KPSS A için Dersanenin Getirileri neler?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
Arkadaşlar ben son sınıftayım iibf liyim.
2014 te A kadro için gireceğim sınava.
eşimin işi nedeniyle doğudayız.
burada kpss A için 2 seçeneğim var.
ya FEM ya İstanbul Kariyer.
araştırmalarım sonucu istanbul kariyer femden çok çok daha iyi ve ben şubatta sadece iktisat ve muhasebe için yazıldım buraya.
dersane bu ay bitiyor.
muhasebe 80 saat aldım,iktisatta 110 saat.
muhasebe bitti.
gel gelelimki,ilk başlarda çok iyiydi.
fakat hem okulun olması hemde ara ara memleketime gitmemiz nedeniyle konu bütünlüğünü kaybettim bir süre sonra.
iktisatta mikroyu çok iyi öğrendim ama makroda koptum.
muhasebe idare eder.
yazın kendimde çalışacağım evde.
sorunum şu ben erken kayıt yaptırdım ama kararsızım.sebebiyse,
dersane programına göre 1.dönem(ekim kasım aralık ocak ) hukuk,muhasebe ve maliye verilecek,
2. dönemse(şubat mart nisan mayıs) ise hukuk devam,maliye devam ve iltisat verilecek.
iktisat çok geniş kapsamlı.hocamız istanbulda özel bir üniversitede yardımcı doç.
her hafta buraya uçakla geliyor 4 gün kalıp gidiyor.
şuan iktisatı gördüğüm için söylüyorum,çok sıkışık bir program oluyor konular hızlı hızlı gidiliyor,yetişemiyorum.
dediğim gibi okulumunda olmasının etkisi büyük burada.
sizce genede seneye gitmeli miyim dersaneye?
seneye boş olacağım.gk gy içinde çalıştım bu sene.matematiğim oldukça iyi.
seneye boşken yetiştirebilir miyim konuları yoksa gene böyle mi olurum?
dersaneye gitmezsemde nette zorlueğitim serisinin alan ve gk gy paketini alacağım.
sizce ne yapmalıyım?
eşim dersaneye git diyor,nasılsa seneye boş olacaksın yetiştirirsin rahatça hem yazında çalışacağın için alt yapın olur hızlı bile gitse zorlanmazsın diyor.
kararsız kaldım açıkçası.
bu arada dersanede muhasebe hocamız oldukça iyi,iktisatta fena değil.
maliye ve hukuk almadım ama diğer arkadaşların deyimiyle maliye hocası çok iyi değilmiş,hukuk fena değilmiş.
edit:ben ekonometri öğrencisi olduğum için hukuk ve maliye çok ayrıntılı görmedim.bu da beni tereddüte düşürüyor o yüzden.
başka altarnetifim yok dersane yönünden.
sizce ne yapmam doğru olur?

Canım hem bebek düşünüyor hem dershane planları yapıyorsun maşallah:nazar:

Eylüle kadar bekle bence hamilelik durumu olursa evde çalışmaya başla, yoksa dershaneye başlarsın.

Bende evde hazırlanmaya başladım. Ama dershaneye de gideceğim inşallah.

Canım hem bebek düşünüyor hem dershane planları yapıyorsun maşallah:nazar:

Eylüle kadar bekle bence hamilelik durumu olursa evde çalışmaya başla, yoksa dershaneye başlarsın.

Bende evde hazırlanmaya başladım. Ama dershaneye de gideceğim inşallah.

evet canım nasipse hem bebek istiyoruz hem de kpss ye hazırlanacağım: )
dersanye bile gitsem dersane haftasonu olacak o yüzden bebeğimin olması sorun olmaz.
zaten eğer Allah izin verirde hemen hamile kalırsam bile şubat martta doğar o zamana kadar bayağı ilerlerim konularda.
annemde gelecek sık sık yardıma.
şuan tek sıkıntım dersane tereddütüm.
eşim ısrarla dersaneye gitmemden yana.
sen neler yapıyorsun sarfansarı nasıl gidiyor hazırlıklar?
dersaneye kayıt yaptırdın mı?

Bizim sınav 2014 9. ayda olduğu için dersler başlamadı canım. Sanırım 12. ayda başlar.

