kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

Dürüst değilsen kendini kandını kandırıyorsundur bu kadar basit ve yamıyorsan başkasına kendini karakter eksikliği derim yaşarken güzel arkasında niye duramıyorsun ?

Hadi sizin dediğiniz gibi o çocuklar saf değil biliyorlar zaten olayı peki diktirip yamayanlar ? onların da mı eşleri biliyor malını biliyor sizin tabiriniz ile ?

hadi onu da geçtim arkadaşım dedim ya mesajımda nişanlı olan onun nişanlısı başka okulda çok güzel idare ediyor burda başka erkeklerle takılırken oda mı malını biliyor ?

eylul166 43 sayfanin ilk 16 sayfasini okudum; kacirdigim bir nokta varsa kusura bakmayin. Bazilari cok gereksiz, bazilari sert ama dogru elestiriler almissiniz. Ben sizinle kendi basima gelen; bircok kisinin hata yaptigimi dusunmesine ragmen vicdanimin sonuna kadar rahat oldugu bir olayi paylasmak istiyorum.

Ancak oncesinde musadenizle bir sorum var. Bekareti beni ilgilendirmez deyip, cok gorustugu olmus diyorsunuz. Sizi ilgilendirmeyen bekaretle namussuz sifatini yapistiracaginiz iliski sayisi kac acaba? Bir kriteri mi var bunun "ikiden fazla kisiyle beraber olduysa namussuz, kirli. Ikiden az ise sorun yok" gibi mi dusunuyorsunuz?

Yazdiklarinizdan benim anladigim su; siz gelin adayinizin gecmiste fuhus yaptigini dusunuyorsunuz. Ben gecmiste ne yaptiysa yapti, tovbe ederse aklanir dusuncesine karsiyim. Herkes hareketlerinden ve gecmisinden sorumludur. Caresizlik icinde kararlar alan insanlardan degil, her halti bilerek ve isteyerek yiyip tovbe ettim aklandim diyenlerden bahsediyorum.

Olaya geleyim. Benim cocukluktan tanidigim ve cok yakin oldugum bir arkadas grubum vardi. Bu gruptan bir erkek arkadasim internetten bir kizla tanisti. Ayni anda bir arkadasim daha bu kizla tanisti. Kiz ikisiyle de ayni anda konusuyor, adamlarin birbirinden haberi yok. Birine uyusturucu bagimlisiyim, krizlerim geldi diyor digerine cici kiz. Neyse zaman gecti, cici kiz gibi davrandigi arkadasimla sevgili oldu. Oburu resmen sok gecirdi. Para falan yollamis kiza tedavi icin dusunun. Ben kizin ilgi cekmek icin yalan attigini dusunuyorum zaten gercekten bagimli degildir. Daha neler neler. Cocugu yasadigi sehre cagirip bulusmaya gitmemeler, kriz gecirdim akil hastanesindeyim diye uydurmalar falan.

Iste o noktada ben dayanamadim ve burnumu soktum. Elimde kanit da vardi sizin aksinize. Ve tabi ki ben kotu oldum. Kiz benim cekememezligime maruz kalan masum prenses oldu. Obur cocuk bunlarla kanka oldu.

Simdi ben bunlarin hicbiriyle gorusmuyorum, umrumda da degil. O kiz hakkinda sonuna kadar hakliyim buna goz yuman insanlarla hosuma gitmiyorsa gorusmem olur biter. Yillar gecti bir kere pisman olmadim. Ama soz konusu kisi sizin kardesiniz. Gorusmem olur biter diyebiliyor musunuz? Kardesiniz tarafindan saf disi edilmeyi goze alabiliyor musunuz?

Eger duyduklariniz dogru degilse kizin yuzune nasil bakacaksiniz? Bence alin gelin adayini karsiniza, yargilamadan hor gormeden, esit iki kadin olarak konusun. Sonrasina vicdaniniz zaten karar verir.

yol al şimdi diyen ,mahalle kadını ironisini anlamayan ,bunun neticesinde mesleğime laf edip cahilin bir üst versiyonusun diyen bir kadın ...tam ciddiye alınacak tip
Benim agzimdan nasil konusacaksin dedin ya iste bunu kasteddim. Gelelim öğretmenim konunuza . Bende fen bilgisi öğretmenliği okuyorum bir suru insan tanidim docentti dershane öğretmeniydi osuydu busuydu hic sizin gibi birine denk gelmedim hoş iyikide gelmedim çünkü oöğretmen olarak bile gormezdim sizi. -Eseklik baki kalir sözüyle zaten sizde hakaret ettiniz yanlis miyim?- O yüzdendir sizin mesleginizi "sorgulamak". Yazdiklarinizi okuyunca hatta yeni üye olduğunuzu da görünce sahte hesap bile zannettim. Olay budur.

