Kp para mevzusu

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhabalar ,sürekli konu açmak istemiyorum ama burdan aldığım fikirlerle asla yyapmayacagim bir karar alıp iyiki dedim . O yüzden yine danışmak istiyorum .

Kv nin yanina gitmiştim 1 hafta .o süre içinde ne kadar gostermemeye çalışsa da farketim ki maddi olarak kötü haldeler.
Babası emekli ama genel olarak sorumsuz bı tip.insaat ustası ama 7-8 yıldır sadece sef günü çalışıyor yani iş dağıtımı ,kontrolü vs .Ve canı istemeyince bırakıyor .Ben oradayken de sabah kalkıp kahveye oyun oynamaya gidiyordu akşam 11 e kadar filan .Bir kaç tane iş gelmiş aylık 3000-3500 arası kim gitcek orda duracak şimdi vs diye anlattı kv ile birbirlerine girdiler filan .Yani bı yandan üzüldüm .Bı yandan bu adama sinirlendim ...
Düğün zamanı 4 kişiye kefil olup 40000 civarı borca girmiş heryerde bizim dugunumuze harcadığını artık odeyemedigini filan soykemis eşim dokümanı alıp ortaya çıkarınca sustu .Yani saf olsa çocuğunu kaziklayacak...

Şuan geçimi küçük görümce sağlıyor gibi görünüyor .Asgari ücretle çalışıyor ev kira .TOKİ için başvurdular .O da annesinin itelenesiyle ,zorla .Eğer çıkarsa 25000 peşinat ve aylık 1800 TL ödeme varmış sanırım .

Bugün kp aradı eşimi ,şuan çalışamıyorum borcum var 4-5 bin yollar misin demiş .Esimde şuan sikisigim maaş almadım henüz deyip kapatti.Sikisik değil ama babasına güvenmiyor .Annesini aradı .Normalde böyle şeyleri dillendirmez kv .Duyunca kızdı .Sonra anlattı bı akrabanın düğünü var İst da ona diye ayırdıkları parayı TOKİ için başvuruda vermişler .Ondan istemiştir filan dedi .Öyle konu kapandı .Esimde pazartesi gonserebikirsem bakarım duruma filan dedi. Sonra kapatınca niye öyle dedin ,ya gerçekten ihtiyaçları olabilir dedim .Ben herşeyimi tek başıma yaptım .Babam kahvede surtecegine çalışsın filan dedi .Bidaha da laf açmadım .

Şimdi ,bu özür işleri acaba sürekli birşey istemek hatta çıkarsa evin taksitleeini ödetmek için mi diye düşündüm bian.
Çünkü o taksiti babası cakismaSa odeyemezler ,ödese neyle gecinecek ?peşinatı nerden bulacaklar ?Fevri davranmak istemiyorum ,fesatca düşünmek istemiyorum ama bilmiyorum .Babası 53 yaşında bı rahatsızlığı yok benim babam aynı yaşta ve hala şantiyelerde çalışıyor ve diz kemiğinde aşınma var kardeşimin üniv bitirmesini bekliyor ameliyat için .

Bilmiyorum savma mi düşünüyorum ama ayda 2000 oseyeceksem kendime ev alırım haksız mıyım? Eşim ben öderim filan demiyo ,bugün anladım ki ben karismadigim halde yanasmadi en fazla 1000 TL gönderebilirim başka yollayamam onu da gerçekten ihtiyacı varsa veririm diyo bilmiyorum ben mi kötü düşünüyorum .

Aslında sinir olduğum konu ,para vs de değil babasının tavrı .

