- 18 Mart 2010
- 819
- 3
Arkadaşlar korunmayı ilk kez bıraktığınızda gebe olmadığınız halde vücudunuz değişik tepkiler verdi mi? Eşimle korunmayı bıraktığımızdan beri tuhaf belirtiler taşıyorum ve hamile değilim. Vücudumun böyle tepki vermesini gerektirecek bir psikolojik belirti de anlamsız çünki henüz 1 adet döngüsü geçti başlamamızdan, şimdi ikinci döngüdeyiz. Ovulasyon gününden regl gününe kadar geçen iki haftalık sürede adet sancısı çekiyorum. Kasıklarımda, özellikle sol tarafta inanılmaz batma var, bıçaklar saplanıyor. Akıntı oluyor. Bunun dışında mide bulantısı, şişkinlik, göbeğimde kaşıntı, halsizlik de çekiyorum o günlerde. Jinekolojik kontrolden geçtim. Doktorum herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Sperm alerjisi gibi bir durumunsa bu etkileri göstermeyeceğini. Acaba vücut kendini spermlere karşı korumaya ya da kendini bu yeni döneme hazırlamaya çalışıyor olabilir mi? Henüz bilimsel olarak böyle birşeyin kanıtlanmamış olması varolmadığını kesin olarak garantilemez bence. Rahatsızlığıma başka bir neden bulamadığımdan merak ediyorum, korunmayı ilk bıraktığında benzeri durumlar yaşayan oldu mu aramızda? Ya da önceki zamana kıyasla sizin bünyenizde gerçekleşen bir değişiklik oldu mu? Bu arada önümüzdeki hafta dahiliyeye muayeneye gideceğim yine de bşka bir hastalık var mı diye. Okuduğunuz için teşekkürler.