• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOSGEB

fildisisahili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
2.244
2.857
63
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

Kosgeb kurslarına giden ve bu kurumdan faydalanan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirlermi?

Ben de şu anda gitmeyi düşünüyorum. Dikkat edilmesi gereken noktalar, olumlu ve olumsuz

yönleri nelerdir?

Ön bilgi edinmek ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim. Yardımcı olursanız çok mutlu

olurum.

Sevgiler.. :KK200::KK200::KK200:

ben aldim. burda cok anlatilacak birsey degil.devlet destegi arttirdi. bazi iskollarina destek verirken kesti baska kollara destegi arttirdi. en guncel bilgileri netten bulabikirsiniz. bayamlar icin pozitif ayrimcilik var ayrıca. bence aklinizda bibis varsa girin

ben aldim. burda cok anlatilacak birsey degil.devlet destegi arttirdi. bazi iskollarina destek verirken kesti baska kollara destegi arttirdi. en guncel bilgileri netten bulabikirsiniz. bayamlar icin pozitif ayrimcilik var ayrıca. bence aklinizda bibis varsa girin
Evet kurumsal bir mağaza açmayı düşünüyoruz eşimle. 0-6 yaş çocuk ürünleri için. İnternetten de araştırdım. Daha önce alan kişilerin haberlerini okudum.
Fakat bazı kişilerden yapılacak olan ödemenin geciktirildiği gibi şeyler duymuştum.
Bir de kursa giderken 1 saat bile devamsızlık yapılmaması gerekiyormuş.
Burda paylaşmak istemezseniz bana özel mesaj atabilirmisiniz lütfen. Çok memnun olurum.
Çok teşekkürler

ulevet dogru odemenin gecikme sebebi yil sonuna dogru basvurmus olmalari. siz ocakta basvuru yaparsaniz martta elinizde olur para. yil sonunda kasada para kalmiyor

ulevet dogru odemenin gecikme sebebi yil sonuna dogru basvurmus olmalari. siz ocakta basvuru yaparsaniz martta elinizde olur para. yil sonunda kasada para kalmiyor
Anladım. Şimdi aralık başı eğitim var. Ocağı bulur zaten kalan işlemler. Faydalı bir bilgi oldu çoık teşekkürler

ben 1. olarak bitirdim. kendimi hic kasmadan tesadufen okdum galiba :) is planini yazdiracaginiz kuruma dikkat edin ben dolandiriliyordum. ticaretbodasina sikayet etyim yarim sonra par hesaptaydu.
is plani icin sizi birine yonlendirebikirim 500 e yaziyor. benim arkadasiminkini yazdi

ben 1. olarak bitirdim. kendimi hic kasmadan tesadufen okdum galiba :) is planini yazdiracaginiz kuruma dikkat edin ben dolandiriliyordum. ticaretbodasina sikayet etyim yarim sonra par hesaptaydu.
is plani icin sizi birine yonlendirebikirim 500 e yaziyor. benim arkadasiminkini yazdi

İş planını galiba kursta kullanmam gerekiyor. İletişim bnilgilerini bana atabilirmisin. Lazım olabilir. Teşekkür ederim tekrar

Evet kurumsal bir mağaza açmayı düşünüyoruz eşimle. 0-6 yaş çocuk ürünleri için. İnternetten de araştırdım. Daha önce alan kişilerin haberlerini okudum.
Fakat bazı kişilerden yapılacak olan ödemenin geciktirildiği gibi şeyler duymuştum.
Bir de kursa giderken 1 saat bile devamsızlık yapılmaması gerekiyormuş.
Burda paylaşmak istemezseniz bana özel mesaj atabilirmisiniz lütfen. Çok memnun olurum.
Çok teşekkürler
Hangi ildesiniz? Birkaç yıldır hizmet sektörü de destek kapsamında sizin iş fikri de uygun görünüyor projeniz kuruldan geçer yani büyük ihtimalle. Girişimcilik kursunu bitirince iş planı hazırlamanız gerek (aslında danışmanlara para yedirmeden kendiniz de yapabilirsiniz kurstaki eğitmenlerden yardım alarak). Hibe edilen ya da geri ödemeli tutarları öğrenmişsinizdir zaten araştırma yaparak, destek kapsamında almak istediğiniz ekipmanları belirtiyorsunuz, kurul gerekli olup olmadıklarına göre bazılarını projeden çıkarabiliyor ya da birim fiyatlarını revize ediyor. Tabi projeyi kurula sunmadan önce iş yerini yasal olarak açmak oda kayıtları vs yapmak gerekiyor. Kadınlara verilen destek yüzdesi daha yüksek, bulunduğun bölgeye göre %80-%90. Sene sonuna denk gelirse ödemeler gecikebilir, bir de maliyenin ödeme serbestliği denen bi nanesi var o yüzden de gecikebilir.

