kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

ne yaşadıysa eskide kalmış belki pişman belki af diledi allahtan bu ön yargı niye.hayat kadınlaryla bile evelenen erkekler var ayıp mı günah mı? bu çiftler arasında kalıcak çok önemli sırlar.belki abiniz bilior herşeyi.ne kadar ayıp şeyler bunlarya.

olayı o kadar yalnış anlayanlar olmuş ki.ne diyim açıklamaya çalışmakla uğraşamıycam.
sadece şuna cevap vereyim neden 2 ayda evlilik kararı denilmiş ya .kız çoook güzel yani bizde çok beğeniyoruz kızı.kardeşim görür görmez vuruldu kıza.ve hemen resmiyet istedi.bizde usülüne göre yaptıl herşeyi.ben iftira olduğunu muhtemelen kızın yüz vermediği tiplerin ortaya attığı iddia olarak düşündüm.zaten size danışma amacım da bu.ne yapayım kimle konuşayım diye sordum .ama vallahi olayı öyle bir boyuta getirdiniz ki.ne bekaret kaldı ne namus ne fuhuş .pes yani.hayal dünyası çok geniş arkadaşlar var.
Ne olursa olsun 2 ay hiç birbirini tanımayan insanların evlenme kararı almasında çok kısa bir süre bence sonuçta yangından mal kaöırmıyorsunuz ki bu ne acele söz nişan niçin var ailelerin birbirini tanıması anlaşabilmeleri için o yüzden bu konuda çok aceleci davranmamak lazım

Aralardaki mesajlardan bazılarını okuyabildim. Okuduklarıma göre yorumumu yapacağım.
Öncelikle sizden başlayarak ailenizin her bir ferdinin mesleğini saymışsınız.Sanırım bir nev-i biz elitiz imajı yaratmışsınız AMA madem bu kadar kariyer sahibisiniz neden kardeşiniz 2 aylık tanıdığı biriyle hemen nişan yapıyor? Görücü usulüyle tanışıyor hemde. Benim için elitlik ve sizin kardeşinizin yaptıkları çok çelişiyor kusura bakmayın.

Diğer husussa ÇOK EMİN OLDUĞUM İNSANLARDAN DUYDUM diyorsunuz ama milletin ağzı torba değil.. Yeri geliyor yıllardır tanıdığımız güvendiğimiz insanlar, başkaları hakkında hatta bizim hakkımızda bile laf edebiliyor. Kimsenin sözüyle kimseyi yargılamayın. Aksi takdirde benim gözümde iftiracıdan farkınız kalmaz.

Bir başka nokta ise; velhasıl gelin hanım (!) böyle bir şey yaşadı. Onun artık sizce hayatı bitmiş mi oluyor? Belki zamanında çok büyük hataları oldu, ama artık telafi etmek istiyor? Ufak bir şansı belki kardeşiniz de buldu. Belki de kardeşinizle her şeyi konuşup, kendine çıkış yolu buldu. Neden bu kadar müdahale etme peşindesiniz?

Evet kardeşiniz olabilir, kimisi KARDEŞİ TABİ MERAK EDECEK ARAŞTIRACAK demiş. Sizin bunu kardeşinize söylediğiniz varsaysak, ve o da kızcağızdan ayrılsa... Bir gün bir yerde bunların iftira olduğu ortağa çıktığında, çok sevdiğiniz kardeşiniz sizi affedecek mi? BEN OLSAM ASLA AMA ASLA AFFETMEM !

Ve son olarak; bir yerde 'AİLEMİZE GELECEK İNSANIN NAMUSLU ŞEREFLİ OLMASINI İSTERİM TABİKİ' gibi bir tabir de bulunmuşsunuz. Siz kimseyle konuşmadan güya kendinize göre emin olduğunuz bir konuda belki de suçsuz olan birisini affedersiniz ama NAMUSSUZ VE ŞEREFSİZ olarak yargılamış ve ona bu sıfatları damgalamış bulunuyorsunuz.

GÜNAHI BOYNUNUZA.

İyi günler..

Aralardaki mesajlardan bazılarını okuyabildim. Okuduklarıma göre yorumumu yapacağım.
Öncelikle sizden başlayarak ailenizin her bir ferdinin mesleğini saymışsınız.Sanırım bir nev-i biz elitiz imajı yaratmışsınız AMA madem bu kadar kariyer sahibisiniz neden kardeşiniz 2 aylık tanıdığı biriyle hemen nişan yapıyor? Görücü usulüyle tanışıyor hemde. Benim için elitlik ve sizin kardeşinizin yaptıkları çok çelişiyor kusura bakmayın.

