Şu an okul öncesinden öyle bir açık ve atama sayısı var ki adını yazsa atanır diyeyim siz anlayın..İnsallah kazanır ...
Sınava girmeden kazanacağını ummasi ütopik
çok maddi beklenileri olmaz babam benim işim param var sen kendini kurtar kocana muhtaç olma mantığıyla okuttu hep maddi olaralBunu yapmazsan da ne para biriktirebilirsin kendin için ( he kardeşine harca bana hava eve harca beklentileri olacak)
Ne de hayatı yaşayabilirsin
Ben ailemle yaşayamam mesela
20 gün zor dayaniyorum, uf
bir buçuk senedir sınava hazırlanıyorum bütün konularım bitti tekrarlarımı bitirdim bütün çıkmış soruları iki kere çözdüm. bilgime ve çalışmama güveniyorum ve dedigim gibi okul öncesinde çok büyük alım olacak. atanma garantim yok elbette ama büyük ihtimalle olacakİnsallah kazanır ...
Sınava girmeden kazanacağını ummasi ütopik
Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak eziyet gibi oluyor. Bu arada başka şehirde işe başlamak, düzen kurmak dünyanın en kolay şeyi.zaten tek odalı evler memurlar için düşünüldüğünden çoğunluğu eşyalı oluyor. Sadece ev beğenip ufacık bavulunla gidip yaşamaya başlayacaksın.işe gidiş geliş güzergahlarına göre ev seçsen yeter.zaten istanbulda yaşayan biri olarak kiraların sana yüksek geleceğini sanmıyorum.aileye gelince bir süre sonra en baskıcı, evladını sıkan aile bile eskisi gibi kalamıyor bence.zihniyet aynı olsa yaşalandıkları için kendi dertlerine düşüyorlar. Başkalarını o ladar düşünemiyorlar. Şifren onlarda varsa ne olur ne olmaz diye son anda kontrol etmekte fayda var. Yalnız yaşamak dünyanın en güzel şeyi.aileyle yaşamak yetişkinlere göre değil. Her insan 2 güne herşeye alışıyor doğamız bu.kimseyi gözünüzde büyütmeyin.merhaba, ben ailesiyle yaşayan atama bekleyen(kpssye gireceğim) bir öğretmenim. İstanbul'da ailemle yaşıyorum alanım okul öncesi iyi çalıştığımı ve bu sene atanacağımı düşünüyorum, okul öncesinin alımında bu sene de artış olduğu için. üniversiteyi şehir dışında okudum üniversite bitip geldikten sonra eve alışamadım. evimiz küçük ve ben yokken zaten bir dolabım bir kitaplığım varken oralar da kardeşlerim ve annem tarafından kullanılmış. açıkçası evde sığıntı gibiyim ve rahat değilim ailemi seviyorum evet ama gerçekten bazen çok yoruyorlar o yüzden artık onlardan uzaklaşmak istiyorum.(nedenleri var ama uzun uzun yazmayayım) aileden uzaklaşma dışında artık çocuk da değilim kendi evim kendi düzenim olsun çok istiyorum o yüzden şehir dışına atanmak istiyorum ama iki sorun var atamaların çoğu İstanbul'a olacak ve ailemde İstanbul'da kalmamı istiyor. İstanbul'da kiralar çok pahalı olduğu için burda kalsam ayrı eve çıkamam ve zaten de ailem izin vermez. Şehir dışı ilk başta zor olacak ev tutma orda düzen oturtma vs ama ben ilk birkaç aylık maaşla durumu toparlarım diye düşünüyorum daha önce de şehir dışında apartta kaldım ve kendime güveniyorum şahsen. ailemi şehir dışına nasıl ikna edeceğim? babam beni pek dinlemez fikirlerimi önemsemez ve her şeyi en iyi ben bilirim modunda. çoğu tercihi İstanbulu yazdıracak biliyorum istemiyorum desem kabul etmeyecek. ÖSYM şifrem bile onda var her şeyi o halleder acaba şifremi değiştirip son anlarda tercihlerimi şehir dışı yazmam sizce mantıklı mı? ben tek başıma böyle bir karar almak istemiyorum etrafımda danışabileceğim kimse yok o yüzden burdan başkalarının da fikirlerini sormak istedim.
sınava çok az kaldı, şimdiden bazı şeyleri kafamda planlamam gayet normal.Önce sınava girin puan belli olsun şuan doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz.burda hayat pahalı ben daha küçük bir şehirde yaşamak istiyorum deyin.bu yaşa gelmişsiniz yani babanızda şifrenin ne işi var biraz net olun.
