- Konu Sahibi capricorn87
-
Tekrar yazıyorum.esiniz olması gereken duruşu sergilemiş.siz kendinizi doldurup eşinizle sarmayin.Biz basvurmadik basvursam onların olacağı şehirden alacak çünkü Bursa'da yok .Yine ben ödeyeceğim onlar oturacak .Of bilmiyorum fesatca düşünmek istemiyorum .Babası olmasa yada çalışamayacak halde olsa neyse diyeceğim de eli ayağı tutan ,tüm gün kahvehanede surten ,bizim düğün zamanı bile 1 kuruş harcamadugi halde millete harcadığı parayı bize gibi gösteren bir nagkukata para yedirmek istemiyorum
Kızı da bekar ve aynı evde ya onu da hesaba kattılar diyeceğim ama adam kendisi gidip başvurmuş kızının maaş bordrosu filan gerekmez miydi birde bende alt gelir için diye biliyorum en fazla 4500 TL olacak evdeki toplam gelir .Ama kp emekli olarak başvuru yaptı .Kızının geliri hesaba katılmaz diye düşünüyorum .4.000 civarı ve altı gelir sınırlaması varmış yani bu arkadaşımın bahsettiği şeyde alt gelir olarak geçiyormuş maaşı o kadar etmediği için peşinatta 13.000 felan dedi yanlış hatırlamıyorsam çıkarsa yani üst gelir gözükmesi için onun nasıl bir geliri olması lazım ki 4.000 den fazla gelir göstermesi gerekiyor alt sınırlamada kalmamak için bir emekli maaşıyla o kadar gelir olmaz diye düşünüyorum iyi emekli olabilmiş valla
Aynen öyle benim babamda elektrik teknisyeni ama bir süredir beton dokmeyj filanda öğrenmiş işyeri kurs gibi birşey vermiş makineyi çalıştırıp onu yapıyor .Dediğiniz gibi yaz kış dışarıda ve haftada 6 gün çalışıyor sabah 6da bı çıkıyor akşam 8 gibi geliyor .Ki bizim evimiz var emekli maaşıyla geçinir.Digee kardeşim araştırma görevlisi 7 yıldır filan ve onlarla taşıyordu .İstese kızım ben çalışamıyorum su bu sene de sen idare et diyebilirdi kp in mantığına göre .Ama demiyor .Babam 54 yaşında aylığı 3500 bile olmayabiliyor.Demir doğrama ustası.Yaz kış demeden çatı tepelerinde adam.Bir yıldan fazladır işleri durdu.Bir haftalık iş bile çıksa sevinerek gidiyor adam.Çalışmak insanın içinde olacak.Görümceye de yazık.Sen babanın yapması gerekeni yap eve bak ama mirastan sana pay vermesinler.Eşine bunun hak olduğunu ayrım yapılmaması gerektiğini ve eşit olarak bölmesini söylersin umarım.
Doğru söylüyorsunuz farkında olmasa hemen tamam der yollardi.Ta diyorum ya evlsttir tabiki yeri gelince destek olacak ona karşı değilim ama keyfi olarak bı tarafını yayip evlat kaziklamaya çalışan bı adam için olsun istemiyorum .Eşiniz gerekli mesafeyi koymuş ve babasının farkında.sizin endiselenmenize gerek yok bence
Normalde soylenirdjm tek kelime etmedim .Ve ben karismayinca o daha mantıklı karar veriyor bunu görüyorum .O yüzden laf etmedim asla .Ama dün kv nin o lafına aşırı sinirlendim.Yani ben ne güzel pişman olmuşlar ,ailemden daha anlayışlı davrandılar güzel ayrıldık diye sevinirken kiyaslamaya gerek yok.Bilete ihtiyscjn varsa oğlum bilet alamıyorum alır mısın diyecek bitti .Benim mabtigim bu işte.Dumduz söylemek .Yok onlara alırken batmaz onlar ailen biz Eliz zaten filan gerek yok .Bununda dirdirini yapmadım.Dun o an söylendim ve uzatmadim.Umsrim görüyordur kimin ne niyet beslediginiTekrar yazıyorum.esiniz olması gereken duruşu sergilemiş.siz kendinizi doldurup eşinizle sarmayin.
