Kp para mevzusu

Eşin tanıyor ailesini biliyor hiç ses etme kötü olma...
Biliyor ama bak geçen haftadan beri bin bahaneyle başından savdi .Adam yine sabahın köründe başlamış aramaya .ta bu adam secim zamanı 2 gün ustuste göreve gitti 4 saat uykuyla bi merak et yada binkere aradım acmadiysa uyumustur geberdin mi
Off bilmiyorum susmayi öğrenemedim

Babasının nasıl bir insan olduğunun farkında eşin.Karşı tarafa ailesi ve büyüğü olduğu için sert çıkış yapamamış ama,elinin altında sana bağırarak sinirini atmış işte.Onun karşısında değil yanında durduğunu hissettirmelisin.Bahsettiği arabayı alması için destekle. Çocuk içinde bireysel emeklilik gibi birşey düşünelim yada biraz biraz bankada para biriktirelim hesap açtırıp falan de.Adamı sağılacak inek gibi görüyorlar ailecek demekki.Akıllıca yaklaşım gösterirsen,eşin zaten herşeyin farkında senin dediklerini yapmaya çalışacaktır.

Bu arada iyi niyetle olmadığına nerden eminsin derseniz ??
1.kv nin sen bana bilet almadın mi ?karina çocuğuna alınca batmaz ,bana olunca çok gelmiştir biz Eliz tabi vs lafundan
2.Evdeki bekar gorunceden alabilir kenarda birikmiş parası varmış epey oradayken söylemişti binkoju olunca yani ondan alabilir eşim de 15inde ona gondetirdi direk kızın hesabına .
Eşim ilk maasa çok var yol masrafı filan oldu bu ay sıkıştım 15 indenn sonra bakarım duruma göre dedi.O günden beri 100 kre aradı.Ben o gün eşime dedim ki kardeşinden alsınlar sen ona yolla diye sence o akıllarına gelmemiş mıdır dedi bana ...

Bankada biriktiriyor araba için para .Ve bunu bir gün annesine söylemiş ben vursadayken işte 20-30 bin eksigim kalıyor onu dayimdan borç alsam hemen 1 yılda ödeyecek şekilde .Faiz odeyecegime diye .Bende bugün dedim senden birşey istemeyen annen acaba niye birden istemeye başladı ??
Su tantana bitsin alsın arabayı bari kendi malım için borç öderim .
Ya parasi varken babasına maaşı alınca bakayım dedi parası var . Göndermek istemiyor ama tabiri caizse yapıştı adam axonce baktım cumadan beri tam 47 kere aramış .sadece bugün 15 .
Derdi ne biliyor musun onun hep diyorki bana birşey olursa elinizde bı para olur .Zor durumda kalmazsin .Eğer olurda büyüdüğünü görürsek oğluma bı ev birakabilirsek çok mutlu Olcam ben babadan bişey görmedim .Aksine hep külfet oldu ben oğluma bari bir ev bırakayım. en büyük derdi bu .daha iki gün önce oldu bu muhabbet .
Mesela ilk günler hiç ses etmedim .Yanımda daha rahattı bugün off rahat Birakmaz artık deyince Gondermedin mi dedim ya yok ne gondercem filan dedi .ben eleştirince savunmaya geçiyor insan sonra begenmiyosan git diye laf yiyorum

O lafı ederek oda senin canını yakmak istemiş.Gerçekte öyle hissetmediğine eminim.Erkeklerin birçoğu sinir anında böyle söyler canım.Kendine boşuna sıkıntı yapma.Uygun zamanda güzelce konuşun bu sözününde, seni kırdığını söyle mutlaka.

o kadar basitti ki Capri aslinda. esine sarılıp opecektin ben hep seninleyim üzülme, sen zaten her zaman bizim için doğru olani düşünüyosun dicektin. ben de benzer durumlarda kaldim. bazen benim de pat pat saydığım oldu. ama esimi mahcup uzgun ailesine karşı sinirli gorduysem hep teselli edip destek verdim.

