kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

Neden böyle bir konuyu eşinizle paylaştınız.
Unutmayın aile içinde dengeler çok çabuk değişir.
10 yıllık eşim o benim.şiştim kimseye anlatamadım.eşimden bişey saklayamam .zaten saklasam o sorar durur ne oldu diye..çünkü her halimden belli kaç gündür

Böyle bişeyi duysa anında bitirir.öncr gelir bana anlatır sonra nişanı atar.bilmediğine eminim.benden hiçbişey saklamaz.

Acikcasi erkekler asik oldugunda ailelerine karsi da degisir. Yani bisey bilse de size anlatmayabilir. Kaldi ki ben de kizin iftiraya ugradigina inaniyorum. Size kanit olarak bisey gostermedilerse eger?

eylpost: 41803453 .!.:
Böyle bişeyi duysa anında bitirir.öncr gelir bana anlatır sonra nişanı atar.bilmediğine eminim.benden hiçbişey saklamaz.
Kız bakire değilse bile niye gelip size anlatsın..bu kızın özeli. Gelip anlatıyorsa da böyle şeyleri. Çok ağzı gevşekmiş kusura bakmayın. Bence de ayrılsınlar yazık kıza. Demek o kadar erkek olmuş hayatında bu kadar kötü kalpli bir kız kimseyi ağına düşürememiş gelmiş sizin biricik aile terbiyesi almış kızları bir zarla değerlendiren koskoca ailenizin biricik oğlunu kandırmış he.

Kız bakire değilse bile niye gelip size anlatsın..bu kızın özeli. Gelip anlatıyorsa da böyle şeyleri. Çok ağzı gevşekmiş kusura bakmayın. Bence de ayrılsınlar yazık kıza. Demek o kadar erkek olmuş hayatında bu kadar kötü kalpli bir kız kimseyi ağına düşürememiş gelmiş sizin biricik aile terbiyesi almış kızları bir zarla değerlendiren koskoca ailenizin biricik oğlunu kandırmış he.
Ben şunca mesajda bir kere bekaretten bahsetmedim.bravo siz olayı oraya getirdiniz.ben kirli bir geçmişten bahsediyorum.

Sizin gibi insanlar yüzünden evlilikten soğuduk. Aman görümce nasıl çıkar aman yenge durup durup laf vurur mu aman bizi araştırırlar mi diye ne hale geldik . Kısa ve öz şekilde söylüyorum Sizene?! Kardeşinizi üzmüyorsa seviyorsa saygılıysa geçmişi sizi ne ilgilendirir . Onun yerinde siz de olabilirsiniz. Ya sizden bile masumsa ? Ya da yaptıysa bile çok pişmansa.

Hayatını didik didik ettim onu araştırdım dedim mi.birşeyler duydum ve iftira zannettim .o iftirayı atan ile yüzleşmekti amacım fakat gerçek olduğunu öğrendim.tamamen tesadüf..
Şahsen ben duysam böyle bir şeyi, güler geçerim.
Hatta bir de 'kardeşimin nişanlısı' hakkında bir daha ağzını açmaması için iyi bir kavga ederim.
Ama siz konuyu araştırmaya, didiklemeye girişmişsiniz 'görümce' olarak, çünkü size hak düşüyor kızın namusundan değil mi?
Velev ki doğru, bu kız yaptıklarından utandı ve tövbe etti diyelim.
Ve kardeşinize sevgilileri olduğunu açıkladı, onlar aralarında hallettiler.
Siz bunu biliyor musunuz?
Ya da bunun doğruluğundan emin olmanız için gözünüzle görmeniz lazım, gördünüz mü peki?
Bir de kalkıp ileride gelininiz olacak kızın namusunu eşinize anlatıp, evinize sohbet konusu yapmışsınız.
Hadi diyelim ki doğru, bundan aile büyüklerine ne?
Bir de açıklasam mı diye soruyorsunuz...
Allahtan korkun, bizim toplumuzda iftira atmak ve 1 i 1000 yapmak meziyettir, unutmayın bunları.

