kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

o mesajınızda öyle bir anlatım yoktu evet bir önceki mesajınızda asosyal falan diyerek öyle bir şey yapmıştınız ama bunu gayet ciddi yazmıştınız. eğer kinayeyse amacınız daha belli yapın. yoksa böyle yanlış anlaşılmalar oluyor. okuduğumu çok iyi anlarım merak etmeyin.

işte tam da demek istediğim bu velev ki ciddi yazdım adam asosyal dedim hatta ekledim kız çok güzel konu sahibi de görümce olarak kızı çok kıskandı dedim, laf bunlar ucu açık daha bir dolu şey yazabilirim elimde ne kanıt var ne bişey dilin kemiği de yok hadi adı geçenler çırpınsın Hayır öyle değil diye

empati yaptırmaya çalıştım yani konu sahibine

"a aa ben umursamadım bile hatta dalga geçelim diye anlattım bu saçmalıkları, üzülmüş mü tüh vah vah." Gerekli gördüğün kritik gönül alma operasyonlarına girer sıyrılırsın

İyi oluyor boyle orneklendirerek yaziliyor gozumuz aciliyor:KK53:
Ne gorumce ne kv samimi sohbetlerine, agiz yoklama operasyonlarindan sonra vah vah tuh tuhlerine inanmamak lazim baya bayaa:cool::KK55:

işte tam da demek istediğim bu velev ki ciddi yazdım adam asosyal dedim hatta ekledim kız çok güzel konu sahibi de görümce olarak kızı çok kıskandı dedim, laf bunlar ucu açık daha bir dolu şey yapabilirim elimde ne kanıt var ne bişey dilin kemiği de yok hadi adı geçenler çırpınsın Hayır öyle değil diye

empati yaptırmaya çalıştım yani konu sahibine

benim okuduğumda asosyal dediğiniz mesaj başkaydı. onun kinaye olduğu belliydi. diğer taraftan bir mesajda 32 yaşına kadar evlenememiş gay olabilir diye bir yorum yapmıştınız. anlatım tarzı ciddiydi. yazı dili tam anlaşılmadığından daha dikkatli olmak lazım.

gayet doğru anlıyorum. bu da yargısız infazdır. eğitim seviyesi yüksek belli bir çevresi olan insan 32 yaşına kadar evlenemeyip (sonuçta ne işe ne tipe bakmıyor bu işler tamamen kısmet) sonuçta evlenmek istediği için görücü usülünü tercih etmek durumunda kalıyorsa kusurlu olması garanti mi oluyor. bu lafı diyebilenler bence konu sahibini hiç suçlamamalılar.
hanımefendı gereksız muhalefetlere gıreremem ben öğreetmenım 6 yıllık oldum bunca yıldır öğrendıgım bısey var sen ne anlatırsan ne kadar anlatırsan anlat karsındakı ne anlamak ıstıyorsa ve kapasıtesı ne kadarsa onu anlar sımdı sız ne dedımı anlamaya calısmak yerıne kendınızı haklı benı veya bunu soyleyenlerı suclu cıkarmak ugruna cabalayacaksınız hıc ugrasmam duzgun cevap verdım sıze anlamadınız anlamak ıstemedınız artık her neyse konudakı acıklıkları da farketmek gercekten normal bı zekaya sahıp kısılerın rahatlıkla anlayabılecegı bı gercek

sunu eklıyım ama yıne gorucu usulu de olabılır 32 degıl 40 da olabılır ama bu sekılde tanıstırılma yolıuyla evlenıyorsanız ufak da olsa bı sorulup sorustururlur erkek de kızı sorusturur kız da erkegı sorusturur bır manı gormezerse mantık da uygun dıyorsa yuzukler takılır boyle nısanlandıktan sonra hafıyelık yapılmaz

Kardesiniz temiiiiiiiiiiiiiz, bakir, en guzel duygularin erkegi mi??

Adi cikmak nedir Allah askina, otedeki berideki dedikoducu teyze, reddettigim herif camur atinca adim cikmis oluyor, yani iftira atmak, kara calmak cok kolay, halkimiz konusmaya bayiliyor zira. Cok kolay insan harcamak.

Kardesiniz "layik" gordukten sonra size ne?