evet kesinlikle aileyle yaşamak çok zor kendi düzenimin olmasını çok istiyorum çünkü burda bu şekilde onlara bağlıyım ve hayat tarzlarımız çok farkli ve onlar bunu kabullenemiyorlar. çocuk gibi davranılmasından yoruldum zorumda gidiyor artık. mesajınız için teşekkür ederim özellikle son cümleler cesaret verdiBelli bir yaştan sonra aileyle yaşamak eziyet gibi oluyor. Bu arada başka şehirde işe başlamak, düzen kurmak dünyanın en kolay şeyi.zaten tek odalı evler memurlar için düşünüldüğünden çoğunluğu eşyalı oluyor. Sadece ev beğenip ufacık bavulunla gidip yaşamaya başlayacaksın.işe gidiş geliş güzergahlarına göre ev seçsen yeter.zaten istanbulda yaşayan biri olarak kiraların sana yüksek geleceğini sanmıyorum.aileye gelince bir süre sonra en baskıcı, evladını sıkan aile bile eskisi gibi kalamıyor bence.zihniyet aynı olsa yaşalandıkları için kendi dertlerine düşüyorlar. Başkalarını o ladar düşünemiyorlar. Şifren onlarda varsa ne olur ne olmaz diye son anda kontrol etmekte fayda var. Yalnız yaşamak dünyanın en güzel şeyi.aileyle yaşamak yetişkinlere göre değil. Her insan 2 güne herşeye alışıyor doğamız bu.kimseyi gözünüzde büyütmeyin.
Ailesiyle yaşayış tarzı farklı olmayan yoktur heralde bu ülkedeevet kesinlikle aileyle yaşamak çok zor kendi düzenimin olmasını çok istiyorum çünkü burda bu şekilde onlara bağlıyım ve hayat tarzlarımız çok farkli ve onlar bunu kabullenemiyorlar. çocuk gibi davranılmasından yoruldum zorumda gidiyor artık. mesajınız için teşekkür ederim özellikle son cümleler cesaret verdi
geçen sene 26 bin kişi girmişti. puanlar 50 değil 72-73 civarı oldu bu seneki alımla birlikte. Doğuda daha önce de yaşadığım için biliyorum doğuyu yaşam şartlarını o yüzden yaşarım dedim. ilk birkaç tercihi İstanbul yazıp geri kalanını ikna yöntemiyle şehir dışıyla doldururum sanırımOkul öncesine ayrılan kontenjan 7binlerde idi sanırım. Geçen yıl okul öncesinden KPSS ye başvuran sayısı 5binlerde. Bu yıl önceki yıllarda mezun olanlar dahil herkes coşup hazırlanacaktır. Özeldeki öğretmenlerle birlikte 10bin başvuru olsa bile taban 50 puanı alan atanacak gibi bir durum var. Yüksek ihtimalle atanırsınız.
Eviniz büyük de olsa kendi yaşam alanınız olsun rahat edeyim arkadaşlarıml buluşayım isteyeceksiniz. Doğuda yaşarım diye kolayca söylüyorsunuz ama oranın da şartları farklı.
Sizin yerinizde olsam ailemle birlikte tercihler üzerinde düşünür yarısı İstanbul yarısı İstanbul dışı tercih yapardım. Tercihi son dakikaya bırakmaz birkaç gün önce tamamlardım. Onay kaldır butonunu kaldırıp, tercihlerimin sırasını düzenlerdim. Zaten atama puanları yayımlanmıyor sanırım. Yine ailenizle yaptığınız tercih listenizden başka bir yer gelmiş olur size.
Ancak dediğim gibi yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın başka il tercihinizi mantıklı yapın. Seçtiğiniz okulun ulaşım imkanlarını, ev apart imkanlarını araştırın.
Başarılar.