Diğer husussa ÇOK EMİN OLDUĞUM İNSANLARDAN DUYDUM diyorsunuz ama milletin ağzı torba değil.. Yeri geliyor yıllardır tanıdığımız güvendiğimiz insanlar, başkaları hakkında hatta bizim hakkımızda bile laf edebiliyor. Kimsenin sözüyle kimseyi yargılamayın. Aksi takdirde benim gözümde iftiracıdan farkınız kalmaz.

Bir başka nokta ise; velhasıl gelin hanım (!) böyle bir şey yaşadı. Onun artık sizce hayatı bitmiş mi oluyor? Belki zamanında çok büyük hataları oldu, ama artık telafi etmek istiyor? Ufak bir şansı belki kardeşiniz de buldu. Belki de kardeşinizle her şeyi konuşup, kendine çıkış yolu buldu. Neden bu kadar müdahale etme peşindesiniz?

Evet kardeşiniz olabilir, kimisi KARDEŞİ TABİ MERAK EDECEK ARAŞTIRACAK demiş. Sizin bunu kardeşinize söylediğiniz varsaysak, ve o da kızcağızdan ayrılsa... Bir gün bir yerde bunların iftira olduğu ortağa çıktığında, çok sevdiğiniz kardeşiniz sizi affedecek mi? BEN OLSAM ASLA AMA ASLA AFFETMEM !

Ve son olarak; bir yerde 'AİLEMİZE GELECEK İNSANIN NAMUSLU ŞEREFLİ OLMASINI İSTERİM TABİKİ' gibi bir tabir de bulunmuşsunuz. Siz kimseyle konuşmadan güya kendinize göre emin olduğunuz bir konuda belki de suçsuz olan birisini affedersiniz ama NAMUSSUZ VE ŞEREFSİZ olarak yargılamış ve ona bu sıfatları damgalamış bulunuyorsunuz.

GÜNAHI BOYNUNUZA.

İyi günler..
cok guzel yazmissiniz elinize dusuncenize saglik...ahhh insanlar bi anlasaaa

Herkes bi onyargi tutmuş gidiyor , ortalarda bi yerde,yalaaan yaaaaln diye mesaj okudum,esas kizin kardeşi sanirim o kadar net konuştuğuna gore.
Kimse kardeşini copte bulmuyor,kimse de bu söylenenlerin gerçek olma ihtimalini dusunmuyor konu sahibine saydiriyor.
Konu sahibinin didisinin didisi değil yalniz KARDESİ.
Simdi burada ahkam kesenler bu durumla karsilassa karsi tarafi asarda keser,konu sahibi elit gibi göstermeye calisiyor diyorsunuz da KK hatunlari sizde kendinizi maşallah çok geniş gosteriyorsunuz :)

Konudan bağımsız olacak ama okumayan ya da yüksek mevkide bir işi olmayan insanların eğitim olarak kendilerinden daha yüksek seviyede olan biriyle evlenme hakkı yok mu? Göz gördü, gönül sevdi diye bir söz var mesela. Zaten kız çok güzelmiş, sanırım konu sahibinin kardeşi de kızın güzelliğine vurulmuş eğitim seviyesini falan pek takmamış.

Bir de kız öyle her mahalle arasında türeyen basit bir emlakçıda çalışmıyormuş. Kurumsal bir emlakçının web sayfasıyla ilgileniyormuş. Belki de o kızda okumuştur bilemeyiz. Mesela benimde bilgisayar mühendisi bir arkadaşım var, o da böyle büyük bir emlak firmasında çalışıyor çok iyi bir maaşla. Öyle bir şeyde olabilir.
hayır ben konu sahıbının dusuncesıyle yaklasıyorum olaya yanı sızce de boyle aılemız sanlı sereflı soyle elıt boyle elıt bılmemne dıyıp gıdıp emlakçının yardımcısını almak o mantualıyteyle yaklasıyorum kıbırlıdır bunlar bencıldırler kımseyı begenmezler eger 2 ay ıcınde begenme soz nısan olduysa bence kardesınde bı sıkıntı var aklıma da cok guzel seyler gelmıyor cnm :KK17::KK17::KK17: hanı okuyoruz hep burda paravan olarak kullanılan kadınları dı mı

cok guzel yazmissiniz elinize dusuncenize saglik...ahhh insanlar bi anlasaaa

Çok teşekkürler. Sizin gibi insanların yüreğine sağlık. :)
Keşke anlayabilseler. Ama maalesef kendilerini -güya- elit, dindar vs olarak tanıtanlar, asıl iftirayı kendilerinin attığının farkında değiller. Bizim elimizden sadece farkında olmalarını dilemek geliyor