Toki evlerine pesinat verildiyini bilmiyordum. Onu da gectim, ayliginin o kadar oldugunu bilmiyordum

Babasına ev almanız saçma olur. Aylık 2000 tl çok yani. 300 500 değil ki. Bu görümce de çalışmasa ev nasıl dönecek merak ettim ayrıca ?
Valla görümce 28 yaşında yani yarın öbür gün evlenecek belki de .Kp hep çocuklarına dayamış sırtını .Açıkçası yıllarca kv çekmiş onun durdiryla ite kaka çalışmış o da yarım yamalak.
Şuan siz alın mevzusu yok Eşimi de bugün anladım ki sürekli ödemez böyle birşeyi .ama babası çalışmazsa da ödenmez bilmiyorum şuan oturdukları ev çok kötü açıkçası isterim evleri olsun ama ...Bu arada kv ,kp o borca sokma derdinde çünkü millete kefil olup duruyo yoksa

Başvuruda 4 5 bin değil bin tl alınıyor. Eğer çıkmazsa geri iade ediyorlar zaten.
Bence açıkca konuşun ki size güvenmesinler.

Bence korkmakta haklisiniz. Neyine guvenip tokiye baş vuruyorlar ki.
O kadar peşinati kim verecek?
O kadar ayligi kim odeyecek?
Evleri kötü halde çok küçük ve sobalı hiç o usunmiyor.Acikcasj isterim güzel bir evde oturmalaruni .Ama ben ödemeler daha uygun olur diye düşünüyordum.Kv kocasını borca sokma peşinde çünkü millete kefil olup kredi cekiyo .Ama bu adam 10 yıl sonra hiç cakismazki

Toki evlerine pesinat verildiyini bilmiyordum. Onu da gectim, ayliginin o kadar oldugunu bilmiyordum
İlk başvuruda 1000 TL veriliyor .Kura çıkmazsa iade edilecek .Bunun için bile 4-5 bin istiyor hep bı ksziklsma peşinde çocuklarını.Bunu bankadan alınan kâğıtta gördüm peşinat ve ödeme planı böyle .İzmir için mi böyle yoksa üst gelir grubuna mi başvurdular bilmiyorum

Valla görümce 28 yaşında yani yarın öbür gün evlenecek belki de .Kp hep çocuklarına dayamış sırtını .Açıkçası yıllarca kv çekmiş onun durdiryla ite kaka çalışmış o da yarım yamalak.
Şuan siz alın mevzusu yok Eşimi de bugün anladım ki sürekli ödemez böyle birşeyi .ama babası çalışmazsa da ödenmez bilmiyorum şuan oturdukları ev çok kötü açıkçası isterim evleri olsun ama ...Bu arada kv ,kp o borca sokma derdinde çünkü millete kefil olup duruyo yoksa

Siz ödeyince de bir şey değişmeyecek. Adam yine keyfine bakacak. Kp emeklilik durumu yok mu peki?

Paraları yoksa ev almasınlar.
Kayın aile diye demiyorum bunu, ödeyemeyecek olan girmesin bu işlere.
Kp sürekli birilerine kredi çekip borca giriyor çalışmıyor vs diye kv istiyor sanırım .Yani bugünkü parayı duyunca bile kopurdu Allah var bütün borcu odetmez.Ama nereye kadar çalışaxak şimdi çalışmayan adam

Başvuruda 4 5 bin değil bin tl alınıyor. Eğer çıkmazsa geri iade ediyorlar zaten.
Bence açıkca konuşun ki size güvenmesinler.
Evet 1000 TL olduğunu söyledi annesi .Hatta kızdı niye senden istiyor diye. oradayken konuştuk biraz dedim ki çıksa keşke ama peşinat nasıl olacak ,ödemeyi nasıl yapacaksınız diye ?kv " çalışsın odesin emekli maaşıyla ödeyip ,cakistigiyka fecindirsin yoksa millete kredi çekiyor "dedi

Siz ödeyince de bir şey değişmeyecek. Adam yine keyfine bakacak. Kp emeklilik durumu yok mu peki?
12 yıldır emekli .Beceriksiz ,bencil bir adam .İnşaat ustası tanı bir arsa alıp 1 kat ev yapabilirmis zamanında .Eşim bugünkü parayı bile kestirip attı sanırım gobdermeyecek.Evin tüm borcunu ödemez ama belli olmaz tabi

