- 30 Eylül 2012
- 88
- 1
Arkadaşlar bununla ilgili bir konu daha açmıştım.Şimdiyse tekrar bilgilendirmek istiyorum.
Ayşenur Yazıcı'nın sitesinde okuduklarımı alıntıyla paylaşıyorum.Sağlığımız için aşağıda yazılanları dikkatle okuyalım.Şimdiden teşekkür ediyorum.
NASIL KOZMETİK SEÇMELİYİM ?
SEVGİLİ HANIMLAR,
Bana tek tek yazan herkese tek tek aynı şeyleri yazmaktan çok yoruldum.
ALMAK İSTEDİĞİNİZ KOZMETİĞİN İÇİNDE NE VAR BAKMAK İÇİN Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group ADRESİNE GİRİN
SAYFADA "PRODUCT SEARCH" yerine ürünün adını yazın...
Çıkan listede ürüne tıklayın ve içindeki maddelerin karşısında bulunan renkli işaretlere bakın..
KIRMIZI OLANLAR zararlı maddelerdir.
Sarı olanlar ŞÜPHELİ veya TAHRİŞ YAPABİLEN,
Yeşil olanlar da GÜVENLİ demektir..
Ürün içeriğini bu şekilde görebilir ev karar verebilirsiniz..
Uzun süre içerik bakmak için kullandığım Cosmetics ingredients search sitesi idi...
Çinlilerin eline geçmiş!
GÖRDÜKLERİME İNANAMADIM!!
1- Chanel'in içinde pertokimyasal bulunnan ürününe "güvenli" ibaresi koymuşlar!
2- Aveseena gibi SIFIR zararlı kimyasalları olan bir organik içerikte, alakası olmayan bir maddeyi "komodonojik" göstermiş!!
3- RareBlossom gibi ECOCERT uluslararası sertifikası olan tertemiz bir markanın da içeriğinde tahriş edici gösterdiği madde yanlış işaretlenmiş!!!
Cosmetics ingredients search sitesi GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR..
Buradaki içerikler tarafsız yayınlanmıyor artık!
İzin verirseniz size tek bir sayfada nasıl kozmetik seçeceğinizi anlatayım siz de "cildim karma yahut kuru ne kullanayım demekten" yorulmayın..
Sonuçta sadece süslenmek ve bakım için değil, ailenize de temizlik için bazı ürünler seçen sizsiniz! Her seferinde bana yazmak yerine listeye göz atın ve seçiminizi siz yapın...
Makyaj, kozmetik ve diğer cilt bakım ürünlerinde tehlikeli oldukları kanıtlanmış bazı maddeler var. Ürün seçerken bana tek tek soracağınıza bunları not edin ve mümkünse içerikte olmamasına gayret edin...
Sodyum Lauryl sülfat (SLS) ve Amonyum Lauryl sülfat (ALS)
Genellikle şampuan, diş macunu, yüz sabunU, deterjan ve vücut banyo temizlik ürünlerinde kullanılır. SLS ve ALS ciltte tahrişe neden olabilir. İkisi de kolayca vücut tarafından emilebilir.
BURADA BİR PARANTEZ AÇMAK DURUMUNDAYIM: BEN DOKTOR DEĞİLİM, DERMATOLOG DEĞİLİM VE BİLİM ADAMI DEĞİLİM.
BİLİMSEL GELİŞMELERİ UZAKTAN TAKİP ETMEYE ÇALIŞAN BİRİYİM.AKLIM ERDİĞİNCE ELBET...
IMMUNOLOG ARKADAŞIM DR.EBRU KARPUZOGLU'NUN ( web sitesi : Dr. Ebru | Science Meets Chic! ) "SÜLFATLAR" HAKKINDAKİ NOTUNU BU BÖLÜMÜN ALTINA KOYMAM GEREK. ÇÜNKÜ ÇOĞU HANIM İÇİNDE "SULFAT" SÖZCÜĞÜNÜ GÖRÜNCE ZARARLI MUAMELESİ YAPIYOR. DİKKATLİCE OKUYUNUZ:
Her yıkama jelinin veya şampuanın içeriğinde sülfatile biten madde kotü değil.
