- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Valla görümce 28 yaşında yani yarın öbür gün evlenecek belki de .Kp hep çocuklarına dayamış sırtını .Açıkçası yıllarca kv çekmiş onun durdiryla ite kaka çalışmış o da yarım yamalak.Babasına ev almanız saçma olur. Aylık 2000 tl çok yani. 300 500 değil ki. Bu görümce de çalışmasa ev nasıl dönecek merak ettim ayrıca ?
Evleri kötü halde çok küçük ve sobalı hiç o usunmiyor.Acikcasj isterim güzel bir evde oturmalaruni .Ama ben ödemeler daha uygun olur diye düşünüyordum.Kv kocasını borca sokma peşinde çünkü millete kefil olup kredi cekiyo .Ama bu adam 10 yıl sonra hiç cakismazkiBence korkmakta haklisiniz. Neyine guvenip tokiye baş vuruyorlar ki.
O kadar peşinati kim verecek?
O kadar ayligi kim odeyecek?
İlk başvuruda 1000 TL veriliyor .Kura çıkmazsa iade edilecek .Bunun için bile 4-5 bin istiyor hep bı ksziklsma peşinde çocuklarını.Bunu bankadan alınan kâğıtta gördüm peşinat ve ödeme planı böyle .İzmir için mi böyle yoksa üst gelir grubuna mi başvurdular bilmiyorumToki evlerine pesinat verildiyini bilmiyordum. Onu da gectim, ayliginin o kadar oldugunu bilmiyordum
Valla görümce 28 yaşında yani yarın öbür gün evlenecek belki de .Kp hep çocuklarına dayamış sırtını .Açıkçası yıllarca kv çekmiş onun durdiryla ite kaka çalışmış o da yarım yamalak.
Şuan siz alın mevzusu yok Eşimi de bugün anladım ki sürekli ödemez böyle birşeyi .ama babası çalışmazsa da ödenmez bilmiyorum şuan oturdukları ev çok kötü açıkçası isterim evleri olsun ama ...Bu arada kv ,kp o borca sokma derdinde çünkü millete kefil olup duruyo yoksa
Kp sürekli birilerine kredi çekip borca giriyor çalışmıyor vs diye kv istiyor sanırım .Yani bugünkü parayı duyunca bile kopurdu Allah var bütün borcu odetmez.Ama nereye kadar çalışaxak şimdi çalışmayan adamParaları yoksa ev almasınlar.
Kayın aile diye demiyorum bunu, ödeyemeyecek olan girmesin bu işlere.
Evet 1000 TL olduğunu söyledi annesi .Hatta kızdı niye senden istiyor diye. oradayken konuştuk biraz dedim ki çıksa keşke ama peşinat nasıl olacak ,ödemeyi nasıl yapacaksınız diye ?kv " çalışsın odesin emekli maaşıyla ödeyip ,cakistigiyka fecindirsin yoksa millete kredi çekiyor "dediBaşvuruda 4 5 bin değil bin tl alınıyor. Eğer çıkmazsa geri iade ediyorlar zaten.
Bence açıkca konuşun ki size güvenmesinler.
12 yıldır emekli .Beceriksiz ,bencil bir adam .İnşaat ustası tanı bir arsa alıp 1 kat ev yapabilirmis zamanında .Eşim bugünkü parayı bile kestirip attı sanırım gobdermeyecek.Evin tüm borcunu ödemez ama belli olmaz tabiSiz ödeyince de bir şey değişmeyecek. Adam yine keyfine bakacak. Kp emeklilik durumu yok mu peki?
İnşAllah çalışıp öder. Yoksa eşiniz ödemem dese de bi süre sonra dayanamaz bence. Peşinatı ödeyecek birikimi var mıymış yoksa borç mu yapacakmış.Evet 1000 TL olduğunu söyledi annesi .Hatta kızdı niye senden istiyor diye. oradayken konuştuk biraz dedim ki çıksa keşke ama peşinat nasıl olacak ,ödemeyi nasıl yapacaksınız diye ?kv " çalışsın odesin emekli maaşıyla ödeyip ,cakistigiyka fecindirsin yoksa millete kredi çekiyor "dedi
Valla Almanya'da ablası ve eniştesi var kv nin onlar daha önce de demişler biz veririz istediğin zaman ödersin ister hiç ödeme diye .Daha önce görümce in düğününde 5 bin civarı para yollayıp geri almamislar .8 sene önce .Geri öderim ama sikistirmazlae diyo .Kızının da biraz varmış birukmis.Ondan alırım düğün zamanı alışverişini yaptırırım diyo kp e bilmiyorum ama 1000 TL ye mirin kırın eden eşim O paraları öder mi bilmiyorum .dediğiniz gibi dayanamaz valla çalışmaktan korkuyorum artık o yüzden de herhalde hepsi elimde kaliyoİnşAllah çalışıp öder. Yoksa eşiniz ödemem dese de bi süre sonra dayanamaz bence. Peşinatı ödeyecek birikimi var mıymış yoksa borç mu yapacakmış.
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama benim başımda da buna benzer bazı durumlar var. O yüzden inşAllah bize de toki çıkar da başkalarına vermek zorunda kalmayız diyorumNe yapayım sizce eşimi araba için yonlendireyim mi ?? Ben karşı çıkıyorum diye kalkisamiyor bugün hadi alalım desem koşa koşa gider alır
Biz basvurmadik basvursam onların olacağı şehirden alacak çünkü Bursa'da yok .Yine ben ödeyeceğim onlar oturacak .Of bilmiyorum fesatca düşünmek istemiyorum .Babası olmasa yada çalışamayacak halde olsa neyse diyeceğim de eli ayağı tutan ,tüm gün kahvehanede surten ,bizim düğün zamanı bile 1 kuruş harcamadugi halde millete harcadığı parayı bize gibi gösteren bir nagkukata para yedirmek istemiyorumSiz daha iyi bilirsiniz tabi ama benim başımda da buna benzer bazı durumlar var. O yüzden inşAllah bize de toki çıkar da başkalarına vermek zorunda kalmayız diyorum
Fesat değilsiniz onu bi aklınızdan çıkarın. Herkes kendi ailesini düşünür. Bende aynı durumdayım sizi çok iyi anlıyorum. Kötü niyetli de değilsiniz.Biz basvurmadik basvursam onların olacağı şehirden alacak çünkü Bursa'da yok .Yine ben ödeyeceğim onlar oturacak .Of bilmiyorum fesatca düşünmek istemiyorum .Babası olmasa yada çalışamayacak halde olsa neyse diyeceğim de eli ayağı tutan ,tüm gün kahvehanede surten ,bizim düğün zamanı bile 1 kuruş harcamadugi halde millete harcadığı parayı bize gibi gösteren bir nagkukata para yedirmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?