KOSGEB DESTEKLİ İŞ YERİ AÇAN VAR MI ?

yelisskulay

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2020
80
76
35
Merhaba Hanımlar ,

Bilgisi olan daha önce tecrübe etmiş birileri yazarsa sevinirim.

Ufak bir dükkan acmak istiyorum kendim için ,dükkan Allahın inizyle hazır sadece malzeme ve dizayn yapılacak.

Satış yapmak istiyorum mahalle arasında bir ufak dükkanda.

Kosgebten kadın girişimciler için hibe desteği alabileceğim bir durum var mıdır bilginiz var mı ?

Bulunduğunuz ildeki KOSGEBi ararsanız bu konuda yardımcı olacaklardır.
Daha önce herhangi bir ticari faaliyet göstermediyseniz malzeme temini konusunda belirli miktarda hibe veriliyor diye biliyorum

Bence yer yüzünde kimse kosgeb desteği ile iş yeri açmamıştır
Çünkü harcama yapıyorsun, sonra bu harcalamalarını proje haline getiriyorsun, o proje kabul edilirse belli oranda destek alıyorsun.
Kosgeb sadece çıkarsa iyi olur çıkmazsa dünyanın sonu değil ya şeklinde yaklaşılması gereken bir kurum bence.
Parayı geç alıyorsun, bayağı geç.

Daha önce üzerinize kurulmuş bir işletme varsa kadın girişimci desteği veriyorlardı eskiden cüzi bir miktar ama son durum ne bilmiyorum.

Daha önce hiç işletme sahibi olmadıysanız yeni girişimci desteği veriyorlar. Ben başvurduğumda 50 bin hibe 150 bin krediydi, değişmiştir. Önce kursunu alacaksınız, sonra iş planı yazacaksınız. Sonra başvurunuzu yapıp sizi mülakata çağırmalarını bekleyeceksiniz. Mülakat da projeniz kabul edilirse işinizi kuracaksınız, harcamalarınızı faturalandırıp kosgebe sunacaksınız. Uygun buldukları harcamalar için 9 ay içinde size ödeme yapacaklar. Kredi kullanırsanız 0 faizli bir yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…