Genel olarak kaçınılmaya çalışılan sülfatlar şunlardır:
Ammonium Lauryl Sulfate /Ammonium LaurethSulfate / Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bu aktif maddeler deterjanın kimyasal ismiolup, temizliği yapma özelliğine sahipler.
Bu ucuz maddeler çok miktarda köpük yaratıyor.
Bu maddeleri içermeyen şampuan veya temizlemejelleriniz pek de köpürmediğinde üzülmeyin.
Bu maddelerin yerine kullanılan malzemeler çok köpürmesede yine de temizleme işini yapıyor.
Gelelim Magnesium Laureth Sulfate' a
Sonunda sülfatolsa bile yukarıda bahsettiğimiz gruptan farklı yapıya sahiptir.
Magnesium Laureth Sulfat çoğu temizleyiciye görenazik ve tahrişe neden olmayan temizleyici surfaktanlardan biri.
Özellikle hassas yapılı insanların kullanmasıgereken ürünler için iyi bir secim olarak kabul ediliyor.
Good Guide ve EWG ye baktığımızda MagnesiumLaureth sulfat'ın sağlık sorunlarına neden olmadığı belirtilmiş. Good Guide'in toksikkimyasallar listesinde bulunmuyor.
Bu kimyasal ayrıca insan dokularında tespit edilmemiş.
Buna ek olarak başka bir temizleyici ajan olan DisodiumCocoamphodiacetate hindistan cevizi yağı türevli bir kimyasal. Temizleyicive yumuşatıcı etkileri için birçok şampuan ve kişisel bakım ürünlerinde güvenle kullanılıyor.
Koruyucu Paraben
Kozmetik, cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve koku giderici olarak kullanılmaktadır. Alerjik reaksiyon ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. İngiltere'de son araştırmada, kadınların artan meme kanseri ile paraben kullanımı arasında ilişki gözlemlenmiştir.
Lütfen (ingilizce olarak yazılmış) ailenize çok zararı olabilecek bu madde hakkında yazılmış bilimsel makaleyi alttaki linki kopyalayıp okuyunuz..
http://www.beautifulskin.co.nz/parabens
Kozmetiklerin %99'unun paraben içerdiğinden bahsediliyor...
Evet paraben çok kozmetikte kullanılıyor ama şunu da unutmayın ki FDA ,AVUSTRALYA ve AVRUPA KOZMETİK YASALARINCA vucudunuzun bağışıklık sisteminin başedebileceği PARABEN MİKTARI BELİRLENMİŞTİR VE KOZMETİKLERDE BU KISTASA GÖRE KULLANILIR...
Paraben miktarı çok önemlidir. Bundan dolayı içerisinde paraben bulunan her ürüne kötü bakmak gerekmiyor... Çünkü ketçap,mayonez,bazı burun damlaları,öksürük şuruplarının bile içinde 0,0001oranında da olsa, paraben olabiliyor!!
Ama yine de bilmelisiniz ki bedeniniz tüm zararlı maddelerle karşı savaşabilecek bağışıklık sistemine sahiptir. Yorgun, ve hasta düştüğünüz vakitlerde bağışıklık sistemi de zayıfladığından zararlılarla yeteri kadar savaşamaz..
Ben bu olasılığı göz önünde bulundurarak mümkünse kırmızı içerikli olmayanlardan seçin diyorum..
Propylene Glikol
Bazı güzellik ürünleri, kozmetik ve yüz temizleyicilerinde bulunur... Kontakt dermatit denilen, "derinin zararlı sayılan bir uyarana karşı verdiği yanıt"a sebeplerden biri olarak görülür. Bağışıklık sisteminiz ona tepki vermiştir! Son çalışmalar, bu maddenin böbrekler ve karaciğere zarar verebileceğini de gösterdi.
Izopropil alkol
Alkol bazı cilt bakım ürünlerinde çözücü olarak kullanılır. Bu madde deride tahrişe sebep olabilir ve derinin koruyucu örtüsünün dengesini bozabilir. Ayrıca, erken yaşlanmaya neden olabilir.
DEA (Diethanolamine), Çay (Triethanolamine) ve MEA (Monoethanolamine)
Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde rastlarsınız. Kanser riskini artıran tehlikeli şüpheli malzeme listesindedir. Alerjik reaksiyonlar yapabilir ve uzun vadeli kullanımında böbrek ve karaciğere rahatsızlık vereceği söyleniyor..
