- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Eşim Karadenizli onlarda kız çocuk miras almazmus .Biz evlenmeden öncede keşke annemlere ev alabilsem muhabbeti vardı ama yüz bulamadı. o zaman sen ev al düğün iptal olsun kendi evim yokken başkasına ev. Alamam dedim bitti. o zaman demişti bana kalır diye ya anne baban olsun sana ev kalsın diye bekleyecek zihniyette birisi değilim ben o zaman bize ev alıp biz oturalım deyip kapatmıştı m .Tamam durumları kötüymüş ama kp’nin Millete kaptıracak 40 bini varmış öyle böyle çalışmış kapamış. Sırtını hep evlatlarına dayanacağına azıcık gayret etsin. Eşine araba almasında baskı yap bence onay falan verme. Yoksa o evin borcunu siz ödersiniz diğer kardeşlerde mirasçı olur.
Açıkçası benim babam aynı yaşta ayağı topallayarak çalışıyorken ,bu adamın sırf keyfini bozmamak için 3500 TL yi beğenmemesi,kahvehand köşelerinde surtmesi ve arsuz arsız çocuklarını kaziklamaya çalışması sinirimi bozuyor.calisamaz neyse de ...Ben hamileyken bile çalıştım dershanede hergun 12 saat dersim vardı zaten metrobüs çilesini. Saymiyiryum bile .O yüzden onun ekmeğine yağ sürmek istemiyorum ama onlar yüzünden huzurum bizuksun da istemiyorum çünkü fevri bı tipim eşime pat pat saydiririm tutamam kendimi o yüzden laf açmıyorum .Bana sanki size ve diğer çalışan görümceye güvenerek eve girecekler gibi geldi.Eşim memur yani borç var ama şükür sabit bir gelir de var, peşinatı arabayı satarak ödeme fikriyle biz de başvurduk tokiye, hatta benim ailem biz veririz peşinatı dedi.Öyleyken 2+1 e başvurduk,küçük olsun bizim olsun,nasip tabii..
Elinde hiç peşinat yokken,50 yaşında çalışmak istemeyen adamın borcu sizi illaki bulur.
Bence eşiniz haklı,siz fedakarlık edip lojmana taşınmışsınız,bir şeylerin sahibi olmak için de borca girmek gerekiyor.Ödeme imkânınız dahilinde bir araba alın,hem işinizi görür hem sermayeniz olur.
Eşinizin ailesi içinde mesela imkânınız varsa annesine aylık bir miktar para verin görünceniz de katsın daha güzel bir eve çıksınlar,yani ev kredisi 1.500 ödemek zor, siz aylık 400 lira yollasaniz bir o kadar onlar katsa daha iyi bir yere taşınabilirler belki.
Arkadaşlar ,şöyle bir durum oldu bugün .Dun demiştim ya İstanbul'da bir akrabalarının düğünü olacak .Buna ayırdıkları parayı TOKİ için vermişler 1000 TL diye.Dun uçak bileti muhabbeti oldu annesi eşime son dk ya kaldık ya pahalı biletler filan dedi .Otobüste gideceği yere daha ters kalıyor .Esimde ben bi bakayım uygun var mı filan dedi sonra benim tel den baktık biraz uçuk geldi eşime ,bende sonuçta annen gitmese birimizin gitmesi gerekecekti taksitle filan al olmazsa ddim.Ya boşver bakarız almazlarsa o zaman düşünürüz deyip geçti .İse gitti .Bugün yine gidecekti akşam gitmeden önce annesi aradı .Yok işte dün bilet istedik diye mi kapattın bidaha aramadin.Oglunla karina alırken gözüne batma çünkü onlar senin ailen ama bana alsan batar biz el olduk filan diye söylendi .
Tabi duyunca cinlerim tepeme çıktı.O icinizin fesatligi hiç bitmeyecek dimi yüzüme gülüp arkamdan hala fitnelik drrdindesin oğlun almadı bileti ben karismadim Allah sizi jahvmretsin diye bağırdım .Ama ne kadarini duydu bilmiyorum çünkü kulakları iyi duymuyor .
Sonra eşim de kızdı annesine kime ne alacağımı sana mı sorcam boş boş konuşuyorsun diyip kapattı telefonu .Ondan sonra da çocuk gibi kafasını eğmiş parmaklarıyla oynuyor gitti oğlumla oynadılar filan hicbisey demedi.Bende konuşmadım .
