Köy de yaşam napardınız?

Kafa dinlemek için falan giderim ama öyle temelli gitmem. Hele elimdeki evi satıp hiç gitmem.
Yeni evlisiniz böyle şeyler size toz pembe geliyor.
Evi yavaş yavaş tamir edip yazlık kışlık olarak düşünebilirsiniz

Asla acele etmezdim evet köy hayatı çok güzel bende severim ama sürekli yaşamak için bilmiyorum gidermiydim biraz konumuna bağlı ordaki olanaklara bağlı çocuğunuz varsa onun okulu hastanesi sosyallesebilecegi yerler varmı bunları düşünürdüm,burdaki evi satmazdım elime para geçtikçe yavaş yavaş yapardım evi ne zaman biterse yada kredi çekilebilir imkan varsa ama evi satmazdım ki olurda pişman olursam gitcek yerim olsun

Ben beton, asfalt ve bina seviyorum. Köy hayatı bana göre değil. Hafta sonu ve tatil için olabilir ama bir ömür köyde yaşamam ben.

Siz seviyorsanız deneyebilirsiniz.

Ben olsam giderdim. Benim de hayalim öyle bir yerde yaşamak. Yazın eşimin teyzesinin köydeki evine gittik. Harikaydı.

Köyün kendisi bile çok bakımlı temiz bir bir köydü. Ama teyze Evine bahçesine o kadar güzel bakmış ilgilenmişki dönmek istemedik. Bahçesinde yok yoktu her şeyi ekmiş, budamış tavukları, hindileri hepsi çok güzeldi.

Evi de Apartman dairesinden farksızdı. Döşemesi de çok zevkliydi. Tam da öyle bir ev hayal ediyorum. Bir gün yapıp İstanbuldan taşınacağım inşallah..

Eve satacaginiza kiraya verin kredi çekin kirasiyla araba kredisini ödeyin.Esiniz çalışıyorsa evinizde geçirirsiniz zaten Ekim bileceksiniz.haliyle bir sorun olduğunda tekrar evinize gelirsiniz.

Ben durmaz giderdim. Sehirde suriyelisi afgani pakistanlisiyla yasayacagima koyde yasarim. Aldigimiz bi arsa var uzerine ev yaptirma arefesindeyiz insallah. Mahallemiz suriyeli kayniyo. Seneye yetisse de koydeki okula gondersem oglumu diye tutusuyorum. Hic durmayin

Bizimde hayalimiz çocuklarımızı paket gıdalardan bu tek düze düzenden bu tüketim toplumundan gereginden fazla teknolojiden ve tehlikelerden biraz daha uzak tutup daha cok alanda daha rahat büyümesini sağlamak şehirde mutlu değiliz ev ve isten baska yasantimiz yok kapitalist düzende daha fazla yasamak istemiyoruz kendimize göre nacizane bir hayat istiyoruz isinma vs konusuna gelince dogalgaz zaten gelmesi cok yakin gelmese bile kat kalorifer sistemi yaptırmayı düşünüyoruz ilçe gercekten gelismis bir yer

Siz öyle bir anlatmışsınız ki eminim bu yaşantıda çok mutlu olursunuz.Ancak her insanın yapısı ve hayattan aldıgı keyif ve beklentileri farklı.Ben köyde yapamazdım.Örneğin anlattığınız cazip şelalelerde çay içme fikri bir hafta için çok güzel geliyor bana ama yaşamak için beklentilerimi karşılamaz.Doğal olarak anlattığınız yaşantı beni sıkar ve çok mutsuz eder.Dediğim gibi herkesin hayatta aldığı şeylerden keyif farklıdır.Benim keyif aldığım şeylerden belki siz de keyif almazsınız , herkesin yapısı farklı.Umuyorum ki halkımızda hayırlısı olur ve nerede mutlu olacaksanız orada yaşarsınız

Tabi benim bahsettigim yer kayserinin meydanina 18 km mesafede suan oturdugum eve 7 km. Ki evim de merkezi sayilir. Ama sehre 2 saatte gidilip gelinen yere no derim cocukluysaniz

Kesinlikle aynı düşüncedeyiz.

Mesela biz dönerken tavuklardan bir sürü yumurta topladılar, sonra baktıkları arılardan kavanoz kavanoz bal koydular, sepetimizi yetiştirdikleri çıtır çıtır salatalık, biber, kabak, domates ile doldurdular. Gittiğimizde bahçesinde yetiştirdiği kabaklardan, biberlerden hatta kabak çiçeğinden dolmalar yapmıştı.. Lezzeti hala damağımda .
Hayvancılık yapanlardan taze taze süt sağdırıp aldık yani anlatılmaz yaşanır. Çocuklar için her anlamda cennet.. Köy diyorum ama her yere de yakındı öyle mahrumiyet bölgesi de değil. Tavsiye ederim fırsatı değerlendirin zaman kaybetmeyin.

Isınma işini de kuzineli soba ile çözmüş. Tabi siz ek bir şeyler de düşünebilirsiniz. Yani ben yaparsam soba dışında bir şey düşünmüyorum.

O üşümeyi, o ısınmayı seviyorum

Yok yeni evliyiz
Böyle bi karar için çok erken o zaman. Eş ailesiyle iyiyiz diyince ben uzun yıllardır evlisiniz zannettim.

Eş ailesiyle iyi olup olmadığınıza biraz sık sık gidip gelince ve özellikle çocuktan sonra karar verin derim. Bakalım bu kadar minnoş kalıyorlar mı?

Kendiniz sormuş kendiniz cvplamışsınız zaten.
Eğer köy işlerinin üstesinden gelebileceğinize inanıyorsanız gidin. Köy güzeldir ama öyle kolay da değildir.

Koye yerlesmek değil eş köyü, kendi köyün bile olsa masalsi falan olamaz. Memleketinden cok uzakta alakasız bir yerde, o da guzel bi parayla her imkanin dort dörtlük oluşturulduğu bir ev ve cevrede, koy hayatinin zahmetine cok bulasmadan yasanacaksa ancak masalsi olabilir. Yoksa hayalleriniz patlar uzulursunuz. Simdilik iyi anlastigini düşündüğünüz es ailesi ve sonra bonus olarak evinizin icinden burnunu cikarmayacak dıdısının dıdısına kadar sülalesi ilr masaliniz kabusa doner bence. Ama yok illa deneyeim diyosanuz buyrun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…