Kötulukle beslenen insanlar ‼️sizce ne yapmaliyim?

Ben size tek bi olay anlatayım insanların ettiğini nasıl bulduklarını anlayın.
23 yasındayım ilk kez aşık oldum calıstıgım sirketteki müdürüm, o dönem annem psikolojik tedavi görüyor ama harKetlerinden etrafta farkında.
Neyse kayınvalidem olacak kisi beni istemiyor, ve diyor ki benim ablam doktor ben ona sordum delilik bulasıcı :) genetik… Ben torunumun asla annen gibi olmasını istemiyorum evlenmenize iznim yok. Nisanlım beni terk etti, esyalarımı çöp posetlerine koydu.
2 kez hastaneye kaldırıldım. Benim hayallerimi umutlarımı ayağımın altından çekip aldılar. Kendime bi söz verdim bir daha asla böyle ezik bi duruma düsmeyeceğim.
Aradan 10 sene gecti eski nisanlım evlendi, bosandı cocugu olmus vs derken geçenlerde beni instagramdan buluo mesaj attı.
Tabi aradım bir daha mesaj atmaması icin cünkü koca some problems
Benden sonra evlendiği kadından 6 yasında cocugu var cocuk 1 yasındayken bosanmıs.
Cocuk atipik otizmli ve kekeme, üstelik ekran verikmesinden olmus cocuk.
Eski esi kanser , kendisi issiz
Bizi ayıran annesi, esiyle de kendisini ayırmıs
….
Kimsenin yanına hic bisey kar kalmadı
Bana yasattıklarını cocugundan gördü görmeye de devam ediyor

Hic üzülmedim biliyor musunuz?
Allaha sükrettim iyiki evlenmemisim iyiki beni istemeyip onlarca kötülük yapmıslar
Sizin cocugunuzun hastalıgı ile sevinenlere rabbim kat be katını verir
Felekleri şaşar

Soylemeliydik cunku ailesiyle hesabimiz işimiz birlik ve eşimin ailesi
Ne alakası var? Babamla amcamlar da bir çalışıyordu. Zorunlu hissetme gibi bir durum yoktu. Kanser olmuş muamelesi niye yapılmış, onu anlayamadım.
Eşime gorusmek gitmek istemiorum desem durduk yere noluyor diye bana kizacak anlatsam ailesiyle tartisma cikcak
Bir şeyimizi anlatma. Dedikodumuzu yapıyorlar. Başkalarından duydum diyeceksiniz. Eşiniz kavga çıkaracaksa da olmuşa artık çare yok, ilerisi için tedbirimizi alırız diyeceksiniz. Kavga edince davranışları değişmeyecek. Dedikoducu olan (belki ağzı ciddi şekilde yanana kadar) işine devam eder.

Akrabalarımızda da otizmli iki kardeş var. Büyüğünki barizdi zaten. Otizmli olduklarını duyunca tepkiler daha olumlu oluyor. Diğer türlü acımasızca yorumlar gelirdi.

Çevreniz sıkıntılı anlaşılan. Erkek çocuğunuzun olmasına da bilenmiş olabilir ayrıca. Var öyle tipler. Sizi onla kıyaslayanlar da vardır, elti dolduruşa geliyordur. Sınır çizerdim ben. Beraber iş yapıyorlar diye de git gel yapmak zorunda değilsiniz.

Benim en yakin arkadasimin oglu da otizm raporlu özel egitim aliyor yaklasik 1 yıla yakın zamandır ve inanılmaz ilerleme var.Goz temasi dahi olmayan cocuk su an anne baba ver hadi gibi kelimeleri söylüyor dikkat süresi uzadı annesi evde etkinlikler yaptiriyor masallah cok ilerleme kat ettiler.Arkadasim hic cevreyi duymadi cocuga yeri geldi salak dediler yeri geldi anlamasi kıt bu ileride okula gidemez ezilir dediler evet size göre öyle ama günahıyla sevabıyla benim karısmayin dedi önüne baktı en ufak kelimesinde bile kutlamalar yapiyorlar kendilerince cocuk motive oluyor.Duyu bütünleme ve eroterapiye gidiyorlar eğer cevreye kulak verseydim oturdugum yerden kalkamaz halime aglardim ama herkese oglumun salak olmadigini zorluklari astığıni herkese göstereceğim akran zorbaligına maruz kalmayacak diyor böyle motive oluyor.Siz de bu yönden düsünün millet her türlü konusuyor cünkü

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
İşiniz ortak olsa bile mesafe koyun, görüşmenin. İğrenç insanlar.
Aile işi, ortak hesap, yakında oturma...
Dünden beri evlenicem de evlenenicem ailesinin işi var ama yakın oturmayız falan diye kendini kandıran genç kızlarımız gelse de okusa keşke.

