• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma ?!

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam kizlar ben korunmak istiyorum gebe kalmamak icin ama en iyi yöntem sizce hangisidir?

Dogum kontrol hapini kullanma ihtimalim düsün cünkü almayi unutabilirim..

Sizce en iyi yöntem nedir?

ben hap yanlısı olanlardanım
unuturum diye korkmayın tel.alarmını kurun yatmadan önce için ve yatın

Yeni evliyken doğal korunduk (eşim)...
Bebek düşündük, 2. ay hamiş kaldım hamdolsun Rabbime...
Kızım doğdu, aynen devam ettik..
Spiral düşündüm bir süre ama cesaret edemedim ve uzun süre regl olmadım...
Zaten yengem kullandı, aralıksız kanamaları oldu, arkadaşım taktırdı 10. gün düştü.. Tamamen vazgeçtim..
Normale devam dedik..
Sonra kızımım 2. doğum günü zamanı 2.'ye kalmıştım..
İki gün düşünmekten başım çatladı... Üzüldüm kızım küçük diye..
Sonra sevinç başladı ama bebiş haftasına düştü...
Bu bana ders oldu, baktım mıknatıslık var bende, direk kondoma geçtik...
Hap düşünmüyorum, yeteri kadar kimyasala maruz kalıyoruz, bir de hap istemiyorum..
Ne olursa olsun ilaç, bana göre tabii, kullanan bir sürü insan var...
Valla sevmese de bayılmasa da eşim mecburen kullanacak...
Kazaya açığım, riske atamam valla, Rabbim verir, deler geçerler, kabulümdür :1: :1:
Ama korunuversin napiim :9:

Yeni dogum yaptım yaklaşık 3 ay olacak . Kolay hamile kalıyorum o yuzden de cok korkuyorum. Araştırmalarım ve Dr umun önerisi doğrultusunda implanon denen kolda deri altın yerleştirilen küçük bir çubuk taktirdim.
Emzirdigim icin hap uygun dgldi. Spirali ve kondomu da ben istemedim.
Dr um bu yöntemi cok övdü . Henüz 3 hafta oldu bakalım memnun kalabilecek miyim

canim bana dr'um solemisti, ignenin daha az zarari var die, igne oldum bende, 3 ay etkisi var, ve gayet memnunum herhangi bi yan etki de gormedim suana kadar.. kilo alirim die korkmustum ama haplar gibi diilmis acikcasi:)
sen yine de dr'una bi sor canim, en dogrusunu senin icin o solucektir, neticede onemli konu, yarin obur gun hamile kalmak istedigimizde bi sorun olmasin canim.

kızlar karar verdim gittim spiral taktırdım ama adet oldum normalmi ki süt korur diolar cünkü nie adet oldum rahattim aslinda ama hayırlısı buymus demekki :))

Biri bebek hasretinden hamile kalmak için yırtınıyo
Diğeri kalmamak için yırtınıyo

Bu ne dünya kardeşim böyle . Bence doğal süreci bozmayın

çünkü sizdeki derdi nimet sayan var

hiç bir doğum kontrol yöntemi %100 etkili değildir. hapların çok fazla yan etkisi var, bir etkisi çıkmazsa diğeri çıkıyor. doğum yapmamışsanız spiralin de oldukça zararı var. aşı yöntemini kullanabilirsiniz. 3 ay-6 ay şeklinde koruma sağlayan aşılar var, fakat güvenirlik ölçüsünü bilmiyorum. evli olmayıp ilişki yaşıyorsanız bu gibi yöntemler sakıncalı olabilir. kimyasal almadan ve vücudunuza etki etmeden korunabileceğiniz tek yol kondom. hem ekonomik hem de yan etkisi bulunmamaktadır. tek problem çiftlerin aldığı hazzı karşılıklı olarak etkileyebiliyor olması.

Zaten dogal olan ne kaldı ki bu dünyada sürekli kimyasala ve radiyasyona maruz kalıyoruz zaten :(

Back