Yani demek ki kocasıyla aynı kafada .Yarın arayıp konuşayım diyorum insan gibi geldik o yüzden mi yüz bülup arkamdan konuşmaya başladın diye
Ben sende hata buluyorum kardeşim.Esinin ailesi ile ya kanlı bicaklisin ya da kayınpederinin sorumsuzlugunun derdine sen düşüyorsun!! Sen 1 hafta İzmir'de kaldın onları nasıl ev sahi yapacağına mi kafa yordun?Oturup KV nin KP den yakinmalarini mi dinledin? Gittin torunlarını gosterdin geldin bu kadarı yeterli olmalı.Neden mesafeyi ayarlayamiyorsun?Eşim Karadenizli onlarda kız çocuk miras almazmus .Biz evlenmeden öncede keşke annemlere ev alabilsem muhabbeti vardı ama yüz bulamadı. o zaman sen ev al düğün iptal olsun kendi evim yokken başkasına ev. Alamam dedim bitti. o zaman demişti bana kalır diye ya anne baban olsun sana ev kalsın diye bekleyecek zihniyette birisi değilim ben o zaman bize ev alıp biz oturalım deyip kapatmıştı m .
Evet annesinin borç yapma derdi de bu yoksa millete kredi çekiyor diyor.
Ya daha öncelerde de hiç duymadım bişey istediğini açıkçası .Sadece nisanliyken ve yeni evliyken bi klima muhabbeti vardı 20 yıldır İzmir'de yaşıyorlardı ama biz nisanlaninca klima istetesi tuttu fakat 7-8 yıl önce 3000 civariydi istediği kv nin .Ben arıza çıkardım çünkü herşeyi kuruş kuruş hesapliyiryz niyet belli kavga çıkarmak ,başarılı oldu biz düğünü iptal etmeye vatana kadar birbirimize girip ayrıldık .Esimde diyorum ya geç akillandi.Ne oldu biz evlendikten sonra paşa paşa gidip aldılar .Eşim hesap gizlemez o yüzden biliyorum eşimin ödemediğini ki zaten borvtan elimize kuruş kalmıyordu .Ben konunuzu okuyunca yazacaktım aslında kv ye de çok güvenmeyin,o da eşi gibi beklenti içindedir muhakkak diye günahını almayayım dedim siz iyi anlatınca :)
İsteseler karı koca bile çalışır alırlar benim annem 48 yaşında,ağır bir işi var ama çalışıyor,çalışacağım,evlatlarıma kendime düzen kuracağım diyor.
Eşinizin vermeye gönlü yok tanıyor ailesini ama böyle meselelerde sanki gelin verdirtmiyor gibi suçu hep size atacaklar,başıma çok geldi oradan biliyorum.Arayıp kavga etseniz bence eşinizle sıkıntı olabilir,siz sakince eşinizle konuşun,kesin olarak para konusunda rızanız olmadığını zaten olsa da her türlü sizi kötü bildiklerini söyleyin ve bence biran önce elinizdeki parayı kendiniz için değerlendirin.
Çünkü eşinizde ne kadar kızsa da,söylense de annesinin vicdan yaptırmasıyla o borca girebilir.Borcunuz olunca kimse bir şey isteyemiyor,zaten verecek paran da olmuyor,en iyisi borçlanın
Ya biliyo musun yıllardır anlattığı şeyler zaten ama şimdi de dinledim .Oğluma yemek yedirirken gelip yanımda oturup anlatıp durdu .Birde kp sağolsun hep kavga çıkardı her kavganın ardından ağladı anlattı .Oğlumla ilgilendim yorum yapmadım ama üzüldüm ve yalan söyleyeyim salakligimdan herhalde .Ben sende hata buluyorum kardeşim.Esinin ailesi ile ya kanlı bicaklisin ya da kayınpederinin sorumsuzlugunun derdine sen düşüyorsun!! Sen 1 hafta İzmir'de kaldın onları nasıl ev sahi yapacağına mi kafa yordun?Oturup KV nin KP den yakinmalarini mi dinledin? Gittin torunlarını gosterdin geldin bu kadarı yeterli olmalı.Neden mesafeyi ayarlayamiyorsun?
1-Esin öğrenim kredisi borcuna hala "ben ödemem" diyorsa bozdur altınlarınla öde .Bir daha da "biz aile olduk artık" lafını etme de ettirme de. 2- Esin ailesi sayesinde iş sahibi olduysa sen de ailen sayesinde okudun eşinin işi gücü nedeniyle de iş sahibi olamiyorsun bunu sakın unutma.Esin iş sahibi olduysa bu gidip ailesine ev alması anlamına gelmez.İs sahibi olmasaydı çok beklerdi senin eşin olmayı.3-Karina çocuğuna bilet almak senin gözüne batmaz filan diyen kim?Ya biliyo musun yıllardır anlattığı şeyler zaten ama şimdi de dinledim .Oğluma yemek yedirirken gelip yanımda oturup anlatıp durdu .Birde kp sağolsun hep kavga çıkardı her kavganın ardından ağladı anlattı .Oğlumla ilgilendim yorum yapmadım ama üzüldüm ve yalan söyleyeyim salakligimdan herhalde .
