kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

45 sayfa boyunca her senaryo konuşulmuş tartışılmıştır mutlaka. Konu sahibi, size kendi tecrübelerimden yola çıkarak vermek istediğim örnekler var, ana fikre vakıf olursunuz diye umuyorum;

-Orta okul ve lise yıllarında kızlardan çok erkeklerle arkadaşlık kurduğum için daha 1 kere erkek arkadaşım olmamasına rağmen hakkımda "servis alanında filancayla öpüşürken görülmüş" vs gibi laflar dolanmaya başladı. Lafın kaynağı kim? Arkadaşlarımdan birine platonik aşk besleyen bir kız.

-Üniversiteye başladığım sene ilk etapta uyku düzenine alışmam zaman aldı. Uykumu alamazsam çok nemrut olurum. Üstüne bir de gözlerim morarır. Yeni etiketim= esrarkeş. Mal bulamayınca sinirli oluyor. Peki ben bunu nasıl öğrendim? Başka bölümden 3-4 kişilik bir grup gelip bana torbacı sorunca. Hayatımda esrar görmemiş insanım.

-Yine üniversitede öğrenci evimde büyük ırk köpeklerim vardı. Ailem sağolsun oldukça rahat bir öğrencilik hayatım oldu, para sıkıntım şu bu olmadı hiç. Fakat etrafta dolaşan muhabbet = köpekleri dövüştürüyor, ondan parası çok.
Demem o ki insanları yaftalamak inanılmaz kolay. Bakın bu anlattıklarım aklıma gelmeyen binlerce benzer şeyden 1-2 tanesi.

Yine yorumlarınızda "kardeşim benden hiçbir şey saklamaz, en iyi ben tanırım onu " demişsiniz. Haklı olduğunuz muhakkak. Ancak insanlar bulundukları ortama göre davranışlarını değiştiriyorlar. Misal benim eşimin de ablası var. Geçenlerde bir muhabbetimizde bekarken eşimin ona çektirdiği cefaları anlattı şok oldum. Yemek seçmeler, kıyafete karışmalar, sözlüsü ile görüşmesine laf etmeler. Kızcağıza gecenin bir yarıları ayrı yemek yaptırmalar. Cidden kulaklarıma inanamadım desem yeridir, ben bir tek gün ne yemek seçtiğini gördüm ne giydiğime laf ettiğini. Nazı geçmek böyle bir şey herhalde, çünkü biliyor ki aynı muameleyi bana yapsa kavga çıkacak. Benim yanımda farklı, ablasının, annesinin yanında farklı davranıyor.

Demem o ki belki aynı muhabbetleri kardeşiniz de duydu, kızla konuyu görüştüler aralarında hallettiler. Sizin bildiğinize göre kardeşinizin gemileri yakması lazım ama aşk bu, bell mi olur? Şimdi siz bunu gündeme getirdiniz diyelim, kardeşinizin öfkesini üzerinize çekeceksiniz. Gözünüzle görüp şahit olmamışsınız anladığım kadarıyla, kardeşinizi korumak adına yaptığınız hamle belki kardeşilik ilişkinizi zedeleyecek. Hiç alakanız olmasa bile adınız kıskanç görümceye çıkacak.

Velev ki kız hakkında söylenenler doğru olsun. Gençliğimizde hepimiz irili ufaklı hatalar yaptık, şimdi dönüp baktığımızda hepsi bir tecrübe bir hayat görüşü olarak döndü bize. Şahsi fikrim kalbinizi karartmayın, kıza soğuk da davranmayın. İnsanın kumaşı kendini belli eder, ruhu kötü olan zaten davranışıyla bir yerden açık verir, kimse sonsuza kadar rol yapamaz. Hiç içiniz rahat etmiyorsa, madem şu an yakın bir ilişkiniz de var, baş başa bir kahve içmeye davet edin gelin hanımı. İncitmeden bu duyduklarınızı konuşun. Zaten gerek vücut dili gerek tepkileri size gerçeği söyleyecektir, ben inanıyorum ki yolcu ederken bağrınıza sımsıkı basıp sarılarak göndereceksiniz.