Bebek konusunda bende kararsızdım ama çevremdeki çiftler doğum yaptıktan sonraki hallerini gördükten sonra vazgeçtim. İlk 6 ay anne sütünden de dolayı, tamamen anneye muhtaçlar. Geceli gündüzlü yarım saat uyuyup 3 saat uyanıklar neredeyse. Umarım senin bebiş uslu olur :)

Ben 3 farklı yayından soru bankalarından türkçe, geometri ve matematiklerini bitiriyorum, sonrasında da coğrafya, tarih anayasaya başlayacağım. Dersaneye başlayana kadar tüm derslerden 3 er kitap bitirmiş olacağım inşallah.

Bizim sınav 2014 9. ayda olduğu için dersler başlamadı canım. Sanırım 12. ayda başlar.

Bebek konusunda bende kararsızdım ama çevremdeki çiftler doğum yaptıktan sonraki hallerini gördükten sonra vazgeçtim. İlk 6 ay anne sütünden de dolayı, tamamen anneye muhtaçlar. Geceli gündüzlü yarım saat uyuyup 3 saat uyanıklar neredeyse. Umarım senin bebiş uslu olur :)

Ben 3 farklı yayından soru bankalarından türkçe, geometri ve matematiklerini bitiriyorum, sonrasında da coğrafya, tarih anayasaya başlayacağım. Dersaneye başlayana kadar tüm derslerden 3 er kitap bitirmiş olacağım inşallah.

senin sınavına daha çok varmış: )
gayet güzel çalışma programın,inşallah karşılığınıda alırsın; )
ben matematiği bitirmiştim zaten arada türkçe çözüyorum.onun dışında genelde alan çalışıyorum.
okul bu ay bitiyor,inşallah yazın yoğunlaştıracağım bende çalışmalarımı.
bebek fikri bende uzun zamandır vardı fakat tereddütteydim.
ama sonra düşndümde insanoğlu için imkansız diye bişey yok.
eşimin arkadaşları var,eşleriyle görüşüyorum bende.birinin yeni doğdu bebeği diğerininse 9 aylık,ikiside doktorasını veriyor,
gene kurstan bir arkadaş 2 çocuklu ve yürütüyor.
olmayacak şey değil,o yüzden ertelemekte istemiyorum açıkçası.
zira temmuzda sınav olacak sonrasındaki 6 7 aylık süre kurum sınavları ve mülakatlarıyla geçecek.
kurum sınavları ve mülakatlar arası süre az,o zaman zarfında hamile olmam elenmeme neden olabilir: ))
en azından o zaman kadar bebeğim olursa biraz daha büyümüş olur :emir_bebek:

Allah gönlüne göre versin inşallah.

zorlueğitim nasıl? biraz inceledim de uygun fiyatta baya.

Allah gönlüne göre versin inşallah.

zorlueğitim nasıl? biraz inceledim de uygun fiyatta baya.

amin cümlemizin inşallah.
zorlu eğitimin coğrafya hocasını çok övüyorlar.
deneme videoları var izleyebilirsin oradan hocaları.
benim pc de sorun vardı alan kısmına bakamadım ama dersaneye devam etsem bile bir kaç dersini almak istiyorum.
tarihi falan nasıl bilmiyorum ama bana gk gy de sadece coğrafya videosu lazım şuanda.
bir de alan...
fiyatlar bayağı uygun evet,bir de toplu alma zorunluluğu yok güzel yanı.
istediğin dersi alıyorsun sadece.

senin sınavına daha çok varmış: )
gayet güzel çalışma programın,inşallah karşılığınıda alırsın; )
ben matematiği bitirmiştim zaten arada türkçe çözüyorum.onun dışında genelde alan çalışıyorum.
okul bu ay bitiyor,inşallah yazın yoğunlaştıracağım bende çalışmalarımı.
bebek fikri bende uzun zamandır vardı fakat tereddütteydim.
ama sonra düşndümde insanoğlu için imkansız diye bişey yok.
eşimin arkadaşları var,eşleriyle görüşüyorum bende.birinin yeni doğdu bebeği diğerininse 9 aylık,ikiside doktorasını veriyor,
gene kurstan bir arkadaş 2 çocuklu ve yürütüyor.
olmayacak şey değil,o yüzden ertelemekte istemiyorum açıkçası.
zira temmuzda sınav olacak sonrasındaki 6 7 aylık süre kurum sınavları ve mülakatlarıyla geçecek.
kurum sınavları ve mülakatlar arası süre az,o zaman zarfında hamile olmam elenmeme neden olabilir: ))
en azından o zaman kadar bebeğim olursa biraz daha büyümüş olur :emir_bebek:

