Anti-Aging Kozmetiklere dikkat

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

hanirik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
84
2
bir çoğumuz bedenimizin içiyle ilgilenirken, doğal beslenme v.b. vücudumuzun en büyük organı derimizi unutuyoruz. derimize uyguladığımız birçok ürünün direkt kanımıza karıştığını kaçımız biliyoruz ve bunların zararlarını. size yıkandığınız şampuan ve duş jelinden, vücudunuza sürdüğünüz krem losyonlara kadar içlerindeki zararlı maddeleri yazacağım, bunları yerli yabanı forumlarda aratın tehlikeyi anlarsınız.

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller


Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.



COCAMİDE MEA, COCAMİDE DEA, COCAMİDE TEA

Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler, trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. ayrıca kremlerde ve makyaj ürünlerinde geri yağlandırıcı olarak kullanılırlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.



PARABEN

Kamuoyunun yakından tanıdığı bir koruyucu hammadde olan paraben, kozmetiklerin raf ömrünü artırmak için kullanılır. En son Fransız hükümeti tarafından yasaklanmıştır. Paraben insanlarda. Endokrin (hormon) bozulmasına neden olur, parabenler östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.



DMDM HYDANTOİN ve

FORMALDEHİTLER

DMDM hydantoin kozmetik koruyucusu olarak kullanılır kanserojen

olarak kabul edilen formaldehiti açığa çıkarır. Formaldehitlerin

kullanımı 2012 yılından itibaren kimya sektöründe tamamen

yasaklanacaktır.



BENZOİK ASİT ve SODYUM BENZOAT

Bir gıda koruyucusudur, maalesef hazır gıdaların çoğunda bulunmaktadır. Son dönem kozmetiklerde de kullanımı artmıştır. İngiltere Sheffield Üniversitesinin maya hücreleri üzerinde yaptığı araştırmada, sodyum benzoat (e211) adlı koruyucu maddenin, hücrelerin "güç istasyonu" olarak tanımlanan mitokondride dna hasarına yol açtığı tespit edildi.



PROPYLENE GLYCOL

Petrol kökenli bir hammaddedir, başta şampuanlar ve parfümler olmak üzere sık kullanım alanı vardır. Sinir sitemine ve bazı hassas organlara zarar verdiği bilinmektedir.



DİMETHİCONE (SİLİKON)

Kozmetik sektöründe yoğun kullanılan bu hammadde şampuanlarda

saçı yumuşatma ve parlaklık verme amacıyla kullanılır. Ancak uzun

vadede saçları zayıflattığı ve döktüğü bilinmektedir.

ve birde link

AKSİYON
 
X