• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü düşünceler

Interrex

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
1.991
1.030
333
arkadaşlar biraz dertleşip rahatlamak istiyorum, geçmişte kötü tecrübelerim oldu, insanlara olan güvenimi tamamen kaybettim diyebilirim; şuan mutlu bi hayatım, çok mutlu bi ilişkim var:nazar:, ama çok şeyi takıntı yapıyorum ve paranoyak bi haldeyim, sanki sürekli kötü bişeyler olcakmış gibi hissediyorum, geçmişte beni mutsuz edenler bi şekilde hayatıma girip altüst etcekmiş gibi, yada bana hala kötülük yapmak için uraşıyolarmış gibi geliyo, bu mutluluğumun bozulmasından korkuyorum.. bir de takıntı meselesi var, şöyle bişey anlatim mesela otobüste bi arkadaşımla sohbet ederken anlattığım şeyleri otobüsteki diğer insanlar duyup yanlış bişeyler anlicakmış gibi geliyo bunu takıntı yapıyorum:18:

artık biraz rahatlamak istiyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

arkadaşlar biraz dertleşip rahatlamak istiyorum, geçmişte kötü tecrübelerim oldu, insanlara olan güvenimi tamamen kaybettim diyebilirim; şuan mutlu bi hayatım, çok mutlu bi ilişkim var:nazar:, ama çok şeyi takıntı yapıyorum ve paranoyak bi haldeyim, sanki sürekli kötü bişeyler olcakmış gibi hissediyorum, geçmişte beni mutsuz edenler bi şekilde hayatıma girip altüst etcekmiş gibi, yada bana hala kötülük yapmak için uraşıyolarmış gibi geliyo, bu mutluluğumun bozulmasından korkuyorum.. bir de takıntı meselesi var, şöyle bişey anlatim mesela otobüste bi arkadaşımla sohbet ederken anlattığım şeyleri otobüsteki diğer insanlar duyup yanlış bişeyler anlicakmış gibi geliyo bunu takıntı yapıyorum:18:

artık biraz rahatlamak istiyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

rahat olmalısın bende ço dertliyim çok seyler yasadım ama ne seni ilgilendirir dışardaki insanlar nede dışardakileri seni boşver herkes kendi hayatını yasıyo sen söyle dürüst diye gecinenlere bakarmısın altında bircok sey yatar boşver aldırma ama sevgiline geçmişteki seyeri anlatmalısın ondan sonra rahat eder mutlu olursun cnmmm

Sana bu konuyu çok araştırmış ve tedavi görmekte olan biri olarak şunu söyleyebilirim.
Sakın bu saçma takıntılara kapılıp gitme çünkü bugün 1 tane olarak başlıyor ve yıllarını alıp büyüyerek götürüyo senden..
Hepsi boş kuruntu hepsi vesvese.
SAkın bi konuyu gerektiğinden fazla düşünme
Takıntı dediğin şey obsesif kompulsif denen şeyin başını ilk etkisini gösterdiğinde kes.
Sakın içinden gelen sana takıntı yapmana sebep olan sese kulak verme.
Allah'a bırak tevekkül et.
Bu kadar çok boş kuruntu ve takıntıya hiçbirimizin kapılmaması gerekiyo
Hepsi şeytanın ıyunu bunu sakın unutma.

rahat olmalısın bende ço dertliyim çok seyler yasadım ama ne seni ilgilendirir dışardaki insanlar nede dışardakileri seni boşver herkes kendi hayatını yasıyo sen söyle dürüst diye gecinenlere bakarmısın altında bircok sey yatar boşver aldırma ama sevgiline geçmişteki seyeri anlatmalısın ondan sonra rahat eder mutlu olursun cnmmm
geçmişimde anlatamayacağım bişey yok o yüzden anlattım her şeyimi o konuda sıkıntım yok da, 2,5 sene boyunca çok üzüldüm kırıldım, çok hata yaptım gerçekten kötü günler geçirdim, ve şimdi her şeyin geçip gittiğine inanamıyorum sanki bu mutluluk hep böle gitmicek illa bi terslik olucak da bozulucak gibi bi psikolojideyim, hayatımı çok kötü etkiliyo şuan bu ruh hali, uyandığımda aklıma türlü türlü şeyler geliyo :43:

Sana bu konuyu çok araştırmış ve tedavi görmekte olan biri olarak şunu söyleyebilirim.
Sakın bu saçma takıntılara kapılıp gitme çünkü bugün 1 tane olarak başlıyor ve yıllarını alıp büyüyerek götürüyo senden..
Hepsi boş kuruntu hepsi vesvese.
SAkın bi konuyu gerektiğinden fazla düşünme
Takıntı dediğin şey obsesif kompulsif denen şeyin başını ilk etkisini gösterdiğinde kes.
Sakın içinden gelen sana takıntı yapmana sebep olan sese kulak verme.
Allah'a bırak tevekkül et.
Bu kadar çok boş kuruntu ve takıntıya hiçbirimizin kapılmaması gerekiyo
Hepsi şeytanın ıyunu bunu sakın unutma.
çok teşekkür ederim cevabınız için, önce bi konuya takıyorum sonra kendimi yatıştırmak için o düşünceye anti etki yapıcak başka bişey düşünüyorum, sonra başka bi boyutuna takılıyorum olayın ona da anti bişey üretiyorum bu şekilde devam ediyo, en sonunda unutuyorum o konuyu, her şeye deil ama yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm konularda böyle oluyo, anlatabildim mi emin deilim ama :/

geçmişimde anlatamayacağım bişey yok o yüzden anlattım her şeyimi o konuda sıkıntım yok da, 2,5 sene boyunca çok üzüldüm kırıldım, çok hata yaptım gerçekten kötü günler geçirdim, ve şimdi her şeyin geçip gittiğine inanamıyorum sanki bu mutluluk hep böle gitmicek illa bi terslik olucak da bozulucak gibi bi psikolojideyim, hayatımı çok kötü etkiliyo şuan bu ruh hali, uyandığımda aklıma türlü türlü şeyler geliyo :43:

cnm rahat ol ve mutluluğuna bak boşver geçmiş geçmişte kalmış sen mutlu olmana ve önündeki güzel günlere bak sadece korkuyosun ama bişi olmaz korktuğun için böle düşünüyosun sadece cnm rahat ol

canım bende seninle aynı durumdayım şu an geçmişte hep kötü şeyler yaşadım ve şu an inşAllah evleneceğim ve korkuyorum hani çevremdeki insanlar bana kötülük etçek yada biri bişey yapçakta alt üst olacak diye sürekli bunu düşünüyorum ama Allah a güvendim ve hergün dua ediyorum umarım olmaz kötü bişey sende takmamaya çalış inan seni çok iyi anlyıorum ama kaderde ne varsa onu görürüz ki inşAllah Allah bize en iyisini veriir hep dua edelim ve içimizi ferah tutumaya çalışalım canım

Back