Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?
Kıskananlar çatlasın de bence :)

Arkadasin bence kiskanmis seni.. Abartmis.. Ne yani ben daha 6 aylik bebegimi anneannesine birakip hava almaya alisverise ciktigimda kotu bir anne mi oluyorum.. Aksine desarj olup cok cok daha iyi bakiyorum bebegime..

Ancak bu kadar saçmalanılırdı bu konuda diyorum.
Hiç vicdanlık bir durum yok bence.

Bazen ailece yemeğe çıkarsınız çocuklarınız da yediklerinizden yer içer, bazen de eşinle baş başa çıkacaksın tabi.
Ben bu kadar bağımlı ebeveyn çocuk ilişkilerini hiç sağlıklı bulmuyorum.

arkadaşının düşünceleri o kadar saçma ki, neremle nasıl gülecegımı bılemedım :=)
iyi ki çocuk dogurmus hatun! çocuk dogurdun dıye her seyını onlarla yapmak zorunda degıl ınsan
çocukla gıdılecek ve gıdılmeyecek yerler vardır. hem anne baba ara sıra cıkıp nefes almaları lazım, daha saglıklı ilişkiler oluyor o zaman.
. insanız sonucta robot degılız ya, tabı kı babaanne veya anneneye bırakıp gezeceksınız.
böyle kadınlara da öyle ifrit oluyorum ki anlatamam!
yerecek ya seni laf olsun işte...o kendı buldumcukluguna baksın

2-3 aydan daha sık çocukları bırakıp çıkmalısınız bence. çocuklarınız sorun yapmıyorsa, babanne sorun çıkarmıyorsa sakıncası yok bence. Ayrıca bu hayatta sadece anne baba rolümüz yok, eş- sevgili rolümüz ne olacak?

mutlu cocuklar mutlu anne babalarin paylasimi olan iletisimi olan anne babalarin cocuklaridir. en iyisini yapiyosunuz. siz anne ve baba rolunden baska essiniz. hatta tek basina aktivitede bile bulunmalisiniz cocuklardan ayri. esinize birakip arkaaslarinizilavakit gecirmeniz bile enn olmasi gerekekn sey. cok dogru bi karar.

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım:)) Aslında hep burayı takip ediyordum ama yeni üye oldum :)) Bir öğretmen olarak ben senin doğru yaptığını düşünüyorum. Çocuklar üzerine aldığım eğitimlerden dolayı çocuklar ailelerine bu kadar bağlı olmamalılar. Öyle aileler gördüm ki kısacık öğretmenlik hayatımda kadın 12 yaşındaki çocuğun ağzına kadar yemeğini yediyordu. Ben senin hem çocukların hem de eşin açısından doğru yaptığını düşünüyorum. Evlilik de çok önemli eşinle sadece ikinize özel zaman geçirmelisiniz diye düşünüyorum. Canını hiç sıkma derim

Anne ve babaya bağımlı olmayan,onlarsız da durabilen çocuklar daha özgüvenli olur kıskanmış sizi :)

Iyi yapıyorsunuz bakan varken yapın tabi. Ne alaka çok ekstra bişey mi yiyorsunuz. Bence sizi çekmiyor lar. Eşlerin başbaşa vakit geçirmeleri çok önemli.

Küçüklüğümden beri annemin nöbetleri babamın işi sebebiyle halamlarda amcamlarda arkadaşlarımda orda burda kalmışımdır. (Ama hep güvenilir insanlardı tabi ki güvenmedikleri yere bırakmazlardı). Gayet de mutluyum bu yüzden, insan canlısıyım valla bence, akrabalarıma da düşkün biri oldum.

En iyisini yapıyorsun canım, eminim babaannede çoook mutlu oluyordur. Biz arda bir çocukları bırakıp tatile bile gidiyoruz bu karı koca ilişkisi içinde çoook önemli

başka zamanlarda da çocukları gezdiriyorsunuzdur zaten. arada bir hem kafanız rahatlar, çocuklarınızla ilgilenmek için moral toplamış olursunuz.

Siz once bir çiftsiniz sonra anne babasiniz. Birbirinize de vakit ayirmalisiniz. Cocuklardan ayri basbasa zaman gecirmeniz bir luks degil gerekliliktir bence. Gayet iyi yapiyorsunuz. Cocuklarin babaannesiyle vakit gecirmesinde de bir sorun yok, gayet guzel bir paylasim firsati onlar icin de.

X