Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

Evlenince olmak istediğim hayat sizinki. Çok hoşuma gitti birbirinize vakit ayırmanız. Aksine dengeyi tutturmuşsunuz bence.
Ben çalışan anne kızıyım ve beni de çok anneannemlere bıraktılar. Gayet de mutlu bir çocukluk geçirdim ben sadece anneme bağımlı olmadan aile büyüklerinin sevgisini de hissettim. Ayrıca sizin gibi çocuklu bir tanıdığım var. Sevgilisiyle başbaşa zamanlarda anneanneye bırakıyorlar çocuklar ve hala sevgili gibiler. Öyle hoşuma gidiyor ki...
Çocuklarınız da daha özgüvenli olur ve anne babasının başbaşa vakit geçirebilen birbirlerini seven bir çift olması da daha mutlu eder bence..

Anlamadigim, beraber bulusuyosaniz siz cocuklari birakiyosunz.
Onlar nasil yapiyor?
Cocuklarida yanlarindami getiriyorlar?
Neyse.

Bence sizin yaptiginiz en dogrusu.
Maalesef benimde etrafimda o kadin gibi dusunen cok.
Maalesef diyorum, cunku yanlis bisy bu yapilan.
Ornek aldigim bi evlilik su an tam yaptiginiz.
Boylece hem cocuklariniz bir birey gibi buyurler hemde siz kari koca olarak yipranmazsinz

Ne kafada insanlar var yarabbim ya. Benim abimde yegenimi sık sık bize birakir. Babam deli olur torunları icin. Dun daha 4 yasindaki yegenim bizdeydi, babaannesiyle kucak kucaga uyudu. Misal kizkardesim bazen birakir ben severek bakarim 5 aylik yegenime. Kurban oluruz hepsine.

Kusura bakmayın ama arkadasiniz anormal baya. Hangi dunyada yasiyor o? Bir daha lafi gectiginde susmayin sizde konusun çatır çatır. Kalacak tabi babaanesi dedesi o deyin. Asil sizin durumunuz anormal deyin. Öf sinir oldum gece gece ha.

bahsettiğiniz çiftin kendi aralarında problemleri var bence. yoksa neden başbaşa vakit geçirmesinler. sizi kısakndıkları içinde siz sanki yanlış bir şey yapıyormuşsunuz gibi davranıyorlar. anneye "bağımlı" çocuck yetiştirmek kadar kötü bir şey yok.. toplumdaki çoğu problemin sebebi bu bence. hiç kendinizi kötü hissetmeyin.

Bence onlar sizi kıskanmış.:KK59:
Ne güzel çocuklara rağmen başbaşa vakit geçiriyorsunuz kime ne?
Hiç takmayın derim.
Hoppa

İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?
Bunda anormal bir şey yok ki! Sonuçta çocuklarınızı evde yalnız bırakmıyorsunuz. Ayrıca her insan yalnız kalmak ister, siz en güzelini yapıyorsunuz.

Bizde oyleyiz 15 aylık oglum var ozel zamanlarda yada bir yere gidecegimiz vakit ya halasina yada babannesine birakiriz .
Sonuctai Eşinizin de sizinle basbasa kalmaya yanliz kalmaya ihtyci var . Erkk milleti cocukgbidir her zaman onlarda iilgi isterler . Yaptınız da yanlış bisey yok :-) :KK36:

Bence surekli yapisik gibi heryere cocugu goturmek anormal olan. Hic kendini kotu hissetme, hem cocuklar da babaanneleriyle vakit geciriyorlar. Sanki cocugu ac susuz evde hapsediyorsun :KK48:

bence birbirinize vakit ayırarak çok iyi yapıyorsunuz ki sokakta veya evde yanlız bırakmıyorsunuz ya hiç takmayın zaten bütün hayatınız çocuklarınıza endeksli nefes almak sizinde hakkınız :KK66:

Sanki kalorifer demirlerine zincirleyip gezmeye çıkmışsınız gibi bi sahne canlanıyor demekki kadının gözünde. Böyle hayal dünyası geniş enteresan tipler var. Anne baba olmak haricinde karı koca olmayı da becerebilmiş bir çift olarak gördüm ben sizi. Ayrıca siz dışarda güzel bişey yerken çocuklar evde kuru ekmek kemirmiyorsa sorun yok, akşam gelirken alıverirsin bi dondurma olur biter. Çocuk bu mutlu etmesi kolay. Kulak asmayın hiç o değişik insana

İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?

Çocukla gidilebilecek yere onlarla gidersiniz.. İki kişi arada başbaşa olmak da isteyebilir bunda kötü bişey yok.