Aynen şu seçim telaşı filan bitsin .Girsin araba borcuna .Annesine yine yollarsa yollasin çünkü adam dirdirla eve para bırakıyor binbir nazla.Ama yine de annesine çok sinirlendim .Yani oğlundan bilet almasını isteyebilirsin açıkça de ,oğlum durumum sıkışık alabilir misin sen de geç ,mirin kırın yapıp sonrada karın çocuğun olunca Batmaz ben olunca batar deme işte
Cok haklısın zaten kız miras almaz Düşüncesi bile itici ki alır çünkü o kız şuan evin geçimine katkıda bulunuyor gördüm az çok.Ne gerrk var yani.
Evlerine gittim kj burda herkese teşekkür ettim çünkü gitmeye niyetim yoktu .Ve evet pişmanlıklsrini gördüm vs kızdığım en ufak bir şeyde böyle arkadan laflar duymak .
Sağol Allah razı olsun uğraşıyorum kendimce başarılı olamasanda ,oturup sınava ağırlık vereceğim artık oğlumda büyüdü o da yavaş yavaş anaokuluna gitmeye başlar Eylül gibi ..herşey olacağına varıyor
Aynen evlenince değişiyor diye düşünülüyor ama adamın yeni bir ailesi ,sorumluluğu oldu diye dusunemiyorlar işte .Benimde oğlum var o günleri görürsem ,Rabbim sasirtmasin beni böyle saçma salak işlere girismeyeyum diyorum .tesbihte hata olmaz derler. sözüm meclisten dışarı eşeğe cilve yap demisler cifte atmis. kaynananiz da o hesap işte
bu senin başarısızlığın değil nasibin henüz bulmamis seni isle ilgili. Allah tez zamandan hayırlı kapılar acsin. inşallah atanirsin da. ama sistem cok sağlıklı isleyen bi sistem de değil biliyosun. elinden geleni yaptıktan sonra yapacak bisey kalmiyo maalesef. oglun anaokulu kres falan baslayinca rahat edersin eminim. çok da güzel çalışırsın.
bazı insanların ağzı bozuk ya da dan dun sözlü oluyolar. rahatsiz olman çok normal. kendi hallerine bırak. bak esin ne kadar düzgün mantıklı bi adam ki sana kalmadan cevabi verip konuyu kapatmis.
o onun annesi, küfür de etse unutur. sen kv nin her dediğini ciddiye alma. benimki de der sürekli biseyler. o kadar duymuyorum ki hatirlamiyorum bileen son kaynima evlenince cok değişti abin bakalım sen de degiscen mi kesin degisirsin diyodu. esim evlenince onlari unutmus kaynim da evlenince unuturmus ne derse desin ben esimle arama bakarim bana doğrudan saldırı olmadıkça.
Yani polis işte :) ya tayin çıktığında izin kullanmistik gitmeden önce ordaa bir akrabası biz yol ücretini cebimizden ödüyoruz sanmış ya çok tutar ne yapacaksınız deyince ,eşim amca bize veriliyor yol parası memur olunca herkese var merak etme dedi km hesabına göre filan diye anlattı .Bize de sanırım 4000 civarı birşey verikir dedi .Zaten 3000 taşımaya verdik otekiyle de kira deposiztisu vermiş neyse döndük eşya topluyoruz gideceğiz babası aramış ee ben calisamadim bu aralar kredi kartı borcum var 10 bin filan sen kapatta ben sana veririm bı ara .Esimde ben nereden bulayım 10 milyar o ne borcu yine öyle deyince ..sana taşınma parsı vermediler mi diyo böyle bı tip işteEşiniz milyarder mi ne kadar maas alabilir ki 4 5 milyar yollayacak. Sizin kendi ev geciminiz yemeniz icmeniz ihtiyaclariniz. Babasinin rahatligininda maşallahi war yani..