Ya 2 aydır tanıdığınız kıza 15 günde söz yaparsanız Harun Abi bile çıkabilir. Çok kısa sürede hayati kararlar veriyorsunuz, sonra da düşüne düşüne bir hal oluyorsunuz.
Bence de yani. 2 ayda ben adamın elini bile tutmam, millet evleniyor. Başta yapılmayan kılı kırk yarma işlemi ortasında yapılırsa da böyle karın ağrıları çıkıyor.
Bir de dedikodu çok tehlikelidir, ölüme kadar sebebiyet verebilir. Dikkatli olun, ben bir film izlemiştim asılsız iftira sebebiyle kız canına kıymıştı. Benden demesi... Sizin bu haklı evhamınız (!) neleri yıkabilir neleri, aklınız hayaliniz almaz. Kanıtsız, şahitsiz kıza kirli, şerefsiz gibi sıfatları yakıştıramazsınız. Sadece bir söylentiyle hareket edip 45 sayfa bunu konuşturuyorsunuz ya pes! Söylentiler kesinlik taşısaydı Micheal Jackson hayatta söylentisine kesin gözle bakılırdı herhalde. Önce ispatlayın, emin olun sonra harekete geçin. Dediki ile demişki ile yola çıkan yolda kalır.
Yurtta kızın biri siyah giyinip metal dinliyor, dini inançları da farklı yönde diye kızın hakkında satanist söylentisi çıkarmıştı gözümün önünde birisi. Benim hakkımda da fazla konuşmuyorum, gülmüyorum, birileriyle de fazla ilişkim yok diye tuhaf, sakladığı bir şey var, rahatsız gibi söylentiler çıkmıştı. E napalım yani?

Sevgili geniş olmayan arkadaşımız profil fotosu olarak kullandığınız fotonun geniş olmayanlarca kabullenilmeyen bir kadına ait olduğunuzu biliyorsunuzdur herhalde. Bence yaşam şekli sizin darlığınıza yakışacak hanımların fotolarını tercih edin, daha güzel durur. Biz de uzaktan bakınca sizin bizim kadar geniş olmadığınızı bir çırpıda anlayabiliriz bu sayede.

Ben aradaki sayfaları tam okumadan yorum yapmıştım, şimdi tekrar yapayım.

Kızın işi anladığım kadarıyla ev göstermek değilmiş, müşterilerin evlere özel arabalarla götürüldüğü kurumsal bir emlak şirketinin web sayfasıyla ilgilenip masa başı iş yapıyormuş.

Hani kız mahalle arasında bir emlakçıda çalışıyor olsa, şu iftiraların doğruluk payı belki olabilir derdim de böylesine kurumsal bir şirkette bu kız anahtarlara nasıl ulaşıyor da sevgililerini eve atıyor? Arada bir yerlerde, beraber çalıştığı kişilerin birinden de bunu duyduğunu söylemiş konu sahibi ama hiç bir kurumsal şirket böyle çirkin bir davranışı bile bile göz ardı etmez, anında kapı önüne koyar.

Ayrıca yine kızın çalıştığı yer herhangi basit bir emlakçı olsa, elinde anahtarı bulunan mahalle içindeki evlere birileriyle girip çıkmış olabilir ve evlerde zaten çalıştığı yere yakın olduğu için kızı tanıyanlar görmüş olabilir, bu çok zor bir ihtimal değil ama kız kurumsal bir yerde çalışıyorsa elinin altında şehrin her yerinden ev vardır. Hadi anahtarı alsa bile tutup kendi mahallesinin dibindeki eve böyle işler karıştırmak için gelmez, uzakta kimselerin görme ihtimali olmayan bir yere gider. He uzak bir yere gidiyormuş zaten derseniz de o zaman bu insanlar bir değil iki değil çok kere kızın evden başkalarıyla çıktığını nasıl görebiliyor? Bir kere görseler tesadüf denilir de çok kere görüyorlarsa başka işleri güçleri yok da oturup kızı mı takip etmişler? Vallahi düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Her şey çok alakasız.

Haklisiniz ne kadar bazilarina karsi ciksam da bazi goruslerinize hak verdim . Bu da son mesajim. Hoscakalin[/QUOTE]

Bu ülkede dul kadına potansiyel fahişe gözüyle bakılır, eşiniz ölür ya da boşanırsanız ailece görüştüğünüz evli arkadaşlarınızın birden ayaklarının kesildiğini ibretle görürsünüz, çocuk istemezseniz mesela 2 3 yıl, anında kısır derler, evlenir o gece hamile kalırsınız, aaa kesin hamileydi düğünde derler, Her fırsatta yüzde bilmem kaçı müslüman denilen ülkenin hali tam da budur, örnekler çoğaltılabilir

2
2 ay cok kısa bir süre. 4 ayda bir insanı tanımak imkansız. Kardeşimizde mi 2 aydır tanıyor yoksa öncesinde tanıyormuydu?