Bu insanlar empati yapmayı öğrendikleri vakit hersey cok daha güzel olacak aslında ama neyse.
konu sahibinin üzerine çok gelinmiş. Hiç kimse anlamak istememiş.

Ben senin yerinde olsam kardeşimi alırım karşıma herseyi anlatırım. Ondan sonrası ona kalmış. Tabi bide sen araştır istersen derim.

şimdi arkadaşım seni çok sıkıştırmışlar "sana ne" diyerek, art niyetsiz ilk mesajı yazdığını düşünüyorum. ama sende her sıkıştırmalarında onları haklı çıkarmışsın. ben olsam bu durumu bende merak ederdim yalan değil, ama örfüm adetim ailemize yakışmaz diye değil, ya evlendikten sonra da şeytana uyar da kardeşimi üzerse diye. ancak şu da inkar edilemez bi gerçek ki milletimiz böyle olaylara çok meraklıdır. daha önce ki sayfalarda da söyleyenler olmuş belki size bunu söyleyen arkadaşınızın ablasının oğlu kızın peşindeydi. elde edemediği için şimdi iftira atıyor.

hadi diyelim ki bütün bu olanlar doğru. geçmişi karanlık, yemediği halt kalmamış. ama bakın bu kız ne ettiyse kendine etmiş. bi çocuğun hakkına girmemiş, hırsızlık yapmamış, adam öldürmemiş. geriye dönüşü olmayan hata işlememiş sonuçta kızımız. belki saf bi kız sevdi güvendi erkeklere ama olmadı. belki sığıncak bi liman arıyodu kendine karşısına çıkanlara şans vermek istedi. karşısına çıkan her erkek güzelliğinden dolayı köprüyü geçene kadar önüne güller serdi sonra çekti gitti. lakin bu kız kalkıp da evli adamın sevgilisi olup adamın çoluğunun çocuğunun parasını yememiş ki. sevilmek istemiş ne mutlu ona ki kardeşiniz gibi birisi çıkmış karşısına. Mevlana hazretleri ne der "ayıbı örtmekte gece gibi ol". bütün duyduklarını kenara atamazsın haklısın da ama evlilik sürecini biraz uzatmalarını söyleyebilirsin bu süreçte kızı daha yakın takip edersin.belki kızın davranışlarını görünce başka bi kız olsa bu kadar iyi olamazdı bile diyebilirsin. yada kıza gidip arkadaşınızın ablasının oğlunun adı neyse onu tanıyor musun diye bilirsin. kızın tepkilerine bakarsın.

ama ilerde bizimde çoluğumuz çocuğumuz kızımız yeğenimiz olcak. hele ki bu kadar hassas bi konu pek dillendirilmemesi gereken birşey.

not: vaktiyle amca kızım köyde ki evlenmek üzere olduğu torununun nişanlısı için böyle bi laf çıkarmıştı. o torun kızı sahiplendi kimseyi ilgilendirmez dedi senelerdir evliler çokta mutlular. ben bu olaydan dolayı torunla alakam olmadığı halde amca kızımla görüşmüyorum. köy yerinde bi kız hakkında böyle bişey çıkaracak karakterde olduğu için.

