• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt Bakımı Ürünleri kozmetik ve bakım ürünlerinde sağlığımızı bozan maddeler

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

almagester06

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
1.606
16
358
Ankara
ayşenur yazıcının sitesinden ALINTIDIR

İşte her gün kullandığınız kozmetik ürünleri içinde sağlığınızı bozan maddeler:

(Yahut başka bir deyişe: Her gün yavaşça ölmek için (!) kullanacağınız maddeler)

Ürün Adı

içerdiği zararlı maddeler

Diş macunları

Florin, sodyum florid, sodyum lauryl sulfat

Ağız yıkama suları

Sodyum lauryl sulfate, tatlandirici, alkol

Makyaj malzemeleri

Talk pudra, Toulen, formaldehid

Oje

Dietanolamin, propilen glikol, hindistan cevizi yagi

Şampuan

Dietanolamin, propilen glikol, sodyum lauryl sulfate

Saç kremi

Sodyum lauryl sulfate, benzoik, benzyl dietanolamin

Banyo köpüğü

Dietanolamin, propilen glikol, sodyum lauryl sulfate

Tras köpüğü/kremi

paraben

Deodorant

Alüminyum, bütan, propan, propilen glikol, talk pudra

Duş Jeli

Sodyum lauryl sulfate, benzoik, benzyl dietanolamin

Allık

Talk pudra, titanyum dioksit

Fondöten

Mineral yag, petrolatum, talk

Sabun

Propilen glikol

Saç Boyası

Peroksit ve diğer kanserojen maddeler. Hamilelerde düşük yapmaya yol açabilir.

Göz farı

Paraben

Tüy dökücü kremler

Arsenik, Tioglikolik asit

Ruj

Lanolin, propilen glikol, bütilparaben

Aseton

Aseton toksik madde

Hazır bebek bezleri

Sentetik parfüm, yapıştırıcı, koyulaştırıcı maddeler, beyazlatıcılar ve sodyum poliakril denen ve tamponlarda kullanıldığında toksik sok sendromuna yol açan madde

Klorinli su

İçindeki asit sayesinde diş minelerinde aşınma. Vücuttaki nitrojenle temasından çıkan gaz solunduğunda astım.

hiçbişi kalmamış valla hepsini kullanıyoz bebek bezi falanda var yaaa durum okadar ciddi allah yardımcımız olsun. yakında herkes ölecek ozman. (allah gecinden versinde yani listeye bakılırsa öle)

hiçbişi kalmamış valla hepsini kullanıyoz bebek bezi falanda var yaaa durum okadar ciddi allah yardımcımız olsun. yakında herkes ölecek ozman. (allah gecinden versinde yani listeye bakılırsa öle)

töbe töbe haklısın valla ama dikkat etmek lazım. valla ben dikkat ediyorum az çok. mesela talk purda falan almıyorum. rujlara kurşun testi yapıyorum bozulanları atıyorum. mesela şampuan tresan kullanıyorum. diş macunu ise sadece sensodyn ve Clinomyn bide P ile başlıyan bi diş macunu var migrosta var onlar zararsıza.s.:1hug:

bende artık dikkat ediyorum çünkü hergün tvdeki konuşmaları duyunca hem korkuyorum hem dikkat ediyorum bu arada her kanalda çıkan profesörler onu yeme bunu giyme ona dokunma buna dokunma kanser olursun diyerek ruh sağlığımızıda bozacaklar bıktım artık böle şeylere rastlamaktan gerçekten korkuyorum arkadaşlar ya.

bende artık dikkat ediyorum çünkü hergün tvdeki konuşmaları duyunca hem korkuyorum hem dikkat ediyorum bu arada her kanalda çıkan profesörler onu yeme bunu giyme ona dokunma buna dokunma kanser olursun diyerek ruh sağlığımızıda bozacaklar bıktım artık böle şeylere rastlamaktan gerçekten korkuyorum arkadaşlar ya.

bencede dikkat edelim arkadaşlar çünkü ileriki yıllarda türkiye gibi ülkelerde kanser patlaması olacak diyor uzmanlar. gerekirse zırt pırt çanta yakkabı almayalım ama bu tarz ürünleri alırken biraz daha pahalı diye kaçmayalım.Şenizcoksekeriremsu

Back