sen eşine üzülüp esinden cikariyosun bi anlamda. sinirlendiginde dilini ısır ve eşine sarıl. bak cok yipranirsiniz onunuzde yıllar var. tahammül sınırsız bişey değil bi kere o esigi asarsaniz toplayamazsiniz.

adam göreve gidiyo gecesi gündüzü yok. ailesi yüzünden evinde huzuru yok. yorgun gergin kafasi bi milyon. bana bisey olsa karimla oglum ortada kalir mi aileler sahip çıkar mi diye dusunuyodur. böyle bi aileye sahip olmak ne kadar zor. bakalim esin o adamin oğlu olmak ister miydi. hem sana mahcup oluyo hem ailesi onlar silip atamiyo...

sinirlenince sus capri kendine bi sey bul. pat pat saymak yerine. sarki mi soylersin sayi mi sayarsin boya mi yaparsin bilemem. ben bulasik yikarim yada ütü yaparim. anca cikar sinirim. bazen cekmece bosaltir oturur duzenlerim. o cekmece bosaldikca kafam da boşalır. kendine bi yol bul ofkeni kusmamak icin.

bu adam bu kadar baski altinda ne karima ne aileme yaranamadim deyip kafasina beylik tabancasini dayayip vursa kendini. sizi bana katlanma zahmetinden kurtariyorum dese napcaksin??

Anan böyle baban şöyle diye laf sayacağınıza keşke bunları söyleseydiniz eşinize. Kötü de olsa iyi de olsa hangimiz tahammül edebiliriz anamıza babamıza laf sayılmasına? Eşiniz de herşeyin farkında zaten. Laf sayarak onun canını daha çok sıkacağınıza uygun bir dille dökün içinizi. Konuşun. Fevri davranmayın. İnanın herşey daha farklı olabilir.

Güzelim sen eşini öv ...iyi bir evlat olduğunu ...ailesinin desteği olmadan meslek sahibi olmasina rağmen bu konuyla ilgili hiç ailesinin yüzüne gelmediğini soyle. Oğlu için olan güzel planlarının seni mutlu ettiğini,oğlunun çok şanslı olduğunu söyle. Ama " yok baban öyle ,yok ben salakligimdan gittim" deme ."Aşkım ailen bu kadar sıkışıkken annen keşke dugune gitmese miydi ...hem bu kadar sıkışık olup hem bu tür etkinliklerden geri kalmaması onları zorluyordur " de...ama direkt "annen şu bu " deme .Hem düşündüklerini söyleyip hem züccaciye dükkanına girmiş fil gibi ortalığı kırıp dokmemek de mümkün...inan bana bu mümkün

Ailesinin iletişimsizliğinden kaynaklanıyor eşinin öyle davranıyor tatlı dille anlatabilirsin önce haklısın diyip arkasınDan diğerleri söyle canım

Boşver canım dert etme kendine benim eşimin aileside iyi gibi görünür geçende rahatsızlandı iki gün ardarda kaynanamgilde bu durumdan bahsettim umurlarında olmadı bazı aileler böyle yapacak birşey yok gerçekten

Mâlesef ...

Ailesinin iletişimsizliğinden kaynaklanıyor eşinin öyle davranıyor tatlı dille anlatabilirsin önce haklısın diyip arkasınDan diğerleri söyle canım
Kesinlikle aileden kaynaklı .Habire kavga ,küfür eden bir aile .Babası aynı eşim gibi bu gittiğimde daha net gördüm .Annesi birşey diyo ya işte şunu yap oofff başladı yine deyip defolup kaçıyor .Ama öğreteceğim konuşmayı ...

Son cümleye çok güldüm valla benim durumumu anlatan daha iyi bir tsbir olamazdı : D züccaciye dükkanına girmiş fil :)
Ya evet biraz pohpohlayarak yada yaptığı şeylerin farkında oldugumu belirterek konuşmam daha iyi olacak haklısın .Belki beni ilgilendiren birşey de yoktur sonuçta bende çalışmıyorum .Ama uyanikliga tahammul edemiyorum işte .Sadece maddi değil ,mesela bı siradayken yandan yandan kaynak olan yaratıklara da tahammül edemiyorum ve taetisiyorum .
Bundan sonra daha sakin konuşmaya ,düşünerek hareket etmeye çalışacağım .Mesela şuan dua ediyorum o ev çıkmasın inşallah .Orta gelir değilde üst gelire başvurmak ta ayrı bir şeytanlık ..