Anlattığıniz kadarıyla eşiniz makul bir insan.daha önce de yazdım.tebrik ediyorumm gerekli cevapları gerek zamanlarda veriyorYani polis işte :) ya tayin çıktığında izin kullanmistik gitmeden önce ordaa bir akrabası biz yol ücretini cebimizden ödüyoruz sanmış ya çok tutar ne yapacaksınız deyince ,eşim amca bize veriliyor yol parası memur olunca herkese var merak etme dedi km hesabına göre filan diye anlattı .Bize de sanırım 4000 civarı birşey verikir dedi .Zaten 3000 taşımaya verdik otekiyle de kira deposiztisu vermiş neyse döndük eşya topluyoruz gideceğiz babası aramış ee ben calisamadim bu aralar kredi kartı borcum var 10 bin filan sen kapatta ben sana veririm bı ara .Esimde ben nereden bulayım 10 milyar o ne borcu yine öyle deyince ..sana taşınma parsı vermediler mi diyo böyle bı tip işte
Teşekkür ederim öyle tabi ama bu duruma gelene kadar da çok boşanmanın eşiğinden döndük biz ilk birkaç yıl.Niyetlerini görünce böyle oldu yine de şükür 20-30 yıl anlamayan var .Anlattığıniz kadarıyla eşiniz makul bir insan.daha önce de yazdım.tebrik ediyorumm gerekli cevapları gerek zamanlarda veriyor
Yani polis işte :) ya tayin çıktığında izin kullanmistik gitmeden önce ordaa bir akrabası biz yol ücretini cebimizden ödüyoruz sanmış ya çok tutar ne yapacaksınız deyince ,eşim amca bize veriliyor yol parası memur olunca herkese var merak etme dedi km hesabına göre filan diye anlattı .Bize de sanırım 4000 civarı birşey verikir dedi .Zaten 3000 taşımaya verdik otekiyle de kira deposiztisu vermiş neyse döndük eşya topluyoruz gideceğiz babası aramış ee ben calisamadim bu aralar kredi kartı borcum var 10 bin filan sen kapatta ben sana veririm bı ara .Esimde ben nereden bulayım 10 milyar o ne borcu yine öyle deyince ..sana taşınma parsı vermediler mi diyo böyle bı tip işte
Ya şimdi çok şükür gelirimiz iyi.Hele de asgari ücretle çocuk vs okutan bir sürü insan varken çok sikintidayiz desem Allah çarpar .Ama evet bir ev borcuna filan gitsek mutlaka sikisiriz .Benim kızdığım nokta yardım istenmesi değil.Mesela kış gelince inşaat işleri duruyluyor o zaman dese ki oğlum şuan iş yok ne bileyim komurumuzu al veya kişi geçirmek için destek olsan iyi olur yemin ederim ben alır yollarim .Ama konu uyanıklık olunca uyuz oluyorum .Eşim farkında ama bu kez ben olmasam belki yardım ederdi benim yüzümden mı oluyor diye üzülüyorum valla iyi değilim sanırım benEvet benimde esim polis tasinma parasi devlet veriyor ama keyfe harcayalim diye vermiyor ki.
Aldigmiz maasta belli yani.
Memur maasi, cocugunuzda warmiş onun ihtiyaclari, kendi ihtiyaclariniz.
Derken ne kadar kalicak hadi kaldi diyelim, birikim yapicaksiniz ilerisi icin.
6 7 bin aliyoruz diye bizi zengin saniyorlar. Ama paranin geldigi gibi gittigi yerlerde war, hersey pahali. Cocuk masrafi kendi masraflarimiz.
Ayriyettende cocugum warsa herseyden once evladim gelir, onun gelecegi gelir.
Otursun kendi basinin caresine baksin, cok sıkışirsa tabikide yardim edilir, ama bu bildigin ekmek elden su gölden, milleti sömüreyim derdinde. Eve giren paralara göz dikmiş durumda. Emekli maasida warmiş.
Esiniz herseyn farkinda zaten siz fazla karismayin. Esinizin durusu gayet hoş
Aynen evlenince değişiyor diye düşünülüyor ama adamın yeni bir ailesi ,sorumluluğu oldu diye dusunemiyorlar işte .Benimde oğlum var o günleri görürsem ,Rabbim sasirtmasin beni böyle saçma salak işlere girismeyeyum diyorum .
