kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
10.690
880
43
yakında ailenize girecek biri hakkında kötü şeyler duysaydınız ne yapardınız kızlar.üstelik eminseniz hatta araştırıp doğruluğunu kanıtladıysanız..ben eşimle paylaştım .şimdi ikimizde ne yapacağımızı bilmiyoruz..çok açık olamıyorum sadece siz ne yapardınız .nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum.bende ona göre bir yol çizicem.aile büyükleri bilmeli mi.üstü kapatılmalı mı..

Büyük ihtimalle 'gelin' gelecek.
Belki duyduğunuz kötü şeyleri hakeden 'kötü' insanlara yapmıştır o insan, olamaz mı?
İnsan ne ekerse, onu biçer.
Eğer siz baştan birine bu kadar önyargılı davranıp, tanımadan sorup soruşturup üzerine bir de 'ayyuka' çıkarma çabasına girdiyseniz, o insan melek dahi olsa iyilik beklemeyin derim.
Ayrıca güzel olan davranış, ayıbın örtülmesidir, serilmesi değil...

bazı tabular vardır çocuk istismarı o affedilemez onun dışında ama her insan hata yapar esas olan aynı hataları devam ettirmesin sürekliliği olmasın ve unutmayın düşmüş bir insan en çaresiz insandır. El uzatmak en iyisidir.

Eğer 'öğrendiğin şey' eskide kaldiysa bence üstü kapatılmalı.
yok hala devam ediyorsa 'duyulan şey' ozaman büyüklerle paylaşılmalı. Hata aileye girecek 'olan kişiyle' bunu paylaşmalı bence

Biraz açayım madem .çünkü olay ayıp örtmeye ayyuka çıkarmaya filan bağlanıyor..yok öyle bişey.bu olay bizim aile yapımıza ters olan bazı şeyleri öğrenmem ve bunu kimse ile paylaşmamam sadece eşime anlatmam ile ilgili .eğer ayyuka çıkarmaya çalışsam hemen aile büyüklerine söyleyip ortalığu karıştırmıştım .tam 10 gündür içimde bunun mücadelesini veriyorum .şiştim gerçekten.çok çok inanılmaz üzüldüm ve şok oldum..

iyi de gelin mi gelecek,evlat mı edineceksiniz dışarıdan nedir yani ? uyuşturucu mu kullanmış ,hırsız mıymış,yalancılık mı yapmış ? çok açık olmasa da olayı anlatmazsanız nasıl yardımcı olucaz size ?

Yok Allah korusun öyle çocuk istismarı filan değil.yani evet geçmişte olan bişey şuan hala aktif bir mevzu değil.benim araştırma sebebim ise iftira olabilirmi acaba diye..ama değil .birkaç birbiri ile alakasız kişiden bizzat duydum..

O zaman şöyle anlatayım .2 yeni evlenecek genç çiftten kız olanı ile ilgili duyduğum şeyler..

Hanımefendi kim bu kadın mı erkek mi?
Gelin mi damat mı?
Devlet sırrı gibi cımbızla anlatıyosunuz müneccim miyiz biz verdiğiniz harflerden konuyu mu bulalım.

ben sırf bu sebepten dolayı çok çok sevdiğim ,beni de çok çok seven birinden ayrıldım ..Şimdi ikimizde çok farklı hayatlar yaşıyoruz ..
Kız şimdi iyi mi ? Kaynınız seviyor mu ,mutlu olacağına inanıyor mu ? KARIŞMAYIN..
Belki zor zamanlar geçirdi ama toparladı ,mükemmel ailenize girmeye hak kazandı ,bu hakkı elinden almayın..

bence duruma bağlı eğer birilerini etkileyecek önemli bir noktaysa saklamazdım yalanlar bir şekilde orataya çıkar demekki Allah beni vesile etmiş derim

O yorumun sahibi benim ve bu mesajınızla daha da arkasındayım yazdıklarımın.
Sadece 'aile yapınıza ters' ise, erkek-kadın farketmez yaşantısından ve sadece kendisini bağlayan, suç unsuru bulunmayan davranışlardan bahsediyoruz demektir.
Kendi işinize bakın öğrendiklerinizi unutup, sonucunda zaten olmayabilir.
En azından sizden bilinmesin derim.

O zaman şöyle anlatayım .2 yeni evlenecek genç çiftten kız olanı ile ilgili duyduğum şeyler..
Bi bitmediniz.
Sizene? Genç çift karşılıklı karar vermiş anlaşmış evlenmeyi uygun görmüş sizene?
Mikserlik yapıp bide böyle çok iyi niyetliymiş gibi göstermelerinize ifrit oluyorum.Neyi ters kızın size 'NAMUSSUZLUK MU' yapmış sizin ahlak anlayışınızca?
Kişi kınadığını yaşamadan ölmeyecek.İki gün sonra sizinde kızınız torununuz size göre hata olan birşey yaşasa ve ilerde bu sebeple kurmak üzere olduğu yuvası,sizin kafanızdaki insanlar tarafından dağıtılırsa anlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…