- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Biliyor ama bak geçen haftadan beri bin bahaneyle başından savdi .Adam yine sabahın köründe başlamış aramaya .ta bu adam secim zamanı 2 gün ustuste göreve gitti 4 saat uykuyla bi merak et yada binkere aradım acmadiysa uyumustur geberdin miEşin tanıyor ailesini biliyor hiç ses etme kötü olma...
Babasının nasıl bir insan olduğunun farkında eşin.Karşı tarafa ailesi ve büyüğü olduğu için sert çıkış yapamamış ama,elinin altında sana bağırarak sinirini atmış işte.Onun karşısında değil yanında durduğunu hissettirmelisin.Bahsettiği arabayı alması için destekle. Çocuk içinde bireysel emeklilik gibi birşey düşünelim yada biraz biraz bankada para biriktirelim hesap açtırıp falan de.Adamı sağılacak inek gibi görüyorlar ailecek demekki.Akıllıca yaklaşım gösterirsen,eşin zaten herşeyin farkında senin dediklerini yapmaya çalışacaktır.Saat 6,5 tan beri yatıyor .o yatarken telu çaldı oturma odasinsaydi .Oğlum koşa koşa açtı babası direk diyoki eee bu para gelmemis bidaha mi göndersenparayı yolladigindan beri 100 kere aradı gelmedi diye esimde en son bana hesaba gitti diye mesaj geldi valla beni ilgilendiren birşey yok filan demişti .Bu arada 1000 TL yollamış .Babasina mesajı göndermiş babadh da yazmış ki "ee aZ olmuş neyse buluruz bı yerden artık "
Ve emin olun bu başlangıç ..Benimde sinirim geçmiyor o ailesinin ne olduğunu öyle iyi anladı ki ,yine de gelip bana begenmiyosan gelmeseydin git o zaman diyebiliyor üste ne güzel ailesine karşı nefretin bitmişti ama alttan alta hep bı sinsilik içindeler.Ben bunları yapamıyorum işte pat pat tyuzube söylüyorum .Salskligima doymayayum
Bankada biriktiriyor araba için para .Ve bunu bir gün annesine söylemiş ben vursadayken işte 20-30 bin eksigim kalıyor onu dayimdan borç alsam hemen 1 yılda ödeyecek şekilde .Faiz odeyecegime diye .Bende bugün dedim senden birşey istemeyen annen acaba niye birden istemeye başladı ??Babasının nasıl bir insan olduğunun farkında eşin.Karşı tarafa ailesi ve büyüğü olduğu için sert çıkış yapamamış ama,elinin altında sana bağırarak sinirini atmış işte.Onun karşısında değil yanında durduğunu hissettirmelisin.Bahsettiği arabayı alması için destekle. Çocuk içinde bireysel emeklilik gibi birşey düşünelim yada biraz biraz bankada para biriktirelim hesap açtırıp falan de.Adamı sağılacak inek gibi görüyorlar ailecek demekki.Akıllıca yaklaşım gösterirsen,eşin zaten herşeyin farkında senin dediklerini yapmaya çalışacaktır.
Evet benim tsvrim tetikliyor çünkü pst pat sayıyorum maalesef ..Ama gerçekten çok gergindim dün burda müdahale olan yerler oldu malum parti kazandı burayı ve saatlerce silahlar sikip kutlama yaptılar geçen yilda böyleydi .Bu bahane değil tabiki ama bı merak et önce oğlunu normalde hayatta aramaz. Sadece para isteyecrkse arar.Yani açar açmaz ee yollamamissin deyince iyice şalterler attı.Yine dedim ya susmaya çalıştım .Çünkü annesinin gafı,babasının para istemedi vs mahcup olduğu belliydi halinden .
Aile atılmaz ana ben kalkıp yine de gittim ve dedim ki iyiki buradaki insanlsri dinleyip gitmişim pişmanlıklsrini gördüm bende sorun ciksrmadim diye ..ama yüzüne gülüp arkamdan aynı kiskancliklsr,featliklsr devam edince herşey başa donuyo bende kendimi kandirilmis gibi hissediyorum ...
Hep bir şekilde ortaya bişey atıyorlar ve bende yiyorum maalesef .Az daha susabilseydim zaten eşim sabahtan beri söyleniyordu babası için .Yada burda birçok kişinin dediği gibi ya iyi hoş ama baban size güvenip calismiyor annene verirsen ver ama bence baban a o rahatlığı hissettirme filan deseydim belki daha iyi olacaktı ama yapamadım .
