Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

Ah ne iyi geliyor arada çocuksuz çıkıp, sakin bir kaç saat geçirmek. Hiç vicdan yapmayın. Siz deşarj oldukça bu çocuklarınıza yansıyacak. Hiç sevmem öyle yapışık gezmeyi. Bizim de bir akraba var nereye gitse çocuğu da götürür. Çocuk götürülmemesi gereken düğünlere bile. Gerekirse ben de gitmem ama davetiye de yazdığı halde bile bile çocukla gitmem.

çalışmıyosanız sorun yok zaten bütün gün çocuklarla birliktesiniz. ben çalışıyorum ve iş dışındaki zamanlarda çocuğumun dibinden ayrılmıyorum.

çok şükür babaanneleride bizim baktığımız gibi bakıyor
bizim yediğimiz herşeyi onlar yiyemez
anne babaysak da evli bir çiftiz de
paylaşmamız gereken özel şeylerimiz var senin kalmadı herhalde de

aileler bir şey demiyor ise, geri kalanlar kıskanıyordur :KK53: evet hiç kimse istemez haftada bir kaç geceyi eşiyle başbaşa geçirmek.. arkadaşınızı sallayın, haftada bir kaç geceyi de eşinize ayırmaya devam edin :)

Emin olun o arkadaslarin cinsel hayatlari cocuklardan sonra bitmistir. Kari koca bazen nefes almali, birlikte bas basa flort edip evliligi yenilemeli. Sonucta cocuklariniz ac kalmiyor, onlara elinizden gelen en iyi gidalari veriyorsunuz. Arkadasiniz kiskanmis sanki.

Kötü bir şey yapmıyorsunuz

Ama biz de öbür aile gibi olduğumuz için onları da anlıyorum

Ve çocuk da artık başka yeri kabul etmiyor evde mesela babası ile kalıp benim gitmemi de istemiyor işe izin var ama mesela konsere gitme ya da ailecek gidelim dedi

Bir yemek vardı çok sevdiği halası bizde akşam yemeği yiyelim seninle dedi olmaz dedi gitmedi pizza yaparım demişti pizzayı gündüz yap diye tutturdu mesela

5 yaşında ve benden Aralık ayında bir gece ayrı kaldı bu zamana kadar başka yok

Bence bizimki de abartılı sizinkinde bir şey yok babaanne de şımartır nasılsa onları mutlu olurlar

Takmayın mutlu huzurlu olun ki çocuklar da huzurlu olsun yeterli

Arkadaşlar konusunda çok şanslı olduğumu düşündüm. Bizde sizin gibi eşimle kendimize özel zamanlar ayiririz cocugumuzu babannesine bırakıriz.Arkadaslarimiz bizi bu konuda hep desteklemistir.Unutmayin mutlu ebeveyn mutlu çocuk demektir. Sizin iyi vakit geçirip çocuklarınıza dondugunuz anda enerjinizden onlarda nasiplenecek.

İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?

Bence yadırgamacak bi durum yok ..
İnşallah ileride kısmet olurda çocuğumuz olursa bırakabılecegım bı yer olur .
Kocanızla bas basa vakıt gecırmek ilişkiniz açısından cok onemli .
Aradaki heyecanı ve iletişimi arttırmak adına..
Yanlış anlışmalasın , çocukla da olur ama bas basa oldugu gibi olamaz..
Odak noktanız çocuklar olur cunku ..
Benım etrafımda cok cift var , çocuklarını annelerıne bırakıp , yurtdısı , yurtıcı tatıllerıne , sinemaya , alısverıse giden ..
Ben bayıldım birlikte vakıt gecirmenize..
Allah sevgınızı daim etsın

çok saçmalamış arkadaşınız ve sizi kıskanmış bana göre.onlar sizin tabiki evlatlarınız ama sizinde başbaşa geçirmeye ihtiyacınız var.kimseye kulak asmayın siz doğru yoldasınız.

Bence cok güzel yapiyorsunuz sanirim sizi cekemiyorlar bu kadar güzel iletisim kurmaniza esinizle hem cocuklari babaaneyide mutlu etmis oluyorsunuz ben takdir ettim cocuklarda stress yasamiyorkar gece gecsaatlere kadar uykulu uykulu kalmior .Hem birakin haftadamiolur aydami olur hosca yatkli kalsinlar sizde esinizle basbasa olursjnuz hem buherkdse iyi gelir:KK73::KK66::KK73:

kesinlikle içiniz rahat olsun kötü bir şey yapmıyorsunuz. Bazen çocuklarınızdan ayrı baş başa vakit geçirmelisiniz ki evliliğinizi ve birbirinize olan sevginizi taze tutabilesiniz. Angelina jolie ve brad pitt çiftinin evlilik sırrı da buymuş hatta :KK51:

Bence daha cok götürün cocuklari baannelerine onlarinda hakki torunlarini sevmeye buyüdükleriki görmeye yoksa yabani gibi oluyorlar hem büyüklere saygiyi onlardan da kücüklerd sevguyi ögreniyorlar siz cok iyi anne cokda iyi bir Gelinsiniz bunu cekemiyorlar saglikli bir aile ortami iste budur :KK52:

Valla benim bir arkadaş var kızını annesine bırakıyor aksamlari gidip görüyorlar birde pazar günleri evlerine goturuyorlar ve bu onlara çok normal geliyor.sizin durumunuz da ne varki herhalde esinizlede başbaşa kalmanız gerek

Bunda yanlış bir şey yok.Sen hergün bunu yaparsan haklılar derim de Ayda bir defadan birşey olmaz.Siz de insansınız evlilik için başbaşa vakit geçirmeniz gerekiyor.Arada bunları yapmazsanız evlilik sıkıntıya girebilir.Doğru yapıyorsunuz vicdanınız rahat olsun.

Arkadaşınız bi de bizi görse Çarmıha gerip yakacak demek ki. Bizim bebeğimiz daha minnacık olduğu halde haftada 1 mutlaka ailelere bırakır çıkar takılırız. Hatta bazen gece de vermez ailelerimiz başbaşa kalın derler. Babaanne sıkıntı yapmıyorsa boşverin başkalarının dediklerini. Herkesin çocuk yetiştirme stili ve ebeveynliğe bakış açısı farklıdır. Beni de yadırgayan Arkadaşlarım eşim dostum var, benim bebeğim mutlu mu mutlu. Ilk 4 ay çalışmadım 24 saat yanyanaydık da noldu.Ancak ben sıkıldıkça bunaldım ve bebeğim de bunu hissettikçe hızursuzlaştı. Çocuğu hayatına dahil etmek farklıdır, çocukla yapışık gezip kendine Bağımlı yetiştirmek farklıdır.kendinizi hiç boş yere huzursuz hissetmeyin.

X