Koşu bandı mı ? Açık hava da yürüyüş mü?

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.981
4.905
kızlar, malum hava şartları dolayısıyla her zaman dısarda spor yapabilmek mümkün olmuyor.o yüzden evimde de bir kosu bandım var. benım merak ettiğim şey ise şu; diyelim açık havada aynı km/hızla(aynı tempoda)yapılan bir saatlik yürüyüş kosu bandından aynı degerlerde yapılan bir saatlik yürüyüsle aynı mıdır?

yorumlarınızı beklıyorum kızlar.....

cok mersi okuyan ve yorumlayanlara....
 
Bence kendini "zorla" giy spor ayakkabilarini ve disarda yuru.Havalar da isindi,nasil olsa...Evde camlar acik olsa bile,oksijen miktari disardan daha azdir. Oooo,simdi Istanbulda her yerde belediyenin yaptirdi spor alanlar da var.Sanslisin!
En az 1 saat yurumeni diliyorum!kaydirigubbakcemile2
P.S.Unutma:vucut ancak 20dk. sonra isinmaya basliyor.hihoyyyt
 
bana sanki aynı olmaz gibi geliyor..
dışarda bi saat kesinntisiz yürüyebilirsin ama evde kapı çalar...tel çalar.. yorulursun :))
bence vaktin oldugunda dışarda yürü vaktin olmadıgında yürüme bandını kullan.. :))
 
bende duyduğum birşeyi yazayım. koşu bandında yapılan spor sonucu diz kemiklerinin arasındaki sıvı yok oluyormuş. ve bu ilerleyen yaşlarda kireçlenme tarzı bir hastalığa sebep oluyormuş. yani bacağını kıvıramıyorsun, kıvırsanda hemen düzeltemiyorsun. eğer koşu bandının üzerinde yürüdüğünüz lastiği çok çok kaliteli olursa (o özellikte pahalı olanlarda varmış) ozaman rahatsızlık vermiyormuş. bende bunu duymuştum ne kadar doğru bilemem ama iyice araştırın bence. çünkü o dizdeki eklemler arasında ki sıvı rahat ve ağrısız hareket edebilmek için çok önemli...
 

haklısınız...

o yüzden benım tavsıyem yanlızca "tartan zemin" olan kosu bantlarının tercih edilmesi... diğerleri gercekten saglıksız....ama merak etmetın bendekı tartam zemin zaten ...:CüvCüv:
 
Benimde evde koşu bandım var.Kışın mecburen evde yürüdüm ama artık hava ısınmaya başladı.Sabahları yürüyüşümü dışarda yapıyorum.Temiz havada yürümenin yerini hiç bişey tutmuyor.

Bide dışarda yürümekle evde yürümek arasında fark var mı demişin.Ben mesela koşu bandında da 1 saatte 6 km yürüyorum,dışarıya çıktığımda da 1 saatte 6 km yürüyorum.Yani bi fark yok.Ama temiz havada bol oksijen alarak yürümek kilo verme açısından daha etkili diye biliyorum yerimseniben
 

tesekkr ederim yanıtınız için. ben de sizinle aynı fikirdeyim. sonuçta camları acsak ve kosu bandını camın dibine bile çeksek acık havadaki oksijen ortamını saglayamayız. ve neticede kendi karbondioksitimzde boğuluruz :bbo: ama olmuyor iste ...saatler uymuyor...vs vs ve kosu bandına mahkum oluyorum. bir de kosu bandında 1 saat yürüyorum demişsin.48dk dan fazla yürünmemeli diye okumustum. motora zarar veriyormus vs vs falan okudum.sen yürüyorsun anladıgım kadarıyla.bir sorunla karsılastın mı bu yuzden?
 

Ben 3 senedir(tabi bu 3 senede hergün değil ama belli dönemlerde)
50-60dk arası yürüyorum.
Haftada bi koşu bandının bandını spreyi ile yağlıyorum.Şuana kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım a.s
 
küçük ilçelerde çalışıyoruz
gözler üzerimizde ve yürüyüş yapmak çok zor
ben koşu bandı almatı düşünüyorum
ama
dize zararı konusu kafama takıldı
birde kaliteli olanlar dediklerinizin isimlerini yazar mısınız
voit dunlop falan mı
 