Ev muhabbeti hep vardı eşim de diyordu keşke bi evleri olsa filan diye.Ben oradayken çıktı bu TOKİ olayı başvuru yeni başladı .Oradan açıldı ama ben taksitlerin bu kadar olacağını bilmiyodum.Ve bu da emekli maaşını tamamen eve yatırmaları demek ee yapamayacakları da belli bize dayatacak kp .Orada ki tavırları o kadar iticiydi ki ben buralarda tek başıma uğraşırken açıkçası istemiyorum onların evine 1900 TL ödemek .O zaman bütçesine göre basvursaymislar .Böylede sinir oluyorum iste.Evet şuan ben çalışmıyorum ,onun emeği var maaşında belki konuşmak bana dusmuyodur ama öğrenim kredisi söz konusu olunca olay çıkıyorsa ,ve bu zamana kadar çalışmayıp çocuğa benim bakmam eşimin isteğiyle olduysa ,biraz konuşmaya hakkım var diye düşünüyorum .
Ne bileyim ne güzel mutlu olmuştum ya herkes hatasını anladı diye ,oğlum bana bilet alır mısın denek daha kolay değil miAnamnez :/ ne diye karina oğluna alırken gözüne batmaz bilmem ne ?duygu sömürüsüne ne gerek var ,kiyaslamaya ne gerek var ,dedikodu yapmaya calismasan olur musun ?
Kredi konusunu bidaha hiç açmadım .Altinlarim arabada maalesef :/1-Esin öğrenim kredisi borcuna hala "ben ödemem" diyorsa bozdur altınlarınla öde .Bir daha da "biz aile olduk artık" lafını etme de ettirme de. 2- Esin ailesi sayesinde iş sahibi olduysa sen de ailen sayesinde okudun eşinin işi gücü nedeniyle de iş sahibi olamiyorsun bunu sakın unutma.Esin iş sahibi olduysa bu gidip ailesine ev alması anlamına gelmez.İs sahibi olmasaydı çok beklerdi senin eşin olmayı.3-Karina çocuğuna bilet almak senin gözüne batmaz filan diyen kim?
Maalesef öyle .İnsan gibi davrandım gittiğimde ,onlarda iyiydiker karşılıklı seviyeli bir şekilde ayrıldık ama bu arkadan konuşma durumu benim cinlerimi tepeme çıkarıyor işte .bari dediğiniz gibi arabayı alalım .Aileye yardım edilir tabiki o kadar bencil değilim ama enayi yerine konmak ayrıIlla ki bir borca gireceksiniz bu ya kayinpederin icin ev borcu olacak ya da sizin arabaniz icin.. Bu durumda bari arabayi alin kendiniz icin borclanin.. Sizin babaniz hala calisip emek verirken kayinpeder sanki bana cocuklarim baksin derdinde gibi. Para verseniz de kotusunuz vermeseniz de kotusunuz madem vermeyin nasilsa her kosulda kotu biliyorlar..
Kesinlikle 3+1 istiyorlar küçük ev zor oluyomus .Bende o yüzden öyle sandım fiyatı ama demekki bunlar üst gelir grubuna başvurdu .Normalde kv ben oradayken aylık 800-1000 TL fianmış onuda odesin bu zahmet millete kefil oluyor ya filan dedi kocası için ama bunu odeyemezler eminim .Bu tokiler herkesin bütçesine göre
Niye bütçeleri ne göre bakmıyorlar
Aylık 1000 lira olanda var daha düşük olanda
Geçen sefer benim babamda aldı
17 bin peşinat 800 aylık ödeme
Not sakın karışma senden kötüsü olmaz
Ya biliyo musun yıllardır anlattığı şeyler zaten ama şimdi de dinledim .Oğluma yemek yedirirken gelip yanımda oturup anlatıp durdu .Birde kp sağolsun hep kavga çıkardı her kavganın ardından ağladı anlattı .Oğlumla ilgilendim yorum yapmadım ama üzüldüm ve yalan söyleyeyim salakligimdan herhalde .