Bir de layik gormemek nedir, kardesiniz sultan mi sehzade mi? Amma buyutuyorsunuz su erkekleri gozunuzde. Bir kisi de asla cikip bu erkek bu kiza layik mi diye tartismaz, varsa yoksa "o kiz bizim ailemize layik degil". Sanki padisah soyu???? Sizin kardesiniz ne kadar "biricikse", kadinlar da insan evladi, onlar da kendi ailelerinin gozbebegi. Ayiptir, layik gormemek ne demek.
Benim de erkek kardeşim var da hiç böyle layık veya değil muhasebesi yapmadım. Neden biliyor musunuz? Kardeşim de olsa bazı sınırlarımız var, kimle arkadaş olacağını, kimle çıkacağını bana sormaz. Haddimi aşan bir mesele çünkü. Ha şu olur kardeşimleyken aldattığını görürüm, birine zarar verdiğini görürüm vs. o başka. Ama kızın geçmişte çıktığı, görüştüğü kişiler sebebiyle çocuğun başının etini yiyemem. Zaten yetişkin bir erkek o sonuçta, benim onayımla mı sosyal hayatını düzenleyecek? Annemin veya benim iteklememle olacaksa bu işler ohooo, benim kardeşimde bir sorun var demektir.
Bir de yok okudğunuzu anlamıyorsunuz, nerenizle okudunuz gibi üçüncü şahsa hakaret içeren yorumlar görüyorum. Az yavaş hanımlar, kib tuşu orada, forum kurallarına aykırı zaten, direkt hakaret edemiyorum bari ortaya karışık yapayım hem cezai sorumluluğu yok diye düşünmeyin.

benim okuduğumda asosyal dediğiniz mesaj başkaydı. onun kinaye olduğu belliydi. diğer taraftan bir mesajda 32 yaşına kadar evlenememiş gay olabilir diye bir yorum yapmıştınız. anlatım tarzı ciddiydi. yazı dili tam anlaşılmadığından daha dikkatli olmak lazım.

canım ne diyorum işte, ciddide olabilirim bende öyle bir his uyandırmış olabilir

lafla sözle hareket etmek kolaysa ben de böyle laflar edebilirim dedikodu bu alır başını. gider

evet haklısın insanlar hakkında konuşurken dikkatli olmalı umarım konu sahibi bunu dikkate alır

hanımefendı gereksız muhalefetlere gıreremem ben öğreetmenım 6 yıllık oldum bunca yıldır öğrendıgım bısey var sen ne anlatırsan ne kadar anlatırsan anlat karsındakı ne anlamak ıstıyorsa ve kapasıtesı ne kadarsa onu anlar sımdı sız ne dedımı anlamaya calısmak yerıne kendınızı haklı benı veya bunu soyleyenlerı suclu cıkarmak ugruna cabalayacaksınız hıc ugrasmam duzgun cevap verdım sıze anlamadınız anlamak ıstemedınız artık her neyse konudakı acıklıkları da farketmek gercekten normal bı zekaya sahıp kısılerın rahatlıkla anlayabılecegı bı gercek

sunu eklıyım ama yıne gorucu usulu de olabılır 32 degıl 40 da olabılır ama bu sekılde tanıstırılma yolıuyla evlenıyorsanız ufak da olsa bı sorulup sorustururlur erkek de kızı sorusturur kız da erkegı sorusturur bır manı gormezerse mantık da uygun dıyorsa yuzukler takılır boyle nısanlandıktan sonra hafıyelık yapılmaz

yalnız bu lafı diyen arkadaş kinaye yaptığını belirtmiş siz hala burada ne konuşuyorsunuz. benim zekama mı laf ediyorsunuz Allah aşkına nasıl bir insan olduğunuz belli. size burada eğitim seviyemi anlatıp bunları olmuşsunuz da ne olmuş gibi laflar vermeyeceğim ağzınıza. benim dediğim şey kimse kimseyi tanımadan laf etmemeli. kusurlu demek yanlış diyorum. arkadaş da kinaye yapmış zaten siz ne diye uzatıyor bir de hakaret ediyorsunuz. yazık çocukları kime emanet ediyoruz.

yapılıyosa da buyuklere sorulmadan once ya kızla ya da erkekle konusulur neden ıkısını de yapmıyor madem konu sahıbı ben dahıl bır cok kısı soyledık kızla konus eger bunlar ıftıraysa bılmeye hakkı var ya gercekten oyleyse kabul ederse ona gore davran ne akıllar verıldı konu sahıbı kırlı gecmısı varrrr dan baska bırsey soylemedı herr mesajda yazıldı yahu bu durum nasıl ıspatlandı elınızde belge resım goruntu vıdeo mu var ne var nasıl kanıtlandı onun bunun laflarına mı ınanıyıorsunuz kaçç defa soruldu hangısıne cevap verdı hıcbırı konu sahıbı kendı bıle farkında haksızlık ettıgının o yuzden bu sorulara verecek bı cevabı yok

ben öyle düşünmüyorum. artık evlenemeyen kadın da erkek de çok. artık eskisi gibi kimse ah avukatmış bunla hemen evleniyim demiyor çünkü kadınlar da okuyor. bu işler de tamamen kısmet. zaten eğitim seviyesi bence de uygun olmalı.

İşte emlakçıda çalışan kızı ailelerine görücü usulü sokmaları tuhaf geldi bana. Yoksa uzak akrabanın yine avukat ya da öğretmen kızıyla tanıştırılırdı tuhaf olmazdı. Bir de 2 ayda nişan yapılmış 2 ay sonra da düğün hani bulduk kaçırmayalım demiş bir taraf. Ama hangisi demiş bilemedim :)

Buna ben de katiliyorum.