O an söyledim devamında ,insan bı merak eder bu adam burda oldu mü kaldı mı nasılsın diye sormak yok ,merak Edip araman yok ancak para için aramak aklına gelen bencil bir insan senin baban diye söylendim .evet keşke daha sakin kalabilseydim

Muhtemelen ama her kavga anında sanki nefret ediyomus kapıdan kovmuş ben bacadan gidiyomusum gibi davranması artık sinirimi bozuyo işte .

istemezse öğrenmez kuzum hırpalama, destek alabilirsiniz

Bugün sabah sabah yine babası aramış ,para yok diye ...Normalde akşam ise gideceği zaman ben geç uyandiriyirum sabaha kadar uyumayscak diye ...Ama adam sabahın 8 inde aramış .Sonrada uyuyamamis sinirden ...Dedi ki ne kadar para meraklısı insanmış bin kere aradı bin pişman oldum " bişey demedim başta .Sonra sadece dedim ki evet belki gereksiz bı tepki oldu haksizim ama babanın tavrına sinir oldum .Ben o gece korkudan uyuyamadım sana bişey olursa diye ,ses etmeyelim uyu diye çocukla ses çıkarmadan oynamaya çalışıyoruz ama gece gündüz saate bakmadan düşünmeden arıyor .Oradayken gelen iş imksnini da kim gidecek şimdi oraya diye kabul etmedi işte bunlar beni kızdırdı dedim.
Sadece kafasını salladı .Sonra kahvaltı yaptık .Oğlumla oynadı bana da işin filan varsa cik dolaş kafan dağılır hem dedi .Çıktım 1 saat dolaşıp geldim .
Geldiğimde söyleniyordu .Baktım yine babası.Dediginiz gibi o zaten bunalmış ...

yani burda ne konular okuyoruz capri. esin kör değil herşeyi görüyo. yanında olmakla sakince konuşmakla çok iyi yapmışsın. ailesinin vermedigi huzuru sen ver böyle. çok sevindim gelismeye. esine de ayrica üzüldüm. o kadar derdin içinde bide babasi ta ordan yetiyo adamın canını sıkmaya.

evdeyse bı film ac beraber izleyin sarilarak. biraz kafası dagilsin eşinin. sen de böyle sakin kalmaya çalış, sakince anlat meramini sonuna kadar haklısın zaten.

Valla öyle gekdigimde yeter artık baslicam parana ,elin ayağın mi tutmuyor ,beni yolmanin derdine mi düştünüz birisi yok karina bilet alıyon bana niye almadın der öteki yüz kere arar para para ,yok gelmemiş bidaha gönder diye başımı yer git bankaya içeriden çek onu da mı beceremiyosun yeter filan diye bağırıyordu .Rahatsız olmasin diye mutfağa geçtim .Birşey sormadım .Kapatınca geçtim içeri ben kahve içeceğim sende içer misin dedim olur dedi.yaptim sonra ütü yapmaya geçtim uyumak istersen haber ver utuyu gece de yaparım dedim.Yok uyuyamam ki sağolsun icine ettiler uykumun dedi.Sadece sıkma canını şenlik bir durum yok elinden geleni yaptın .Dedim .
Çok fazla konusmadik dediğim gibi hala bı soğukluk var o kadar .Bu arada bugün kandil ya kendi annemi aradım tabi yine pişman oldum .sonra kv yide aradım laf açarsa sakince konusacaktim ama gayet normal konuştu .Alalh razı olsun filan diye kapattı.Yani bilmiyorum maalesef kendi annem böyle boğazına silah fayamisim gibi konuşurken kv nin arkamdan fitnelik yapmaya calissa da yüzüme boyle gayet güzel dualar ederek filan konuşması da ayrı canımı yakiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…