- 4 Ekim 2012
- 16.469
- 32.348
- 798
- Konu Sahibi capricorn87
-
Böyle bir Kv kp bende var.Allah yardımcımız olsun demeye geldimValla görümce 28 yaşında yani yarın öbür gün evlenecek belki de .Kp hep çocuklarına dayamış sırtını .Açıkçası yıllarca kv çekmiş onun durdiryla ite kaka çalışmış o da yarım yamalak.
Şuan siz alın mevzusu yok Eşimi de bugün anladım ki sürekli ödemez böyle birşeyi .ama babası çalışmazsa da ödenmez bilmiyorum şuan oturdukları ev çok kötü açıkçası isterim evleri olsun ama ...Bu arada kv ,kp o borca sokma derdinde çünkü millete kefil olup duruyo yoksa
Bu konuda bana da öyle gibi geldi ama genel olarak hep boyleler benden öncede böyleymiş .Zorla evlendirmisler .Kp ,kv hala dayı çocuğu .İkisi de zamanında başkasını istiyormuş büyükler zorla evlendirmisler .Yani kadın hırslı bu kadın adam uyuşuk .Mesela eskiden fırın filan temizleyip para biriktirmiş .Ablasindan filan borç alıp bu arsa bulmuş kp almaya giderken abisiyle karşılayıp parayı ona vermiş abimin borcu varken ben nasıl arsa alayım diye .Kv parayı kavga dövüş 4 yıl sonra geri alabilmiş .Hala anlatıyor işte benimde 3 cicugumunda evi olurdu inşaatçı adam.becerip bı ev yapamaz mı diye ...
Bak açık söylüyorum evleri gerçekten eski çok ,bende isterim güzel bir evleri olsun ,gerektiğinde destek te olunur ama oeeyemeyecegjli kadar pahalı ise girmeleri aklımı bulandırdı işte
Düğün İstanbul'da oraya gidecek .esim. neden son dk ya bıraktın pahalı filan dedi o yüzden diyo hanımefendi .Daha gecen hafta oradaydin suyunu cikarmasin evcilik mi oynuyorsunuz? bir sen ona ertesi ay o sana !! Eşini ailesi okutmadiysa çok da sıkıntı yapacağın birşey yok. Dinleme bile aglandiklarinda.Bak eşinin görevi çok zor ve kırklı yaşlardan sonra ruhsal -bedensel hasar bırakan bir meslek.Ellili yaşlarda ise çalışamaz bile inan...siz kendinizi kalkindirin ve sen biran önce mesleğine atanmaya bak
Amin Allah hepimize yardım etsin:)Böyle bir Kv kp bende var.Allah yardımcımız olsun demeye geldim
Biz de karadenizliyiz canım eskidenmiş o kızlara mal yok muhabbeti. Şimdi baba yaşarken kızlara mal yok derler baba öldüğünde ilk mirasçı onlar çıkarlar dikkat et bunu bir Karadenizli olarak söylüyorum. Devlet veriyor bir kere o hakkı kimse kusura bakmasın.Eşim Karadenizli onlarda kız çocuk miras almazmus .Biz evlenmeden öncede keşke annemlere ev alabilsem muhabbeti vardı ama yüz bulamadı. o zaman sen ev al düğün iptal olsun kendi evim yokken başkasına ev. Alamam dedim bitti. o zaman demişti bana kalır diye ya anne baban olsun sana ev kalsın diye bekleyecek zihniyette birisi değilim ben o zaman bize ev alıp biz oturalım deyip kapatmıştı m .
Evet annesinin borç yapma derdi de bu yoksa millete kredi çekiyor diyor.