Hangi ildesiniz? Birkaç yıldır hizmet sektörü de destek kapsamında sizin iş fikri de uygun görünüyor projeniz kuruldan geçer yani büyük ihtimalle. Girişimcilik kursunu bitirince iş planı hazırlamanız gerek (aslında danışmanlara para yedirmeden kendiniz de yapabilirsiniz kurstaki eğitmenlerden yardım alarak). Hibe edilen ya da geri ödemeli tutarları öğrenmişsinizdir zaten araştırma yaparak, destek kapsamında almak istediğiniz ekipmanları belirtiyorsunuz, kurul gerekli olup olmadıklarına göre bazılarını projeden çıkarabiliyor ya da birim fiyatlarını revize ediyor. Tabi projeyi kurula sunmadan önce iş yerini yasal olarak açmak oda kayıtları vs yapmak gerekiyor. Kadınlara verilen destek yüzdesi daha yüksek, bulunduğun bölgeye göre %80-%90. Sene sonuna denk gelirse ödemeler gecikebilir, bir de maliyenin ödeme serbestliği denen bi nanesi var o yüzden de gecikebilir.

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Antalyadayım. Birkaç kişi ile daha konuştum. Ödeme almak çok zor oluyor dediler. Yine de kursuna gidip bir görmek istiyorum neler anlatılıyor diye.
Kosgeb hizmet binasına gittik, görevlinin bizden önce soru soran bir girişimciyi dövmediği kaldı. Ağzımız açık kaldı. Girişimci destek alabilmek için belgelerini getirmişti. Hiç yardımcı olmadı.
Sonra biz de bilgi almak istedik. İnternet adreslerini ve bir slaytı mailimize yönlendirip bizi gönderdi. Kapı girişindeki danışman bile yüzümüze bakmadı. :KK57:

Evet Kosgeb işi bence sıkıntılı bildiğim kadarıyla zor
Alan vardır elbette ama
Bende eğitimini aldım fakat başvurmadım
Eğitimde ki adam ben sizin projelerinizi yazarım dediğinde anladım
Kabul olur projeniz falan diyo
Ayrıca devam etmediğim çok gün de olmuştur
Detay bile vermeden derslerin coğunu tamamlattılar
Ben üniversitede proje eğitimi aldım mühendisliğe ek olarak
AB standartlarında fizibilite çalışması yaptım ayrıca Kalkınma ajanslarındanda çalıştığım firma için Lab cihazı desteği kabul ettirdim
Ama işi bilmek önemli onlara başvurmadım sırf bu şekilde davrandıkları için
Belki şu anda özel sektörde çalışmıyor olurdum:KK45:

Evet Kosgeb işi bence sıkıntılı bildiğim kadarıyla zor
Alan vardır elbette ama
Bende eğitimini aldım fakat başvurmadım
Eğitimde ki adam ben sizin projelerinizi yazarım dediğinde anladım
Kabul olur projeniz falan diyo
Ayrıca devam etmediğim çok gün de olmuştur
Detay bile vermeden derslerin coğunu tamamlattılar
Ben üniversitede proje eğitimi aldım mühendisliğe ek olarak
AB standartlarında fizibilite çalışması yaptım ayrıca Kalkınma ajanslarındanda çalıştığım firma için Lab cihazı desteği kabul ettirdim
Ama işi bilmek önemli onlara başvurmadım sırf bu şekilde davrandıkları için
Belki şu anda özel sektörde çalışmıyor olurdum:KK45:
Zaten Türkiyede işi layığı ile yapan bir adam görmedim :KK43:

Back