düşünsenize o torun kıza sahip çıkmasaydı köylük yerinde o kızı gece yolun ortasında "zaten yolluymuş" diye sıkıştırsalardı. bu böyle devam etseydi kız kötü yola bile düşerdi maazallah

benim içinde düşünce önemli her haltı yiyipte bekaretini koruyan insanda aynıdır benim gözümde bende sadece o zara önem vermiyorum yani dediğiniz gibi beyin önemli beyin olunca zaten çok halt yemez insan :KK66:
hanımefendı lutfen kendınızı essızmıs gıbı algılamayın bu ulkede bekaretıyle de evlenen bır cok ınsan bekaretı olmadan evlenen de bırcok ınsan var ben de bekaretımı kocısıme verdım noldu sımdı bak essız degılmıssın boylee kımseyı yuargılamak bıze dusmes kalbını açıp baktın mı dıye bır sozz var lutfen kımın Allahın dostu olacgını bılemezsınız herkese ya Allah dostuysa ıncıtırsek dostunu da ıncıtırız dıye yaklasın cok ınançlıysanız lutfen bekaretınızle evlendınız dıye olmayan kımseyı suclamayın kızınıza da ogluınuza da zınayı öğretın asıl oglunuza ogretın harama bakmanın ne oldugunu sız de bır bayansıznız yaradılışımız geregı erkekler bır kadının yoldan gecerken ruzgarından bıle etkılenırlerken kızları cınsel anlamda etkılemek ıcın bı yarım saat on sevısme yapmanız gerekır bence oglunuzun daha cok ustune dusun saygılar efendım ...

olayı o kadar yalnış anlayanlar olmuş ki.ne diyim açıklamaya çalışmakla uğraşamıycam.
sadece şuna cevap vereyim neden 2 ayda evlilik kararı denilmiş ya .kız çoook güzel yani bizde çok beğeniyoruz kızı.kardeşim görür görmez vuruldu kıza.ve hemen resmiyet istedi.bizde usülüne göre yaptıl herşeyi.ben iftira olduğunu muhtemelen kızın yüz vermediği tiplerin ortaya attığı iddia olarak düşündüm.zaten size danışma amacım da bu.ne yapayım kimle konuşayım diye sordum .ama vallahi olayı öyle bir boyuta getirdiniz ki.ne bekaret kaldı ne namus ne fuhuş .pes yani.hayal dünyası çok geniş arkadaşlar var.

eee sen kendin demedin mi erkekleri boş eve götürüp fayans mı sayıyor diye ? Neyi kastettin pişpirik oynadıklarını mı ?
Kendinle ne kadar çelişiyorsun yaa anlayamıyorum ...

Sizene ya kızın geçmişinden,daha önce erkek arkadaşı olduğundan varsayalımki eve erkek atıp birliktelik yaşadığından?Bu dedikodular size geliyorsa eğer kardeşinizde duymuştur elbet.Bu şimdi sizin yaptığınız ablalık mı?Benimde erkek kardeşim var böyle birşey duysam kıza sorarım çünkü o da gelinimiz değil kızımız kardeşimiz olacaktır.Evet yaptım gençlik heyecanıydı pişmanım dese de hayır iftirada dese geçmiş geçmiştir derim kardeşimle bu saatten sonra mutlu olmasını dilerim.Geçmişte sevgilisi olmuştur evine davet etmiştir,evine gitmiştir ne var yani cidden anlamıyorum.Sonuçta en sonunda mutluluğu kardeşinizle bulmuşki evlenmeyi düşünüyor.Şunu erkek kardeşiniz yapsaydı kızlarla geziyor denilseydi erkek der geçerdiniz.Kirli dediğiniz geçmiş buysa şeyet hepimiz kirliyiz bu devirde kaç kişi evlenene kadar sevgilisi olmuyor,buluşmuyor?Ya da cinsellik yaşı dahi bu kadar düşmüşken gençlik hatası veya heyecanıyla yapılan şeyleri nasıl olurda kir olarak görürsünüz siz!Kız kendini sevdirmiş iyiymiş daha derdiniz ne anlamıyorum,kızın sevgilisi olsa suç,sevişsse suç,evden kaçsa suç ama erkek yapsa erkek kadın bir değil,erkektir yapar mantığı uçmuş gidiyor hala.Kız birşeyler yaşamış olabilir ama şunu da unutmayın öyle biri gelirki herkes harika biri gibi anlatır kanar giderseniz ama evlendikten sonra bile aldatır,o kadar bedeni bakire ruhu fahişe insan var ki,siz ne güzel ailesi iyi kendisi iyi,kardeşinizi mutlu eden birini bulmuşsunuzki değerini bilin.Kıza da abla gibi tatlı tatlı sorun.Evet dese de karrdeşim biliyor mu deyin geçin.Ailelerin bilmesine gerek yok,emin olun sevgililer birşeyler yaşadıysada birbirine anlatır ablada olsanız sizi hiç ilgilendirmez.Şu kızın geçmişine de kirli demeyi bırakın çokta deşmeyin kardeşiniz biliyorsa olacak işi bozmaya çalışan biri gibi görünür siz suçlu olursunuz kardeşinizi de kızıda kaybedip affettiremezsiniz sonra kendinizi.İnsanlar görümceleriyle bu yüzden sorun yaşıyor demek,benim kayınvalidem bile herşey insanlar için der hatada olsa kabul eder 75 küsür yaşındaki kadın,siz nasıl bu düşüncedesiniz anlam veremedim.

