korunmayı ilk bıraktığınızda

Eşinizle ilişki sırasında korunmayı ilk bıraktığınızda vücudunuzda değişiklik oldu mu

• Evet

OY: 11 61,1%
  • Hayır

OY: 7 38,9%

• Ankete Katılan
    18

drusella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
819
3
Arkadaşlar korunmayı ilk kez bıraktığınızda gebe olmadığınız halde vücudunuz değişik tepkiler verdi mi? Eşimle korunmayı bıraktığımızdan beri tuhaf belirtiler taşıyorum ve hamile değilim. Vücudumun böyle tepki vermesini gerektirecek bir psikolojik belirti de anlamsız çünki henüz 1 adet döngüsü geçti başlamamızdan, şimdi ikinci döngüdeyiz. Ovulasyon gününden regl gününe kadar geçen iki haftalık sürede adet sancısı çekiyorum. Kasıklarımda, özellikle sol tarafta inanılmaz batma var, bıçaklar saplanıyor. Akıntı oluyor. Bunun dışında mide bulantısı, şişkinlik, göbeğimde kaşıntı, halsizlik de çekiyorum o günlerde. Jinekolojik kontrolden geçtim. Doktorum herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Sperm alerjisi gibi bir durumunsa bu etkileri göstermeyeceğini. Acaba vücut kendini spermlere karşı korumaya ya da kendini bu yeni döneme hazırlamaya çalışıyor olabilir mi? Henüz bilimsel olarak böyle birşeyin kanıtlanmamış olması varolmadığını kesin olarak garantilemez bence. Rahatsızlığıma başka bir neden bulamadığımdan merak ediyorum, korunmayı ilk bıraktığında benzeri durumlar yaşayan oldu mu aramızda? Ya da önceki zamana kıyasla sizin bünyenizde gerçekleşen bir değişiklik oldu mu? Bu arada önümüzdeki hafta dahiliyeye muayeneye gideceğim yine de bşka bir hastalık var mı diye. Okuduğunuz için teşekkürler.

böyle şeyler olmadı ama
psikolojik olarak insan vücudunda değişiklikler hissediyor
bende de bazı hislerolmuştu

Korunmayı ilk bıraktığımda hamile kaldım ama düşük yapmıştım.Bi sürü değişiklik yaşadım ama bence hepsi psikolojikti.5 haftalıkken düşük yapmıştım o zaman kadar bi sürü belirtim vardı.Bunların psikolojik olduğunu yeniden hamile kaldığımda anladım.Çünkü hiçbir belirtim olmadı.

yorumlarınıza teşekkürler. soulfly_eu umarım bebeğine sağlıkla kavuşursun
başka benzer durum yaşayan var mı?

aynen arkadaslara katılıyorum psıkolojık olarak bız kendımzı vucudumuzu degsıtırıyoruz mısal kendımden ornek verım 1 hafta gec oldum bu ay reglmı korundum halde kendımı hamıle sandım ve hayata dogum yapmıs bırısı olarak gobegım kalmadı ama gobegım cıkdı kı normalde kızma hamıle ıken gobegım dahı yokdu sankı ıcımde bıseyler gezınıyormus gıbı elımı gobegıme koydumda sankı tekme atıyormus gıbı gelıyordu regl oldum hepsı bıttı kafamızda tasarlıyoruz hep aa bugun olmadım ozman hamıleyım bak gobegım cıkdı aa goguslerım dolgunlasdı gıbısınden

aynı şeyleri ben de yaşıyorum biz de korunmayı bıraktık ve benim de özellikle sol kasıgımda batmalar göğüste şişkinlik ve hassasiyet hepsi var benm szden farklı olarak adetim beklediğimden üç gün erken geldi ve miktarıda nomalden çok az olmakla birlikte toplam iki üç gün sürdü( ki normalde adetim 5 6 gün sürer) bu arada ben bi kaç kez idrar testi yaptım hepsi negatifti psikolojik de olabilir ama adetin o kadar sürmesi kafamı karıştırdı gerçekten bir kaç gun daha gecsin bi test daha yapıcam bakalım bu arada korunmayı bırakınca bu tarz kramplar olabiliyormuş duymustum ben de bakalım oyle bir şey mi yoksa gebelik mi bekleyip göreceğim....

