Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

Arkadaşınızı hiç kafaya takmayın.gevşek gevşek konuşmuş.Psikolojik olarak iyi olmanız gerek verimli olmanız için.
Herşeyden önce siz de bir bireysiniz ve özel zamanlara herkesin ihtiyacı var.

ne olacak sanki bizimde 3 bebekli arkadaşımız var oda yemeğe falan giderken çocuklarını annesine kayınvalidesine bırakıyor çocuklar yolda heba olacaklarına uykuları gelince ağlayacaklarına seve seve bırakıyor. arkadaşınız kıskanmış sanırım sizi o bırakamıyorsa

İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?

takılmayın arkadaşlarınıza siz gayet doğru şeyler yapıyorsunuz bakanınız var yani 1.derece tabiki hakkınız.Adı üstünde çocuk yerinde durmaz bağırır çağırır ağlar siz rahat edemezsiniz.tabiki onlarda Ha siz yaptınız mı derseniz hayır hiç yapamadım nedeni çalıştığımız için birine anneanne bakıyor diğerine şükür babaanne ama ben onların bir cumartesi veya pazar keyfini bukadar fedekarlıklarına rağmen onlara atamam bunu vicdanım kaldırmıyor.bu yüzdende varsın ben gezmeyim neyapim tabi bu kendi şahsi fikrim.İhtiyacımız yok mu var tabi ama şartlar bu şekilde yansıyır iste....

6 ve 4 yaşında çocuklardan bahsediyoruz burda üstelik bıraktığınız saatler zaten genellikle uyku saatleri.Götürseniz yazık edersiniz çocuklara uyku saatleri kaçar sıkılırlar babanneleriyle keyifli zaman geçirip uyuyorlar siz mutlsunuz çocuklar mutlu babanneleri mutlu eee daha ne olsun siz doğrusunu yapıyorsunuz dert etmeyin.:KK56:

kızımla yapabileceğim her şeyi onunla yapmaya çalışıyorun
çarşıya gideceksem onun çıkışını beklerim beraber çıkarız o da gezmiş olur
ancak onunla yapılamayacak şeyler de var tabi ki
insanın kendine de eşine de arkadaşlarına da ayıracak zamanı olmalı
çocuklu ailelerle toplanırken elbette ki çocukları götürürsünüz
ama sadece arkadaşlar toplanırken çocuğun orda ne işi var
çocuklar da başkalarıyla vakit geçirmeyi öğrenmeli
ben çocuklu misafir gelince çocukları atıyorum çocuk odasına
millete başımdan atıyormuş gibi geliyor
iyi de çocuk salonda napsın onlar da odasında oynamak sohbet etmek istiyor
yoksa işte arkadaşınız dediği bağlı değil bağımlı çocuk olur annesinin eteğinden ayrılmaz
sözün özü arkadaşlarınız halt etmiş

Büyük ihtimal sizi kıskandığı için öyle söylemiştir o :) Sürekli değilmiş zaten arada bir baş başa kalmak hem size hem evliliğinize iyi gelecek sonuçta. Çocuklar zaten anneanne babaanne dede ortamlarından keyif alırlar. Tamam anne baba olunuyor evlat ihmal edilmez ama sizin yaptığınızda bi abeslik yok.

bende bırakmıyorum eşim ben babaannesine götüreyim sen evle ilgilen otur kafanı dinle aksamda ben çocugu getiririm diyor ama ben istemedim kavga ettik eşim asla benimle gezmez ve vakit geçirmez sevmiyor galiba seviyorum sevmesem niye yanında durayım diyor bende anlamadım bence abartmadıktan sonra bırakılabilir ama bazıları çocuk yokmuş gibi yaşıyor

işte o çocuklar ilerde eşinin ailesini istemeyen asosyal çocuklar olacak
insan ilişkileri gelişmediği kalabalık aile ortamını bilmediği için
ne tespit yaptım be ehehehhehehe:rolleyes::rolleyes:

Ailemle ayni sehirde yasadigimiz icin ya anneme ya ablama birakip esimle/arkadaslarimla vakit geciriyorum.
Cocugu biraz kendi haline birakmak lazim. Etrafinda golge gibi olmak huzursuz,memnuniyetsiz,basinin caresine bakamayan,en ufak terslikte avazi ciktigi kadar aglayan cocuk demek. Ha bu cocuklar buyuyunce(erkek olanlari) anasindan izin almadan karisiyla sevisemeyen kocalar oluyor o ayri mevzu :))
Seneye Ankara'da olacagim icin buyuk ihtimal aksam sefalarim sona erecek.
Gonullu arkadaslar varsa selam ederim :p