Bence kendi çocuklarını bırakacak kimsesi yok yapamadığı için senin vicdanini rahatsız edıyorkı sende yapamaz şartlar eşit olsun :) kıskanç anam bazı tipler.. Yada çok bilmiş sanki onun yaptığı herşey doğru.. Bende çocuklarımı bırakıp bişey yapamıyorum ama kimse olmadigindan zaten heryere beraber gidiyoruz güzel oluyr tabi ama çok güvendiğim biri olsa bırakmam onlarda beni özleme bende ozlesem eşimle sinemaya gitsek ayrı bi güzel olurdu tabi ilerde oğlum çok küçük :)

Olur mu öyle şey sonra anneye bağımlı çocuklar oluyor. Çocuğunuz istediğinde istediğini yiyebiliyorsa (zararlı şeyler hariç) yerken onları düşünmenize gerek yok. ebeveyn olmanın yanı sıra aynı zamanda eşsiniz de aranızdaki ilişki hala güzelliğini korusun ki bu mutluluk çocuklarınıza yansısın.
Sizi tebrik ediyorum ayrıca kendinize özel zaman ayırdığınız için.

o arkadaşın eşiyle başbaşa bir şeyler paylaşamıyor olabilir. Eşimin bir arkadaşı ailecek hep birileriyle geziyorlar başbaşa hiç görmedim Daha mesela.

ay sonu kv gelecek 10 günlüğüne şimdide sinema hayali kuruyorum ve kızım 70 günlük daha. Bence ben kötü bir anne değilim. Hepimizin arada nefes almaya ihtiyacı var

Bence yaptığınız gayet hoş, benim de bebek sahibi olduğumda yapacağım şey.
Yazık değil mi o sürekli anne baba yanında olan çocuklara. Hayatla ilgili hiçbir gerçek tecrübeleri yok. Çünkü sürekli arkasında annesi var. Sorun çözmekten haberi yok, belki bağcıklarını bile annesi bağlıyor. Çocuklara kontrollü yaşantılar sunmak ve bağımlı yetiştirmemek lazım.

Anne baba oldum diye kendinden de vazgeçmemek lazım. Çoğu kadını depresyona sürükleyen bu işte.

düpedüz kıskançlık bence kedileri yapamayınca sizi kıskandılar çocuklar üzerinden size duygu sömürüsü yapmış boşver arkadaşım bi iki saatten bir şey olmaz hem çocuklar babaneyle vakit geçirmiş olur hem siz kendine bi kaç saat ayırmış olursunuz kendini üzmeyin yanlış bir şey yapmıyorsunuz

Anlamadigim, beraber bulusuyosaniz siz cocuklari birakiyosunz.
Onlar nasil yapiyor?
Cocuklarida yanlarindami getiriyorlar?
Neyse.

Bence sizin yaptiginiz en dogrusu.
Maalesef benimde etrafimda o kadin gibi dusunen cok.
Maalesef diyorum, cunku yanlis bisy bu yapilan.
Ornek aldigim bi evlilik su an tam yaptiginiz.
Boylece hem cocuklariniz bir birey gibi buyurler hemde siz kari koca olarak yipranmazsinz
Evet oyle oluyor. Mesela aksam ortak bi arkadasin evine gidioruz oturmaya. Hatta bole durumlarda bn cocuklarima diorum ki gelin de sizde onlarin cocuklari ile oynarsiniz. Oglum hemen anne onlar bizle oynamiyo ki diyo. Babaannemde duralim dedemle atcilik oynariz gibi seyler soluyo. Bi kac kez oglumu zor ikna ettim goturdum. Cocuklar annelerinin dibinden ayrilmiyo ki, oglum cocuklara gelin saklambac oynayalim dio annemle birlikte oynarsam gelirim diolar mesela. E bole olunca oglum, hadi skldm gidelim deyip duruyo. Bi kac kez bole olunca bnde goturmedim. Bu sefer de dio ki arkadas, aaaa bak biz getirdik bunu biliosunuz, siz bnm cocuklarimi yanliz birakiosunuz dio. E iyi de senin cocuklar donup de benimkilerin yuzune bakmiyo ki. Oyle yani.

Sizi tebrik ediyorum en doğrusunu yapıyorsunuz o çift sadece anne baba olmuş karı kocalıktan istifa etmiş.

Çocuklar içinde sizin içinde en doğrusu bu.

İçiniz rahat olsun sakın vazgeçmeyin, yapmak isteyip yapamadığım bir şey eşim sağolsun biz nereye çocuklarımız oraya mantığında, hatta büyük oğlumla o gezer küçük kolik oğlumla ben evde kalırım, mutlumuyum hiç değilim kıyameti koparmama az kaldı!!!

tatlım bir gün onlarda sizi bırakıp gidecek,doğanın döngüsü bu.ve çok normal,ama benım takıldığım arkadaşın senı nasıl maniple ediyor,neden izin veriyorsun,yaptığımın doğru olduğuna emınsem dunya yanlış dese etkilenmem,ve o arkadaşınız sadece anne rolune tutunmuş yaşıyor,eş rolunu çoktan bırakmış ve snei tuhaf karşılaması bundandır

çekememişler :KK53::KK53:
kötü bir yana mükemmel bir şey yapıyorsunuz bence:)
bazen 4 ünüz gezin ama bazen başbaşa kalın yahu ne var bunda aşkınızı taze tutar
hiç milletin lafına bakmayın :KK54:

X