Korona yüzünden çenesi düştü iyice

Nasil yemegi cöpe atabiliyorsunuz anlamiyorum.Ramazan orucu tutup , yemek cöpe atmayi gercekten anlamiyorum.Oruc tutmak ayni zamanda yiyecek yemegi olmayanlarla empati yapmak degil midir, alcakgönüllügü benimsemek degil midir?
Bu ülkede ne kadar cok insan yiyecek dogru düzgün bir sey bulamiyor bilmem farkindamisiniz.Sizin yerinizde olsam yemek cesidini azaltir , kalan yemekleri bir gün arayla tekrar isitirdim.Kocaniz gibi olan insanlari orucla degil aclikla terbiye etmek lazim.
Allah allah ben anlatamıyorum herhalde. Kaç kişiye daha aynısını yazıcam bilemiyorum. Ben 100 çeşiy yemek yapmıyorum çorba ana yemek pilsv salata tarzı herkesin yaptığını yapıyorum ve her gün de yapmıyorum kalanları ertesi gün ısıtıyorum normalde bitiyordu da zaten ama artık adam yemiyor yani bazen yiypr bazen yemiyor ben normal az ölcülerde yapıyorum zaten.
Her yemeğim çöp oluyor demedim. Kalan az bir miktar çöp oluyor sni oda eşimin yemediği payı.
Yemek atmıyorum çöpe hayvanlara da değerlendiriyorum ayrıca

Yaptığınız yemeği az yapın yani 2 kişilik değil 1 buçuk kişilik gibi. Pilavı falan 1 tabak yapıyorum artmıyor bitiyor. Dolma yapsam 4 tane biber dolduruyorum. Kalınca yenmiyor insanın canı çekmiyor.
İnanın minimum yapıyorum porsiyonları. Ertesi gün kalan öok az oluyordu yada kalmıyordu zaten pilav ısıtılınca yenmiyor tek günlük bişey bunlara dikkat ediyorum ama kendi hakkını yemeyince kalıyor sorunum bu

Ben emek verip hazırlıycam, karşılığında bu tavrı görücem, bir de yemiyor beğenmiyor diye derdine düşücem öyle mi.. Afedersiniz ama ziftin pekini yesin. Kendi zevkinize göre yapın yiyen yesin yemeyen aç kalsın. Bu ne ya... Hayırdır siz şefsiniz o da yemek yemeye gelen müşteri mi? Ne bu

Ben cinnet geçirip 3 gün evde tek bir iş yapmadım. Yemek de yapmadım. Sadece yattım uyudum. Çocukları babaları yarım yamalak doyurdu. Ölmediler de. Bulaşık bile yıkadılar makine doldurup boşalttılar. Şimdi elimi ayağımı öpüyorlar, kıymetimi anladılar. Bırak yapma. Ama tut kendini 😘

Sizi kirmak istemedim.Buna dair yorumunuzu yazdiktan sonra gördüm.Tavrim da aslinda size degil esinize karsiydi.
Allah allah ben anlatamıyorum herhalde. Kaç kişiye daha aynısını yazıcam bilemiyorum. Ben 100 çeşiy yemek yapmıyorum çorba ana yemek pilsv salata tarzı herkesin yaptığını yapıyorum ve her gün de yapmıyorum kalanları ertesi gün ısıtıyorum normalde bitiyordu da zaten ama artık adam yemiyor yani bazen yiypr bazen yemiyor ben normal az ölcülerde yapıyorum zaten.
Her yemeğim çöp oluyor demedim. Kalan az bir miktar çöp oluyor sni oda eşimin yemediği payı.
Yemek atmıyorum çöpe hayvanlara da değerlendiriyorum ayrıca

Bu ramazanda bu kocalara ne oldu böyle?
Sanki açık büfe kahvaltıya gelmişler
Onu yerim bunu yemem o güzel bu değil paşaların önünde hususi aşçısı mısınız?
Herhalde işe gidip yorulmuyorlar acıkmıyorlar galiba

Sizi kirmak istemedim.Buna dair yorumunuzu yazdiktan sonra gördüm.Tavrim da aslinda size degil esinize karsiydi.
Ya yukarıdakiler biraz beni sinirlendirdi o yüzden yani israf etmek benim de hoşuma gitmiyor ama herkesin yaptığı kadar yapıyorum iki kişiye kazanla yemek yapmıyorum ama anlatamadım. Siz kusura bakmayın kırdıysam.

