• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Bi bakar mısınız?

birkedilianne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
2.988
3.820
48
Kızlar merhaba
Temmuzda nikahım var. Normalde doktora gidecektim nikahtan önce ama şu dönemde doktora gitmek istemiyorum. Malum virüs... Ama gelin görün ki korunma yöntemleriyle alakalı çok şey okuduysam da karışıklık bitmedi. Kafama en çok yatan hap ama onda da yan etkileri... Bir arkadaşım yasmin diye bir hap önerdi ama öneriyle de hap kullanılır mı pek mantığım almadı. Benim sorum şu Doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlarım daha sonra çocuk istediğimde bu hapın yan etkileri hamile kalmamı, adet düzenimi sağlığımı etkiler mi?

Kızlar merhaba
Temmuzda nikahım var. Normalde doktora gidecektim nikahtan önce ama şu dönemde doktora gitmek istemiyorum. Malum virüs... Ama gelin görün ki korunma yöntemleriyle alakalı çok şey okuduysam da karışıklık bitmedi. Kafama en çok yatan hap ama onda da yan etkileri... Bir arkadaşım yasmin diye bir hap önerdi ama öneriyle de hap kullanılır mı pek mantığım almadı. Benim sorum şu Doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlarım daha sonra çocuk istediğimde bu hapın yan etkileri hamile kalmamı, adet düzenimi sağlığımı etkiler mi?
Canim dohum kontrol haplari ozellikle bir ay kullanim sonrasi birakip bebek denenildigi zaman tam tersi daha cabuk hamile kalmani saglar ve adetini duzene gecirir ve dogum kontrol hapini bir ay degil istedigin surece kullanabilirsin ama senin ve ileride olucak bebegin icin dakika dakikasina alman gerekiyor3 45 se hep ayni dakikada yoksa ileride bebek oldugunda kimyasal olabikir bebege zarar verebilirsn ama bu ilaci kullanip birakinca geri donusumu muhtesem oluyor

Ben yasmin kullandım uzunca süre ilk zamanlar baş ağrısı yaptı ama cildimi de düzeltti. 1 yıl ve daha uzun korunacaksan hap öneririm. Ben kafama göre kullandım aile hekimim de sorun olmaz dedi, içime sinmedi kadın doğuma gittim o da yan etki yoksa kullanmaya devam edebilirsin dedi. Bünyen hassassa ilk 2 3 ay yan etki yapabilir. 1 yıldan daha kısa süreli korunmaksa planın prezervatif kullanın.

Ben korunma kadının kontrolünde olmalı diye düşündüğüm için hap kullanıyorum.. büyük kızımdan sonra 4 sene aile hekimliğinin verdiği doğum kontrol hapini kullandım,düzenli adet oldum..bebek isteyince bıraktığımin ilk ayi hamile kaldım.. şimdi yasmin le korunuyorum,hicbir yan etkisi yok bende.

Ben korunma kadının kontrolünde olmalı diye düşündüğüm için hap kullanıyorum.. büyük kızımdan sonra 4 sene aile hekimliğinin verdiği doğum kontrol hapini kullandım,düzenli adet oldum..bebek isteyince bıraktığımin ilk ayi hamile kaldım.. şimdi yasmin le korunuyorum,hicbir yan etkisi yok bende.
Cnm doğumdan sonra heemn hapla korunabilir miyiz bı sıkıntı oluyo mu emzirirken bende doğumdan sonra hap denemek istiyorum daha önce iğne denedim yan etki yaptı hep kondomla korunduk

Bende 21 haziranda evleniyorum. 1 yıl çocuk düşünmüyorum. Doğum kontrol haplarının çevremdeki çoğu kişi önermiyor. Nişanlımda prezervatife pek yanaşmıyor. Kara kara düşünüyorum.

Ben en az 2 yıl istemiyorum çocuk. 27 yaşıma giricem temmuzda. Hapla ilgili yorumlara bakıyorum kimisi demiş adet düzenimi bozdu vs. İnsan annesine sormaya da çekiniyor. Benimki hap kullanma prezervatif kullanırım diyor ama o da yırtılabiliyormuş

Sağlık ocağına gidip kan verip ona göre başlayabilirsiniz hapa, kafanıza göre başlamayın lütfen.
Ayrıca bizi nikah işlemlerinde toplum sağlığı merkezine yönlendirdiler orada korunmayla ilgili bilgi verdiler ve ben kan verip sonucuma göre hapa başladım ayrıca hapı oradan ücretsiz alıyorum.

Kızlar merhaba
Pko oldugundan doktorum yazz kontrol hapı kullanmamı tavsiye etti reglimi düzene soksun diye 4 ay kullandım bıraktıgım ay hamile kaldım bu haplar bence dogurganlıga zarar vermiyor fakat çok ucun süre kullanmak tavsiye edilmiyor diye biliyorum

Back