- 16 Temmuz 2022
- 14
- 12
- 8
- 25
merhaba, ben ailesiyle yaşayan atama bekleyen(kpssye gireceğim) bir öğretmenim. İstanbul'da ailemle yaşıyorum alanım okul öncesi iyi çalıştığımı ve bu sene atanacağımı düşünüyorum, okul öncesinin alımında bu sene de artış olduğu için. üniversiteyi şehir dışında okudum üniversite bitip geldikten sonra eve alışamadım. evimiz küçük ve ben yokken zaten bir dolabım bir kitaplığım varken oralar da kardeşlerim ve annem tarafından kullanılmış. açıkçası evde sığıntı gibiyim ve rahat değilim ailemi seviyorum evet ama gerçekten bazen çok yoruyorlar o yüzden artık onlardan uzaklaşmak istiyorum.(nedenleri var ama uzun uzun yazmayayım) aileden uzaklaşma dışında artık çocuk da değilim kendi evim kendi düzenim olsun çok istiyorum o yüzden şehir dışına atanmak istiyorum ama iki sorun var atamaların çoğu İstanbul'a olacak ve ailemde İstanbul'da kalmamı istiyor. İstanbul'da kiralar çok pahalı olduğu için burda kalsam ayrı eve çıkamam ve zaten de ailem izin vermez. Şehir dışı ilk başta zor olacak ev tutma orda düzen oturtma vs ama ben ilk birkaç aylık maaşla durumu toparlarım diye düşünüyorum daha önce de şehir dışında apartta kaldım ve kendime güveniyorum şahsen. ailemi şehir dışına nasıl ikna edeceğim? babam beni pek dinlemez fikirlerimi önemsemez ve her şeyi en iyi ben bilirim modunda. çoğu tercihi İstanbulu yazdıracak biliyorum istemiyorum desem kabul etmeyecek. ÖSYM şifrem bile onda var her şeyi o halleder acaba şifremi değiştirip son anlarda tercihlerimi şehir dışı yazmam sizce mantıklı mı? ben tek başıma böyle bir karar almak istemiyorum etrafımda danışabileceğim kimse yok o yüzden burdan başkalarının da fikirlerini sormak istedim.