Kötü bir salgın haberi daha

Efsane

bendeniz,güneş55
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2007
3.764
28
69
Dünya domuz gribi salgınıyla başa çıkmaya çalışırken, şimdi de Libya'dan "hıyarcıklı veba" salgını haberi geldi. 1347-1351 yılları arasında dünyada 75 milyon insanı öldüren bu salgın, bu kez Dünya Sağlık Örgütü'nü harekete geçirdi. DSÖ ekibi Libya'da araştırma başlattı.

Libya'da hıyarcıklı veba salgını ortaya çıktığının bildirilmesi üzerine Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) bu ülkeye bir araştırma ekibi gönderdiği bildirildi.

Vaka sayısı 18

DSÖ yetkilisi John Jabbour, Libyalı yetkililerin Akdeniz kıyısındaki Tobruk kentinde hıyarcıklı veba salgını olduğunu bildirmeleri üzerine bir ekibi bölgeye gönderdiklerini, sayıları 18 dolayında olduğu bildirilen vakaların Libya'da 20 yıldan uzun süredir ilk kez görüldüğünü söyledi.
Trablus yönetiminin DSÖ'den yardım istediğini bildiren Jabbour, orta çağdan beri "kara ölüm" olarak bilinen hastalığın Libya'daki "tam resmini" henüz göremediklerini, Libyalı yetkililerin açıklamasına göre şimdiye kadar biri ölümlü, 18 vakanın görüldüğünü ifade etti.

Vücutta siyah yumrular oluşuyor

Vücutta siyah yumrularla kendini belli eden hıyarcıklı veba dünyada yılda 100 ila 200 kişinin ölümüne neden oluyor. Hastalık antibiyotiklerle tedavi edilmezse birkaç günde ölüme neden olabiliyor.

1300'lü yıllarda 75 milyon kişi ölmüştü

Hastalık 1347-1351 yılları arasında dünyada 75 milyon kişinin ölümüne neden olmuş, bu dönemde Avrupa nüfusunun üçte birinden fazlası yok olmuştu.

Hıyarcıklı veba hastalığın ilk kez Asya'da ortaya çıktığı daha sonra Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'ya yayıldığı bildiriliyor.

Yeni vakaların çıktığı Tobruk kenti Mısır sınırına 125 kilometre mesafede bulunuyor.

Hürriyet :çok üzgünüm:

hah bir hıyarcıklı vebamız eksikti o da geldi tamam oldu. insan neslinin kökünü kazıyacak bu salgınlar...

bu ne ya?şimdide bu mu?saol canım yine yeni bişey öğrendim sayende ?inşallah domuz gribi gibi dünya geneline fazla yayılmadan kontrol altına alınır=(yahu dünya kaynakları azalmaya başlayınca insanlara salgınlar musallat olmaya başladı ne işse?

bu ne ya?şimdide bu mu?saol canım yine yeni bişey öğrendim sayende ?inşallah domuz gribi gibi dünya geneline fazla yayılmadan kontrol altına alınır=(yahu dünya kaynakları azalmaya başlayınca insanlara salgınlar musallat olmaya başladı ne işse?

tamamen katılıyorum bence bu salgınlar ülkelerin oluşturduğu hastalıklar belki bir çeşit biyolojik yıkım diğer ülkeler için belkide artan dünya nufusunu dengelemek belkide önce hastalığı çıkarıp kötükedihüsosonra da ilacını aşısını piyasaya sürmek .arkadaşlar çok mu abartılı geldi size ben valla böyle inanıyorum:umursamaz:

tamamen katılıyorum bence bu salgınlar ülkelerin oluşturduğu hastalıklar belki bir çeşit biyolojik yıkım diğer ülkeler için belkide artan dünya nufusunu dengelemek belkide önce hastalığı çıkarıp kötükedihüsosonra da ilacını aşısını piyasaya sürmek .arkadaşlar çok mu abartılı geldi size ben valla böyle inanıyorum:umursamaz:

ciddimi arkadaşım...bu denli yıkım çok tehlikeli vede düşündükçe vicdansızlık işi ama ?

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum sana...

ibet hanım o kadarla kalsa iyi başka ülkelerden bizim gibi gıda denetim fukarası ülkelerde çeşitli yollarla ülkeye tarım ürünlerini katledecek zaralılar bile katılıyo böylelikle o ülke o zararlıyla uğraşırken habire zarara uğruyo kene yi bi düşünsenize keneler her zaman olan birşeylerdi ne oldu da bu keneler böyle oldu köy yerlerinde köylü kendi çıkarırdı nerden geldi bu keneler ya kuş gribine ne demeli diğer bi,r taraftan öyle ilaçlar piyasaya sürülüyoki bu ilaçlar yapan ülkelerin içinde yasak ama birçok ülked kullanılmaya devam ediliyo dünyada öyle katletme yöntemleri varki insanlara maddi manevi yıkım hatta gelecek nesillere in gen haritası bozuldu nerdeyse doğurganlık azlırken 8 10 yaşlarındaki kız çocukları erken ergenliğe geçiyor bunlar senaryo değil şu an radyo dalgalarıyla insanların beyinlerine hükmediliyo ve insanlara istenirse intahar bile ettirtiliyo ilerde bütün bir toplumun beynine hükmedimeyeceği yada hükmedilmediği ne malum bunu bütün üdünya doğruladı hatta bir profösör tv de anlattı bu çok kolay olabilecek birşey dedi Allah yardımcımız olsun şimdi yaz kışa doğru bu domuz gribini ilacı bulunur bulunur yoksa çok kötü bence çünkü malum bizebirşey olmaz zihniyetine sahibiz:1no2:

kızlar kıyamet alamaetleri işte salgın hastalıkların çoğalması vardı işte gitgide çoğalıyo kuş domuz gribi kene veba kanser daha neler çıkacak neler

Merhabalar paylaşım için teşekkürler Sardunya Zakkum arkadaşımzı da bu konuyu açmıştı dün.

Salgın haberinin büyük kısmının şişirme ve asılsız olduğunu öğrendik.
Libyanın çıkışı ,aldığı projeleri,hareketlenme ve gelişimini önlemek önüne taş koymak amacı ile tertiplenen yanlı haberler olabiliyor ,takdir edersiniz ki bu dünyanın her yerinde var..
Veba denen illet hastalıktan ne yazık ki her sene dünyanın her köşesinde insanlarımız tehlikeye düşüp kimi zaman mamafih hayatını kaybediyor..
Özellikle Libyanın vurgulanmasının altından birtakım niyetler olabilir..Aslını Allah bilir tabi.

Rabbim hepimizi kötülüklerden korusun

İyi günler

X