Ay vallahi billahi pes!
Şu akıla gelen oyunlar dolaplara bakın,adetin son günü ilişkiye gir kan gelsin,kimden duyuyosunuz böyle şeyleri sizler? O kızları buna zorlayan sizin gibi namusu akacak iki damla kana sığdıranlardır.
Övünecek,kendini gösterecek hiçbirşeyi olmayan hatunlar bir zarla kendinizi fasulyeden nimet sayıyosunuz....

Bir dakika bayan, diktirmek vs bunlardan bahsetmedim ben, baska bir seyden bahsettim. Benim yazdiklarimda dikkate derseniz olayin cinsel boyutuyla ilgili bir sey yok. Oraya girmeyelim, o tartismalar beni geriyor:)

arkadaşlar bu tipler böyledir,bakın 45 sayfa yüzünüze çarpılan kanıt nedir demişiz ses yok,
işte zaten tartıştığımız konu da buydu,eğitimin cehaleti alıp eşekliği baki kılması,sadece yaşam standartlarını yükseltirken aynı şansa sahip olamayıp daha az standartlarda yaşayan insanları sorgulayabilme ya da konu sahibinin deyimiyle " kirli geçmişi sorgulama " hakkına sahip olamayışı..hah benim gibi birine rastlamyınca ben sorgulayayım kendimi,mesleğimi sorgulayayım ,oldu yavrum ,sandviçine turşu da koyalım mı ?

Bir dakika bayan, diktirmek vs bunlardan bahsetmedim ben, baska bir seyden bahsettim. Benim yazdiklarimda dikkate derseniz olayin cinsel boyutuyla ilgili bir sey yok. Oraya girmeyelim, o tartismalar beni geriyor:)
Eee aynı bu da yamamak :) ha diktir ha farklı yollar kullan değil mi ? saygılar sevgiler gerilmeye gerek yok

Eve erkek attigi yetmemis asna fisna sonunda da el ele gulerek cikmis disar
Tovbe tovbe valla bu mahalle arasi insanlari bir gun beni dinden imandan cikaracak!

Ben dedim de siz nerede yaşıyorsunuz duymamış bilmiyorsunuz hayret ha bu arada dedim diye fasulyeden nimet sanıyorum öyle mi size sadece gülerim çünki fikriniz yok direk saldırmak istemişsiniz ve maalesef benim zarım yok peki kendimi neyden nimetden saymam gerekiyor söylermisiniz yanlış yapmıyayım

Evet evet ketcapta olsun. Amaaan ben kime ne anlatıyorum sen boyle devam et senin gibi insana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zormus zira. Anladin sen.

Konu sahibi seninde elinde hiçbir delil yok.
Falancı arkadaşının kardeşi işi gücü bırakmış,nişanlanmak üzere olan kızın dedikodusunu yapmış ablasıyla eşşek kadar adam.Kızda gözü varmış atmış ortaya bir taş,seninde zaten görümcelik vazifeni yerine getirmek için beklediğin fırsat ayağına gelmiş.

Sen bu olayı anlatmadan durmazsın,git anlat konuş.Dilerim evlenirler o beğenmediğin kız seni kapıdan içeride sokmaz..

[QUy, post: 41806931, member: 468442"]Ben dedim de siz nerede yaşıyorsunuz duymamış bilmiyorsunuz hayret ha bu arada dedim diye fasulyeden nimet sanıyorum öyle mi size sadece gülerim çünki fikriniz yok direk saldırmak istemişsiniz ve maalesef benim zarım yok peki kendimi neyden nimetden saymam gerekiyor söylermisiniz yanlış yapmıyayım [/QUOTE]
Bu olayladan muzdarip olan insanlar hemen saldiriya geciyor benim farkettigimi sizde farkettiniz sanirim. Kompleks olmus millette

