• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kosgeb süt hayvancılığı desteği?

filozofcan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
283
63
318
arkadaşlar merhaba.eşim edirneli ve kendini bildi bileli hayvancılıkla uğraşmış.Hala kayınpederin 11 hayvanı var.Sütten iyi para kazanıyor.Eşimle köyümüze dönelim diye düşüncemiz var.Kosgebden destek alıp 100 hayvanlık modern bir ahır yapmak istiyoruz.Kadınlara destek daha çokmuş.O yüzden olmadı ben açarım.Ama detay bilmiyorum.Hesaplarıma göre modern bir tesis 250 bine gelir.Acaba o kadar destek alabilir miyiz?

arkadaşlar merhaba.eşim edirneli ve kendini bildi bileli hayvancılıkla uğraşmış.Hala kayınpederin 11 hayvanı var.Sütten iyi para kazanıyor.Eşimle köyümüze dönelim diye düşüncemiz var.Kosgebden destek alıp 100 hayvanlık modern bir ahır yapmak istiyoruz.Kadınlara destek daha çokmuş.O yüzden olmadı ben açarım.Ama detay bilmiyorum.Hesaplarıma göre modern bir tesis 250 bine gelir.Acaba o kadar destek alabilir miyiz?

KOSGEB konusunda çok uzun araştırmalarım oldu. Sadece KOSGEB değil KOSGEB gibi destek veren farklı kuruluşları da araştırdım. Destek direk olarak ödenmiyor. Önce harcamayı yapıyorsun sonra destek geliyor. Bu arada KOSGEB hayvancılığa destek vermiyor. Hayvancılıkla ilgili destekler TKDK dan alınıyor. O da tüm Türkiye yi kapsamıyor. Ben atanmayı beklediğim için boş vaktim çok fazla ve bu konuları araştırma şansım oldu. Net bilgiyi veren bir kaynak bulmak çok zor. Bilgiler sanki sadece danışmanlık şirketlerine veriliyormuş gibi düşünmeye başladım. Hele ki bu danışmanlık şirketleri sanki sadece para almak için çalışıyor. Forumun içinde başka bir arkadaşa daha uyarıda bulundum. Aynı konuda sizi de uyarmak istiyorum. Alternatif iş arayışında olmak umut tacirlerinin eline düşmenize sebep olur. Ben İzmir de sadece bir tane benden para almadan tam bilgi veren bir kişi buldum. Ondan aldığım bilgide beni dolandırıcılardan kurtardı. Bu danışmanlık şirketlerine karşı kızgınım ama içlerinde işini hakkıyla yapanlarda var. Şule hanım da bunlardan biri. Eğer bu tip bir düşünceniz varsa Şule Hanım a ulaşın. En azından size doğruyu söyler. Gerçekler biraz canınızı sıkıp hayallerinizi yıkıyor ama olsun. Umut tacirliğinden daha iyidir.

Back