Diyorum ya kendi salakligdan onlarin ekmeğine yağ sürdüm ..
Anan böyle baban şöyle diye laf sayacağınıza keşke bunları söyleseydiniz eşinize. Kötü de olsa iyi de olsa hangimiz tahammül edebiliriz anamıza babamıza laf sayılmasına? Eşiniz de herşeyin farkında zaten. Laf sayarak onun canını daha çok sıkacağınıza uygun bir dille dökün içinizi. Konuşun. Fevri davranmayın. İnanın herşey daha farklı olabilir.Ya başta yine tepki gisternedim çünkü kendi de rahatsız olmuş belli .Ama adam habire ariyo ya bu adam 24 saatten fazla çalıştı ,uzun namlulu silahlarla nöbet tuttular sokakta sabaha kadar normalde polise vur emri yoktur dün akşam vur emri verilmiş molotof vs saldırı olursa diye sabaha kadar uyuyamadım korkudan dua Edip durdum.Bunlarin aklına sadece para gelip deli gibi aramasına iyice sinir oldum ya sabah eve gekemeyebilir bu adam o korkuyu benden başka yaşayan yok varsa yoksa para para ...Buna kızdım yine de laf etmeyeyim diye gittim çamaşır filan katladim ama en son yine engel olamadım o da benim malligim işte ...
Klasik tavrı nasıl biliyo musun ?otur konuşalım sonra patliyoruz saçma sapan deyince of ne konyscaz pof bilmem ne deyip defolup gider kaçar .Ben konuşarak cozerim sorunlsrimi herkesle .Ama bu ve ailesiyle konuşunca ayrılıp bayilmalari görünce konuşamadım o yüzden hep kavga kıyamet böyle saçma sapan patliyorum bu sefer işte .Yine de deneyeceğim konuşmayı ...
Boşver canım dert etme kendine benim eşimin aileside iyi gibi görünür geçende rahatsızlandı iki gün ardarda kaynanamgilde bu durumdan bahsettim umurlarında olmadı bazı aileler böyle yapacak birşey yok gerçektenBiliyor ama bak geçen haftadan beri bin bahaneyle başından savdi .Adam yine sabahın köründe başlamış aramaya .ta bu adam secim zamanı 2 gün ustuste göreve gitti 4 saat uykuyla bi merak et yada binkere aradım acmadiysa uyumustur geberdin mi
Off bilmiyorum susmayi öğrenemedim
Mâlesef ...Boşver canım dert etme kendine benim eşimin aileside iyi gibi görünür geçende rahatsızlandı iki gün ardarda kaynanamgilde bu durumdan bahsettim umurlarında olmadı bazı aileler böyle yapacak birşey yok gerçekten
Kesinlikle aileden kaynaklı .Habire kavga ,küfür eden bir aile .Babası aynı eşim gibi bu gittiğimde daha net gördüm .Annesi birşey diyo ya işte şunu yap oofff başladı yine deyip defolup kaçıyor .Ama öğreteceğim konuşmayı ...Ailesinin iletişimsizliğinden kaynaklanıyor eşinin öyle davranıyor tatlı dille anlatabilirsin önce haklısın diyip arkasınDan diğerleri söyle canım
Son cümleye çok güldüm valla benim durumumu anlatan daha iyi bir tsbir olamazdı : D züccaciye dükkanına girmiş fil :)Güzelim sen eşini öv ...iyi bir evlat olduğunu ...ailesinin desteği olmadan meslek sahibi olmasina rağmen bu konuyla ilgili hiç ailesinin yüzüne gelmediğini soyle. Oğlu için olan güzel planlarının seni mutlu ettiğini,oğlunun çok şanslı olduğunu söyle. Ama " yok baban öyle ,yok ben salakligimdan gittim" deme ."Aşkım ailen bu kadar sıkışıkken annen keşke dugune gitmese miydi ...hem bu kadar sıkışık olup hem bu tür etkinliklerden geri kalmaması onları zorluyordur " de...ama direkt "annen şu bu " deme .Hem düşündüklerini söyleyip hem züccaciye dükkanına girmiş fil gibi ortalığı kırıp dokmemek de mümkün...inan bana bu mümkün
O an söyledim devamında ,insan bı merak eder bu adam burda oldu mü kaldı mı nasılsın diye sormak yok ,merak Edip araman yok ancak para için aramak aklına gelen bencil bir insan senin baban diye söylendim .evet keşke daha sakin kalabilseydimAnan böyle baban şöyle diye laf sayacağınıza keşke bunları söyleseydiniz eşinize. Kötü de olsa iyi de olsa hangimiz tahammül edebiliriz anamıza babamıza laf sayılmasına? Eşiniz de herşeyin farkında zaten. Laf sayarak onun canını daha çok sıkacağınıza uygun bir dille dökün içinizi. Konuşun. Fevri davranmayın. İnanın herşey daha farklı olabilir.
