kpss 2012 lisans atama, kontenjanlar, tercihler...

kızlar tercihlerimiz hayırlı olsun:)

ben bugün tercihlerimi onaylattım ilçeden.
resmen üzerimden büyük bir yük kalktı ama bir yandan da ya onu da mı yazsaydım diye düşünüyorum.

ben daha onaylatmadım, cuma onaylatırım diye düşünüyorum. hala o okulu mu bu okulu mu yazsam karar veremedim, uykularım kaçıyor açıkta kalmaktan korkuyorum.

kızlar ya bana yardım edin lütfen. edebiyat öğretmenliğine 83 puanla tercih yapacam. 26yı işaretlemicem herhalde. açıkta kalmamak için ne yapayım.

kızlar ya bana yardım edin lütfen. edebiyat öğretmenliğine 83 puanla tercih yapacam. 26yı işaretlemicem herhalde. açıkta kalmamak için ne yapayım.

canım şehirleri,ilçeleri,okulları netten güzelce araştır.az çok nereye kaç puanla atanacağını tahmin ediyorsundur.ona göre şehir hatta okul seç ki senin istediğin yer gelsin.
umarım şubatta bu heyecanı ben de yaşarım :)

Arkadaşlar sizlere sorularım olacak. Önümüzdeki öğretmen atamalarında sınıf öğretmenliğine ayrılan kadroyu gördükten sonra her ne kadar ümitlerim suya düşmüş olsa da umut fakirin ekmeği ya da Allah'tan ümit kesilmez felsefelerine bel bağlamış bir adayım. 26. tercihi açıp açmama konusunda da hala karar vermiş değilim. Zira hamileliğimin 34.haftasındayım. Tercihimize açılan topu topu 6 ilin (Bitlis, Hâkkari, Iğdır, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) topunun da coğrafi konumları kararsızlığıma korku katmaktan öte bir işe yaramamaktalar. Diğer taraftan sınıf öğretmenliğinin geleceği ile ilgili endişelerime bir de bundan sonra bebek sahibi bir aday olacağım gerçeği eklenince bu sene oldu oldu gibi geliyor. Galiba lafı uzatıp sormayı unuttum. :) Diyelim ki her şeyi göze alıp tercih yaptım ve atandım (inşallah, dualarınızı bekliyorum). 11 Eylül'den itibaren göreve başlanılacak; atandığım il milli eğitim müdürlüğüne göreve başlama işlemlerim için şahsen mi başvuru yapmam lazım? Hamileliğimin bu aşamasında o kadar yolu nasıl giderim (Şu an Kütahya'dayım.)? Bununla ilgili hastane raporu neyim yapabileceğim birşey var mı? Yoksa çocukluk hayalim olan öğretmenliğe bu kadar yaklaşmışken (puanım 87.6) bir çizgi çekip şansımı başka memurluklarda mı denesem? düşünceleriniz ve vereceğiniz fikirler benim için gerçekten önemli. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

sağol canım da ne bilim önümdekiler de yazarsa diye benim yazdığım yerleri

Beden Eğitimi Öğretmenliği

68 puana kadar olan arkadaşlar 26′yı açarlarsa atanırlar.

Kayma miktarına göre de 67 puan seviyesine kadar atama olabilir.

67 puan ve üzeri 2475 aday bulunmaktadır.

Bilişim Teknolojileri

87.5 puana kadar 26′yı açan her aday atanabilir.

Kayma miktarının çok olacağını düşünmüyorum. 87′den aşağı inmeyecektir.

87.5 puan ve üzeri 323 aday bulunmaktadır.
Biyoloji

88.5 puan ve üzeri adaylar 26′yı da açarak rahatlıkla atanabilirler.

88′e kadar düşme ihtimali var fakat zor görünüyor.

88 puan ve üzeri 193 aday bulunmaktadır.

Coğrafya

77.5 ve üzeri atanma ihtimali çok yüksektir.

77 puana kadar düşme ihtimali de bir hayli fazla. 26 açılırsa ihtimal daha da artar.

77 puan ve üzeri 537 aday bulunmaktadır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

60 puan ve üzeri alan adaylar kesin olarak atanırlar.

60 puanın 2-3 puan altına kadar kayma olabilir. Kontenjanı bir hayli fazla. 55 puan ve üzeri adaylar 26′yı açarlarsa atanma ihtimalleri bir hayli yüksek.

60 puan ve üzeri 2864 aday bulunmaktadır.

Felsefe

85 puan ve üzeri mutlaka atanır.

84.5 puana kadar kayma olabilir. 26 mutlaka açılmalı. 84.5 puan ve üzeri 171 aday bulunmaktadır.

Fen ve Teknoloji

84 puan ve üzeri mutlaka atanır.

83-84 puan aralığındaki adaylar 26′yı açarlarsa atanma ihtimalleri bir hayli yüksek. Kayma miktarı burada önemli. Kontenjan fazla olduğu için kayma da çok olabilir.

83.5 puan ve üzeri 3312 aday bulunmaktadır.

Fizik

90 puan ve üzeri alanlar büyük olasılıkla atanırlar.

89.5′a kadar 26 açılmalı. 89′a düşme ihtimali düşük ama kayma miktarına bağlı.

89.5 puan ve üzeri 133 aday bulunmaktadır.

Görsel Sanatlar/Resim

69 puan ve üzeri atanma ihtimali çok yüksek.

68-67 puan seviyesine kadar kaymalar olabilir. 26′yı açmak faydalı olacaktır.

68 puan ve üzeri 885 aday bulunmaktadır.

