Arkadaşlar korunmayı ilk kez bıraktığınızda gebe olmadığınız halde vücudunuz değişik tepkiler verdi mi? Eşimle korunmayı bıraktığımızdan beri tuhaf belirtiler taşıyorum ve hamile değilim. Vücudumun böyle tepki vermesini gerektirecek bir psikolojik belirti de anlamsız çünki henüz 1 adet döngüsü geçti başlamamızdan, şimdi ikinci döngüdeyiz. Ovulasyon gününden regl gününe kadar geçen iki haftalık sürede adet sancısı çekiyorum. Kasıklarımda, özellikle sol tarafta inanılmaz batma var, bıçaklar saplanıyor. Akıntı oluyor. Bunun dışında mide bulantısı, şişkinlik, göbeğimde kaşıntı, halsizlik de çekiyorum o günlerde. Jinekolojik kontrolden geçtim. Doktorum herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Sperm alerjisi gibi bir durumunsa bu etkileri göstermeyeceğini. Acaba vücut kendini spermlere karşı korumaya ya da kendini bu yeni döneme hazırlamaya çalışıyor olabilir mi? Henüz bilimsel olarak böyle birşeyin kanıtlanmamış olması varolmadığını kesin olarak garantilemez bence. Rahatsızlığıma başka bir neden bulamadığımdan merak ediyorum, korunmayı ilk bıraktığında benzeri durumlar yaşayan oldu mu aramızda? Ya da önceki zamana kıyasla sizin bünyenizde gerçekleşen bir değişiklik oldu mu? Bu arada önümüzdeki hafta dahiliyeye muayeneye gideceğim yine de bşka bir hastalık var mı diye. Okuduğunuz için teşekkürler.
Benim de öyle oldu hamile kalmayı beklerken adet sürelerim kısaldı sanırım stres falan psikolojimiz adetimizi bile etkiliyo:)aynı şeyleri ben de yaşıyorum biz de korunmayı bıraktık ve benim de özellikle sol kasıgımda batmalar göğüste şişkinlik ve hassasiyet hepsi var benm szden farklı olarak adetim beklediğimden üç gün erken geldi ve miktarıda nomalden çok az olmakla birlikte toplam iki üç gün sürdü( ki normalde adetim 5 6 gün sürer) bu arada ben bi kaç kez idrar testi yaptım hepsi negatifti psikolojik de olabilir ama adetin o kadar sürmesi kafamı karıştırdı gerçekten bir kaç gun daha gecsin bi test daha yapıcam bakalım bu arada korunmayı bırakınca bu tarz kramplar olabiliyormuş duymustum ben de bakalım oyle bir şey mi yoksa gebelik mi bekleyip göreceğim....
Benim de öyle oldu hamile kalmayı beklerken adet sürelerim kısaldı sanırım stres falan psikolojimiz adetimizi bile etkiliyo:)[/QUOTE
evet benm de psikolojkmiş bi kaç test yaptm çıkmadı Allah bundan sonra nasip etsin herşeyin bi zamanı var aslnda olcagı zaman kendiliğinden oluyor hepimiz için en hayırlı ne zamansa o zaman olur inşşşş
Arkadaşlar benim durumumda başkaları da olduğunu bilmek inanın güç veriyor, umarım bu durum işkenceye dönüşmeden çözülür ve isteyenler bebeklerine kavuşurlar. nefsim sadece silik testim olmamıştı daha önce, dün onu da yaşadım ve BHCG negatif. Kısmet hayırlısıyla gelirler umarım bebeklerimiz.
angel teacher ben de hap kullanmadım hiç. geçen aya kadar eşim korunuyordu pek sevmese de benim vücuduma kimyasal alıp gebeliği önlememiz ikimize de yanlış geldi. çok sıkıntı yaşamadan hapla korunmuş tanıdıklarım da var ama şunu biliyorum doktorlar ne derse desin hap kullanımı hormon dengesini bozabiliyor. bırakıldıktan sonra senelerce hamile kalamayan insanlar tanıyorum. hap kullanımı yüzünden hormonal durumu bozulmuş, (bebekle ilgili değil çok agresifleşmiş) bir tanıdığım var ki bu durum boşanmaya kadar gidebiliyor. hormon kullanımı insan psikolojisi üzerinde çok etkili olabiliyor. spirallerle ilgili dün yabancı bir sitede bir hanımın 4 oğlundan üçüne spiral kullanırken hamile kaldığını okudum. bu da benim için bir seçenek değil ilerde. sizin kullandığınız yöntem ise kesinlikle güvenilir değil, yanlış anlamadıysam geri çekilme uyguluyorsunuz. ilişki sonlanmadan gelen sıvı içerisinde de sperm olabildiğini ve hamile kalabileceğiniz biliyorsunuzdur umarım. evet yıllarca hiç korunmadan ilişkiye girip bebek sahibi olamamış insanlar da var ama bu diğer yöntemle nasılsa olmayacağını garantilemez. Umarım fikir verebilmişimdir.