eee sen kendin demedin mi erkekleri boş eve götürüp fayans mı sayıyor diye ? Neyi kastettin pişpirik oynadıklarını mı ?
Kendinle ne kadar çelişiyorsun yaa anlayamıyorum ...

katılıyorum dediğinize,öyle bir anlatım var ki kız anahtarı alıp eve erkek atıyormuş diye herkes aynı şeyi düşünür.

Doğru yanlış konu sahibi kendini yiyor mu? Yiyor. İster istemez kıza bileniyor mu? Bileniyor. O zaman konuşsun kızla, ya çok mu zor lafı döndürüp dolaştırıp "öf mahalledeki teyzelerden bıktım hep dedikodu dedikodu, bekarken benim hakkımda da konuşurlardı öyle böyle, geçen senin hakkında bile anlattılar güldük geçtik aman iyice delirdi bunlar" diye şaka ile karışık olaya getirmek.

Gidip kardeşine söylerse adam aşık vereceği tepki belli. Hatta kavga çıkarsa kıza olayı anlatma ihtimali var. Düşünün nişanlınız gelip görümcenizin hakkınızda dedikodu yaydığını, bu yüzden kavga ettiğini söylüyor hanginiz yüzüne bakarsınız? Fitne fücur olur bu kadın. Kim "ablan işte seni korumak istemiştir kötü bir niyeti yoktur" diyebilir?

İç dünyasında kimin hakkında ne düşündüğü önemli değil, ister kendini elitlerin eliti görsün, ister dünyanın sahibi görsün hiç kimseleri beğenmesin.Herkesin doğrusu kendine, burada anonim olarak içini döküyorsun işte. Gelip konu açıyoruz kayınvalidemden nefret ediyorum, ölse de kurtulsam diye. Ama yan yana gelince mecbur "anne nasılsın sıhhatin yerindedir inşallah" diyoruz, en dobramız bile böyle buna mecburuz çünkü.

Kaldı ki kadının kardeşi sevmiş, geri kalan herkes halt yemek düşüyor. Ancak şüphe, içe atma insani kemirir. Bir müddet sonra herşeyi batar kızcağızın hem de hiç bir günahı yokken. Güzel bir durum mu bu şimdi? Bir aile olmak, iyi geçinmek varken neden iletişimsizliği seçsin? Elbette kimse hoşlanmaz birinin karşısına geçip " senin için böyle diyorlar anlat aslı astarı var mı" diye sorması, katil olursun. Ama kırmadan incitmeden sormanın da yolu var. Kızla konuşması iyi niyet göstergesidir, alttan alta ben senin ablanım artık, seni kayırıyorum imajı verir.

Yukarıdaki gibi dediğim gibi sordun mesela. Kız doğal olarak "ne dediler ki" diyecek "aman boşver tatlım ya, işte güya sen böyle böyle yapıyormuşsun, hani görümcenim ya gelip bana anlatıyorlar hayret birşey boşver sen kıyamam."

Lafını açtın mı? Normal bir insan evladıysa sinirlenip "kimmiş onlar ya ne anlatıyorlar" diyecek. Belki "öf sana da mı anlatıyorlar ömrümü yediler" deyip o anlatacak. Siniri görümceye mi? Görümce şu an kalpleri fethetti be. Başkası olsa yemez içmez yetiştirirdi, bu sallamamış bile oldu. Sen alacağın bilgiyi alırsın artık, "canım elalemin ağzı torba değil ki büzesin hiç takılma böyle şeylere güldük geçtik pff" der konuyu kapatırsın. Kalkıp biri de üstüne gelirse "a aa ben umursamadım bile hatta dalga geçelim diye anlattım bu saçmalıkları, üzülmüş mü tüh vah vah." Gerekli gördüğün kritik gönül alma operasyonlarına girer sıyrılırsın.