Sakın ama sakın üzülmeyin. Benim etrafımdada böyle bir çift var. Hemde kendileri daha çok çocuğu biryerlere bırakmalarına rağmen sütten çıkmış gibi konuşurlar. Bazı insanlar karşısındakini üzdüğünde mutlu oluyor maalesef. Takmayın ve tabi ki eşinizin size ihtiyacı var. Çocukların mutlu bir yuvaya birbirini seven anne babaya da ihtiyaçları var. En doğrusunu yapıyorsunuz.

bizde bazen bırakıyoruz çocularımızı yemeğe gidiyoruz tiyatro ya da sinemaya gidiyoruz hiçbi şey yapmasak yürüyüş yapıyoruz,bundan daha olağan ne olabilir ki? cami avlusuna bırakmıyoruz ya! aile büyüklerinin yanına 1-2 saat bırakmayla bir yerleri eksilmiyor.hatta bizimkiler çok mutu oluyor çoğu zaman anne bizi anneanneme götürsene diye kendileri istiyor.

anne-baba olduk diye ölmedik ya canım elbette eşlerimizle de başbaşa vakit geçireceğiz.

senin o arkadaş sizi pek bir kıskanmış hatta baya bi çatlayıp patlamış ki diline vurmuş :KK70:

Ne var cnm bizde arada bırakıyoruz. bi sinemaya alışverişe falan gidiyoruz gayet iyi oluyo. Bence takma o arkadaşını. Yabancıya bırakmıyorsun babaanneye bırakıyorsun.

Yalnızca sizin için değil, çocuklarınız için de doğru bir şey bence.
Zaman zaman ebeveynlerden ayrı olmak, bağımlılık oluşmasının önüne geçer, özgüven artar.

Mesela o arkadaslar hiç üzülmüyo musunuz? Siz yemege çıktıgınız da çocuklarınız sizin yediklerinizi yemiyo o sırada falan diyolar. Çok üzülüyorum. Öle deyince bende durup düşünüyorum. Ne zaman onlarsız bişey yesem arkadasın bu dediği aklıma geliyor. :KK43:
Yapmayın Allah aşkına şu yazdığınızla sizde saçnalıyorsunuz hangi çocuk sizin dışarda yediğiniz yemeği yesin ya şuşi yediniz nebilim değişik bi yemek yada evde ne yiyorsanız onu yediniz,
Muhtemelen bunların bırakıcak kimsesi yok sizi kıskanıyorlar :KK34:

Arkadaşınız sizi kıskanıyor basbaya .. kocamla başbaşa kalıyoruz oh de geç niye kötü hissediyosun kendini..

aksine çok doğru bir şey yapıyorsunuz.eşinizle başbaşa paylaşımlarınız ki olsun hem çocuklara güzel bir örnek olsun, hem de sağlıklı özgüvenli bireyler yetiştirmiş olun.
çocuğunuz var diye eş olma durumundan çıkmıyorsunuz.anne baba olmak başka bir şey,eş olmak başka bir şey.
aynen devam edin:KK66:

saçmalamışlar resmen.
benim kızımı bırakabileceğim kimse yok yaşadığımız şehirde, ama arada annem kardeşim gelince hemen bırakıp çıkıyoruz, arada ben de eşime bırakıp arkadaşlarımla çıkıyorum.
bu tarz konuları danıştığımız bir pedagogumuz var (akrabam aynı zamanda, güvenim tam) arada başkalarıyla kalmanın çocuk için de bizim için de değişiklik olacağını, çocuğun bağımsız hissetmesini sağlayacağını söylüyor, mutlaka ne zaman geleceğinizi, ne kadar ayrı kalacağınızı açıklayın diyor sadece.

Hepinize ayri ayri tesekkur ederim arkadaslar. Yazdiklariniz beni cok rahatlatti. Ne zamandir kafama takip duruyodum. Bncede normal ama oyle bi soyluyo ki oyle bi bakisi var ki, hatta elini agzina goturuyo saskinlik belirtisi olarak. Hep bole hep. ayy saka yapiyosunuz, ciddi biraktiniz mi, yazik yaa onlara kiyamam falan diyo...

X