Ne uyanık adammış valla tebrik ederim. Evlatlarını evlat değil de sponsor görmek ne güzel. Ama eşiniz cevabını vermiş. Zaten her ay her ay sizi daralması ayıp ya. Eşin sanki aylık 10000 maaş mı alıyor. Alsa bile yollamak zorunda değilsiniz12 yıldır emekli .Beceriksiz ,bencil bir adam .İnşaat ustası tanı bir arsa alıp 1 kat ev yapabilirmis zamanında .Eşim bugünkü parayı bile kestirip attı sanırım gobdermeyecek.Evin tüm borcunu ödemez ama belli olmaz tabi
Cok haklısın zaten kız miras almaz Düşüncesi bile itici ki alır çünkü o kız şuan evin geçimine katkıda bulunuyor gördüm az çok.Ne gerrk var yani.ben sahsen seni haksız kötü niyetli vs bulmadim. gayet adimini da atip gittin evlerine. su saatten sonra senlik bisey yok zaten esinin de para vermeye niyeti yok. onlar dedigin gibi 'biz bu ev isine giriselim de dayanamaz verirler yetişemedigimiz yerde' diyolardir.
hem siz onlara ev alsaniz kiz miras almaz diye bisey yok. acar davasini alır hakkini. o da der ki ben de calistim eve harcadim kendim mi yedim benim de hakkim. dedigin gibi hic bulasmamak lazim böyle islere.
ama esinle de arani bozma bunlar icin. kpss ye odaklanmaya çalış. cok azimli bi insansin çoğu kişi yapamaz seni gibi sehir sehir sınavlara girmeyi cocuklu haliyle. inşallah gönlünce olur ama kimse de capri fedakarlık yaptı demez. göze görünmez yaptığın iyilikler. bı çırpıda ativerirler emeklerini
Ergen gibi davranıyor.Kv ile akrabalar büyüklerin zoruyla istemeden evlenmişler. Esim hep anlatırdı eskiden ,canı sıkıldıkça bunları bırakır gidermiş,eşimle ablası okul sonrası ve yaz tatilinde konfeksiyonda çalışırmış annesi de temizlik işi yaparmış fırınlarda filan ,eskiden de doğru düzgün cakusmazmis .O yüzden sanırım eşim ve ablası da hep çocuklarına bişey bırakma derdinde .Ne uyanık adammış valla tebrik ederim. Evlatlarını evlat değil de sponsor görmek ne güzel. Ama eşiniz cevabını vermiş. Zaten her ay her ay sizi daralması ayıp ya. Eşin sanki aylık 10000 maaş mı alıyor. Alsa bile yollamak zorunda değilsiniz
Başlığı kara para diye okudum iyimibenim kafa gitmiş ya
Aynen şu seçim telaşı filan bitsin .Girsin araba borcuna .Annesine yine yollarsa yollasin çünkü adam dirdirla eve para bırakıyor binbir nazla.Ama yine de annesine çok sinirlendim .Yani oğlundan bilet almasını isteyebilirsin açıkça de ,oğlum durumum sıkışık alabilir misin sen de geç ,mirin kırın yapıp sonrada karın çocuğun olunca Batmaz ben olunca batar deme işteBence arabaya yönlendirin madem ki de bu kadar düşkünler bence arayın annesini annesine sana biraz para yollayacağım babamın haberi olmasın sıkıştığın zaman harcarsın degin ona 1000 tl yollayın rahat etsin kadıncağız kp de nerden buluyosa bulsun
Aynen arabaya yinlendirecegim kendimi art niyetli gibi düşünüyorum ama kp çok kötü düşünceli ya ,o zaman ödeyebileceği bir eve baavursun üst gelir düzeyine değil yaniparaları yoksa almayacaklar evi olunca alacaklar. hem ayranım dökülmesin hem elim öpülmesinle olmuyor bu işler. hiç karışmayın bence en mantıklısını düşünüor adam.