merhaba arkadaslar ben kosub bandından nefret edıyorum bıleklerımı agrıtıyor.o yuzden acık havada yuruyusu tercıh edıyorum..bırde arkdaslar ben sabah ve aksam olmak uzere gunde 8 km yuruyorum bunun yanında haftada 3 gun sporaa gıdıyorum. bu yolla ayda ne kadar verebılırım sızce.spora baslayalı 3 ay oldu yuruyuse baslayalı 1 hafta oldu..kılom 66
 
bende dışarıda yürümeyi tercih ederim ama benimle yürüyüş yapan arkadaşlarımdan biri hamile kaldı artık yürümüyo digeride taşındı oyüzden koşu bandı almayı düşünüyorum ama hangisini alacagımza bi türlü karar veremedik sizce hangisini almalıyız
 

oksijen açısından aynı değildir.oksiyen yağ yakımını hızlandırır..tabiki bol oksijenli bir ortamda yaparsak etkileri yakın olabilir...kimi insanlar kondüsyon aletlerini balkonlara teraslara yerleştiriyor..daha mantıklı..havasız salon sporlarındansa açık havadakiler tercih edilmelidir...ama dediğin gibi canım hava şartlarından dolayı evde ya da salonda yapmak zorunda kalıyoruz.ben bu durumlarda da pencere kapı açıyorum....başlığına direk cevap vermek gerekirse tabikiiikiii açık havada yürüyüş-koşu...a.s.
 

ben de dynamic goodman era .. diye bir model var. hem ekonomık olmustu hem de iyi bir alet. sen alırken tartan zemin olmasına dikkat et. en önemli husus bu bence..
 
benimde yürüyüş bandım var ve çok güzel kilo verdim vallahi
herkese tavsiye ediyorum
ha deyince dışarı çıkamıyosun ama evde istedigin zamanda istedigin kıyafetlerle yürüyosun çok rahat oluyo arkasından hiç beklemeden duş alıyosun ben çok memnunum
yürüyüş bandında hızın hiç kesilmiyo ama dışarda öyle deil kaldırım in çık farkına varmadan yavaşlıyosun felan ama yürüyüş bandı öyle deil bi hızda

bide ben hep evde yürürdüm yaz gelince komşular bize eşlik et dediler bende tamam ne farkeder dışarda yürüyüm dedim ama kilo veremedim kesmedi beni yani
 
aslında açık havada mp3 playerımla yürüyüş yapmayı çok seviyorum ve evimin çevresi çok müsait ama evde 3,5 aylık kızımı bırakamıyorum, bunun için de yürüyüşe çıkamıyorum. ayrıca burdan sonra daha küçük bi ilçeye atanacağım için nasılsa koşu bandına mahkumum. benim için zorunlu cevap koşu bandı yani naniknanik
 
dışarıda yürümek daha iyi olabilir ama bazılarımız için böyleSı Mümkün olmayabiliyor..
Bende koşu bandı almak istiyorum. Evde koşu bandını kullanıp kilo verdim diyen varmı faydasını görenler bana yardımcı olabilirmi:kedi:
 
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Akgün evde en sağlıklı şekilde spor yapmanın yollarını açıkladı: Yanlış yapılan spor, vücutta ağrılar oluşmasına yol açabilir. Özellikle evlere koyulan ve bilinçsizse kullanılan koşu bantları ayak bileği, diz, kalça ve belde ağrılar yaratabilir. Bu ağrılar belli bir süre sonra devamlı hale gelip günlük yaşantıyı da etkiler.

Ayakkabısız koşmayın!
Bu durumun en önemli nedenlerinden biri, evde bir yürüyüş aleti olmasına rağmen koşu bandında iyi bir ayakkabının kullanılmaması, bandın üzerinde basit ayakkabılarla hatta çorapla koşulmasıdır.

Bandın seçimi önemli
Koşu bandının seçimi de çok önemlidir. Son yıllarda koşu bantlarında teknolojik gelişmeler çok fazla ama yine de günümüzde satılan koşu bantlarının bir kısmı yumuşatıcısı yani tartanı olmayan bantlardır. Bu durumda siz yere ayağınızı koyduğunuz anda verilen güç aynı şiddette ayak bileğine, dize ve kalçaya gelir. Bu da eklemdeki kıkırdaklar üzerine aşırı yük getirir. Belli bir süre sonra da ağrıya neden olur. Bu yüzden koşu bandı seçerken mutlaka yumuşatıcısı olan bantlı koşu cihazlarını seçmek gerekir. Bu yumuşatıcıların sıfırdan 8'e kadar modelleri bulunur. Bunları kendi ritminize ve vücut yapınıza göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle yürüyüşlerin dışında yapılan koşularda bu bantların gerçekten son derece önemlidir.