2 aydır tanıyorsanız nişanı erken yapmıssınız gibi. en azından bu nişan sürecini mi uzatsanız acaba, iyice tanırsınız.
hem dısarıdan duyduklarınız dogru olmayabilir günahını almamak lazım..

Şimdi bir de bunları tuttunuz kıza sordunuz diyelim... Kız da gerçek değil dedi. Sonrasında aman ablacığım hakkımdaki dedikoduları dinlemişsin, bilenmişsin üzerine de gelip bana sormuşsun, evet deseydim kesin kardeşine müjdeler nişanımı da bozardın, ama mühim değil, hassasiyetini anlıyorum hadi bir kahve daha söyleyim de içelim mi diyecek? Ahhahayt güldürmeyin beni ya Kız gider ailesine olanları bir bir söyler, görümce nifak tohumu ekiyor der. Ailesi ailenizi arar böyle böyle der. Vermiyoruz kız mız alın yüzüğünüzü derler. Hiçbir aile böyle çirkin bir meseleden sonra o yüzüğü taşımaya hevesli olmaz emin olun. Aileniz o zaman karışır işte, kardeşiniz öyle veya böyle size kızacaktır. Ortada kanıt da olmadığı için yüzyılın blenderı olarak anılacaksınız, kardeşinin ilk nişanının bozulmasına sebebiyet veren blender.
He ilk önce kardeşinize açsanız ne olur? E yine aynı aşamalar olur. Yüzüğü avcunuza sıkıştırıp yollarlar.
E zaten siz de eminsiniz kızın namussuz (!) olduğundan seçiverin birini, bozulsun nişan.

eee emlakçı yamağında ne bulmuslar o zaman bunlarda bısey var da onu soyleyemıyo eger dedıgı gıbı akça pakça basARılı bır avukat olsa ogullarını yakıstırıp asla kabul etmezlerdı ayrıca bır de su var soyleyen oldu mu bılmıyorum yazılar uzun hepsını okumadım tavsıye uzerıne yapılmıs bır gorucu usulu nısanlanma madem bu kız bu kadar yolluymus kırlı gecmısı varmıs neden tavsıye edılmıs hadı tavsıye edılmıs bu gorumcenın hesap soracagı kısını o tavsıye eden olması lazım degıl mı

ağzınızdan cımbızla laf alınıyor 100.sayfada kızın hakkında başka neler öğreneceğiz acaba ???

iki yol var ya kıza tek başına iken ya da aile içinde bu işi sorarsın, aklı selim herkes kanıt ister ha dersen ki benim ailemi laf söz bile etkiler o zaman nişan bozulur ki bence bozulsun

sizinde evladınız olabilir böyle bişey sizi ilgilendirmez insnalar hatalarını anlamış af dilemiştir Allahtan ve kardeşinizle yeni bir hayat kurma çabasındadır...bide bu açıdan bakın....

Belki kızınız var sizinde başınıza böyle bişey gelebilir hayatta ne garanti kii??? Belki kız bir kaç kişiyle çıktı olmadı ayrıldı hemen kötü birimi oluyor anlamadım.....