İster kızı beğen ister layık görme ailenize senin yapabileceğin maksimum budur. Bunu da kendini rahatlatmak için yapıyorsun bu bir gerçek. Takıntı bambaşka birşey ağzıyla kuş tutsa yaranamaz, yeğenini kardeşini göresin gelmez içine atıp kurmaya devam edersen. Anladığım kadarıyla bu dedikoduları duymadan önce kızın işi, eğitimi vs pek mühim değilmiş bak nerelere takılmışsın bir lafla. Neredeyse kız kendini kardeşime yamadı'ya gelmiş olay. Ne ayıp, ne çirkin. Konu sahibi belki başkasının böyle bir durumdan bu şekilde bahsettiğini duysa o da kınayacak.

Çakallıksa çakallık, iki yüzlülükse iki yüzlülük. İçin rahat etti mi, aldığın cevaplardan tatmin oldun mu? İyi veya kötü neyse ne artık düğünde göbek atarsın. Hani burada mesele dedikoduların gerçek veya yalan olması değil, çok kişi söylemiş zaten gerçekse bile herkes ikinci şansı hakeder. Geçmişinde yaptığı hatalar yüzünden insanların mutluluğuna engel olmak çok yanlış. Ben nacizane fikrimi beyan ediyorum, kendini kemireceğine incitmeden sorsun. Doğruysada elden birşey gelmez, yanlışsa da.

2 ay 3 ay 10 ay 5 sene farketmez, ben de 3 ay içersinde evlenmeye karar verdim. Karar hızlı alındı diye yanlış olacak demek değildir. Yanlış görmediysem konu sahibinin kardeşi 32 yaşındaymış artık bir zahmet hayattan ne istediğini, eşinde ne aradığını bilsin bu adam.

Güzel kızı kıskankıp dedikodusunu yaymışlar işte. Hatta yüzde yüz eski sevgilisi veya kendisine platonik aşık olan biri uydurmuştur bunları kıskançlığından. Ben kendimden bir örnek vereyim size.

Yıllar önce oturduğum siteden bir çocuk bana aşık olmuştu. Ortak arkadaşlarımız filan da vardı. Bayağı peşimden koştu, açıldı. Ama ben bir şey hissetmiyordum ve kabul etmedim teklifini. Çocuk ısrarlarını sürdürdü. Devamlı karşıma çıkıyordu, ortak arkadaşlar vasıtasıyla hep takip ediyordu ne yaptığımı. Derken hayatıma birinin girdiğini öğrenince filan mesaj atmıştı "Hayatında birinin olmasına katlanamıyorum, ama ilerde birlikte olacağımıza eminim." vs gibi. Takıntı haline getirmişti biraz da.

Derken aradan uzun zaman geçti. Bu çocuk gene bizim siteden bir kızla çıkmaya başlamış. Ben onları dışarda beraber görürdüm ve çocuk hep bana bakardı. Hatta öğrendiğim kadarıyla benim dikkatimi çekmek için başlamış bu kızla ama zaman geçtikçe duyguları oluştu kıza herhalde. Derken durduk yere bir gün bu kız beni face den bulmuş ve mesaj attı. "X in peşinden koşuyormuşsun. O artık benimle, bunu kabullensen iyi olur" tarzında bşr şeyler yazmıştı tehditvari. Meğer bu manyak olayın tam tersini anlatmış kıza. Benim ona aşık olduğumu onun istemediğini filan...Hatta bizim durumu bilmeyen başka kişilere de böyle anlatmış. Kaç kişiden duydum ve şok oldum. Şimdi bu olayı hiç bilmeyen biri o çocuğu veya o çocuğun anlattığı kişileri dinlese ona inanır değil mi? Sevgilisi olmasına rağmen peşini bırakmayan bir kız gibi bilir beni...O yüzden o şunu ded i bundan bunu duydum gibi safsatalarla can sıkmayın. Bu kadar uzun uzun yazdım çünkü hakikaten dedikodu ve kasıtlı yapılan karalamalar büyüyebiliyor. Tüm anlatılanları başkalarının kasıtlı çıkarmadğından emin olun iyi araştırın.

birine tecavüz etmişse, birinin hakkını yemişse, gerçekten kötü bir insan olduğuna inanılmışsa anlatılmalı, yoksa susulmalıdır.zira sen birinin ayıbını ört ki Mevlam da senin ayıbını örtsün :KK66:

X