Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

çocuklarınız aç kalmıyor beslenyorlar sağlıklarına özen gösteriyorsunuz değil mi:)
her şeyiniz aynı mı olmak zorunda, bence değil ^_^
hem onlar ergen olunca ne gezecekler neler yiyecekler

bende bırakıyorum 2 yasındaki kızımı babanesine yada ananesine hiç durmuyorki zaten

sıze bunları soyleyen arkadasınız muhtemelen sıze ozenıyordur fesatlıgından soyluyordur bunları ,
baksanıza onlar hıc basbasa vakıt gecırmıyorlarmıs kıskanmıs olabılır

dışarıdaki insanların ne dediğini çok takmayın hele ebeveynlik konusunda
ben çalışan bir anneyim 15 aylıkken bıraktım yavrumu bakıcıya
neler duydum neler söylendi anneliğim hakkında devlet memuruyum rahat bir işm var
şimdi yavrum büyüdü
kreşede gidiyor bakıcımızda var
okulda ailede bakıyorum gelişimi herşeyi çok güzel öğretmenleri çok memnun
biz eşimle nadirde olsa başbaşa bir yerlere gideriz
babanneye bırakırım yavrumu hele ben şimdi hamileyim zor bir hamilelik geçiriyorum babanneyle gezmelere gidiyor bazen orda kalıyor
eminim benim içinde kötü anne diyorlardır
ama ben kendimi biliyorum ve yavrum çok mutlu bana yeter

bence 2-3 ayda bir az bile en azından ayda 1 eşinle başbaşa vakit geçirebilmelisin. ben aylarca halamda kalıyordum çocukken hiç de psikolojim bozulmadı

Çok doğru ve iyi bişey yapıyorsunuz 12 1 lere kadar misafirliklerde gezip bebeleri sefil eden bi cift olsanız daha mı iyi, arada bi sinemaya gitmek çift olarak yemeğe çıkmak iyidir anne baba kıyafetini 2 3 saat çıkarıp tekrar sevgili olmak iyi gelir ilişkiyi besler, papağan da konuşuyo muhabbet kuşu da, gülüp geç herkesin hayat tarzı görüşü başka

kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez..arada bir sizinde soluk almaya ihtiyacınız var..

bu arada 6 ve 4 yaşındaki çocuklar dışarda ne yiyor ki,köfte,hamburger ,çorba vss...sanki bana steak falan yiyeceklermiş gibi
şakası bir yana karı koca ilişkisi çocuklardan bağımsız ve önemli bir ilişki..rollerimiz sadece anne baba olmak değil hayatta..bizler birer bireyiz..çocuklarımızı da birey olarak iyi yitiştirmkle mükellefiz..bize bağımlı olarak değil,kendi hayatlarını idama ettirecek şekilde..:)
ayrıca çocukların aileleri dışında,teyze hala,anane babane dedeler ile de güzel bir ilişkileri oluyor.bu ilişki anna baba dan çok başka ve özel..onların d abu ilişkiyi kurmalarına müsade etmeli,hem onlar için hem çocuklar için..

Bence siz doğru olanı yapıyorsunuz, eşinizle birbirinize özel zamanlar ayırmanız sizin en doğal hakkınız. Ayrıca çocuklar da biraz anne babadan ayrı vakit geçirmeye alışmalılar diye düşünüyorum. Biz bir kez bıraktık evlilik yıldönümümüzde, kayınvalidem yok anam yok bir daha bırakmayın küçük hiç durmuyor yoruldum, mahvoldum, başıma ağrılar girdi diye diye söylendi. O gün bugündür maalesef ki bırakamıyorum, bırakıp laf işitmektense bırakmıyorum hiç değilse kafam rahat oluyor. Ne yapalım bizde hep birlikte gidiyoruz yemeğe, gezmeye sinemayı da unuttuk zaten karı-koca, sadece çocuk filmlerine gidiyoruz ya da çocuk tiyatrolarına :))))

Lütfen şu etraftakilerin kendi yaşam biçimleri ve kendi doğruları neticesnde yargılamalarına aldırmayın.Senin hayatına,evliliğine,çocuklarınla iletişimine,evdeki plan programına kimse müdahale edemez.Hayatta herşeye müsade etsende,kimsenin senin anneliğini yargılamasına asla müsade etme.Çocukları hiç bırakmadan bir yere gitmek çok iyi anne baba olmak anlamına gelmiyor.