Ne kadar iyi insan varmış, gözlerim yaşardı. Kimsenin böyle şeyler duyupta hiç araştırmadan, aman banane diyeceğini hiç sanmıyorum, gerçekçi olmak lazım. Kim kardeşinin asla kabul edemeyeceğini düşündüğü bir durumu kardeşinden gizler, kardeşi sonra öğrenince ablasını suçlamaz mı, neden biliyordun da bana söylemedin demez mi, ya daha büyük sorunlara neden olursa ileride?
Kızın durumuna gelince diyelimki hatalar yaptı bir çok erkekle emlakçıdan aldığı anahtarla birlikte oldu falan filan (bu kısım bana da saçma geldi ama doğru olduğunu var sayarak yorum yapıyorum önce) ; bu durumda kardeşim dururken kız hiç umrumda olmazdı açıkcası, bulunduğumuz topluma ayak uyduruyoruz bir şekilde insanların gözüne sokacak şekilde rahat bir hayat yaşarsa sonuçlarına da katlanmalı.
Doğru ve ya yanlış kardeşe duyumları aktarmak lazım... Kardeş isterse araştırsın, isterse kabullensin, isterse kabullenmesin. ancak böyle bir duyum kardeşten saklanmamalı. Gerisi ona kalmış bir konu.Siz bile bile çocuğunuzun evleneceği kişiyle ilgili böyle duyumlar alırsanız boş mu verirsiniz. Sanmıyorum.

Ne enteresansınız..
Kahkahalara boğulacak ne var yazdıklarınızda?
Şu smileyleri yapıştırdınız mıydı birşey yaptık zannediyosunuz.
Yeşil ışık yandı hanımefendi....

Bu olayladan muzdarip olan insanlar hemen saldiriya geciyor benim farkettigimi sizde farkettiniz sanirim. Kompleks olmus millette [/QUOTE]

kompleks mi başka bişey mi anlayamadım ki

konu sahibin anlattığı belli evet hataları var cımbızla laf almak gerekiyor ama ne bakirelik kaldı ne din iman kaldı ne görümceliği kaldı yahu abla bu abla evleneceği kızın hakkında ileri geri konuşanlar var irdeleyecek tabi çok normal bu sanki burada saldıran ters üslüp takılanların erkek kardeşi evlenmek üzereyken böyle davransa aman takılmış etmiş banane evlensinler işte diyecekler

Ne enteresansınız..
Kahkahalara boğulacak ne var yazdıklarınızda?
Şu smileyleri yapıştırdınız mıydı birşey yaptık zannediyosunuz.
Yeşil ışık yandı hanımefendi....
işte bundan

[QUOTatapa, post: 41806967, member: 691331"]bilmem mi,zira size laf anlatayım derken son yarım saattir bu söylediğiniz eylemi yapıyorum [/QUOTE]
ayni seyi mi yapmisiz yani ama sen hala bi bok anlamamissin hic kusura bakma kisi geregi boyle uslup kullanmak zorunda kaliyorum.

Bu olayladan muzdarip olan insanlar hemen saldiriya geciyor benim farkettigimi sizde farkettiniz sanirim. Kompleks olmus millette [/QUOTE]
sen bir kadın bir bireysin ,başlı başına nimetsin zaten ,zarın olmuş olmamış,bakireymişsin değilmişsin ,çok sevgilin olmuş az sevgilin olmuş bunlar asla seni nimet yapacak şeyler değildir,sen varsın ,hayatta bir amacın ,emeğin var ,kimse seni yargılayamaz,başkalarının kavramlarıyla nimet olamazsın ,bu saydıklarıım eksik olunca da nimet olmadığını değrsiz olduğunu san kimse söyleyemez,anlatılmak istenen bu..
diğer gerksiz bu arada kimsenin yarası veya gocunduğu bir şey yok ,olsa da senin algı seviyendeki birine ispatlamaz,kafasına göre meslek eleştiren ,yaran mı var gocunutorsun diyerek sözde muhafazakar olup ta iftiradan kaçınmayan ,en az konu sahibi kadar hadsiz bi üniversite öğrencisine ahlak tiğini mi anlatsın ?

Muzdarip değilim bahsettiğiniz zar olayından,yanlızca bunun övünülecek bir kavram olmadığını idrak edebilecek zeka seviyesine sahibim.
Sizede yeşil ışık yandı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…