şu cümlen bana öyle umut olduki.. kendime diyordum benden geçti diye üzülüyordum :KK50::KK34:

dersane konusunda bende eşin gibi düşünüyorum açıkcası.. bir şey soracakcak olursun hazır hocalar yanıbasında olacak..bazen sınıf arkadaslarından anlamadığın yerleri daha iyi anlamıs olabilirsin.. eş bakımından çok sanslısın masallah...

benim eşim beni göndermiyor (hoş çalışma gerek yok diyor zaten ama ben çok istiyorum) ... benide kocam dersaneye gönderse ne var sankim diye iç geçirdiğim zamanlar oluyor tabiki...

bebek konusunda bence erteleme... zaten Allah kısmet edipte hamile kalırsan bu sana engel değil...ve eşin olsun ailen olsun sana destekler ,bebek doğsada sana bi şekilde engel teşkil edeceğini düşünmüyorum..

sanırım sen okul-ev-dersane baya sıkılmıssın bunalmıssın oyuzden dersane olmasın dıyorsun bu sene... şunu söyleyeyım ev kendi çalışmakla hocanın anlattığı kadar etkılı olmuyor..ancak şimdi videolar var tabiki.. şöyle güzel bir site bulursan videolu anlatım filan bence ozaman dersaneye gitmeye gerek kalmaz diye dusunuyorum tabi yinede sen bilirsin...

bende şuan tüp bebek tedavisinde başlangıçtayım.. dahada erteleyemem benden kaynaklı problem var bebek sahıbı olamıyoruz (sağ doğum yapamadım karnımdayken ölüyorlar)

bende güya mayısta başlayacaktım ama işim gücüm tüm vaktim dua etmekle geçiyor..insallah şu 3 aylar hürmetine 9ay boyunca karnımda taşıyıp kollarıma alabileceğim bir bebeğim olur hayırlısıyla.. :KK25::KK25::KK25:

temmuzda çalışmaya başlıcam ben :KK24::KK24::KK4: geç kaldım baya ööffffffff :KK22::KK36:

şu cümlen bana öyle umut olduki.. kendime diyordum benden geçti diye üzülüyordum :KK50::KK34:

dersane konusunda bende eşin gibi düşünüyorum açıkcası.. bir şey soracakcak olursun hazır hocalar yanıbasında olacak..bazen sınıf arkadaslarından anlamadığın yerleri daha iyi anlamıs olabilirsin.. eş bakımından çok sanslısın masallah...

benim eşim beni göndermiyor (hoş çalışma gerek yok diyor zaten ama ben çok istiyorum) ... benide kocam dersaneye gönderse ne var sankim diye iç geçirdiğim zamanlar oluyor tabiki...

bebek konusunda bence erteleme... zaten Allah kısmet edipte hamile kalırsan bu sana engel değil...ve eşin olsun ailen olsun sana destekler ,bebek doğsada sana bi şekilde engel teşkil edeceğini düşünmüyorum..

sanırım sen okul-ev-dersane baya sıkılmıssın bunalmıssın oyuzden dersane olmasın dıyorsun bu sene... şunu söyleyeyım ev kendi çalışmakla hocanın anlattığı kadar etkılı olmuyor..ancak şimdi videolar var tabiki.. şöyle güzel bir site bulursan videolu anlatım filan bence ozaman dersaneye gitmeye gerek kalmaz diye dusunuyorum tabi yinede sen bilirsin...

