Kotu bi abla miyim?

Haklisiniz falat bu kardesimde hep vardi yeni gelisen bir durum degil. Annem ayrilsiktan sonra hep calismak zorunda kaldi bu yuzden hic ilgilenemedi kardesimlr,sebebi bu da olabilir bilmiyorum.. Ama bucocuk boyleyken her kotu davranisinin altinda;'senin kabahatin!' denince kendmi cok kitu hissediyorum. Oyle bi konusuyor ki bugune kadar yaptigim hersey tum emeklerimi hice sayiyor buna inanin kahroluyorm.
Yorumunuz icin tesekkurler.

aynısını düşünüyorum hayatını zaten tüm yükünü konu sahibi çekiyor
birde babasının içki parasını dırdırını vırvırını çekmesin

Ben şeyi anlamadım. Annen 2 sene önce vefat etmiş, akrabalarınla kalmışsın babanla yine görüşmemişsin. Sonradan baba faktörü ortaya çıkıyor. bu zamana kadar şehirden şehre sürükledi çocuğu demişsin? Bu kadar kısa zaman diliminde neden şehir şehir gezdiniz? Ve sen bu esnada hep çalışıyor muydun? Yoksa baban, sensiz kardeşini yanında mı götürdü hep bir yerlere?

çok fazla kendini heba etme
tüm vicdan yüküne sen çekme
evet kardeşindir üzülüyorsun ama bunun değerini onunda bilmesi gerekir bana göre
baban içinde görüşüm aynı o akıllarını kendisine saklasın baban
umarım bir gün okulana dönmeni isterim bende

Anne ve babam ayrilardi zaten. Ayrildiklaribda biz annemin akrabalarinin oldugu sehre grldik babam da baska sehre tasindi. Yazin kardesimi evine gotyrmek icin aliyordu.. Ben unv.dyi kazaninca ilk sene babm yardim etti daha sonra bi konudan kavga ettik ve restlesmenin sonucu para gonderneyince hem calisip hem dee okudum. Akrabalarimizda da kalmadik ayrica kimse boyle bi teklifte bulubmadi ki bulubsaydi da kabul etmezdim. Annemib evinde kirada oturuyoruz kardesimle. Gelen bursumuz kiramizi oduyor hatta.

Bitane bursumuz var sadece. Teyzemden istedigimde verir. Cok akrabam var ama bi destek yok. Dayim ve dedem kiranizi oderoz dediler ama bi ay odediler sonrasinda arayip soran yok. Onlara da hak veriyorum herkesin kensine ait bi hayati var.
Baban nafaka ödemiyor mu kardeşiniz için anladığım kadarı ile yaşı 18 den küçük ve öğrenci nafaka davası açabilirsiniz.

Bu zamana kadar şehirden şehre sürükledi çocuğu yazmış olmanı sormuştum ben. Baban baya şehir değişikliği yapmış anlaşılan. Babanın işi ne?

Lütfen böyle düşünmeyin kendinizden ne ödünler vermişsinz kardeşiniz için ne demek kötü bi ablamıyım

Bunu bana teyzelerimde soylemisti. Hatta;'bu cocugu aliriz senden' tehditleri falan da geldi. Sebebi de geldikten 3ay sonra arkadaslarimla disari ciknamdi. Babam da hala alacagini soyluyir ama Allah buyuk iste. Vasisi olarak atandim kardesimin. Babm davayi takip etmeyince. Eksigim cok farkibdayim ama hic anne baba olmak be demek bilmiyorum. Herkese danisiyotum internetten okuyorum. Yine boyle sozlerle gelince biri agir bunalimlar yasiyorum.

Bu zamana kadar şehirden şehre sürükledi çocuğu yazmış olmanı sormuştum ben. Baban baya şehir değişikliği yapmış anlaşılan. Babanın işi ne?

Evet yapti. Bi isi olmadigi icin koyune,kuzenine,kardesine surekli gezdi. Yaza denk gelen neresiyse oraya goturuyordu.

dikkat eksikligi birilerinin sucuyla olmaz baban kendine baksin. Kendi kabahatlerini dusunsun. Agir bir yukun altindasin. Allah koaylik versin

Bazen sorduklariniz disinda da cok sey yaziyorum cok doluyum cunku mazur gorun lutfen. Cogu zaman kendimi suclu hissetmekten uyuyamiyorum bile. Soyledikleriniz iyi geldi gercekten. Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim.

Babanızın demesiyle öyle olmuyorsunuz. Siz çok iyi bir ablasınız hatta onun annesi olmuşsunuz. Tebrik ederim sizi..

Baban kendi eksikliğini senin üzerinden tatmin ediyor. Sen iyi bir ablasın kötü olan babanız. Bu arada sana tavsiyem, açık öğretimden bile olsa eğitimine devam et canım.

Kardeşin senin gibi bir ablası, baban da her ne kadar farkında olmasa da senin gibi bir kızı olduğu için son derece şanslı insanlar. Herşeyinden ödün vermiş, hayatını kardeşine adamışsın. Bu zamanda senin gibilerden parmakla gösterilecek kadar az. Allah senden razı olsun...

Kötü bir abla degilsiniz aksine tüm aileyi sirtlanmissiniz takdire sayan bir davranistir kardesinizi korumaniz sahiplenmeniz..
Babaniz ne yapiyorda bu cocuk daha cok düzeliyor ben bunu merak ettim..
Ilgisi mi hosuna gidiyor
Sizde anlasiyor olmalisiniz ama zaman zaman sinirlerinize hakim olamadiginizi sezdim sizde haklisiniz ama cocuklar devamli ilgi,sevgi isterler.. sadece hayir demek dogru olmayabilir tabiki burdaki anneler cok daha iyi tavsiyeler verecektir sadece birkac cümle yazmak istedim..
Insallah hayatinizi rayina koyarsiniz ve mutlu olursunuz..Sizinde buna cok ihtiyaciniz var..

Kardesin henuz ergen.annesini kaybetmesi onuda sarsmistir.
Kotu bi abla degilsiniz.ama kardesinizle iliskinizi kuvvetlendirin.o yalniz .birbirinize sarilin.

Siz iyi bir ablasınız da akrabalar filan maşallah ne vicdanlı insanlarmış.Babanız da baya rahat bir insan sanırım. Sizden sigara içki parası alacak kadar.

sen dünyanın en iyi en fedakar ablasısın..basın sağolsun anneyi kaybetmek kolay mı birde üstüne erkek kardesin sorumluluğunu almak üstüne bir de sorumsuz bir baba daha bu yasta ne büyük sorumluluklar almıssın.canım benim nekadar güclü ve iyi kalpli bir kızsın kardesine sahip cıkmıssın bircok seyden vazgecmissin onun icin senin yaptığının onda birini yapamıyor coğu insan insallah hersey düzene girer buradan konusmak kolay bizim icin yasayan sensin bunları,insallah hersey gönlünce olur bu gece dua edeceğim senin icin cok etkilendm yasadıklarındanhersey gönlünce olsun coooook mutlu ol insallah

Akrabalara bak gozlerim yasardi..
Bu cocuk boynu bukuk kalmis bir de ablasindan ayiralim ohh aliriz senden tehditleri savuruyorlar..
Allahim sen kullarina vicdan merhamet duygusu ver..
Bu nedir yaa geciminizi kolaylastirmak icin size yardim edeceklerine birde aliriz diyorlar...
Off neyse cok sinir oldum yaa..
Kesinlikle kotu bir abla degilsiniz..
Babaniz kendine baksin.
Hayatinizdan da cikarin o adami.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…