Kesinlikle zaten bana göre düşüncesi bile saçma böyle bir şeyin ama oralarda erkek daha kıymetli ya.Birde sonuçta kardesi de şuan evin geçimine yardım ediyor yani .Onunda tabiki hakkı var .Anca eşim odeyecekse onun üzerine olması lazım ki o zamanda zaten babasından kalma olmuyor biz almış oluyoruz ee o zaman kendime alırım yaniBiz de karadenizliyiz canım eskidenmiş o kızlara mal yok muhabbeti. Şimdi baba yaşarken kızlara mal yok derler baba öldüğünde ilk mirasçı onlar çıkarlar dikkat et bunu bir Karadenizli olarak söylüyorum. Devlet veriyor bir kere o hakkı kimse kusura bakmasın.
İşte bende onu anlayamadım .2+1 lerde ikamet şartı kosmuslar İzmir'de o ilçelere 1 yıl en az ikamet şartı diye .3+1 de yokmuş ama zaten büyük ev istiyor kontesler ama ödeme niye o kadar ? Bu adamın sadece emekli maaşı var şuan aylardır çalışmıyor .Massa göre olmuyor mu tokide sinir yani en fazla 2000 filan diye biliyorum maaşı buna nasıl 1800-1900 ödemeli ev çıkar ? Yine yakan mı söylüyor acaba ?tek gitmiş çünkü .yani aslında 800-1000 TL ödemesi olacakta ,fazla söyleyip uyanıklık yapma peşinde mi diye düşündümYa bişey dicem benim arkadaşımda başvurdu 500 tl ödediler sadece kayıt için sonrasında da aylık 400 felan ödencekmiş üstelik 2+1 İstanbul içinde maaşa göre ödeniyomuş sizinki neden yüksek
4.000 civarı ve altı gelir sınırlaması varmış yani bu arkadaşımın bahsettiği şeyde alt gelir olarak geçiyormuş maaşı o kadar etmediği için peşinatta 13.000 felan dedi yanlış hatırlamıyorsam çıkarsa yani üst gelir gözükmesi için onun nasıl bir geliri olması lazım ki 4.000 den fazla gelir göstermesi gerekiyor alt sınırlamada kalmamak için bir emekli maaşıyla o kadar gelir olmaz diye düşünüyorum iyi emekli olabilmiş vallaİşte bende onu anlayamadım .2+1 lerde ikamet şartı kosmuslar İzmir'de o ilçelere 1 yıl en az ikamet şartı diye .3+1 de yokmuş ama zaten büyük ev istiyor kontesler ama ödeme niye o kadar ? Bu adamın sadece emekli maaşı var şuan aylardır çalışmıyor .Massa göre olmuyor mu tokide sinir yani en fazla 2000 filan diye biliyorum maaşı buna nasıl 1800-1900 ödemeli ev çıkar ? Yine yakan mı söylüyor acaba ?tek gitmiş çünkü .yani aslında 800-1000 TL ödemesi olacakta ,fazla söyleyip uyanıklık yapma peşinde mi diye düşündüm
Babam 54 yaşında aylığı 3500 bile olmayabiliyor.Demir doğrama ustası.Yaz kış demeden çatı tepelerinde adam.Bir yıldan fazladır işleri durdu.Bir haftalık iş bile çıksa sevinerek gidiyor adam.Çalışmak insanın içinde olacak.Görümceye de yazık.Sen babanın yapması gerekeni yap eve bak ama mirastan sana pay vermesinler.Eşine bunun hak olduğunu ayrım yapılmaması gerektiğini ve eşit olarak bölmesini söylersin umarım.Açıkçası benim babam aynı yaşta ayağı topallayarak çalışıyorken ,bu adamın sırf keyfini bozmamak için 3500 TL yi beğenmemesi,kahvehand köşelerinde surtmesi ve arsuz arsız çocuklarını kaziklamaya çalışması sinirimi bozuyor.calisamaz neyse de ...Ben hamileyken bile çalıştım dershanede hergun 12 saat dersim vardı zaten metrobüs çilesini. Saymiyiryum bile .O yüzden onun ekmeğine yağ sürmek istemiyorum ama onlar yüzünden huzurum bizuksun da istemiyorum çünkü fevri bı tipim eşime pat pat saydiririm tutamam kendimi o yüzden laf açmıyorum .