Alüminyum
Genelde vücut kokusu için üretilen ürünlerde kullanılmakta. Yaşlılık ile ilişkili Alzheimer hastalığıyla ilişkisi olduğu düşünülüyor.
Madeni yağ
Petrol türevidir. Vücut kremleri ve kozmetiklerde temel malzeme olarak kullanılır. Bebek yağı% 100 mineral yağ ile yapılır. Kaplayıcıdır, cildin salgıladığı toksin örtü üstüne rahat çıkamaz. Bu da sivilce ve diğer cilt şikâyetlerine neden olabilir.
Polietilen Glikol (PEG)
Kozmetik ürünleri kalınlaştırmak, kıvamlamak için kullanılır. Cildin bakterilere karşı daha savunmasız kalmasına neden olabilir, cildin doğal nem tutma dengesini bozabilir.
Dioksin
75 üyeden oluşan kimyasal ailesine "dioksin" adı veriliyor. (Bunlardan biri Vietnam Savaşı'nda ABD tarafından bir silah olarak kullanılmıştı.) Dioksinler, kağıt sanayinde, klorla ağartma işlemi sırasında oluşuyor ve araştırmalar evlerimizde kullandığımız ürünlerde dioksinin izlerine dikkat çekiyor.
Araştırmacılar zehirli kimyasallar sıralamasında başı çeken dioksinlerin, östrojen gibi "doğal steroid" hormonlarını taklit ederek birçok biyokimyasal reaksiyonu başlattığından söz ediyor. En ufak miktarları bile, akne ve eklem ağrılarından uykusuzluğa, kansere, doğum bozuklukları ve bağışıklık sistemi zayıflığına kadar çeşitli rahatsızlıklara sebep olabiliyor.
Dahası dioksinler ve kuzeni "furans" yağda çözünür olduğundan bedenimizdeki yağ hücrelerinde birikme eğilimi gösteriyor. Dioksinlere anne sütünde dahi sıklıkla rastlanıyor. Bebekler yetişkinlere göre 200 kat fazla dioksine maruz kalabiliyor.
Satın aldığımız tuvalet kağıtları, kağıt mendiller, süt veya meyva suyu kartonları, tamponlar, kahve filtreleri, tek kullanımlık çocuk bezleri, peçeteler, kağıt tabakalar vs. eğer klorlu ağartma işleminden geçiyorlarsa düşük dozlarda dioksin içeriyor. "Dioksinler" bu ürünlerin herhangi birinden yiyeceklere ve vücudumuzun duyarlı kısımlarına geçebiliyor.
Sodium Metabisulfite
SODIUM METABISULFITE || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group
Bu kozmetik araştırma sitesinde sodium metabisulfite'inalerji ve tahrişlere neden olabileceği belirtiliyor. İçerikte bazı datalarda,B1 vitaminine zarar verebileceğini gösterilmiş.
Sadece kozmetikte değil yiyeceklerde de koruyucuolarak kullanılıyor. Sodium metabisulfite, dikkatle yaklaşılması gereken birkimyasal gibi görünüyor.
Bu bileşiklerin en ufak miktarının bile laboratuvar hayvanlarında kansere sebep olduğu belirtiliyor. ABD Çevre Koruma Bürosu dioksinleri "olası insan kanserojeni" sınıfına alıyor.(Bilgilerin bir kısmı www.bugday.org adresinden alıntıdır)
NASIL KOZMETİK SEÇMELİSİNİZ?
1) Her ürünün etiketi üzerinde içeriğinin olduğu listeye göz atacaksınız? Bilmediğiniz bir madde hakkında internet üzerinden bilgi alabilirsiniz!
2) Ürün üzerinde "doğal", "bitkisel" ve "organik" yazılarını arayın.Mümkünse % 100 doğal malzemeli ürün seçin.
3) Bir sürü markanın olduğu bir dükkânda satıcıdan size önerdiklerini öğrenin. Önünüze birçok markadan ayni iş için üretilmiş ürünleri alın.
Sonra içeriklerine bakarak bir eleme yapın.
Elinizde kalan 1-2 tanesi arasında fiyatı da göz önüne alarak kendi ürününüzü kendiniz seçin.
