bende duyduğum birşeyi yazayım. koşu bandında yapılan spor sonucu diz kemiklerinin arasındaki sıvı yok oluyormuş. ve bu ilerleyen yaşlarda kireçlenme tarzı bir hastalığa sebep oluyormuş. yani bacağını kıvıramıyorsun, kıvırsanda hemen düzeltemiyorsun. eğer koşu bandının üzerinde yürüdüğünüz lastiği çok çok kaliteli olursa (o özellikte pahalı olanlarda varmış) ozaman rahatsızlık vermiyormuş. bende bunu duymuştum ne kadar doğru bilemem ama iyice araştırın bence. çünkü o dizdeki eklemler arasında ki sıvı rahat ve ağrısız hareket edebilmek için çok önemli...
Benimde evde koşu bandım var.Kışın mecburen evde yürüdüm ama artık hava ısınmaya başladı.Sabahları yürüyüşümü dışarda yapıyorum.Temiz havada yürümenin yerini hiç bişey tutmuyor.
Bide dışarda yürümekle evde yürümek arasında fark var mı demişin.Ben mesela koşu bandında da 1 saatte 6 km yürüyorum,dışarıya çıktığımda da 1 saatte 6 km yürüyorum.Yani bi fark yok.Ama temiz havada bol oksijen alarak yürümek kilo verme açısından daha etkili diye biliyorum yerimseniben
tesekkr ederim yanıtınız için. ben de sizinle aynı fikirdeyim. sonuçta camları acsak ve kosu bandını camın dibine bile çeksek acık havadaki oksijen ortamını saglayamayız. ve neticede kendi karbondioksitimzde boğuluruz :bbo: ama olmuyor iste ...saatler uymuyor...vs vs ve kosu bandına mahkum oluyorum. bir de kosu bandında 1 saat yürüyorum demişsin.48dk dan fazla yürünmemeli diye okumustum. motora zarar veriyormus vs vs falan okudum.sen yürüyorsun anladıgım kadarıyla.bir sorunla karsılastın mı bu yuzden?
kızlar, malum hava şartları dolayısıyla her zaman dısarda spor yapabilmek mümkün olmuyor.o yüzden evimde de bir kosu bandım var. benım merak ettiğim şey ise şu; diyelim açık havada aynı km/hızla(aynı tempoda)yapılan bir saatlik yürüyüş kosu bandından aynı degerlerde yapılan bir saatlik yürüyüsle aynı mıdır?
yorumlarınızı beklıyorum kızlar.....
cok mersi okuyan ve yorumlayanlara....
küçük ilçelerde çalışıyoruz
gözler üzerimizde ve yürüyüş yapmak çok zor
ben koşu bandı almatı düşünüyorum
ama
dize zararı konusu kafama takıldı
birde kaliteli olanlar dediklerinizin isimlerini yazar mısınız
voit dunlop falan mı