Soylemeliydik cunku ailesiyle hesabimiz işimiz birlik ve eşimin ailesi
Ben söylememeniz gerektiğini düşünüyorum zira siz söylemeseniz nerden bilecekler. Oldu ki birşey söylediler çocukla ilgili,siz doktordan iyi mi bileceksiniz benim çocuğumun durumunu diye terslemek bile reva bu insanlara.
Bunu da otizm kötü saklanacak birşey oldugu icin söylemedim,bu insanların fıtratı bu olduğu icin halden anlayacak insanlar olmadıkları için söyledim.
Bu saatten sonra ikisiyle denk geldiğinizde (elti ve kayınvalide)"çocuğum hakkında heryerde konuşuyormuşsunuz,duymadıgımı,bilmedigimi sanmayın ,sizi Allaha havale ediyorum,düşmez kalkmaz bir Allah,sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisi de yok "diyip iletişimi kesin bu insanlarla.
Eşiniz de sorarsa "ben uğraşamıyorum enerjimi cocuklarıma harcayacağım bundan sonra lütfen beni görüşmeye zorlama" der geçersiniz.
Görüşmeyin de bu insanlarla. Gerek yok. Faydaları yok bari zararları da dokunmasın.

İkilemdeyim nasil saglikli hareket edecegimi biomedigim icin fikrinizi aliyorum
Bak güzel anne. Böyle insanlardan asıl intikamı başarırsan alırsın. Çünkü haset insanla dalaşa girmek, onu insan yerine koyarmış gibi sen bunu yaptınlar senin içini rahatlatır bir süreliğine ama onda gram yer etmez. Ama çocuğuna vereceğin emek, onu bu hayata hazır etmek, zorluk sonunda da olsa mutlu bir yuva bu insanları delirtir.

yahu kardeşim isteyen konuşsun kocamın parası ister yerim ister halı yıkattırırım de hatta kahkahalarla gül. ama iş kocanda bitiyor biraz adam olsun hadi madem karısını savunmuyor çocuğu savunsun.
+1
konu sahibi yapman gereken şey bu şu kişiden duydum bunları demişsin diyeceksin konuşmayacaksın bitti daha sonra bırak onlar birbirine girsinler kocanda suç bulmasın bir zahmet.

İkilemdeyim nasil saglikli hareket edecegimi biomedigim icin fikrinizi aliyorum
Öncelikle akrabalarınızla dedikoduyu bırakmanız sizin için daha iyi olur. Eltinizin söylediklerini üstüne katarak, abartarak anlatıyor olabilirler. Sizin anlattıklarınızı da millete üstüne abarta, abarta, söylemediklerinizi de üstüne ekleyerek anlatır bu tür insanlar. Gerçekten bu tarz kişilerle gıybet etmek insanı sadece sinir stres sahibi yapıyor.

Onun dışında size abuk sabuk bir laf geldiğinde (mesela eltinizin benim çocuklarım en azından sağlıklı diye laf çarpması gibi) anlık olarak tepkinizi verin. Tepki dediğim bağırıp çağırın değil. benim çocuğum hasta ya onu kastettin herhalde diye sorabilirsiniz. O da tabiyki kıvırmaya çalışacak. Tepki vermiyosanız da en azından her laf söylediğinde laflarının altını didikleyin. Böyle yaparsanız ya ağzındaki baklayı çıkaracak ya da geri adım atacak

Son düzenleme:
İşte bu yüzden ne arkadaşlarıma ne komşularıma ne akrabalarıma hiç kimseye otizmden haber vermedim utandığımdan değil Allah'ıma binlerce şükürler olsun ama otizme bilmediği için sakat deyip geçeceklerdi şu an okula gidiyoruz ve niye gidiyorsunuz diyenlere dil eğitimi fizik tedavi falan diyorum eşimle en başından kararlaştırdık anne babamıza bile demeyeceğiz diye beni burada çok eleştirenler oldu ama asla ipşman değilim iyi ki hiç kimseye hiçbir şey dememişim bir kere daha anladım

Sona kadar sinirden okuyamadım kusura bakmayın. Böyle pislik insanların ağzına dinlenip dinlenip çarpacaksın. Ama sizde de suç var. Çünkü böyle kalpsiz merhametsiz insanlarla bırak görüşmeyi selam dahi vermem. Ama siz kendi çekirdek ailenizin yaşadığı iyi kötü her şeye dahil etmişsiniz çok yanlış.

Öncelikle gecmis olsun. Sahsen ne görüsürüm nede eve alirim. Esiniz isine gidip gelsin. Cocugun söyle böyle diyenin de agzini burnunu düzenlemicemin garantisini de kimseye vermem. Onlarin ne haddine. O cocuk onlardan 1000 kat saglamdir da elin hödükleri. Hic korkmayin. Siz kendinize ve cocuklariniza odaklanin. Söyle böyle derler diye de korkmayin. Onlar insan mi?