Taaaaaaa ilk yorumumda da bunu sormustum zaten, madem bu kadar klas, elit bir aile! neden kendilerine sosyal olarak denk bir ailenin kiziyla , ya da egitimsel olarak adama denk bir hatunla gorusmemisler??

Simdi de kiz hakir goruluyor. Ekmek parasi icin calisiyor ama adi "her gun ayri bir adamla"ya cikiyor?!

Ben basta da yazdim, bu kiz da avukat olsaydi mesela, iftira der guler gecerlerdi. Kiz ekonomik olarak daha mutevazi bir aileden geldigi icin ezildikce eziliyor.

Evlendiğinde de daha çok ezilir bu kız. Evlenince muhtemelen çalışmaz çocuk yapar. Ev düzeninden çocuk bakımına kadar her şeyine sen cahilsin diye müdahale edilir. Uygun bulmuyorum bu yüzden bu şekilde evlilikleri..

yalnız bu lafı diyen arkadaş kinaye yaptığını belirtmiş siz hala burada ne konuşuyorsunuz. benim zekama mı laf ediyorsunuz Allah aşkına nasıl bir insan olduğunuz belli. size burada eğitim seviyemi anlatıp bunları olmuşsunuz da ne olmuş gibi laflar vermeyeceğim ağzınıza. benim dediğim şey kimse kimseyi tanımadan laf etmemeli. kusurlu demek yanlış diyorum. arkadaş da kinaye yapmış zaten siz ne diye uzatıyor bir de hakaret ediyorsunuz. yazık çocukları kime emanet ediyoruz.
sen benım meslegımı sorguayacak nasıl bır öğretmen oldugumu bılecek kadar zekısın offff süpersın sen yaaaa muthıssınnnn valla

İşte emlakçıda çalışan kızı ailelerine görücü usulü sokmaları tuhaf geldi bana. Yoksa uzak akrabanın yine avukat ya da öğretmen kızıyla tanıştırılırdı tuhaf olmazdı. Bir de 2 ayda nişan yapılmış 2 ay sonra da düğün hani bulduk kaçırmayalım demiş bir taraf. Ama hangisi demiş bilemedim :)

bu konuda haklısın tabi bence de görücü usulünün mantığı o aslında. kız çok güzel diye sanırım eğitim seviyesini dikkate almamışlar.

sen benım meslegımı sorguayacak nasıl bır öğretmen oldugumu bılecek kadar zekısın offff süpersın sen yaaaa muthıssınnnn valla

benim zekama hakaret eden sizdiniz hanımefendi. normal zekalı anlar demiştiniz. eh insanlara hakaret eden bir öğretmeni olsun istemem çocuğumun şahsen.

ya konu sahıbı vallaha merak ettım bak takıp edıyorum sen bu durumu nasıl ogrendın bır acık acık anlatsana bırklıkte oldugu adam sana resım falan mıverdı nasıl ogrendın bunu :KK64:

benim zekama hakaret eden sizdiniz hanımefendi. normal zekalı anlar demiştiniz. eh insanlara hakaret eden bir öğretmeni olsun istemem çocuğumun şahsen.
hanımefendı sızın zeka duzeyınız benı ılgılendırmıyor ben normal bı zekası olan anlar dedım eger anlamadıysanız hıkayede eksık kısımlar var cok acık net bellı göremedıysenız bunun benım meslegımle ne alakası var boylesıne bı alakasızlıgı ewet normal zekada bırısı kuramaz ama ben sızın bilişsel zekanızdan bahsetmıuyorum burda duygusal zekanızdan bahssedıyorum umarım bunu anlayabılırsınız. sırf muhalefet olucam bı konuda gıdıp bırıne saldırıcam dıye mesajlar yazmayın yanı kurdugunuz cumleden bıle anlayabılıyoruz kımın ne oldugunu merak etmeyın kımsenın de zeka duzeyıne laf attıgımız yok genel konusuyoruz

Evlendiğinde de daha çok ezilir bu kız. Evlenince muhtemelen çalışmaz çocuk yapar. Ev düzeninden çocuk bakımına kadar her şeyine sen cahilsin diye müdahale edilir. Uygun bulmuyorum bu yüzden bu şekilde evlilikleri..

Yani kim nasil mutluysa yle yapsin, ben sevginin hicbir turune karsi degilim. Lakin anasi , babasi, ailesi, didisi rahat birakmazlar.
Mutlu biri varsa toplum sag birakmaz, onun da hayatini bir sekilde zehir ederler.

Isin baska bir tarafi da egitimin denk olmadigi evliliklerin patlama olasiligi daha yuksek. O konuda haklisin tabi ama 30 yasinda avukat bir adam ben bununla evlenicem diyorsa vardir bir bildigi diyorum:)

X