Bu kadar kolay değil o işler hanımefendi, bir insanın günahına girmek, daha kurulmamış olan yuvasını yıkmak, yeni nişanlı bir kızın namusunu ağza almak bu kadar kolay olmamalı...

Emin ol kardesin boyle bir seyi yapmaz. Yani yuzde yuz biliyor. Herhalde gelip esiyle ilgili size kötü bir izlenim yansitacak degil..!!! Bizzat yasadik aynisini. Ve hic ilgilenmedik. Insanlarin gunahi bizi ilgilendirmez, Evlendiler ve cok mutlular cok sukur. Bizden yana da hicbir kınama ve ayrimcilik gormedi.. Kardesin mutluysa mutludur.
Acaba kardesiniz cok mu temiz?
Araya girmeyin, belki de kardesiniz kızın kurtaricisidir.
Ayrica emlakcinin yaninda calisiyorsa doğal olarak anahtari alip evlere gidecek cunku insanlara evleri gosteriyordur..
Eger gozleriyle görmüş 2 kadin 1 erkek sahidiniz yoksa sakın sakın bu gunaha girmeyin... Kimseyi zan altinda birakmayin....

Ar

arkadaşım diyorumki evlenecek kişi kardeşim ve birşeyden haberi yok.neye saygılı olayım .kızın kirli geçmişine mi.
Size göre evet.
Benimde var kardeşim ve hiç sizin gibi üzerime vazife olmayan işlere burnumu sokmuyorum.Koca insanlar kendi hayatlarını paylaşacak insanları seçebilirler.Sana bana düşmez anlatabildim?
Ayrıca bu kadar kıza takıldığına göre erkek kardeşinin bakir olduğundan eminsin herhalde....

Çok sinirlendim ya. Biz kadınlar daha kendimiz aa zar diye ölüp bitersek daha çok erkek egemenliği altında ezilir telef oluruz
Çok saygıdeğer arkadaşım kız bakire olmasın umrumda değil inan .kardeşimde bunu önemsemez.düzgün bir şekilde izah eder ise kabul eder.mevzu bekaret değil ki mevzu arkadan söylenen laflar.kirli bir geçmişinin olması..

ben konuda bir zarla değerlendirme olayı görmedim. anlatılanlar doğruysa kız birçok erkekler beraber oluyormuş. bunu nasıl bir erkek yapsa kız kardeşime uygun bulmam, bir kız da yapsa erkek kardeşime uygun bulmam ben de. herkes istediği hayatı yaşar ama benim onaylayacağım bir yaşam tarzı değil. zaten iftiraysa iftiradır. burada kız daha önce sevdiği bir erkekle beraber olmuş denmiyor ki.

Ar

arkadaşım diyorumki evlenecek kişi kardeşim ve birşeyden haberi yok.neye saygılı olayım .kızın kirli geçmişine mi.
oh yaftayı da yapıştırdı kirli geçmiş diye..bu hiiiç sevilmeyen ,çalıştığı işi sanki kimse duymayacakmış gibi randevu evine çeviren kızın gazozuna ilaç da atmışlar mı ? anlattıklarınız stv.nin kısa öykülü dizilerine benziyor :KK70: kardeşiniz de olsa o kendi hayatı ,daha doğruluğundan emin olmadığınız bi olayı dillendirip bi de kirli geçmiş yaftasını yakıştırabiliyorsunuz,sorsak muhafazakarsınız,ama böyle bir zamanda iftira atmaktan maşallah hiç geri durmuyorsunuz..birisi size saygıdan bahsedince de çemkiriyorsunuz..rahat bırakın insanları da yaşamlarını kursunlar

