Kötü bir şey mi yapıyoruz biz :(

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
İyi akşamlar kızlar. 2 tane evladım var. Biri 6 digeri 4 yasında. Çogunlukla hep birlikte gideriz gideceğimiz yere. Cocuklar eşim ben.. Ama mesela, bi özel gunde örneğin evlilik yıldönümü gibi, böle zamanlarda çocukları babaanneye bırakıyoruz. Eşim ve ben gidiyoruz yemeğe. Veya bi arkadasa oturmaya gideceğimiz ve tahminen oturmadan geç kalkacağımızı ve çocukların uykusunun gelecegını düşündüğümüz zamanlar da ve 3 ayda bi eşimle sinemaya gittiğimiz de babaanneye bırakıyoruz yine. Onlar da durmayız fln demiolar. Seve seve gidip vakit geçiriolar. Ama bu durumu yadırgayan bizim kötü bişey yaptıgımızı soyleyen evli ve çocuklu bi çift arkadasımız var. Onlar bas basa vakit gevirmezler asla.çocuklarını hiç yanlarından ayırmıyolar ve cocuklar adeta anneye yapışık olarak gezio. Ne kimsenin kucagına gidiolar ne kimseye pas veriolar.. Mesela ee evlilik yıl donumunuzde naptınız çocuklarda geldi di mi yemeğe diolar bıraktık deyince " aaaa yazık yaa, ne zararları vardı size? Tüh niye götürmüyosunuz sanki, onlar size yük mü diolar. Sinemaya gittiğimizi dıyunca bıraktınız mı inanmıyorum size falan diolar. Bnde kendimi kötü hissetmeye basladım artık. Nadir bırakır, esimle kndimize vakit ayırır, sohbet eder ne bilim değişik ve guzel bi akşam geçiririz. Çocuklar olduğun da zaten dışarı çıkınca sürekli onlarla ilgileniyoruz. Yerlerinde durmuolar adı üstünde çocuk.. Ne bileyim ya, kötü bişey mi yapıoruz bırakınca. Onlar bize boyle soyleye soyleye vicdanen rahatsız hissetmeye basladım kendimi. Onlar bnm çocuklarım yük olur mu hiç? Ama arada sırada insan bi iki saat sakince oturmak istio. Bunları yazarken bile üzülüyorum. Beni çok etkiledi o arkadaslar. Eşimi ve beni çocuklarını hiç umursamayan anne baba gibi lanse ediyolar bıraktığımız da... Kiii 2,3 ayda bi yaptığımız bişey bu.. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda? Ne söliyim ben bu arkadaslara?

Evet onlar sizin çocuklarınız ama siz de eşinizle hayatın yükünü kaldiriyorsunuz
Arada bi başbaşa vakit geçirip birbirinizi dinlemenin hiç bi zararı yok
Ve genellikle öyle olur zaten ben kendi anne babamdan da öyle gördüm
Biz cocuklariyiz diye her an peşinde gezdirmiycekler ya
Anne babaların daha doğrusu eşlerin yanlız kalmaya da ihtiyaçları var
Bu çok doğal. .

Bence sacmalamis arkadasiniz. Ama tartismanin ya da laf anlatmanin da geregi yok. O konulara ya cok girmeyin ya da herkesin cocuk yetistirme anlayisi kendine diyip kapatin bence konuyu.

Zaten sizin de saglikli evlatlar büyütmeniz icin kendinize zaman ayirmaniz gerekiyor, desarj olmaniz gerekiyor. Ayrica cocuklarin dede-nine ile vakit gecirmeleri de cok hos bence. Cocuklariniza kötülük degil, aksine iyilik yapiyorsunuz. Hic vicdan yapmaniza gerek yok.

Mesela o arkadaslar hiç üzülmüyo musunuz? Siz yemege çıktıgınız da çocuklarınız sizin yediklerinizi yemiyo o sırada falan diyolar. Çok üzülüyorum. Öle deyince bende durup düşünüyorum. Ne zaman onlarsız bişey yesem arkadasın bu dediği aklıma geliyor.