Evet gerçekten bunaldım .Çocuk bahane değil tabiki insanlar ne şartlarda çalışıyor kazanıyor ama ben yapamıyorum demekki .oğlum öğle uykusu uyumaz bebekken de uyumazdi pek artık böyle kabullendim ama yoruluyorum iki dk yerinde durmuyor. yaşı gereği normal ama ben akşam olunca pertim çıkmış halde oluyorum .Gece de yapamıyorum .Sanırım en iyi çözüm artık bir kreş çünkü iyi değilim artık .sağolun tüm güzel dilekleriniz için ..
Eşime hiç lafını açmadım bugün zaten aşırı yogunlsr uzun namlulu silahlarla gittiler onu öyle goruncede sinirim bozuluyor .Geçen yıl görev aldıkları okula saldırdılar .Zırhlı araçlarla müdahale olunca cikarilabiodiler yine öyle bu durum beklendiği için bu kez silahlarla gidikiyornus .Anliyacagin benim psikolojim hiç iyi değil
Amin inşallah .Rabbim hepimizin gönlünden geçen hayırlı şeyleri nasıp etsin :) aynen çalışamıyorum uğraşıyorum ama normalde 10 dk anlayacağım şeyi 1 saatte algilayamiyorum böyle Mel Mel bakıyorumAllah esinin ve görev başındaki bütün polislerin yardımcısı olsun inşallah. çok zor cidden bu meslek ve meslek mensubuyla evli olmak. tatile bile gidemiyosun izinler kapalı deyip cikiyolar içinden. bayramlarda falan da izin yok...
çocuk içinde öyle düşünme her çocuk bir degil ki. tabiki yorulabilirsin yetemeyebilirsin. ben de cok zorlanıyorum. bana normal geliyodu ama aşırı hareketliymis sanirim. parkta falan teyzeler aciyo banaakranlariyla olunca o da rahatlar. ben de gündüz ne yapabilirsem yaparım. aksam olunca pilim bitiyo. çocukla ben de ders calisamazdim o yüzden. inşallah olur atanirsin rahat edersiniz.
Amin inşallah .Rabbim hepimizin gönlünden geçen hayırlı şeyleri nasıp etsin :) aynen çalışamıyorum uğraşıyorum ama normalde 10 dk anlayacağım şeyi 1 saatte algilayamiyorum böyle Mel Mel bakıyorum
Demek ki zormus (((Abim de Toki'den 10 sene önce ev aldı. 20 bin peşinat verdi annemler abim taksitlerini ödedi.
Sorumsuz bir baba kaç kişiye dert oluyor böyle işte... Kayınvalidene üzüldüm böyle bir durumu belli etmediği için demek ki çıkarını düşünen biri değil oğlunu yolunacak kaz gibi görmüyor bu kadar yıl çekmiş çekmeye devam edecek ne yazık ki...Ne bileyim bu ödeme sizi çok etkilemeyecekse eşinin maaşı iyi bir rakamsa neden olmasın ki gençsiniz alırsınız sizde ev böyle bir annenin duasını almak size çok şey kazandırır ha dersen ki kredi falan çekilecek almayın hiç hayrını gören olmaz...Merhabalar ,sürekli konu açmak istemiyorum ama burdan aldığım fikirlerle asla yyapmayacagim bir karar alıp iyiki dedim . O yüzden yine danışmak istiyorum .
Kv nin yanina gitmiştim 1 hafta .o süre içinde ne kadar gostermemeye çalışsa da farketim ki maddi olarak kötü haldeler.
Babası emekli ama genel olarak sorumsuz bı tip.insaat ustası ama 7-8 yıldır sadece sef günü çalışıyor yani iş dağıtımı ,kontrolü vs .Ve canı istemeyince bırakıyor .Ben oradayken de sabah kalkıp kahveye oyun oynamaya gidiyordu akşam 11 e kadar filan .Bir kaç tane iş gelmiş aylık 3000-3500 arası kim gitcek orda duracak şimdi vs diye anlattı kv ile birbirlerine girdiler filan .Yani bı yandan üzüldüm .Bı yandan bu adama sinirlendim ...
