kpss 2012 lisans atama, kontenjanlar, tercihler...

yeter canım 5 ay İnşallah. geçen sene de sıfırdan başlayarak hem de 79 almıştım yine 2-3 ay çalışarak. 5 ayda neler yapılır inşallah

canım Allah herşeyi gönlüne göre versin hayırlısıyla atanırsın inşallah :):) darısı benim başıma artık:):):)

kızlar merhaba,bugün tercih klavuzları açıklanacaktı.hala açıklanmadı.bi bilsgisi olan varmı acaba?:26:

nerden duydun bunu cnm?ösym yada meb bi açıklamada bulunmadı bu konuda diye biliyorum..sadece söylenti..bugün yada yarın açıklanacak diye söylentiler var

aynenn yok....sıralamamı şuraya bir yere yazmıştım..hangi topiğimizde kaldı acaba bulup bir yere kaydedeyimm

kızlar nette haberlerde okumuştum,16 sında tercihler başlıcak diye

Son düzenleyen: Moderatör:
kpss 2012 sınavı sonuçlarınız beklediğiniz gibi mi geldi çünkü yanlış hesaplandığına dair çok itiraz gelmiş lisans sonuçlarında. haberleri araştırın. ben girmedim de o yüzden soruyorum.

benim netler beklediğim gibi geldi. kpssde de çok itiraz oldu o şekilde. ösym kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınladıktan sonra o itirazlar da pek kalmadı ya da bana denk gelmedi görmüyorum artık öyle itirazlar pek.

arkadaşlar tekrar kpss lisans sonuçlarınıza bakın aynımı diye dün alt yazı olarak gördum kpss lisans sonuçları resmi olarak açıklandı diye hani bu itiraz edenler falan olduya ondan dolayı tekrar incelemiş olabilirler

Bu son LYS sınavına ait ama yani çok fazla hile yapanlar var illa ösym e atmamak gerekiyor. Terör örgütü para karşılığı sahtecilik ayarlamanın her türlüsünü yapmış bir çok sınavda başkası yerine adam sokmalar uzaktan iletişimle cevap şıkları vermeler falan. ösym de sahteciliği engellemek için bir çok önlem aldı ama. bu sefer üniversitelere girebilmek için sahte kazandı belgesi ve her türlü sahte evrak düzenliyorlarmış. 2010 daki sınavlarda da sahtecilerin bazıları bulunmuştu hatta sınava uzaktan cevapları almak üzere bir kadın parası yok diye para yerine sahtecilerin başı ile ilişkiye girmeyi kabul etmiş diye haber de vardı. bence çok çalışmasına rağmen kazanamayanlar açığa çıkmayan sahteciler yüzünden.

BASIN AÇIKLAMASI

(13 Ağustos 2012)
Adaylara Ait Sınav Sonuçlarının
Üniversiteler ve Diğer İlgili Kurumların Elektronik Olarak Edinmeleri
12 Ağustos 2012 tarihinde bazı basın yayın organlarında Rektörlerin sahte belgelere karşı ÖSYM’den destek istediklerine ilişkin haberler yer almıştır. Haberde;
“Doğu ve Güneydoğu Anadolu üniversite rektörleri, ÖSYM'nin lisans sonrası yaptığı sınavların sonuçlarını mutlaka üniversitelerle paylaşması gerektiği uyarısında bulunuyor. Terör örgütünün üniversitelerdeki bazı bölümlere adam yerleştirmek ve para kazanmak için ÖSYM'nin bütün sınav sonuçlarıyla ilgili her türlü sahte evrakı düzenlediğine dikkat çekiliyor. Terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı sınav çetesinin yüksek lisans ve doktora programlarına girmek isteyenlere sahte sonuç belgesi hazırladığı iddiaları öğrenci alımlarını olumsuz etkiliyor. Bu duruma dikkat çeken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki rektörler, ÖSYM'ye şu çağrıda bulundu: "Sınav sonuçları bizimle paylaşılırsa örgütün sahte evrakla üniversitelere adam yerleştirmesinin önüne geçmek kolaylaşır."
denilmektedir.ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlara ait sınav ve yerleştirme sonuç bilgileri, Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik olarak paylaşımına açıktır. Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları talep ettikleri takdirde, kendilerine ÖSYM tarafından internet erişim şifresi verilmektedir. Bugüne kadar 178 üniversite (KKTC ve yurtdışı dahil) ile 355 kuruma elektronik ortamda veri teyidi için şifre tahsis edilmiştir. Kurumlar, kendilerine resmi olarak bildirilen erişim şifreleri ile adayların sınav ve yerleştirme sonuç bilgilerini elektronik ortamda edinerek, adaylar tarafından kendilerine verilen sınav sonuçlarının teyidini yapabilmektedir. ÖSYM, yapmış olduğu sınavların sonuç bilgilerini, kişisel bilgiler dışında, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşımına azami gayret ve hassasiyeti göstermektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ÖSYM, LYS'de Türkiye 652'ncisi olan adayın açıkta kaldığına ilişkin haber üzerine yazılı açıklama yaptı.

Haberde adı geçen adayın son tercihi Çukurova Tıp Fakültesi'ne yerleşmesi için Y-MF-3 puan türünde en az 501,01220 puan alması gerektiği belirtilen açıklamada, "Halbuki adayın Y-MF-3 türündeki puanı 308,63577 ve başarı sırası da 114 bin 76'dır. Adayın bu puanla tercihlerinin ötesinde hiçbir tıp fakültesine yerleşmesi mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.

Gerçek sonuç belgesi ile sahtesi karşılaştırıldığında, adayın puanlarıyla oynadığının açıkça görüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adayın puanlarına bakıldığında, virgülün sağındaki sayıların gerçek olmasına ve sahte belgelerdeki ile birebir uyuşmasına rağmen, virgülün solundaki sayılar birbirinden tamamen farklıdır. Örneğin, habere konu olan adayın Y-MF-3 puanı gerçekte 308,63577 iken, bu puan 532,63577 olarak verilmiştir.

Ayrıca sahte belgede adayın Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) eklenmemiş MF-3 puanına, AOBP'si eklendiğinde Y-MF-3 puanı elde edilmesi gerekirken, bambaşka bir puan ortaya çıkmaktadır. Bu da sahteciliği açıkça göstermektedir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…