Sana bir daha böyle bir eleştiriyle geldiğinde;
benim çocuklarımı benden daha iyi kimse düşünemez.Arada sırada eşimle benimde yalnız vakit geçirmeye ihtiyacımız var.Çocuklarla gidilecek yer var,çocuksuz gidilecek yer var.Benim hayat tarzım bizim evliliğimiz bu şekilde.Senin yaşam biçiminde bana ters ama ben eleştirmiyorum senin hayatın de geç.Kimseyi seni eleştirmesine fırsat verme.

Bize aile terapisti tavsiye etmişti sadece eşim ve ben baş başa dışarıda vakit geçirmeyi

Hem de haftada 1!!!

Sizler anne ve baba olmaktan önce bireysiniz. Elbette yalnız zaman geçireceksiniz. Hatta tek başınıza bile zaman geçirmelisiniz.

Ruh sağlığı yerinde kadın/erkek=Sağlıklı anne/baba

ne saçma demiş o tanıdığınız, böyle bir imkan varsa çocukları bırakıp baş başa rahat vakit geçirmekten doğal ne var.

biz cocukların hayatına girmediğimize göre
o halde cocuklar bizim hayatımıza el verdikçe ayak uyduracaklar.

bizde sizin gibiyiz , hakketten ev oturmalarına goturmedıgım olmuyor acıkcası, ama bazen alısveriş için bazen basbasa yemek için dısarı cıkıyorz tabıkı yalnız
mesela son 2 aydır sınemaya gıdelım dıyoruz gıdemıyoruz
ben kendım cok rahat edemıyorum hem annem zaten yeterınce ılgılenıyor ustelık bıraz rahatsız
hemde vıcdan azabı cekıyorum
cogunlukla mesela atıyorum 2 kere dısarı cıkacagımıza basbasa yemege 1 kere cıkıyoruz dıgerını pıknık yapıyoruz olmadı eve yemek soyluyoruz.
hesabımıza nasıl uyarsa oyle soylıyım
cunku nefes almaya ıhtıyacımız var
daha fazlasını yapanlar var ben onlara karsıyım
yanı ben yapamam tatıle gıdemem mesela cocuksuz , s.carım o tatılın ıcıne yanı o denlı

Aksine sizin yaptığınız normal olan. Bunu gidip hangi psikolog veya pedagog olursa olsun sorun. Arkadaşınızın yaptığını bilinçsizce ve hastalıklı derecede korumacı bulur.
Tabi ki eşinizle başbaşa zaman geçireceksiniz. Karı koca sadece yatakta birlikte olacak diye bir kural mı varmış?

O çiftin çocuk dışında paylaşımı kalmamış. Herkes hayatın merkezine çocuğunu koyar ama mutlu ebeveyn mutlu çocuk demek. Bunları söyleyebilirsiniz. Ama anlayacaklarını sanmıyorum. Serde kıskançlık da olabilir.

biz annemle aynı sitede oturuyoruz 4.5 yaşında bir kızım var ve 6 aylıktan itibaren hafta sonları annemlere bırakıp sinemaya da yemeğe de gittim ve kendimi hiçte kötü hissetmedim açıkçası...sonuçta 4-5 saat en fazla ayrı kalıyosun,sütümü sağıp bırakıyodum annemde gayet güzel idare ediyodu bizde birlikte vakit geçiriyoduk ve bırakacak kimsesi olmayan arkadaşlarım bana imrendiklerini söylerler her zaman

bende sureklı boyle oluyorum yanı dısarı cıktıgımızda eve mutlaka yemek alıyoruz ama
bana kımse bısı demıyor ben kendım cocuk gordumu yuregıme ınıyor
aklım hep cocugumda kalıyor
cocukla cıktgımızdada
sırtımdan ter bosalıyor

onların çocukları bırakacak yeri yoktur :)) kıskanmışlar boşveer.....

deşarj oluyorsunuz ve buda artı olarak çocuklarınıza yansıyor.

üstelik biz sadece bir yere giderken değil örneğin hafta sonu ev işi yapacaksam yada eşimle biraz uzanalım film izleyelim dinlenelim diye kızımı annemlere veririz onlarda bikaç saat parka a.v.m.ye falan götürürler ,gezdirirler ve kızım gerçekten çok mutlu bu durumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…