Biz de ilk kez geçen hafta korunmayı bıraktık, ve bu hafta aynı bahsettiğin gibi sol kasığımda bir sancı oluyor.
acaba yumurtluyor muyum diyorum :)
Psikolojik te olabilir bilemiyorum, umarım isteyen herkesin en kısa sürede bebeği olur beklemek çok zor şimdi bir sonraki reglime kadar bile beklemek zor geliyor bana ilk deneme olmasına rağmen nedense fazlasıyla heyecanlıyım...

öyle sorunlar bende de oldu maalesef adetim gecikti, idrar testim silik çıktı, midem bulandı, aşırı acıkma, yumurtalıklarda batma vs hepsini yaşadım ta ki kan testinin sonucunu görene kadar. ertesi gün regl oldum ve iş çözüldü

bende sekiz aydır bütün hamilelik belirtilerini yaşadım psikolojik olarak
kasıklarımda batma baş dönmesi bulantı uyku ooo daha neler neler

slm kızlar topiği görünce günlerdir aklıma takılan bir konuyu size danışmak istedim.Biz eşimle pr.... yada kontrol hapları şeklinde korunmuyoruz.Ben haplara karşıyım,eşim de pr.... karşı.amatörce korunuyoruz.nasıl bişr yol izlediğimizi anlamışsınızdır.3 yıl daha çocuk düşünmüyoruz ama bu şekilde devam edersek plansız gebelikten korkuyorum.Haplar hormonları çok mu etkiliyor,acil tavsiyelerinize ihtiyacım var

Arkadaşlar benim durumumda başkaları da olduğunu bilmek inanın güç veriyor, umarım bu durum işkenceye dönüşmeden çözülür ve isteyenler bebeklerine kavuşurlar. nefsim sadece silik testim olmamıştı daha önce, dün onu da yaşadım ve BHCG negatif. Kısmet hayırlısıyla gelirler umarım bebeklerimiz.
angel teacher ben de hap kullanmadım hiç. geçen aya kadar eşim korunuyordu pek sevmese de benim vücuduma kimyasal alıp gebeliği önlememiz ikimize de yanlış geldi. çok sıkıntı yaşamadan hapla korunmuş tanıdıklarım da var ama şunu biliyorum doktorlar ne derse desin hap kullanımı hormon dengesini bozabiliyor. bırakıldıktan sonra senelerce hamile kalamayan insanlar tanıyorum. hap kullanımı yüzünden hormonal durumu bozulmuş, (bebekle ilgili değil çok agresifleşmiş) bir tanıdığım var ki bu durum boşanmaya kadar gidebiliyor. hormon kullanımı insan psikolojisi üzerinde çok etkili olabiliyor. spirallerle ilgili dün yabancı bir sitede bir hanımın 4 oğlundan üçüne spiral kullanırken hamile kaldığını okudum. bu da benim için bir seçenek değil ilerde. sizin kullandığınız yöntem ise kesinlikle güvenilir değil, yanlış anlamadıysam geri çekilme uyguluyorsunuz. ilişki sonlanmadan gelen sıvı içerisinde de sperm olabildiğini ve hamile kalabileceğiniz biliyorsunuzdur umarım. evet yıllarca hiç korunmadan ilişkiye girip bebek sahibi olamamış insanlar da var ama bu diğer yöntemle nasılsa olmayacağını garantilemez. Umarım fikir verebilmişimdir.

Benim de öyle oldu hamile kalmayı beklerken adet sürelerim kısaldı sanırım stres falan psikolojimiz adetimizi bile etkiliyo:)

Merhaba arkadaşlar,

Korunmayı bıraktıktan sonra adet günleriniz değişti mi? Ben korunurken 28 günde bir olurdum, hapları bıraktım
30-31 falan olmaya basladı.... Haliyle ben de yumurtlama dönemlerimi hesaplayamıyorum :S

Teşekkür ederim eve geri çekilme yöntemini uyguluyoruz ve güvenilir olmadığını biliyorum.çok yardımcı oldunuz,eşimi ikna edeceğim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…