Sevgiler... Ayşenur
Ayşenur Yazıcı'nın sitesinde okuduklarımı alıntıyla paylaşıyorum.Sağlığımız için aşağıda yazılanları dikkatle okuyalım.Şimdiden teşekkür ediyorum.
NASIL KOZMETİK SEÇMELİYİM ?
SEVGİLİ HANIMLAR,
Bana tek tek yazan herkese tek tek aynı şeyleri yazmaktan çok yoruldum.
ALMAK İSTEDİĞİNİZ KOZMETİĞİN İÇİNDE NE VAR BAKMAK İÇİN Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group ADRESİNE GİRİN
SAYFADA "PRODUCT SEARCH" yerine ürünün adını yazın...
Çıkan listede ürüne tıklayın ve içindeki maddelerin karşısında bulunan renkli işaretlere bakın..
KIRMIZI OLANLAR zararlı maddelerdir.
Sarı olanlar ŞÜPHELİ veya TAHRİŞ YAPABİLEN,
Yeşil olanlar da GÜVENLİ demektir..
Ürün içeriğini bu şekilde görebilir ev karar verebilirsiniz..
Uzun süre içerik bakmak için kullandığım Cosmetics ingredients search sitesi idi...
Çinlilerin eline geçmiş!
GÖRDÜKLERİME İNANAMADIM!!
1- Chanel'in içinde pertokimyasal bulunnan ürününe "güvenli" ibaresi koymuşlar!
2- Aveseena gibi SIFIR zararlı kimyasalları olan bir organik içerikte, alakası olmayan bir maddeyi "komodonojik" göstermiş!!
3- RareBlossom gibi ECOCERT uluslararası sertifikası olan tertemiz bir markanın da içeriğinde tahriş edici gösterdiği madde yanlış işaretlenmiş!!!
Cosmetics ingredients search sitesi GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR..
Buradaki içerikler tarafsız yayınlanmıyor artık!
İzin verirseniz size tek bir sayfada nasıl kozmetik seçeceğinizi anlatayım siz de "cildim karma yahut kuru ne kullanayım demekten" yorulmayın..
Sonuçta sadece süslenmek ve bakım için değil, ailenize de temizlik için bazı ürünler seçen sizsiniz! Her seferinde bana yazmak yerine listeye göz atın ve seçiminizi siz yapın...
Makyaj, kozmetik ve diğer cilt bakım ürünlerinde tehlikeli oldukları kanıtlanmış bazı maddeler var. Ürün seçerken bana tek tek soracağınıza bunları not edin ve mümkünse içerikte olmamasına gayret edin...
Sodyum Lauryl sülfat (SLS) ve Amonyum Lauryl sülfat (ALS)
Genellikle şampuan, diş macunu, yüz sabunU, deterjan ve vücut banyo temizlik ürünlerinde kullanılır. SLS ve ALS ciltte tahrişe neden olabilir. İkisi de kolayca vücut tarafından emilebilir.
BURADA BİR PARANTEZ AÇMAK DURUMUNDAYIM: BEN DOKTOR DEĞİLİM, DERMATOLOG DEĞİLİM VE BİLİM ADAMI DEĞİLİM.
BİLİMSEL GELİŞMELERİ UZAKTAN TAKİP ETMEYE ÇALIŞAN BİRİYİM.AKLIM ERDİĞİNCE ELBET...
IMMUNOLOG ARKADAŞIM DR.EBRU KARPUZOGLU'NUN ( web sitesi : Dr. Ebru | Science Meets Chic! ) "SÜLFATLAR" HAKKINDAKİ NOTUNU BU BÖLÜMÜN ALTINA KOYMAM GEREK. ÇÜNKÜ ÇOĞU HANIM İÇİNDE "SULFAT" SÖZCÜĞÜNÜ GÖRÜNCE ZARARLI MUAMELESİ YAPIYOR. DİKKATLİCE OKUYUNUZ:
Her yıkama jelinin veya şampuanın içeriğinde sülfatile biten madde kotü değil.
Genel olarak kaçınılmaya çalışılan sülfatlar şunlardır:
Ammonium Lauryl Sulfate /Ammonium LaurethSulfate / Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bu aktif maddeler deterjanın kimyasal ismiolup, temizliği yapma özelliğine sahipler.