Ne yaşamış ,ne ? Kesin delil var mı ? YOK !!Hala ne diye kirli geçmiş diye bahsedip ,kendinizi yüceltiyorsunuz ?
Diyelim ki öyle ,diyelim ki bakire değil bilmem ne ,kötü şeyler yaşamış,yaşatılmış,bile isteye yaşamış ama demek ki vazgeçmiş ve kendisine doğru düzgün bir yol seçmiş ..Kardeşinizi de sevmiş ,evlenmek istemiş ..Ne diye burnunuzu sokuyorsunuz ,evlenmelerine yardım etmek,sizin deyiminizle KİRLİ geçmişi bulunan birine yuva kurmada yardım etmek de sevap ..O açıdan düşünün .
Bir de ben şu TESADÜF olayını pek yemedim ,siz baya baya didiklemişsiniz bu olayı :KK66:

tekrar izah ediyorum anlamayan arkadaşlara .ben bekarette değilim olmayabilir.boşanmış olabilir çocuğu olabilir hepsi kabul .ben kızın onun bununla emlakçıdan anahtar alıp boş evde vakit geçirmesine takıldım.ne yapıyor boş evde fayansları saymıyor ya..

oh yaftayı da yapıştırdı kirli geçmiş diye..bu hiiiç sevilmeyen ,çalıştığı işi sanki kimse duymayacakmış gibi randevu evine çeviren kızın gazozuna ilaç da atmışlar mı ? anlattıklarınız stv.nin kısa öykülü dizilerine benziyor :KK70: kardeşiniz de olsa o kendi hayatı ,daha doğruluğundan emin olmadığınız bi olayı dillendirip bi de kirli geçmiş yaftasını yakıştırabiliyorsunuz,sorsak muhafazakarsınız,ama böyle bir zamanda iftira atmaktan maşallah hiç geri durmuyorsunuz..birisi size saygıdan bahsedince de çemkiriyorsunuz..rahat bırakın insanları da yaşamlarını kursunlar
Teşekkür ediyorum yorumunuza .münakaşaya girmiycem hayırlı geceler..

eylul166 .!.:
Çok saygıdeğer arkadaşım kız bakire olmasın umrumda değil inan .kardeşimde bunu önemsemez.düzgün bir şekilde izah eder ise kabul eder.mevzu bekaret değil ki mevzu arkadan söylenen laflar.kirli bir geçmişinin olması..
Peki bir emlakçı niçin anahtarı versin. Bir de duyuluyormuş güya. Sonra kim o emlakçıya evini verir al sat al kirala diye. Hem o ara eve bakmak isteyen gelirse tel miediyormuş çık evden diye. Hem boş evin perdesi bile olmaz yanlarında perdeyle kumaş mı taşıyolarmış. Hadi anahtar alıyomuş diyelim. Orda ne yaptıklarını nerden biliyolarmış bu kadar. Çok boşluk var. Belki kardeşinizin haberi var. Ama siz söyleyince yüz göz olundu kavga çıkar diye ayrılmak zorunda kalacak. Bu yükle yaşayabilir misiniz

O insanın içini bilmeden nasıl böyle kirli geçmiş vs diye konuşabiliyorsunuz hayret doğrusu . Allah ile kul arasındakini yine sadece Allah bilir. Bence de kardeşinize söyleyin o kızı bıraksın sizin gibi bir görümce altında ezilmesin. Kardeşinize de ruhu kirli ama bedeni geçmişi temiz bakire(!) Bir kız bulun .

Belliki muhafazakar bir aileniz var, öyleyse sunu bilmendede fayda var tatlım, bi insan hakkında böyle bisey duyman yani birinin sana anlatması cok güvendiğin ve Doğruluğuna inandığın biride olsa iftiraya giriyor. Bak yaptı yapmadı bilmiyoruz yapsa bile iftiraya giriyor dinimizce. Anca kız kendi itiraf ettiyse ki eger öyle bisey varsa kardeşinde duyardı ve ses etmiyorsa kabul ediyor demektir. Bundan sonrasına karışmak size düşmez. Belki söylenenleri yaptı, ama pişman oldu biliyormusunuz bunu? Işinize gelince bizim dinimizde haram ama gelmeyince en büyük günah olan iftira... Olmadı bu

X