Doğrudan bir bilgim yok. Başka bir amaçla araştırmıştım. Attığım ekran görüntüsünde yer alan kontenjan sayıları tutunca başvuran sayıları da tutar diye düşündüm. Puanların 50 olduğunu söylemedim. Kontenjan sayısı ve başvuru sayısı birbirine yakın olduğundan öğretmenlik atama taban puanı olan 50 puanı aşanların yüksek ihtimalle atanacağını söyledim:)geçen sene 26 bin kişi girmişti. puanlar 50 değil 72-73 civarı oldu bu seneki alımla birlikte. Doğuda daha önce de yaşadığım için biliyorum doğuyu yaşam şartlarını o yüzden yaşarım dedim. ilk birkaç tercihi İstanbul yazıp geri kalanını ikna yöntemiyle şehir dışıyla doldururum sanırım
Şifreni ve tercihlerini degistirmerhaba, ben ailesiyle yaşayan atama bekleyen(kpssye gireceğim) bir öğretmenim. İstanbul'da ailemle yaşıyorum alanım okul öncesi iyi çalıştığımı ve bu sene atanacağımı düşünüyorum, okul öncesinin alımında bu sene de artış olduğu için. üniversiteyi şehir dışında okudum üniversite bitip geldikten sonra eve alışamadım. evimiz küçük ve ben yokken zaten bir dolabım bir kitaplığım varken oralar da kardeşlerim ve annem tarafından kullanılmış. açıkçası evde sığıntı gibiyim ve rahat değilim ailemi seviyorum evet ama gerçekten bazen çok yoruyorlar o yüzden artık onlardan uzaklaşmak istiyorum.(nedenleri var ama uzun uzun yazmayayım) aileden uzaklaşma dışında artık çocuk da değilim kendi evim kendi düzenim olsun çok istiyorum o yüzden şehir dışına atanmak istiyorum ama iki sorun var atamaların çoğu İstanbul'a olacak ve ailemde İstanbul'da kalmamı istiyor. İstanbul'da kiralar çok pahalı olduğu için burda kalsam ayrı eve çıkamam ve zaten de ailem izin vermez. Şehir dışı ilk başta zor olacak ev tutma orda düzen oturtma vs ama ben ilk birkaç aylık maaşla durumu toparlarım diye düşünüyorum daha önce de şehir dışında apartta kaldım ve kendime güveniyorum şahsen. ailemi şehir dışına nasıl ikna edeceğim? babam beni pek dinlemez fikirlerimi önemsemez ve her şeyi en iyi ben bilirim modunda. çoğu tercihi İstanbulu yazdıracak biliyorum istemiyorum desem kabul etmeyecek. ÖSYM şifrem bile onda var her şeyi o halleder acaba şifremi değiştirip son anlarda tercihlerimi şehir dışı yazmam sizce mantıklı mı? ben tek başıma böyle bir karar almak istemiyorum etrafımda danışabileceğim kimse yok o yüzden burdan başkalarının da fikirlerini sormak istedim.
İstanbul'da da elbette doğu görevi olan yerler vardır ama yine de zorunlu hizmet sayılmayan bir yere denk gelme ihtimalimiz yuksek.istanbulda göreve zoru hizmet sayılmayan bir okulda göreve basladiginizi farz edelim.daha sonra bu zorunlu hizmet mecburiyeti tekrar karşınıza çıkacak.velhasıl siz ailenize şöyle soyleyin,ben başka bir sehirde zorunlu hizmetini tamamlayip geleyim gayet ikna edici bencemerhaba, ben ailesiyle yaşayan atama bekleyen(kpssye gireceğim) bir öğretmenim. İstanbul'da ailemle yaşıyorum alanım okul öncesi iyi çalıştığımı ve bu sene atanacağımı düşünüyorum, okul öncesinin alımında bu sene de artış olduğu için. üniversiteyi şehir dışında okudum üniversite bitip geldikten sonra eve alışamadım. evimiz küçük ve ben yokken zaten bir dolabım bir kitaplığım varken oralar da kardeşlerim ve annem tarafından kullanılmış. açıkçası evde sığıntı gibiyim ve rahat değilim ailemi seviyorum evet ama gerçekten bazen çok yoruyorlar o yüzden artık onlardan uzaklaşmak istiyorum.(nedenleri var ama uzun uzun yazmayayım) aileden uzaklaşma dışında artık çocuk da değilim kendi evim kendi düzenim olsun çok istiyorum o yüzden şehir dışına atanmak istiyorum ama iki sorun var atamaların çoğu İstanbul'a olacak ve ailemde İstanbul'da kalmamı istiyor. İstanbul'da kiralar çok pahalı olduğu için burda kalsam ayrı eve çıkamam ve zaten de ailem izin vermez. Şehir dışı ilk başta zor olacak ev tutma orda düzen oturtma vs ama ben ilk birkaç aylık maaşla durumu toparlarım diye düşünüyorum daha önce de şehir dışında apartta kaldım ve kendime güveniyorum şahsen. ailemi şehir dışına nasıl ikna edeceğim? babam beni pek dinlemez fikirlerimi önemsemez ve her şeyi en iyi ben bilirim modunda. çoğu tercihi İstanbulu yazdıracak biliyorum istemiyorum desem kabul etmeyecek. ÖSYM şifrem bile onda var her şeyi o halleder acaba şifremi değiştirip son anlarda tercihlerimi şehir dışı yazmam sizce mantıklı mı? ben tek başıma böyle bir karar almak istemiyorum etrafımda danışabileceğim kimse yok o yüzden burdan başkalarının da fikirlerini sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?