İlköğretim Matematik

82 puana kadar atanma ihtimali çok yüksek.

Kontenjanı gayet iyi. Kaymalar da çok olabilir. 82′nin aşağısı mutlaka 26′yı açmalı. 81 puana kadar olanların da şansı fazla.

81 puan ve üzeri 4023 aday bulunmaktadır.

İngilizce

76.5 puan ve üzeri mutlaka atanacaktır.

Kontenjanı bir hayli fazla. Kaymalar da çok olabilir. 76-75.5 seviyesinde olanlar mutlaka 26′yı açmalı.

76 puan ve üzeri 3175 aday bulunmaktadır.

Kimya

88.5 ve üzeri 26′ı da açarlarsa mutlaka atanırlar.

88′e kadar her adayın şansı var. Daha aşağıya inmesi çok zor görünüyor.

88 puan ve üzeri 180 aday bulunmaktadır.

Matematik

89 puan ve üzeri mutlaka atanacaktır.

88 puana kadar olan adaylar 26′yı mutlaka açmalıdır. Kayma miktarına göre atanma şansları olacaktır. Daha aşağıya inmesi ihtimali düşük.

88 puan ve üzeri 1318 aday bulunmaktadır.

Müzik

50 puan ve üzeri adayların atanma ihtimali bir hayli fazla.

Adayların puanları son derece düşük. 50′nin de altındaki adayların dahi şansı var. Taban puan da belirtilmemiş. Her aday 26′yı açarak tercih yapmalı.

50 puan ve üzeri 1325 aday bulunmaktadır.

Okul Öncesi Öğretmenliği

61 puan ve üzeri her aday mutlaka atanır.

59-61 arası adayların da şansı bir hayli fazla. 26 mutlaka açılmalı. Kontenjanı bir hayli fazla, kayma çok olabilir. Barajı geçen her aday tercih yapmalı.

59 puan ve üzeri 4821 aday bulunmaktadır.

Rehber Öğretmen

56 puan ve üzeri alan adaylar mutlaka atanır.

Kaymalar olacaktır. 53 puana kadar olan her adayın şansı son derece fazla. Daha aşağı bile düşme ihtimali var, tabi 26′yı açarlarsa.

53 puan ve üzeri 3106 aday bulunmaktadır.

Sınıf Öğretmenliği

88.5 puan ve üzeri alan adaylar büyük olasılıklar atanırlar.

Bu bölüm mezunu her aday mutlaka 26′yı açmalıdır. Sınava giren aday çok, kontenjan az. Kaymalar çok çok az olacaktır. 88′e inme ihtimali bile çok düşük. Atananlar da büyük olasılıkla köy okullarına ve hatta müdür yetkili tek öğretmenli okullara atanacaklardır. Tüm kontenjanların doğuda olması bekleniyor.

88 puan ve üzeri 404 aday bulunmaktadır.

Sosyal Bilgiler

80 puan ve üzeri her aday atanacaktır.

79-80 aralığında bir hayli yığılma var. Bu aralıktaki adaylar 26′yı açarlarsa atanma şansları olacaktır. 79′dan aşağıya inme ihtimali zor görünüyor.

79.5 puan ve üzeri 2287 aday bulunmaktadır.

Tarih

82.5 puan ve üzeri alan adayların atanma ihtimali bir hayli yüksek.

82′ye inme ihtimali düşük görünüyor. 26 açılırsa bir ihtimal şansları olabilir.

82 puan ve üzeri 516 aday bulunmaktadır.

Teknoloji ve Tasarım

49 puan ve üzeri kesin olarak atanır.

45 puana kadar olan adayların şansı da bir hayli fazla. Her aday tercih yapmalı. 40 ve üzeri olan her adayın şansı var.

45 puan ve üzeri 723 aday bulunmaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı

82 puan ve üzeri her aday atanabilir.

81.5′a kadar 26 açılırsa atanma ihtimali yüksek. Fakat yığılma o puan aralığında. 81′e düşme ihtimali az gibi görünüyor.

81.5 puan ve üzeri 1828 aday bulunmaktadır.

Türkçe

81.5 ve üzeri mutlaka atanacaktır.

Kontenjanı bir hayli fazla. 81′e kadar kayma ihtimali yüksek. 80 ve üzeri alan adaylar 26′yı da açarlarsa şansları var. Doğru tercih yapmak önemli.

81 puan ve üzeri 4687 aday bulunmaktadır.

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği

38 puan ve üzeri mutlaka atanır.

Sınava giren her adayın atanma ihtimali var. 38′in altına mutlaka inecektir. 26′yı açan her adayın atanma ihtimali yüksek. Taban puanı tahmin etmek zor ama 30 civarında kalacaktır. Atanmamak çok zor.

35 puan ve üzeri 773 aday bulunmaktadır. kızlar bu paylaşımı bir site de gördüm umarım faydalı olur :)

Son düzenleme:
sağol canım da ne bilim önümdekiler de yazarsa diye benim yazdığım yerleri

elazığ,diyarbakır,erzurum,bayburt,batman,siirt gibi şehir merkezleri gelir mi sana acaba oraları yaz.

sanırım şahsen başvuru yapman gerekir.ama istersen kendi ilindeki mebi ara ver sor mutlaka bilgilendirici cvp verirler.puanın çok iyi heba etmesen keşke ama düz memurluk şansın varsa onu da düşün tabi.

oooff offff başıma gelenler :96:

ya eş durumu yok diye 26yı açmadım eş durumu stajyerlik kalkınca oluyor mu kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…