Ev muhabbeti hep vardı eşim de diyordu keşke bi evleri olsa filan diye.Ben oradayken çıktı bu TOKİ olayı başvuru yeni başladı .Oradan açıldı ama ben taksitlerin bu kadar olacağını bilmiyodum.Ve bu da emekli maaşını tamamen eve yatırmaları demek ee yapamayacakları da belli bize dayatacak kp .Orada ki tavırları o kadar iticiydi ki ben buralarda tek başıma uğraşırken açıkçası istemiyorum onların evine 1900 TL ödemek .O zaman bütçesine göre basvursaymislar .Böylede sinir oluyorum iste.Evet şuan ben çalışmıyorum ,onun emeği var maaşında belki konuşmak bana dusmuyodur ama öğrenim kredisi söz konusu olunca olay çıkıyorsa ,ve bu zamana kadar çalışmayıp çocuğa benim bakmam eşimin isteğiyle olduysa ,biraz konuşmaya hakkım var diye düşünüyorum .
Ne bileyim ne güzel mutlu olmuştum ya herkes hatasını anladı diye ,oğlum bana bilet alır mısın denek daha kolay değil miAnamnez :/ ne diye karina oğluna alırken gözüne batmaz bilmem ne ?duygu sömürüsüne ne gerek var ,kiyaslamaya ne gerek var ,dedikodu yapmaya calismasan olur musun ?
Ya öyle birşey istemem zaten olsun de bana kalsın mantığı bana insanlık dışı geliyor .O ilk evlenecegimix zaman oldu bitti zaten. Eşime dedim o ev babandan kalmayacak ki zaten sen odeyeceksin.o zaman kendimize ev alalım biz oturalım bidaha da lafı geçmedi .Ayrıca sadece kendi oturacağın bir ev al
Yarın öbür gün bana kalır diye düşünme
İnan onun ortağı çok çıkar.
Karadenizde kızlar miras almazdı ama artık öyle değil. O eskidendi şimdi kızlar daha bilinçlendi o evlad da biz neyiz diyorlar.
Daha gecen hafta oradaydin suyunu cikarmasin evcilik mi oynuyorsunuz? bir sen ona ertesi ay o sana !! Eşini ailesi okutmadiysa çok da sıkıntı yapacağın birşey yok. Dinleme bile aglandiklarinda.Bak eşinin görevi çok zor ve kırklı yaşlardan sonra ruhsal -bedensel hasar bırakan bir meslek.Ellili yaşlarda ise çalışamaz bile inan...siz kendinizi kalkindirin ve sen biran önce mesleğine atanmaya bakKredi konusunu bidaha hiç açmadım .Altinlarim arabada maalesef :/
Ya eşim dilinde söylüyor ama ev filan almaz paramız yok dedikleri halde doğrulamak için annesinin arayıp soruyo ...Ama taksiti 1-2 ödeyip sonra yapamıyoruz derlerse ne olur bilemiyorum işte .Yoksa dediğin çok doğru tabiki .Ki ikimizi de ailesi okutmadi açıkçası ...
O lafı diyen kv .Yani dün bilet muhabbetin i alsın diye yapmış .Esimde oralı olmayınca ,azarlar gibi o lafı söyledi .Onlara alırken gözüne batmaz çünkü onlar ailen biz el olduk diye ...Malum Batman bileti daha pahalı sefer az olduğu için ..
Bu konuda bana da öyle gibi geldi ama genel olarak hep boyleler benden öncede böyleymiş .Zorla evlendirmisler .Kp ,kv hala dayı çocuğu .İkisi de zamanında başkasını istiyormuş büyükler zorla evlendirmisler .Yani kadın hırslı bu kadın adam uyuşuk .Mesela eskiden fırın filan temizleyip para biriktirmiş .Ablasindan filan borç alıp bu arsa bulmuş kp almaya giderken abisiyle karşılayıp parayı ona vermiş abimin borcu varken ben nasıl arsa alayım diye .Kv parayı kavga dövüş 4 yıl sonra geri alabilmiş .Hala anlatıyor işte benimde 3 cicugumunda evi olurdu inşaatçı adam.becerip bı ev yapamaz mı diye ...biliyo musun capricorn kv ve kp danışıklı dövüş yapiyolar. benim babaannemle dedem de böyle yapardi.
onceden aralarinda konusur anlasirlardi. sonra kavga cikarirdi dedem durduk yere. babaannem aglar durur anlatir dururdu. neyse böyle böyle artik herkes lanet olsun tamam ne istiyosa öyle yapalim dendiginde bu kez de kocasini kollar asla laf soyletmezdi. doğru diyo hakli siz fesatsiniz siz ne biçim evlatsiniz siz hayirsizsiniz sayar dökerdi...
her isleri böyleydi ama. alinacak evde de eve alinacak unda da. dedemin cebinden hic para cikmadan rahat rahat yasayip para biriktirip mal mulk sahibi oldu zengin hatta baya.
sen biraz sessiz kalabilsen hakliyken zor olur susmak ama yorumsuz kal, kv işte ben onun annesiyim herkesten üstünüm diye dusunuyodur hala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?