Devlet rahattir..isten atilma korkusu yasamazsin...kafan rahat olur...cumartesi pazar tatilin olur..mesaiye cagirilma durumun az olur...kIsmetlerin daha fazla olur hehe:KK70:

Devlet rahattir..isten atilma korkusu yasamazsin...kafan rahat olur...cumartesi pazar tatilin olur..mesaiye cagirilma durumun az olur...kIsmetlerin daha fazla olur hehe:KK70:
Kismet olayi olmayacak atandigimda evlenmis oluyorum. Artik gelen teyzeler tuh kizim sabit gelirin vardi niye erkenden evlendin derler.

İnsanlar çok sıkı çalışıyor artık. Dersane bilgi olarak çok şey katmiyor bence, çalışma disiplini kazandırıyor. Ben mesela dersane olmadan yapamazdım, ama sen yapabilirim, disiplinliyim dersen neden olmasın.
Iyi kaynaklarla calisanlar basarili olduklarini soyluyorlar. Bende cok disiplinli degilim acikcasi ama universiteye hazirlanirkende cok az ugruyodum dersaneye. Cok yuksek puan olmadigi icin belki yaparim diyorum

alaniniz zor olabilir ama bu puan yapilamayacak bir puan degil, 8 ay evde ders calisip 90 alan arkadasim var, dershane sadece extra kulfet olur size evde 4 5 ay duzenli calissaniz atanirsiniz diye dusunuyorum
Ezber ve bilgi agirlikli bu konuda bana dersane yardimci olamaz. Sayisal derslerde yetenekli degilim ondan fazla yapamam sanirim. Umarim basarabilirim.

Ezber ve bilgi agirlikli bu konuda bana dersane yardimci olamaz. Sayisal derslerde yetenekli degilim ondan fazla yapamam sanirim. Umarim basarabilirim.

sayisalda ulke geneli yeteneksiz oldugu icin :KK70: standart sapmadan falan gelir puan, alandan atanmak istiyorsaniz da oncelik bolumunuze yogunlasmalisiniz, ay biz 80 le atanamadigimiz 54-60 cok utopik geliyor suan yaparsiniz yaparsiniz

sayisalda ulke geneli yeteneksiz oldugu icin :KK70: standart sapmadan falan gelir puan, alandan atanmak istiyorsaniz da oncelik bolumunuze yogunlasmalisiniz, ay biz 80 le atanamadigimiz 54-60 cok utopik geliyor suan yaparsiniz yaparsiniz
Bolumunuz nedir acaba? Bizim bolumude okumak bazen cok zor oluyor. Bitsede kurtulsam diye dualar ediyorum.

Ben KPSS hakkında pek iyimser olamayacağım çünkü bu sisteme zerre kadar güvenemiyorum. O kadar berbat ki... Sen üniversiteye başladığın yıl "oo bölümün iyiymiş, KPSS için önü açık" denilir, 4 yıl okursun ve okulu bitirirsin, KPSS'nin de senin bölümünle işi bitmiş olur artık. Olay sadece sınavda başarılı olmak olsaydı 85 aldım, 90 aldım, atanamadım diyen insanlar olmazdı muhtemelen. Torpili varsa ne ala, ne güzel. O yüzden bence hiç dershaneye falan gitmeyin, masraf etmeyin. Bunların ne yapacağı belli olmaz, o kadar emek boşa gider sonra.

Ben KPSS hakkında pek iyimser olamayacağım çünkü bu sisteme zerre kadar güvenemiyorum. O kadar berbat ki... Sen üniversiteye başladığın yıl "oo bölümün iyiymiş, KPSS için önü açık" denilir, 4 yıl okursun ve okulu bitirirsin, KPSS'nin de senin bölümünle işi bitmiş olur artık. Olay sadece sınavda başarılı olmak olsaydı 85 aldım, 90 aldım, atanamadım diyen insanlar olmazdı muhtemelen. Torpili varsa ne ala, ne güzel. O yüzden bence hiç dershaneye falan gitmeyin, masraf etmeyin. Bunların ne yapacağı belli olmaz, o kadar emek boşa gider sonra.
Kac kisiye sorulari dagitip kadro verdiler. Yani cok haklisiniz siz elinizden geleni yapsaniz yine olmaz. Ben gecen yilin puanlarini baz aldim ama seneye dahada artabilir tabi hic belli olmaz. Bir kac yil bir bolum populer oluyor herkes ona yigiliyor sonra kadro yetmiyor. Napalim yinede bir kere sansimi deneyeyim.

Kac kisiye sorulari dagitip kadro verdiler. Yani cok haklisiniz siz elinizden geleni yapsaniz yine olmaz. Ben gecen yilin puanlarini baz aldim ama seneye dahada artabilir tabi hic belli olmaz. Bir kac yil bir bolum populer oluyor herkes ona yigiliyor sonra kadro yetmiyor. Napalim yinede bir kere sansimi deneyeyim.
Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, çevremdekiler dershaneye gitmeye başladılar bile. Benim ailem de devlete girersem çok iyi olacağını falan söylüyor ama ben onlara, buna umut bağlamamaları gerektiğini söylüyorum. Ben de deneyeceğim, her zaman deneyeceğim ama bütün eforumu ona sarfetmem mesela. İşi gücü boşverip ona odaklanamam. O yüzden bana göre mantıklı olan, çalışabildiğin kadar çalışmak, yani sonuç olumsuz geldiğinde üzülmeyecek kadar çalışmış, emek harcamış olmak. Ayrıca koskoca insanların dershaneye gitmesi bana ilginç geliyor, tamam lisede falan gittik üniversite sınavı için ama bu da insanın, o ciddiyeti ne kadar kavradığıyla alakalı. 18 yaşımdayken bakış açım farklıydı, şimdi farklı. O zamanlar ders masasına otururken kafamın içindekiler farklıydı, şimdi daha farklı. Yani denildiği gibi, bence de disiplinle alakalı bu iş.

60ı her halukarda alırsın. bence dershaneye gıtme hatta hazılanmana gere yok. ben sadece genel yetenek bolumunu cozerek 55 almıstım vaktıyle ama tabı bı ıkı soruda tarıhten falan yapman lazım yoksa puanın hesaplanmaz

60 da bişey yok kardeşim boşuna dersaneye gitmem ben..benim de hedef 70 ama 85 filan olsa giderdim bunu yaparım diyorum..

X