Hanımlar merhaba..Bu forumda uzun süredir okuyucu olarak bulunuyorum. Bu ilk konum olacak, yardımlarınızı bekliyorum KPSS ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Mühendisim, mezun olduğumdan beri özel sektörde çalışıyorum. Daha önce KPSS'ye girmiştim (genel kültür ve genel yetenek) ama sınav hakkında herhangi bir bilgim olmadan girdim. 85 puan almıştım, girdiğim sınav türü için bu puan iyi midir kötü müdür onu dahi bilmiyorum çünkü cidden sadece kendimi ölçmek amaçlı girmiştim. Bu yüzden atamalar ve sınav hakkında bilgim yok. Bu sene şansımı denemek istiyorum, mesleğimde özel sektör oldukça yorucu. Bir araştıma yaptım ama mezun olduğum bölüm için atamaların pek olmadığını gördüm. İnternette çok bilgi kirliliği var birinci ağızdan tecrübeli insanlardan bilgi edinmek istedim.
KPSS sonucu atamalar sadece mezun olduğum bölüm göz önüne alarak mı yapılıyor yoksa mezun olduğum bölüm dışında genel olarak mühendis alan atamalar da oluyor mu? Yani ben sadece mesleğim için açılan kadrolara mı başvurabilirim (ki neredeyse hiç olmuyor gördüğüm üzere) yoksa genel mühendis alımı da yapılıyor mu?
Cidden bilgim olmadığından ve internette sağlıklı bilgi bulamadığım için konu açtım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
KPSS sonucu atamalar sadece mezun olduğum bölüm göz önüne alarak mı yapılıyor yoksa mezun olduğum bölüm dışında genel olarak mühendis alan atamalar da oluyor mu? Yani ben sadece mesleğim için açılan kadrolara mı başvurabilirim (ki neredeyse hiç olmuyor gördüğüm üzere) yoksa genel mühendis alımı da yapılıyor mu?
Cidden bilgim olmadığından ve internette sağlıklı bilgi bulamadığım için konu açtım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim