Kotu bi abla miyim?

Kötü bir abla degilsiniz aksine tüm aileyi sirtlanmissiniz takdire sayan bir davranistir kardesinizi korumaniz sahiplenmeniz..
Babaniz ne yapiyorda bu cocuk daha cok düzeliyor ben bunu merak ettim..
Ilgisi mi hosuna gidiyor
Sizde anlasiyor olmalisiniz ama zaman zaman sinirlerinize hakim olamadiginizi sezdim sizde haklisiniz ama cocuklar devamli ilgi,sevgi isterler.. sadece hayir demek dogru olmayabilir tabiki burdaki anneler cok daha iyi tavsiyeler verecektir sadece birkac cümle yazmak istedim..
Insallah hayatinizi rayina koyarsiniz ve mutlu olursunuz..Sizinde buna cok ihtiyaciniz var..

Babam aslina bakarsaniz bugune kadar yapmasi gereken seyi yapiyor,'babalik'. Bir erkek cocuk icin baba figuru cok onemlidir. Bu zamanakadar hic yaninda olmadigi icin kendine olan guveni de yerle yeksandi. 'Varligi bile yeter' cumlesi cok dogru yani.Calismadigi icin de cok rahat ilgilendi yani ekstra bisey yapmadi.

İlk başta kötü bir abla olmadığını söyliyim. Sonra baban gelmeden önce tek problem akrabalarınla olan tartışmalarmış yanlış anlamadıysam. Sebebini yazdıysan da okumadım. O yüzden görüşme sorun çıkaran akrabalarla. Hepsiyle ilişiğini kesme tabi.

Babanı eski sorumsuz yaşantısına geri gönder. Sadece kardeşinin problemleriyle ugraşmış olursun. Alkolik yiyici bir babayla değil.
Her ikisi de çok zor tabi ki ama terazinin hangi kefesi daha ağır geliyor sen karar ver.

Allah yardımcın olsun. İnşallah bir an önce hayatın düzene girer de eğitimine kaldığın yerden devam edersin.

Siz iyi bir ablasınız da akrabalar filan maşallah ne vicdanlı insanlarmış.Babanız da baya rahat bir insan sanırım. Sizden sigara içki parası alacak kadar.:KK11:

Evet sagolsun hepsi gercekten. Sizet rajikomik bisey anltayim sabah sabah; bi gun annemin liseden arkadasi geldi bize.
-Teyze:'Ay cok uzuldum sonradan duydum, cenazeye gelemedim kizim. Basin sagolsun. Numaranizda yok valla hep dusumuyordum sizi. Dun aksam gelirken yengenle(dayimin esi) karsilastim bana size baktiklarini soyledi nasil mutlu oldum anlatamam. Butun masraflarinizi karsiliyorlar mi bari?'
-Ben:'evet teyzecim sagolsunlar yoldan gecerken bakiyorlar,Allah razi olsun.. ' =)

Evet sagolsun hepsi gercekten. Sizet rajikomik bisey anltayim sabah sabah; bi gun annemin liseden arkadasi geldi bize.
-Teyze:'Ay cok uzuldum sonradan duydum, cenazeye gelemedim kizim. Basin sagolsun. Numaranizda yok valla hep dusumuyordum sizi. Dun aksam gelirken yengenle(dayimin esi) karsilastim bana size baktiklarini soyledi nasil mutlu oldum anlatamam. Butun masraflarinizi karsiliyorlar mi bari?'
-Ben:'evet teyzecim sagolsunlar yoldan gecerken bakiyorlar,Allah razi olsun.. ' =)

:KK61::KK61:çok üzüldüm. Ayrıca yardıma muhtaç bir insana (maddi manevi yanlış anlamayın) yardım etmek için illaki akraba olmak gerekmiyor.

Akrabalar bakiyor zannediyorlar hayret bisiy..
Bu akrabalar hicbir zaman bir ise yaramazlar kendimden biliyorum

sen dünyanın en iyi en fedakar ablasısın..basın sağolsun anneyi kaybetmek kolay mı birde üstüne erkek kardesin sorumluluğunu almak üstüne bir de sorumsuz bir baba daha bu yasta ne büyük sorumluluklar almıssın.canım benim nekadar güclü ve iyi kalpli bir kızsın kardesine sahip cıkmıssın bircok seyden vazgecmissin onun icin senin yaptığının onda birini yapamıyor coğu insan insallah hersey düzene girer buradan konusmak kolay bizim icin yasayan sensin bunları,insallah hersey gönlünce olur bu gece dua edeceğim senin icin cok etkilendm yasadıklarından:KK43:hersey gönlünce olsun coooook mutlu ol insallah

Mesajinizi okurken de benm gozlerim doldu. Tesekkur ederim iyi dilekleriniz ve bu samimi mesajiniz icin. Allah razi olsun dualariniza bizi de katmissiniz.