Bu ucuz maddeler çok miktarda köpük yaratıyor.
Bu maddeleri içermeyen şampuan veya temizlemejelleriniz pek de köpürmediğinde üzülmeyin.
Bu maddelerin yerine kullanılan malzemeler çok köpürmesede yine de temizleme işini yapıyor.
Gelelim Magnesium Laureth Sulfate' a
Sonunda sülfatolsa bile yukarıda bahsettiğimiz gruptan farklı yapıya sahiptir.
Magnesium Laureth Sulfat çoğu temizleyiciye görenazik ve tahrişe neden olmayan temizleyici surfaktanlardan biri.
Özellikle hassas yapılı insanların kullanmasıgereken ürünler için iyi bir secim olarak kabul ediliyor.
Good Guide ve EWG ye baktığımızda MagnesiumLaureth sulfat'ın sağlık sorunlarına neden olmadığı belirtilmiş. Good Guide'in toksikkimyasallar listesinde bulunmuyor.
Bu kimyasal ayrıca insan dokularında tespit edilmemiş.
Buna ek olarak başka bir temizleyici ajan olan DisodiumCocoamphodiacetate hindistan cevizi yağı türevli bir kimyasal. Temizleyicive yumuşatıcı etkileri için birçok şampuan ve kişisel bakım ürünlerinde güvenle kullanılıyor.
Koruyucu Paraben
Kozmetik, cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve koku giderici olarak kullanılmaktadır. Alerjik reaksiyon ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. İngiltere'de son araştırmada, kadınların artan meme kanseri ile paraben kullanımı arasında ilişki gözlemlenmiştir.
Lütfen (ingilizce olarak yazılmış) ailenize çok zararı olabilecek bu madde hakkında yazılmış bilimsel makaleyi alttaki linki kopyalayıp okuyunuz..
http://www.beautifulskin.co.nz/parabens
Kozmetiklerin %99'unun paraben içerdiğinden bahsediliyor...
Evet paraben çok kozmetikte kullanılıyor ama şunu da unutmayın ki FDA ,AVUSTRALYA ve AVRUPA KOZMETİK YASALARINCA vucudunuzun bağışıklık sisteminin başedebileceği PARABEN MİKTARI BELİRLENMİŞTİR VE KOZMETİKLERDE BU KISTASA GÖRE KULLANILIR...
Paraben miktarı çok önemlidir. Bundan dolayı içerisinde paraben bulunan her ürüne kötü bakmak gerekmiyor... Çünkü ketçap,mayonez,bazı burun damlaları,öksürük şuruplarının bile içinde 0,0001oranında da olsa, paraben olabiliyor!!
Ama yine de bilmelisiniz ki bedeniniz tüm zararlı maddelerle karşı savaşabilecek bağışıklık sistemine sahiptir. Yorgun, ve hasta düştüğünüz vakitlerde bağışıklık sistemi de zayıfladığından zararlılarla yeteri kadar savaşamaz..
Ben bu olasılığı göz önünde bulundurarak mümkünse kırmızı içerikli olmayanlardan seçin diyorum..
Propylene Glikol
Bazı güzellik ürünleri, kozmetik ve yüz temizleyicilerinde bulunur... Kontakt dermatit denilen, "derinin zararlı sayılan bir uyarana karşı verdiği yanıt"a sebeplerden biri olarak görülür. Bağışıklık sisteminiz ona tepki vermiştir! Son çalışmalar, bu maddenin böbrekler ve karaciğere zarar verebileceğini de gösterdi.
Izopropil alkol
Alkol bazı cilt bakım ürünlerinde çözücü olarak kullanılır. Bu madde deride tahrişe sebep olabilir ve derinin koruyucu örtüsünün dengesini bozabilir. Ayrıca, erken yaşlanmaya neden olabilir.
DEA (Diethanolamine), Çay (Triethanolamine) ve MEA (Monoethanolamine)
Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde rastlarsınız. Kanser riskini artıran tehlikeli şüpheli malzeme listesindedir. Alerjik reaksiyonlar yapabilir ve uzun vadeli kullanımında böbrek ve karaciğere rahatsızlık vereceği söyleniyor..