Ben böyle durumlarda kendi eşime zıkkım ye diyorum , içimden diyorum tabiki . İnsan rahatlıyo valla öyle diyince sen de diyebilirsin .
Benimki de ne uğraşmışsın ne gerek var, makarnayı böyle yapma sade yap falan diyince artık tutamayıp bok ye dedim. Normalde konuşmayan oğlum bok bok bok diyip durdu onun yüzünden.

Benimki de ne uğraşmışsın ne gerek var, makarnayı böyle yapma sade yap falan diyince artık tutamayıp bok ye dedim. Normalde konuşmayan oğlum bok bok bok diyip durdu onun yüzünden.
O b harfiyle başlayan kelime bi keresinde benim de ağzımdan kaçmıştı , bizim cimcime de ortalıkta mok mok mok diye çok matah bi kelime öğrenmiş gibi dolanıp durmuştu :)

Benimki de 1 aydır evde. Saatler önce yediğimiz yemek için kimyon katmışmıydın genelde kimyon katıyomusun yemeklere dedi ne alakaysa. Corona kısıtlamaları mide ve beyin yapılarını bozdu beylerimizin 😂

Merhabalar kızlar korona yüzünden genel olarak herkesin sinirleri gergin benimde artık gerilmeye başladı.
Eşim 2 aydır evde. Market haricinde çıkmıyoruz evden. Sorun şu artık yaptığım her yemeğe bi kulp takar oldu. Yani emek veriyorum bişeyler yapıyorum. Burada markete sınırlı sayıda sebze gelir yani patlıcan kabak harici sebze gelmez yemeklik. Pazar da haftasonu olduğu için açılmıyor. Haliyle sürekli kuru bakliyat sarma dolma veya et yemekleri yemek durumunda kalıyoruz. Ben tabi değiştirerek peşpeşe denk getirmemeye çalışıyorum. Malum Ramazan dolayısı ile de ekstra özen gösteriyorum. Ama eşim sürekli önceden beğendiği şunu şöyle yap dediği şeyleri bildiği için bende yemekleri onun sevdiği şekilde yapıyorum ama şimdi onlara da bir kulp buluyor. Ve yememeye başladı. Aşırı derecede yemek çöp oluyor. Bende üzülüyorum yani kıyamıyorum hayvanlara götürüyorum kıymalı etli olan şeyleri. Kahvaltılıklar sahurda geliyo gidiyo yemiyor. Bende sürekli sofraya aynı şey gelince yemem ama daha peynire çatal atılmamış duruyo çöpe de atmak istemiyorum börekle değerlendiriyorum ama reçeller filan hep çöp. Ben ne yapacağımı şaşırdım ve sinirlenmeye başlıyorum artık. En basiti dün akşam yaptığım kuru fasulyeye domates konserve katarım daha yoğun olması için biz öyle seviyoruz yani kendi söylemişti zaten böyle yap diye. Akşam dedi ki bi daha koyma. Yahu sen dedin bana bende öyle yapıyorum diyince ben demedim diyor. Sürekli böyle herşeye sunu katma bunu yapma diyor en son cinnet geçirmek üzereyim.
Bir gün hiç yemek yapmayın. "Benim yaptıklarımdan pek hoşlanmıyorsun ya bugün sen yap ben de nasıl yapılır öğreneyim," deyin. Üstelerse de kılınızı kıpırdatmayın.

X