:KK61::KK61:çok üzüldüm. Ayrıca yardıma muhtaç bir insana (maddi manevi yanlış anlamayın) yardım etmek için illaki akraba olmak gerekmiyor.

Ya inanin yardim almak (yakinlarimdan) benim yapacagim son sey olurdu zaten. Biri size bi kere yardim etti mi karsiligini kat be kat geri istiyor. O yuzden hep;'Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.' diye dua ederim. Benim onlardan bekledigim sadece sevkaatti onlarda bunu bana cok gorduler.

İlk başta kötü bir abla olmadığını söyliyim. Sonra baban gelmeden önce tek problem akrabalarınla olan tartışmalarmış yanlış anlamadıysam. Sebebini yazdıysan da okumadım. O yüzden görüşme sorun çıkaran akrabalarla. Hepsiyle ilişiğini kesme tabi.

Babanı eski sorumsuz yaşantısına geri gönder. Sadece kardeşinin problemleriyle ugraşmış olursun. Alkolik yiyici bir babayla değil.
Her ikisi de çok zor tabi ki ama terazinin hangi kefesi daha ağır geliyor sen karar ver.

Allah yardımcın olsun. İnşallah bir an önce hayatın düzene girer de eğitimine kaldığın yerden devam edersin.

Cok tesekkur ederim mesajiniz icin. Okul benim en buyuk eksigim gercekten. Bazen donup arkama bakinca cok uzuluyorum gercekten. Su okulum bitseydi hic yoktan adam gibi bi isim olurdu. Allah buyuk bakalim.. Bi kapiyi kapar otekini acar. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.

Cok tesekkur ederim mesajiniz icin. Okul benim en buyuk eksigim gercekten. Bazen donup arkama bakinca cok uzuluyorum gercekten. Su okulum bitseydi hic yoktan adam gibi bi isim olurdu. Allah buyuk bakalim.. Bi kapiyi kapar otekini acar. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.
okuyacaksın tabiki niye eksiğin olsun ki biz aynı yastayız ben de 25 yasındaym okulumun bitmesine sadece bir sene kala okulu bıraktm istediğim meslek baskaydı onun icin tekrar sınava hazırlanıyorum 25 yasında kazanırsam seneye yeni bastan üniversiteye baslayacağım.hic bir sey icin gec değil sen simdi farklı sorumluluklar almıssın kardesine sahip cıkmıssın buyüzden vicdanın hep rahat olcak bu ne büyük bir fedakarlık coğu insan senin yaptığını yapamazdı kardesi icin.elbet hersey yoluna girecek ozaman sende eğitim hayatına devam edersin,kardesin icin kücük bir ara vermis oldun öyle düsün Allah yardımcın olsun insallah bütün sorunları asarsın en yakın zamanda canım.nezaman sıkılırsan yaz konunu takipteyim sakın mücadelenden vazgecme güclü ol dimdik dur hayata karsı.

okuyacaksın tabiki niye eksiğin olsun ki biz aynı yastayız ben de 25 yasındaym okulumun bitmesine sadece bir sene kala okulu bıraktm istediğim meslek baskaydı onun icin tekrar sınava hazırlanıyorum 25 yasında kazanırsam seneye yeni bastan üniversiteye baslayacağım.hic bir sey icin gec değil sen simdi farklı sorumluluklar almıssın kardesine sahip cıkmıssın buyüzden vicdanın hep rahat olcak bu ne büyük bir fedakarlık coğu insan senin yaptığını yapamazdı kardesi icin.elbet hersey yoluna girecek ozaman sende eğitim hayatına devam edersin,kardesin icin kücük bir ara vermis oldun öyle düsün Allah yardımcın olsun insallah bütün sorunları asarsın en yakın zamanda canım.nezaman sıkılırsan yaz konunu takipteyim sakın mücadelenden vazgecme güclü ol dimdik dur hayata karsı.

Kendimi caresiz hissederken bi anda daha guclu hissetmeye basladim.. Yazilan tum mesajlar bana gucverdi. Mutlu hissediyorum. Desteginiz icin minnettarim. Tereddutlerim vardi ama iyi ki konu acmisim.

Babanızı dövesim geldi kızmayın da..
Bugün sinirlerim çok gergin. Böyle yazılar okudukça geriliyorum.

Babanız kendi eksikliğini size yüklemeye çalışıyor.
Siz kötü bir abla olamazsınız bu yaptıklarınızla..

Sadece o özel bir çocuk ise bağırmaktan vazgeçin..

X