Muhtemelen ama her kavga anında sanki nefret ediyomus kapıdan kovmuş ben bacadan gidiyomusum gibi davranması artık sinirimi bozuyo işte .O lafı ederek oda senin canını yakmak istemiş.Gerçekte öyle hissetmediğine eminim.Erkeklerin birçoğu sinir anında böyle söyler canım.Kendine boşuna sıkıntı yapma.Uygun zamanda güzelce konuşun bu sözününde, seni kırdığını söyle mutlaka.
Kesinlikle aileden kaynaklı .Habire kavga ,küfür eden bir aile .Babası aynı eşim gibi bu gittiğimde daha net gördüm .Annesi birşey diyo ya işte şunu yap oofff başladı yine deyip defolup kaçıyor .Ama öğreteceğim konuşmayı ...
Aynen içinde yok ..Birde bı defasında şöyle demişti iş yerinde saatlerce milleti dinliyorum bide evde mi kafam sissin :)istemezse öğrenmez kuzum hırpalama, destek alabilirsiniz
Bugün sabah sabah yine babası aramış ,para yok diye ...Normalde akşam ise gideceği zaman ben geç uyandiriyirum sabaha kadar uyumayscak diye ...Ama adam sabahın 8 inde aramış .Sonrada uyuyamamis sinirden ...Dedi ki ne kadar para meraklısı insanmış bin kere aradı bin pişman oldum " bişey demedim başta .Sonra sadece dedim ki evet belki gereksiz bı tepki oldu haksizim ama babanın tavrına sinir oldum .Ben o gece korkudan uyuyamadım sana bişey olursa diye ,ses etmeyelim uyu diye çocukla ses çıkarmadan oynamaya çalışıyoruz ama gece gündüz saate bakmadan düşünmeden arıyor .Oradayken gelen iş imksnini da kim gidecek şimdi oraya diye kabul etmedi işte bunlar beni kızdırdı dedim.
Sadece kafasını salladı .Sonra kahvaltı yaptık .Oğlumla oynadı bana da işin filan varsa cik dolaş kafan dağılır hem dedi .Çıktım 1 saat dolaşıp geldim .
Geldiğimde söyleniyordu .Baktım yine babası.Dediginiz gibi o zaten bunalmış ...
Valla öyle gekdigimde yeter artık baslicam parana ,elin ayağın mi tutmuyor ,beni yolmanin derdine mi düştünüz birisi yok karina bilet alıyon bana niye almadın der öteki yüz kere arar para para ,yok gelmemiş bidaha gönder diye başımı yer git bankaya içeriden çek onu da mı beceremiyosun yeter filan diye bağırıyordu .Rahatsız olmasin diye mutfağa geçtim .Birşey sormadım .Kapatınca geçtim içeri ben kahve içeceğim sende içer misin dedim olur dedi.yaptim sonra ütü yapmaya geçtim uyumak istersen haber ver utuyu gece de yaparım dedim.Yok uyuyamam ki sağolsun icine ettiler uykumun dedi.Sadece sıkma canını şenlik bir durum yok elinden geleni yaptın .Dedim .yani burda ne konular okuyoruz capri. esin kör değil herşeyi görüyo. yanında olmakla sakince konuşmakla çok iyi yapmışsın. ailesinin vermedigi huzuru sen ver böyle. çok sevindim gelismeye. esine de ayrica üzüldüm. o kadar derdin içinde bide babasi ta ordan yetiyo adamın canını sıkmaya.
evdeyse bı film ac beraber izleyin sarilarak. biraz kafası dagilsin eşinin. sen de böyle sakin kalmaya çalış, sakince anlat meramini sonuna kadar haklısın zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?