Ne kadar hadsiz insanlar. Görüşmeyi kesmeniz lazım. Zihninizi boş yere meşgul ediyorlar bırakın ne halleri varsa görsünler. Eşiniz sizi dedikodu ile suçlarsa; "Evet bana söyleyenler oldu, girdiğim ortamlarda buna mutlaka maruz kalıyorum. Şimdi bu konu bir kenara; söylenen sözlerin çirkinliği, bana hisdettirdikleri, gıybetten daha çirkin değil mi?" deseniz.

Bir tanıdığımın oğlu 5 yaşında verem oldu. Aile dede nineler dahil kimseye söylemedi. Bütün gayretlerini çocuklarına verdiler. Anaokulundan kapmış olamaz çocuklar verem bulaştıramıyorlar ancak bir yetişkinden alabilir mikrobu. Alt kattaki komşuları vefat ettikten sonra verem olduğunu öğrendiler.

Aradan yıllar geçti çocuk sapasağlam delikanlı. Söylememekle birşey kaybetmediler aksine kazandılar. Bazı konuları bazı ailelere haber vermemek gerekiyor. İnsanlar merhametlerini bile olgunca dağıtamıyorlar. Yazık değil mi sizin derdiniz size yeter zaten. Saçmasapan insanlardan dert yükleniyorsunuz.

Sizin o çocukla kafanız rahat ilgilenebilmeniz lazım. Görüşmeseniz nerden bilecekler halınızı yıkamaya verdiğinizi falan. İnanın o insanlar size meraklı da değil. Belli dedikodu malzemesi toplamak için görüşen tipler. Biraz dirayetli olun, sağlam durun. Başta eşinize karşı. "Bu duruma daha fazla maruz kalamam, etkileniyorum, sadece evladıma harcayacak gücüm kuvvetim var, beni incitmelerine daha fazla izin veremem." Bitti bu kadar. Eşinizin düşüncelerini öne alırken kendi ihtiyaçlarınızı öteliyorsunuz.

Eşime gorusmek gitmek istemiorum desem durduk yere noluyor diye bana kizacak anlatsam ailesiyle tartisma cikcak
Durduk yere mi? İfrit gibi bütün zehirlerini üzerinize salmışlar hala yeğen. Daha ne yapmaları lazım bağınızı koparmanız için? Yapılabilecek tüm saygısızlıkları, kırıcı hareketleri yapmışlar size. Ama sorun yine de en çok eşinizde. Karısını ve çocuklarını yerden yere vuran annesine ve yengesine ağzını açmamış, her ailevi meselenizi onlarla paylaşan biri ve hakkınızı da savunmuyor. Sizi onlara karşı savunmasız duruma düşürüyor. Üzülmenizi kırılmanızı umursamıyor. Evladının arkasından söylenenler de mi eşinizi kendisine getirmiyor. Bir erkeğin önceliği eşi ve çocuklarıdır, anne kuzuları boşanıp annelerinin eteğine geri dönebilir.

İçim şişti. Cahil cühela yaa sallayın gitsin. Eltinizden beklentilerinizi anlayadım. Kad8n size seviniyor siz hala geçmiş olsuna aramadı diyorsunuz. Bu kadın arada ne aramada ne.
Temizliğe birini almamışsınız laf ederler diye..yani o da anlamsız alın onlara ne bakıyorsunuz. Hatta durumunuz varsa gezin edin çatladınlar. Bunlar bundan anlat..
Çocuğunuzla ilgili söylenenlere de can sıkmayın. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Ayrıca gördüğüm kadarıyla kim neyi kınarsa başına daha kötüsü geliyor. Cevaplarını verin diycem ama o kadar cahillerki cevap verseniz saçma bir cevapla sizi yine ekarte ederler sinir küpü olduğunuzda kalırsınız. Bilemedim iletişimi kesin farklı şehirde zaten elti. Görüsmek zorunda olduklarınızla da eşiniz konuşsun herkes ayagını denk alsın desin.

Bir de eşiniz milleti toplayıp çocuk otizm kimse duymasın demiş ya çok saçma bir durum.

Eltimler kvdemler ayni şehirdeyiz iş yeri hesap ortak kazanç ortak o yuzden birbirimimizle muhatabiz simdi mesela oglumun egitimi icin aylik 17bintl harciyoruz hesap birlik oldugu icin neyi nereye harcadiklarimiz soylemek durumundayiz haksizlik olmasin diye hem temizlikci yonundende biz tutmuyoruz o da tutmayacak dediler ve manevi destek icin ailesine soyledi eşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…