Alüminyum
Genelde vücut kokusu için üretilen ürünlerde kullanılmakta. Yaşlılık ile ilişkili Alzheimer hastalığıyla ilişkisi olduğu düşünülüyor.
Madeni yağ
Petrol türevidir. Vücut kremleri ve kozmetiklerde temel malzeme olarak kullanılır. Bebek yağı% 100 mineral yağ ile yapılır. Kaplayıcıdır, cildin salgıladığı toksin örtü üstüne rahat çıkamaz. Bu da sivilce ve diğer cilt şikâyetlerine neden olabilir.
Polietilen Glikol (PEG)
Kozmetik ürünleri kalınlaştırmak, kıvamlamak için kullanılır. Cildin bakterilere karşı daha savunmasız kalmasına neden olabilir, cildin doğal nem tutma dengesini bozabilir.
Dioksin
75 üyeden oluşan kimyasal ailesine "dioksin" adı veriliyor. (Bunlardan biri Vietnam Savaşı'nda ABD tarafından bir silah olarak kullanılmıştı.) Dioksinler, kağıt sanayinde, klorla ağartma işlemi sırasında oluşuyor ve araştırmalar evlerimizde kullandığımız ürünlerde dioksinin izlerine dikkat çekiyor.
Araştırmacılar zehirli kimyasallar sıralamasında başı çeken dioksinlerin, östrojen gibi "doğal steroid" hormonlarını taklit ederek birçok biyokimyasal reaksiyonu başlattığından söz ediyor. En ufak miktarları bile, akne ve eklem ağrılarından uykusuzluğa, kansere, doğum bozuklukları ve bağışıklık sistemi zayıflığına kadar çeşitli rahatsızlıklara sebep olabiliyor.
Dahası dioksinler ve kuzeni "furans" yağda çözünür olduğundan bedenimizdeki yağ hücrelerinde birikme eğilimi gösteriyor. Dioksinlere anne sütünde dahi sıklıkla rastlanıyor. Bebekler yetişkinlere göre 200 kat fazla dioksine maruz kalabiliyor.
Satın aldığımız tuvalet kağıtları, kağıt mendiller, süt veya meyva suyu kartonları, tamponlar, kahve filtreleri, tek kullanımlık çocuk bezleri, peçeteler, kağıt tabakalar vs. eğer klorlu ağartma işleminden geçiyorlarsa düşük dozlarda dioksin içeriyor. "Dioksinler" bu ürünlerin herhangi birinden yiyeceklere ve vücudumuzun duyarlı kısımlarına geçebiliyor.
Sodium Metabisulfite
SODIUM METABISULFITE || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group
Bu kozmetik araştırma sitesinde sodium metabisulfite'inalerji ve tahrişlere neden olabileceği belirtiliyor. İçerikte bazı datalarda,B1 vitaminine zarar verebileceğini gösterilmiş.
Sadece kozmetikte değil yiyeceklerde de koruyucuolarak kullanılıyor. Sodium metabisulfite, dikkatle yaklaşılması gereken birkimyasal gibi görünüyor.
Bu bileşiklerin en ufak miktarının bile laboratuvar hayvanlarında kansere sebep olduğu belirtiliyor. ABD Çevre Koruma Bürosu dioksinleri "olası insan kanserojeni" sınıfına alıyor.(Bilgilerin bir kısmı www.bugday.org adresinden alıntıdır)
NASIL KOZMETİK SEÇMELİSİNİZ?
1) Her ürünün etiketi üzerinde içeriğinin olduğu listeye göz atacaksınız? Bilmediğiniz bir madde hakkında internet üzerinden bilgi alabilirsiniz!
2) Ürün üzerinde "doğal", "bitkisel" ve "organik" yazılarını arayın.Mümkünse % 100 doğal malzemeli ürün seçin.
3) Bir sürü markanın olduğu bir dükkânda satıcıdan size önerdiklerini öğrenin. Önünüze birçok markadan ayni iş için üretilmiş ürünleri alın.
Sonra içeriklerine bakarak bir eleme yapın.
Elinizde kalan 1-2 tanesi arasında fiyatı da göz önüne alarak kendi ürününüzü kendiniz seçin.
Sevgiler... Ayşenur