Saç Rengi ve Saç Boyama Koyu renk saçı doğal yöntemle açma?

felicia3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
12
0
36
Bursa
merhaba. saçım kahverenginin en koyu tonunda denilebilir. saç rengimi açmak istiyorum ama saçıma zarar verir diye boyatmak da istemiyorum. doğal yöntemlerle nasıl renk açabilirim? bu kadar koyu renk doğal olarak açılabilir mi acaba?

merhaba. saçım kahverenginin en koyu tonunda denilebilir. saç rengimi açmak istiyorum ama saçıma zarar verir diye boyatmak da istemiyorum. doğal yöntemlerle nasıl renk açabilirim? bu kadar koyu renk doğal olarak açılabilir mi acaba?

oksijen suyu yapıp güneşe cıksan açılır adım gibi eminim ama bu mevsimde güneşi bulmak zor:1:

benim saçlarım koyu kestane 14 yaşıma kadar her yaz papatya suyu sürerdim saçlarıma ayrıca oksijen suyuda kullandım ama inan arkadaşın önerdiği şey boyadan daha çok yıpratıyor koyu saçlarıda papatya suyu en fazla 1 ton kırıyor kumral saçlar için iyi bir çözüm ama sakın oksijen deneme iğrenç bir turuncumsu sarı oluyor saçlar boya daha iyi...

Oksijen suyu aman diyim,hem hiç beklemediğin kadar cırtlak bir renk olabiliyor hemde zarar veriyor.
Arkadaşında dediği gibi en güzeli en eski yöntem papatya suyu,ben küçükken yazları ananem sürer ,tarardı ,güneşte otururdum,oynardım farketmeden çok açılırdı.
Sende sürüp,güneşli bir günde kitabını çayını alıp otur güneşe farketmeden açılsın.
ve ne kadar uzun kalırsan o kadar açılıyor :)

evet bu mevsimde güneş bulmak zor maalesef ama yaza doğru deneyeceğim mutlaka :) teşekkürler cevapladığınız için :)

cok mantıklı arkadaslar peki papatya suyunu nasıl uygulayacagız bı fıkrınız varmı acaba her yerınemı surmek gerekır ?

soğanın turuncu kabuklarını ayıkla hani ince kağıt gibi olurya işte onları.. ama ne kadar çok kabuk olursa o kadar iyi sonuç alırsın 1-2 kabukla olacak iş değil.
ben kardeşime yaptırdım bu yöntemi kendimde zaman zaman denedik en az 1-2 kilo soğan kabuğunu tencerede suda haşladık.
çıkan su bayağı sarı birşey oluyor bunu saçına uygula. sarı kumral ışıltılar farkedliyor (bizlerinki çok koyu değildi) hemen
ve zaten eline geldiğinde bile bu su ellerini bile sarı sarı boyamaya başlıyor burdan ne kadar etkili olabileceğini anlıyorsunuz zaten. :)

2. alternatif, ravent kökü alabilirsin. bu kökte saç açıyor. ama aktarlarda bulmak zor hele toz halinde öğütülmüşü çok zor.
direkt kök haliyle koca parçalar veriliyor. onlardan bir miktar suda kaynat gene sarı bir su elde ediliyor aynı şekilde saçta sürülüp bekletiliyor.

her ikisinde de ne kadar çok bekletilirse o kadar etkisi oluyor isteyen yarım saatte de yıkayabilir. benim nette gördüğüm kadarıyla geceden yapıp sabaha yıkayanlar varmış.
bu mevsimlerde oksijen papatyayı bir kenara bırakaın bu gibi şeyleri araştırın ben siteyi pek takip edemiyorum ama etkili yöntemler bunlar umarım güzel sonuçlar alırsınız.. :)

ben bugün denemeyi düşünüyorm papatya suyunu güneş yok ama saç kurutma makinesiyle ısı verirsende olur diyolar bnm saç rengim koyu renk ve yazın açılan bi renk ama çok koyu :D neyse öncedne limon suyu fln yaptığm için arada açılmış saçlar var bnde uygulasam bndede işe yararmı acaba ????????

Sakın Oksijen suyu ile saç açmayın kızlar ! Bakın böyle bir hata yapmayın. Koyu renkleri turuncu ve açık kahve karışımı yapıyor ve çok yıpratıyor saçlarınızı kestirmek zorunda kalırsınız.
En iyisi papatya suyu asla turuncu tonları yapmaz ama baya bir tekrarlamanız gerekir ta ki renk açılana kadar o da olmadı eczanelerde Extra blond ve Extrait dora var onlarda saç rengini açıyormuş diye duydum :)

Bu konuyla ilgili diğer başlıklarda da yazdım.Belki ilgisini çeken olur diye; doğal saç açma yöntemi Limon Suyu
Dün yabancı bloglarda biraz gezinirken kızların saçlarını limon suyu kullanarak açtıklarını gördüm.Bunun gibi bir kaç video izledim ve sonunda ben de denemeye karar verdim.1 limonun suyuna çeyrek bardak kadar su ekleyip biraz seyrelttim.tüm saçıma sürüp güneşte bekledim.1 saat kadar güneşte durdum ve sonuç 1 ton açılmış saç

Önce tereddüt ettim aslında limon asitli bir meyve saça zarar verir mi diye.Önce saçımın küçük bir bölümünde denedim baktım olumlu bir sonuç alıyorum sonra tüm saça sürdüm.Güneşte bekleme sürem de 2 katına çıkmış oldu :( güneydoğunun güneşi şimdiden temmuz güneşi gibi yakıyo.

Her neyse şu an saçım 1 ton açılmış durumda -çok doğal bir sarılık geldi saçıma-ve pek bir zararını da hissetmedim.Yıkar yıkamaz gelip buraya yazdığım için uzun uzun gözlem yapamadım açıkcası :)Ama saçıma dokunuyorum yumuşacık.Her ihtimale karşı yarın zeytinyağı bakımı yapıp içimi rahatlatacağım.Zaten zeytinyağı benim rutin bakım yöntemimdir.
Galiba 1 hafta sonra bu limon işini bir daha uygulayacağım ve boyayı sonra yapıcam.

Belki saçına zarar vermeden doğal ışıltı ve sarılık isteyen olur diye paylaşmak istedim.Ancak çok koyu esmer saçlar da işe yarar mı bilemiyorum ama kumral saçlar için çok uygun.

:1::1::1::1:
Canıııım bide doğadan ın :1:
Etkilidir heralde :1:
Ama şimdi olmaz ki, saçımın uçlarında hint kınası var.
Kendi saçım zaten kumral sarıya yakın olursa sarı siyah gezerim valla :7:

Evet dene dene:23:
Öncesini sonrasını eklesen bide,, oohh :21:
bende bugün çarşıya çıkacağım denerim belki.
Sarı siyah gezerim artık:1:
Ama fazla dursa zararı olur mu ki :ssz:

Back
X