Süreyi abartmayın
Ayrıca koşu bantlarının kullanım sisteminde de bazı hatalar yapılıyor. Spor yapmanın çok faydalı olduğu düşünülerek her gün 45 dakika banda çıkanlar var. Üstelik bu 45 dakikanın son 20 dakikası koşu tarzında yapılıyor. Bu kadar yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. Özellikle ağrı başladıktan sonra mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek ve koşu bandı kullanım programı almak gerekir. Bu tip ağrıları olan kişilerin yürüyüşlerini özellikle toprak zeminde veya tartan zeminde (halı sahalarda kullanılan madde) yapmalarını öneririm. Eğer illa yürüme bandında yürüyüş yapılacaksa 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. Ancak özellikle koşulmasını öneriyorum.

Spordan önce ısının
Spor yaparken oluşan sakatlıkların, ısınmadan spora başlandığı hallerde artırdığı söylenmektedir. Spor öncesinde yapılan germe ve ısınma hareketleri yanlış spor yapıldığı taktirde sakatlanma oranını azaltmaz. Sadece sizi spora hazırlar. Ayrıca spora çabuk konsantrasyon açısından fayda da sağlar.

Düşük ağırlıkla çalışın
Özellikle vücudunu geliştirmek isteyen kişiler, birden gereksiz ağırlıklar kaldırmaya başlayarak omuz bölgelerinde ağrı yaratabilirler. Bu durum onları spor yapamayacak hale bile getirebilir. Bu durumun önüne geçmek için tavsiye edilen, düşük ağırlıklarla ve sık tekrarlarla çalışmanın sürdürülmesidir. Daha sonra kademeli olarak ağırlık arttırılabilir.

Kaç dakika egzersiz?
Aletlerin sayısına göre her alette geçirilecek süre de faklıdır. Yürüme bandı için 20-30 dakika, bisiklet için 15 dakika idealdir. Adale çalıştırıcılarda özellikle de bacak adalelerini çalıştıran aletlerde 10 defadan iki set, üst grubu çalıştıran aletlerde düşük ağırlıklarla 10 defadan iki set yapılabilir. Ay yürüyüşü denilen alette ise direnci sıfırdan başlatıp yavaş yavaş artırarak yaklaşık 15 dakikalık egzersizi öneririm. Egzersizin başında ve sonunda vücudu esnetici egzersizler yapmak da son derece faydalıdır. Bunun iki yararını göreceksiniz. Birincisi adale ve tendonlarınızı spora hazırlarsınız. İkincisi ise adele ısısını artırarak konsantrasyonunuzu yükseltirsiniz. Öte yandan aletten alete geçiş sırasında bir-iki dakikalık molalar son derece yararlıdır. Çok uzun süreli ara vermekten ise kaçınmalısınız.
[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Spor zayıflatır ama...
Zayıflamak için spor mutlaka yapılmalıdır. Ancak çok aşırı kilolu olan bir kişiye bilinçsiz spor yapmasını öğütlediğiniz takdirde hastanın ölümüne bile neden olabilirsiniz. Bu nedenle kilo vermede öncelikle yapılması gereken şey doktor kontrolüne girmektir. Bir doktor tarafından kişinin metabolizması ölçülmeli, hormonal değerleri tespit edilmeli ve kilo vermeye başladığı andan itibaren yavaş yavaş kademeli artışlarla spor yapması teşvik edilmelidir. Bu spordaki birinci basamak yürüyüştür. Bu yürüyüşler tabii ki kilonuzun değerlerine göre 45 dakikaya varan dış ortamda ve toprakta yapılmalıdır. Spor salonlarında ise egzersizlere çok daha düşük zamanlarda ve adetlerde başlanmalıdır. Süre ve adet daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır. Spor sırasında kişilerin kalp ritimlerini ve tansiyonlarını mutlaka kontrol ettirmeleri gerekir. Sağlıklı kişilerin de, normal kiloya sahip olanların da yapacakları egzersiz tiplerine göre kalp ritmlerini ve tansiyonlarını kontrol ettirme zorunlulukları vardır. Aksi taktirde çeşitli sağlık sorunlarının yaşanma ihtimali doğacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…