Koryoid pleksus kisti

nino

Su perim...
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
297
216
103
Diğer
Arkadaşlar

Hamileliğimin 20.haftasında bebeğimde 2 tane 7 mm.lik koryoid pleksus kisti tespit edildi.
Başka hiçbir anomali olmadığından doktorum amniyosentez önermedi. (bana da pek fikrimi sormadı ayrıca)
Benim içim rahat değil. Bu durumda olup amniyosentez yaptıran veya yaptırmayanlar yorumlarını paylaşabilir mi?

şimdiden çok çok teşekkürler:Saruboceq::

canım oncelıkle gecmıs olsun.bıldıgım kadarıyla kıstlerın cogu gecıcı oluyo.eger baska bı anomalı gormedılerse amınıyosentezı onermıyolar.bekleyıp tekrar bakmayı tercıh edıyolar.ama ıcıne sınmedıyse bı profa gozuk derım ben...allah yardımcın olsun

bu kist konusuyla hamileliğinde karşılaşan olmadı mı???
amniyosentez için ısrarcı olmalı mıyım?
tecrübe veya bilgisi olanlardan cevap bekliyorum

Yanlış hatırlamıyorsam Haziran annelerinden zezede çıktı, 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden geçti.

Koryoid pleksus kisti, femur kısalığı, humerus (kol) kısalığı, ekojenik bağırsak vb. gibi bulgulara minör markör adı veriliyor ve bunlar down sendromu ihtimalini artırıyorlar, sanırım araştırmışsınızdır zaten. Ancak bunlardan sadece biri olduğu sürece doktorlar amniyosenteze gerek görmüyorlar. ıki veya daha çok bulgu varsa, ya da bunlardan biri+yaş riski varsa, o zaman gebeyi amniyosenteze yönlendirebiliyorlar (Benim doktorum bir markör + 32 üzeri yaş demişti).

Tabii emin olmak istiyorsanız karar yine size ait, ama amniyosentezin de kendine göre riskleri olduğundan ikisi arasında seçim yapmak oldukça zor. Bende femur kısalığı problemi vardı, uzun gel gitlerden sonra amniyosentez yaptırmamayı seçtim.

canım yeni bir tanıdığımızın bebeği oldu ondada var kist amniyoentez filan yapılmadı doktor baktı doğduktan sona bir tafara daha çok yatmış bebek anne karnında ondan olmuştur dedi bebeğe zararı yok korulacak birşey değil 5 kiloyu geçsin alalım dedi.korkma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…