Kimseye de guvenmesin o kız da elbet birgün evlenip gidecek ,bize de guvensin istemiyorum ben millete yedirmek için küçücük eve gelmedim kusura bakmasinlar
Eşiniz gerekli mesafeyi koymuş ve babasının farkında.sizin endiselenmenize gerek yok benceMerhabalar ,sürekli konu açmak istemiyorum ama burdan aldığım fikirlerle asla yyapmayacagim bir karar alıp iyiki dedim . O yüzden yine danışmak istiyorum .
Kv nin yanina gitmiştim 1 hafta .o süre içinde ne kadar gostermemeye çalışsa da farketim ki maddi olarak kötü haldeler.
Babası emekli ama genel olarak sorumsuz bı tip.insaat ustası ama 7-8 yıldır sadece sef günü çalışıyor yani iş dağıtımı ,kontrolü vs .Ve canı istemeyince bırakıyor .Ben oradayken de sabah kalkıp kahveye oyun oynamaya gidiyordu akşam 11 e kadar filan .Bir kaç tane iş gelmiş aylık 3000-3500 arası kim gitcek orda duracak şimdi vs diye anlattı kv ile birbirlerine girdiler filan .Yani bı yandan üzüldüm .Bı yandan bu adama sinirlendim ...
Düğün zamanı 4 kişiye kefil olup 40000 civarı borca girmiş heryerde bizim dugunumuze harcadığını artık odeyemedigini filan soykemis eşim dokümanı alıp ortaya çıkarınca sustu .Yani saf olsa çocuğunu kaziklayacak...
Şuan geçimi küçük görümce sağlıyor gibi görünüyor .Asgari ücretle çalışıyor ev kira .TOKİ için başvurdular .O da annesinin itelenesiyle ,zorla .Eğer çıkarsa 25000 peşinat ve aylık 1800 TL ödeme varmış sanırım .
Bugün kp aradı eşimi ,şuan çalışamıyorum borcum var 4-5 bin yollar misin demiş .Esimde şuan sikisigim maaş almadım henüz deyip kapatti.Sikisik değil ama babasına güvenmiyor .Annesini aradı .Normalde böyle şeyleri dillendirmez kv .Duyunca kızdı .Sonra anlattı bı akrabanın düğünü var İst da ona diye ayırdıkları parayı TOKİ için başvuruda vermişler .Ondan istemiştir filan dedi .Öyle konu kapandı .Esimde pazartesi gonserebikirsem bakarım duruma filan dedi. Sonra kapatınca niye öyle dedin ,ya gerçekten ihtiyaçları olabilir dedim .Ben herşeyimi tek başıma yaptım .Babam kahvede surtecegine çalışsın filan dedi .Bidaha da laf açmadım .
Şimdi ,bu özür işleri acaba sürekli birşey istemek hatta çıkarsa evin taksitleeini ödetmek için mi diye düşündüm bian.
Çünkü o taksiti babası cakismaSa odeyemezler ,ödese neyle gecinecek ?peşinatı nerden bulacaklar ?Fevri davranmak istemiyorum ,fesatca düşünmek istemiyorum ama bilmiyorum .Babası 53 yaşında bı rahatsızlığı yok benim babam aynı yaşta ve hala şantiyelerde çalışıyor ve diz kemiğinde aşınma var kardeşimin üniv bitirmesini bekliyor ameliyat için .
Bilmiyorum savma mi düşünüyorum ama ayda 2000 oseyeceksem kendime ev alırım haksız mıyım? Eşim ben öderim filan demiyo ,bugün anladım ki ben karismadigim halde yanasmadi en fazla 1000 TL gönderebilirim başka yollayamam onu da gerçekten ihtiyacı varsa veririm diyo bilmiyorum ben mi kötü düşünüyorum .
Aslında sinir olduğum konu ,para vs de değil babasının tavrı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?