Düğün zamanı 4 kişiye kefil olup 40000 civarı borca girmiş heryerde bizim dugunumuze harcadığını artık odeyemedigini filan soykemis eşim dokümanı alıp ortaya çıkarınca sustu .Yani saf olsa çocuğunu kaziklayacak...
Şuan geçimi küçük görümce sağlıyor gibi görünüyor .Asgari ücretle çalışıyor ev kira .TOKİ için başvurdular .O da annesinin itelenesiyle ,zorla .Eğer çıkarsa 25000 peşinat ve aylık 1800 TL ödeme varmış sanırım .
Bugün kp aradı eşimi ,şuan çalışamıyorum borcum var 4-5 bin yollar misin demiş .Esimde şuan sikisigim maaş almadım henüz deyip kapatti.Sikisik değil ama babasına güvenmiyor .Annesini aradı .Normalde böyle şeyleri dillendirmez kv .Duyunca kızdı .Sonra anlattı bı akrabanın düğünü var İst da ona diye ayırdıkları parayı TOKİ için başvuruda vermişler .Ondan istemiştir filan dedi .Öyle konu kapandı .Esimde pazartesi gonserebikirsem bakarım duruma filan dedi. Sonra kapatınca niye öyle dedin ,ya gerçekten ihtiyaçları olabilir dedim .Ben herşeyimi tek başıma yaptım .Babam kahvede surtecegine çalışsın filan dedi .Bidaha da laf açmadım .
Şimdi ,bu özür işleri acaba sürekli birşey istemek hatta çıkarsa evin taksitleeini ödetmek için mi diye düşündüm bian.
Çünkü o taksiti babası cakismaSa odeyemezler ,ödese neyle gecinecek ?peşinatı nerden bulacaklar ?Fevri davranmak istemiyorum ,fesatca düşünmek istemiyorum ama bilmiyorum .Babası 53 yaşında bı rahatsızlığı yok benim babam aynı yaşta ve hala şantiyelerde çalışıyor ve diz kemiğinde aşınma var kardeşimin üniv bitirmesini bekliyor ameliyat için .
Bilmiyorum savma mi düşünüyorum ama ayda 2000 oseyeceksem kendime ev alırım haksız mıyım? Eşim ben öderim filan demiyo ,bugün anladım ki ben karismadigim halde yanasmadi en fazla 1000 TL gönderebilirim başka yollayamam onu da gerçekten ihtiyacı varsa veririm diyo bilmiyorum ben mi kötü düşünüyorum .
Aslında sinir olduğum konu ,para vs de değil babasının tavrı .
Çok normal...hem beden hem zihin yorgun..öğrenciyken sadece ders çalışmaya kanalize oluyorken bile yeri gelir sabahlardik.sabahlamak pek bana gore olmasa da yapmisligim var..sonuc: işsizim:))) şimdi banyo yapmaya bile mecalim kalmıyor....2020 kpss sine nasıl calisacaksamAmin inşallah .Rabbim hepimizin gönlünden geçen hayırlı şeyleri nasıp etsin :) aynen çalışamıyorum uğraşıyorum ama normalde 10 dk anlayacağım şeyi 1 saatte algilayamiyorum böyle Mel Mel bakıyorum
Aylık 2000 TL ,ve babası 3500 TL lik maaş için beğenmeyip kim gidecek diyen bir tip .Kv de geçen gün İstanbul için uçak bileti lafı etmiş sonra kendi alıp bide eşime karinla oğluna alırken gözüne batniyor ben elim ya bana almaSin diye saçma salak laf etti duydum . O yüzden artık iyi niyet görmüyorum .Sorumsuz bir baba kaç kişiye dert oluyor böyle işte... Kayınvalidene üzüldüm böyle bir durumu belli etmediği için demek ki çıkarını düşünen biri değil oğlunu yolunacak kaz gibi görmüyor bu kadar yıl çekmiş çekmeye devam edecek ne yazık ki...Ne bileyim bu ödeme sizi çok etkilemeyecekse eşinin maaşı iyi bir rakamsa neden olmasın ki gençsiniz alırsınız sizde ev böyle bir annenin duasını almak size çok şey kazandırır ha dersen ki kredi falan çekilecek almayın hiç hayrını gören olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?