Bakın siz öyle bir algı içindesiniz ki, sanki konu sahibi arkadaş kıza iftira atmış, gitmiş kızı geçmişimden dolayı tartaklamış, ortalığı ayağa kaldırmış vs vs. Bir k yerden gelin adayı ile ilgili duyduğu şeyler var, ve kardeşininde bu konulardan haberi olduğunda kızla beraber olmak istemeyeceğini bilecek kadar kardeşini tanıyan bir abla. Ben onun edişelerini anlıyrum. Evlendikten sonra duyarsa boşanır diyor. Bazılarıda kalkmış gelin hanımı savunurken sanki senin kardeşin çok temiz diye çocuğa çamur atmış, eee sizin farkınız nerde ozaman, hiç tanımadığınız birine bunu söylüyorsunuz kardeşiyle ilgili hiç bir fikir sahibi olmadan? Gelin adayı geçmişte ne yaşamışsa yaşamış, kardeşi bunu bilip kabul ediyorsa hiç kimseye laf düşmez, herkes kendi hayatına bakmalı. Ama geçmiş nişanlıdan saklanıyorsa buda nişanlının hakkına girmek demektir. Siz daha önce bir hırsız ile evlenmek istemezsiniz, kimisi yapmış bir hata der evlenir. Bazısı hakkında kötü konuşulan biriyle evlenmek istemez, bazısıda banane ben seviyorum der tanıdım der evlenir. Lakin bunlar birbirlerini 2 aydır tanıyorlarmış, 2 ay sonrada evlenecekler. 2 ayda herkes herkese iyi davranır, kendini hoş gösterir. Kızın hiç bir suçuda olmayabilir, zaten görümcesi gidip kıza sen bunlaı yapmışsın dese bende tepki gösteririm ayıp etmişsin biraz daha süre tanısaydın iyice araştırsaydın derim. Ama kadın içine atmış acabaları var, endişeleri var çünkü kardeşini tanıyor öğrenirse ne yapacağını biliyor. Amacı onları ayırmak olsaydı zaten anında gider söylerdi.

Zaten bende eminim elimde kanıt var demedim.yani olmasa bile bu konuşmalar çok adice.madem habire atasözleri ve ayetlerle cevap veriliyor .ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafıda benim kafamı kurcalıyor..
Alın size o halde bir atasözü daha: "İnsanlara ok atmak, dil ile taşlamaktan daha hafiftir. Zira dil taşlaması hedefini şaşırmaz."
Çamur at izi kalsın...

ozaman bu kız birileriyle çıktı ayrıldı diye bidaha evlenemeyecek atsın bir yerden kendini...nasıl toplumuz anlamadım önce insan kendi evladını düşünecek ... benim de kızım var 2-3 kişi ile çıktı diye kötü mumalesi görecekse gelip kızımı almasınlar defolsunlar....

Konudan bağımsız olacak ama okumayan ya da yüksek mevkide bir işi olmayan insanların eğitim olarak kendilerinden daha yüksek seviyede olan biriyle evlenme hakkı yok mu? Göz gördü, gönül sevdi diye bir söz var mesela. Zaten kız çok güzelmiş, sanırım konu sahibinin kardeşi de kızın güzelliğine vurulmuş eğitim seviyesini falan pek takmamış.

Bir de kız öyle her mahalle arasında türeyen basit bir emlakçıda çalışmıyormuş. Kurumsal bir emlakçının web sayfasıyla ilgileniyormuş. Belki de o kızda okumuştur bilemeyiz. Mesela benimde bilgisayar mühendisi bir arkadaşım var, o da böyle büyük bir emlak firmasında çalışıyor çok iyi bir maaşla. Öyle bir şeyde olabilir.

Durun kızlar ben mevzuyu anladım, size de anlatayım. Şimdi kız çok güzel, erkek kardeşi görünce vurulmuş, 2 ayda apar topar nişan yapılmış. Kız da emlakçıda çalıştığına göre konu sahibinin ailesi gibi tahsilli değil ama güzel diye göz yumulmuş, kabul görmüş. Buraya kadar tamam, sonrasında bir dedikodu duyuyor görümce, tamam güzel müzel , tahsili bile sorun etmedik bu sebeple ama o kadar da değil, buna da göz yumamayız diyor. Şimdi dedikodular doğruysa, kız erkeklerle görüşmüşse kardeşim bu kızla evlenmemeli evlense de o evlilik sürmez, evlilik sonrasında da dedikodular katlanarak sürebilir diye düşünüyor. Yanlış mıyım?
E ama bunlar çok peşin hükümler, sağlam bir zemini olmayan bir yere bina inşa etmeye çalışıyorsunuz, başınıza çöker bunlar. Bir insanı bu kadar kolay harcama düşüncesine girmeniz korkunç başta. sadece şüpheyle bile namussuz, bize yakışmaz, kardeşimin hanımı terbiyeli, iffetli olmalı diyebiliyorsunuz. Neyse madem bu kadar rahatsızsınız, atın gitsin nişanı, bunları söyleyin işte. Bulursunuz bir başka güzel, dedikodu karnesi 0 olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…