Kesinlikle ama kesinlikle yanlış bir şey değil aksine çok doğru bir şey yapıyorsunuz. Çocuklar bize yapışık yaşamak zorunda değil ki hadi bugün bırakmadınız yarın okula gitmeyecek mi mesela ya da bir arkadaşına? Üstelik çocuk var diye siz niye başbaşa vakit geçirmeyeceksiniz ki,siz eşsiniz,Eşler birbirlerine yatak odası dışında da vakit ayırmalı ki o evlilik sağlam şekilde devam etsin. Bence o size laf eden çiftin çocuklar dışında ortak bir Noktası kalmamış ya da yalnız kaldıklarında birbirlerine tahammül edemiyorlar ki sizi Kıskanıp böyle Saçma ve Hadsiz laflar etmişler

Çocuğunuz sizin her yediğinizden yemek zorunda mı ki, hem bu nasıl bir kafa yapısı ya,emin olun bu tipler sağlıklı çocuklar yetiştiremiyorlar,çocukları kendilerinden bağımsız birer birey olarak göremedikleri ve kendilerine yapıştırıp özerklik kazanmasına izin vermedikleri için

Normal olan sizsiniz, anormallik arkadaşınız olan çiftte. Bu şekilde ruh sağlığı yerinde güvenli bir çocuk yetiştirebileceklerini düşünmüyorum açıkçası.

Sizin tabi ki eşinizle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacınız var. Ne güzel babaanneleri de bakıyormuş böyle zamanlarda. Ohh mis. Kıskanıyordur onlar sizi.

Ayrıca çocukla sinemaya gidilmez. Birkaç hafta önce çocuklu bir çifte denk geldik sinemada kabus gibiydi.

dadi Olsa bsi olsa anlicamda babannede ne var ya geri kafalilar. Bu evliliginiz icinde iyi birsey iyi yapiyorsunuz hic dusunmeyin bunlari

arkadaşınızın çocukları gün gelip anne babadan ayrı kendi ayaklarının üstünde durmak zorunda kaldıklarında sudan çıkmış balığa dönecekler. o zaman muhtemelen anne baba olarak kendileride vay evladım şimdi napıyordur diye ağlak modunda olacaktır.

doğru olan sizsiniz arkadaşım. ne kendi özgürlüğünüzü ne de çocuklarınızın özgürlüğünü kısıtlamayın. herkesin kendi yaşam alanı olsun bir miktar :) sıkmayın canınızı. mutluluklar dilerim.

Onlarsız yemek " diye birşey yok. Siz zaten çocuklarınızın iyi beslenmesini ayarlayan , gerektiği zaman gerektiği yemeği veren bir annesinizdir.
Herkesin hayat anlayışı farklıdır. Onlar öyle uygun görüyor, siz böyle ve kesinlikle yaptığınız doğru birşey bence.
Hatta ayda bir yapmalısınız. 3 4 ay uzun bir ara.
Çocukları bu kadar bağımlı yetiştirmek onlara zarar. Yarın onlarda büyüdüklerinde kendi alanlarını kuracaklar. Geçmişe dönüp baktığınızda iyiki böyle yapmışım diyeceksiniz.
Babaannelerinde guveniyorsunuz ki bırakıyorsunuz.

Çocuk olunca karı koca değilde sadece anne baba oluyor bazı insanlar. Yanlış.

Mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaslar. Şimdi kendimi daha iyi hissettim. En son söylediklerinden sonra bırakmama kararı almıştım. Böle arkadaslar insanı çok yoruyo. Psikolojisini de etkilio insanın. Eşler çok iyi arkadas olduğu için mecbur görüşüyoz. Ya düşünün beni nasıl etklediyse, bıraktığımız da onlarla görüşeceksek eger, gidene kadar yolda nie bıraktınız dediğin de ne desek, nasıl cvp versek, yine yadırgayacaklar, die düşünüorum

Onlar da babaanneye bırakabilir. Evleri yakin. Kadın genç, çocuk seviyo, bakar. Ama bunlar biz nerde cocuklarimiz orda diolar.

Ninelerinin evinde ev yemeği yiyorlar. Muhtemelen sizin yediğinizden kat kat temiz ve yararlı şeyler yiyorlar.

Arkadaşınız da ciddi anlamda sorunlu ve sorunlu çocuklar yetiştirecek, emin olabilirsiniz.

Nadir diyorsunuz ya mesela, nadir bile olmamalı bu çıktığınız yemekler. Eşler anne baba olmayı ayrı, eş olmayı ayrı olarak doldurmazsa mutlu bir aile oluşmaz.

Hahayttt catlasin da patlasin o fesatlar.. ben de bebegimi annemin destegi ile buyuttum.. sonra yakin cevrem bana aman bi cocuga bakamiyormusum, aman anneme eziyetmis, rahatima duskunmusum daha neler neler.. ohhh iyi de yapmisim kendileri bi yardim gormemis akli sira bende onlar gibi olayim.. size ne be kardesim imkanim var degerlendiriyorum.. bu benim beceriksizligim anlamina gelmez ki.. !! dedigim gibi ooooh sefamiz olsun catlasin da patlasin onlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…