• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Bilgi Edinme

courage

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
3
0
36
Antalya
Hanımlar merhaba..Bu forumda uzun süredir okuyucu olarak bulunuyorum. Bu ilk konum olacak, yardımlarınızı bekliyorum :16: KPSS ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Mühendisim, mezun olduğumdan beri özel sektörde çalışıyorum. Daha önce KPSS'ye girmiştim (genel kültür ve genel yetenek) ama sınav hakkında herhangi bir bilgim olmadan girdim. 85 puan almıştım, girdiğim sınav türü için bu puan iyi midir kötü müdür onu dahi bilmiyorum çünkü cidden sadece kendimi ölçmek amaçlı girmiştim. Bu yüzden atamalar ve sınav hakkında bilgim yok. Bu sene şansımı denemek istiyorum, mesleğimde özel sektör oldukça yorucu. Bir araştıma yaptım ama mezun olduğum bölüm için atamaların pek olmadığını gördüm. İnternette çok bilgi kirliliği var birinci ağızdan tecrübeli insanlardan bilgi edinmek istedim.

KPSS sonucu atamalar sadece mezun olduğum bölüm göz önüne alarak mı yapılıyor yoksa mezun olduğum bölüm dışında genel olarak mühendis alan atamalar da oluyor mu? Yani ben sadece mesleğim için açılan kadrolara mı başvurabilirim (ki neredeyse hiç olmuyor gördüğüm üzere) yoksa genel mühendis alımı da yapılıyor mu?

Cidden bilgim olmadığından ve internette sağlıklı bilgi bulamadığım için konu açtım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim:17:

Genel mühendis alımı yok maalesef, bölüm kodlarıyla beraber açılır kadrolar. Branşınızı bilmiyorum ama mühendislik kadrolarının puanları branşa göre değişkenlik gösteriyor. 70le atanan da var 90la atanamayan da. Bunun haricinde 4001 koduna sahip olan genel memurluk kadrolarını da tercih edebilirsiniz.

Hanımlar merhaba..Bu forumda uzun süredir okuyucu olarak bulunuyorum. Bu ilk konum olacak, yardımlarınızı bekliyorum :16: KPSS ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Mühendisim, mezun olduğumdan beri özel sektörde çalışıyorum. Daha önce KPSS'ye girmiştim (genel kültür ve genel yetenek) ama sınav hakkında herhangi bir bilgim olmadan girdim. 85 puan almıştım, girdiğim sınav türü için bu puan iyi midir kötü müdür onu dahi bilmiyorum çünkü cidden sadece kendimi ölçmek amaçlı girmiştim. Bu yüzden atamalar ve sınav hakkında bilgim yok. Bu sene şansımı denemek istiyorum, mesleğimde özel sektör oldukça yorucu. Bir araştıma yaptım ama mezun olduğum bölüm için atamaların pek olmadığını gördüm. İnternette çok bilgi kirliliği var birinci ağızdan tecrübeli insanlardan bilgi edinmek istedim.

KPSS sonucu atamalar sadece mezun olduğum bölüm göz önüne alarak mı yapılıyor yoksa mezun olduğum bölüm dışında genel olarak mühendis alan atamalar da oluyor mu? Yani ben sadece mesleğim için açılan kadrolara mı başvurabilirim (ki neredeyse hiç olmuyor gördüğüm üzere) yoksa genel mühendis alımı da yapılıyor mu?

Cidden bilgim olmadığından ve internette sağlıklı bilgi bulamadığım için konu açtım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim:17:

mesleğin için de başvurabilirsin birde genel alım 4001 kodundan oluyo...yani düz memur dedikleri şey..lisans mezunu herkes başvurabiliyor...
muhasebe personel veya arşiv kısmında çalıştırıyolar o zaman da..maaşı tabiki mesleğinin kadrosuna göre daha düşük..kendi mesleğini yapmıyorsun genelde..ve 4001e başvuran kişi daha çok oluyor..
bir de V.H.K.İ. var veri hazırlama kontrol işletmenliği bazı meslek grupları başvurabiliyor...düz memurluğa göre maaşı daha fazla ve masa başı iş...
istediğin ile göre 85 puan yeterli de olabilir az da olabilir...

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Gemi inşa mühendisiyim. Türkiye'de diğer mühendisliklere göre az mezun veren bir bölüm, biraz spesifik bir meslek gibi kalıyor sanırım bu yüzden kadro fazla açılmıyor. Bahsettiklerinizden genel memurluk alımının beni pek tatmin etmeyeceği sonucuna vardım çünkü mesleğimi cidden seviyorum. Çalışmadan girmiştim KPSS'ye, geçerlilik süresi 2 yıl olduğuna göre ben çalışıp gireyim, kadro açıldığında şansımı deneyeyim o halde :17:

Tekrar çok teşekkürler bilgilendirme için :34: :71:

Back