bende şuan tüp bebek tedavisinde başlangıçtayım.. dahada erteleyemem benden kaynaklı problem var bebek sahıbı olamıyoruz (sağ doğum yapamadım karnımdayken ölüyorlar)

bende güya mayısta başlayacaktım ama işim gücüm tüm vaktim dua etmekle geçiyor..insallah şu 3 aylar hürmetine 9ay boyunca karnımda taşıyıp kollarıma alabileceğim bir bebeğim olur hayırlısıyla.. :KK25::KK25::KK25:

temmuzda çalışmaya başlıcam ben :KK24::KK24::KK4: geç kaldım baya ööffffffff :KK22::KK36:

dersaneye gitmeye karar verdim,okul bitti artık.şimdi biraz dinleniyorum,1 hafta sonra çalışmaya başlayacağım alana.
sizde vazgeçmeyin,isteyince yapılamayacak şey yoktur.
çok çok geçmiş olsun,inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız yavrunuzu :nazar:
eşinizede durumu anlatın,bir bayanın çalışması çok önemli bana göre.
sorun para değil,çalışmak bir bayana haayatı daha iyi öğretir,insanları tanımasına aracı olur,sosyal ortama zemin hazırlar,güvence duygusunu tetikler.

merhaba........alan cok zor bır sınav......eger iyi bir puan hedeflıyorsan bence kursa gıtmelısın.....temelın az buçuk varmış ama kurs senın için daha iyi olur bence.....gk/gy zaten alanın yanında çok kolay onları halledersın......

merhaba........alan cok zor bır sınav......eger iyi bir puan hedeflıyorsan bence kursa gıtmelısın.....temelın az buçuk varmış ama kurs senın için daha iyi olur bence.....gk/gy zaten alanın yanında çok kolay onları halledersın......

kararımı verdim,dersaneye devam.
gk gy nin büyük kısmını bitirdim zaten,umarım hayırlısıyla girerim bir kuruma.

dersaneye gitmeye karar verdim,okul bitti artık.şimdi biraz dinleniyorum,1 hafta sonra çalışmaya başlayacağım alana.
sizde vazgeçmeyin,isteyince yapılamayacak şey yoktur.
çok çok geçmiş olsun,inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız yavrunuzu :nazar:
eşinizede durumu anlatın,bir bayanın çalışması çok önemli bana göre.
sorun para değil,çalışmak bir bayana haayatı daha iyi öğretir,insanları tanımasına aracı olur,sosyal ortama zemin hazırlar,güvence duygusunu tetikler.

en doğru kararı vermişsiniz bencede.

bende şimdi acayip gaza geldim.. :KK52: hatta burda konu açasım geldi ama pek takipleyemem diye vazgeçtim..:KK34:

geçen bir film repliği vardı

eğitim hiçbir şey ; istek her şeydir , diyordu.. bu görüşe katılıyorum bende :KK42::KK42::KK42:

tşk ederim canım inşallah aminnn :nazar::nazar::KK16:

eşimle gelecek planlarımız farklı bizim o yüzden çatışıyoruz diyebilirim..yani ben aldığım maaşı direk onun cebe atayım istiyor bende harcamak istiyorum maaşımın tadını çıkartmak istiyorum (çok şey mi istiyom yaww :KK52::KK9::KK9::KK34: ) oyuzden bana maaş kartını vermıceksen çalışma diyorrr :KK23::KK23::KK47::KK47::KK4:

bakalım 2014te görcez el mi yaman bey mi yaman :KK34::KK51: inşallah girebilirim bende bir kuruma
:KK31:

en doğru kararı vermişsiniz bencede.

bende şimdi acayip gaza geldim.. :KK52: hatta burda konu açasım geldi ama pek takipleyemem diye vazgeçtim..:KK34:

geçen bir film repliği vardı

eğitim hiçbir şey ; istek her şeydir , diyordu.. bu görüşe katılıyorum bende :KK42::KK42::KK42:

tşk ederim canım inşallah aminnn :nazar::nazar::KK16:

eşimle gelecek planlarımız farklı bizim o yüzden çatışıyoruz diyebilirim..yani ben aldığım maaşı direk onun cebe atayım istiyor bende harcamak istiyorum maaşımın tadını çıkartmak istiyorum (çok şey mi istiyom yaww :KK52::KK9::KK9::KK34: ) oyuzden bana maaş kartını vermıceksen çalışma diyorrr :KK23::KK23::KK47::KK47::KK4:

bakalım 2014te görcez el mi yaman bey mi yaman :KK34::KK51: inşallah girebilirim bende bir kuruma
:KK31:

eger gy gk için ben bır konu açtım 2014 kpss cafe dıye......oraya gelebılırsın:) destek oluruz bırbırımıze:KK34:

X