Eşim arabayı değiştirmek istiyordu .Biraz kenarda var satıp üzerine de 30000 filan kredi çekerek.Sebep te şuan ev almak daha zor lojmandayiz arabayı yükseltip birikim olsun ilerde gerekirse satıp peşinat yaparız diye .Valla şuan al diyesim var en azından kendime birikim yaparım ayy bilmiyorum fesatlık yapmak istemiyorum

Evet 1000 TL olduğunu söyledi annesi .Hatta kızdı niye senden istiyor diye. oradayken konuştuk biraz dedim ki çıksa keşke ama peşinat nasıl olacak ,ödemeyi nasıl yapacaksınız diye ?kv " çalışsın odesin emekli maaşıyla ödeyip ,cakistigiyka fecindirsin yoksa millete kredi çekiyor "dedi
İnşAllah çalışıp öder. Yoksa eşiniz ödemem dese de bi süre sonra dayanamaz bence. Peşinatı ödeyecek birikimi var mıymış yoksa borç mu yapacakmış.

İnşAllah çalışıp öder. Yoksa eşiniz ödemem dese de bi süre sonra dayanamaz bence. Peşinatı ödeyecek birikimi var mıymış yoksa borç mu yapacakmış.
Valla Almanya'da ablası ve eniştesi var kv nin onlar daha önce de demişler biz veririz istediğin zaman ödersin ister hiç ödeme diye .Daha önce görümce in düğününde 5 bin civarı para yollayıp geri almamislar .8 sene önce .Geri öderim ama sikistirmazlae diyo .Kızının da biraz varmış birukmis.Ondan alırım düğün zamanı alışverişini yaptırırım diyo kp e bilmiyorum ama 1000 TL ye mirin kırın eden eşim O paraları öder mi bilmiyorum .dediğiniz gibi dayanamaz valla çalışmaktan korkuyorum artık o yüzden de herhalde hepsi elimde kaliyo

Ne yapayım sizce eşimi araba için yonlendireyim mi ?? Ben karşı çıkıyorum diye kalkisamiyor bugün hadi alalım desem koşa koşa gider alır
Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama benim başımda da buna benzer bazı durumlar var. O yüzden inşAllah bize de toki çıkar da başkalarına vermek zorunda kalmayız diyorum:(

Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama benim başımda da buna benzer bazı durumlar var. O yüzden inşAllah bize de toki çıkar da başkalarına vermek zorunda kalmayız diyorum:KK43:
Biz basvurmadik basvursam onların olacağı şehirden alacak çünkü Bursa'da yok .Yine ben ödeyeceğim onlar oturacak .Of bilmiyorum fesatca düşünmek istemiyorum .Babası olmasa yada çalışamayacak halde olsa neyse diyeceğim de eli ayağı tutan ,tüm gün kahvehanede surten ,bizim düğün zamanı bile 1 kuruş harcamadugi halde millete harcadığı parayı bize gibi gösteren bir nagkukata para yedirmek istemiyorum

Biz basvurmadik basvursam onların olacağı şehirden alacak çünkü Bursa'da yok .Yine ben ödeyeceğim onlar oturacak .Of bilmiyorum fesatca düşünmek istemiyorum .Babası olmasa yada çalışamayacak halde olsa neyse diyeceğim de eli ayağı tutan ,tüm gün kahvehanede surten ,bizim düğün zamanı bile 1 kuruş harcamadugi halde millete harcadığı parayı bize gibi gösteren bir nagkukata para yedirmek istemiyorum
Fesat değilsiniz onu bi aklınızdan çıkarın. Herkes kendi ailesini düşünür. Bende aynı durumdayım sizi çok iyi anlıyorum. Kötü niyetli de değilsiniz.

Back