Korona yüzünden çenesi düştü iyice

Çalışan eşin yardım etmemesini bi noktaya kadar anlıyorum, kendi eşim de işe gittiği zamanlarda yardım beklemiyorum kendisinden ama 2 aydır evdeymiş. Tez yazıyor demişsiniz de 24 saat boyunca mı tez yazıyor sanki? Bi şekilde kalkıp evin içinde işlere el atması lazım. Makarna ödülse sizin için daha basit olan ama onun pek sevmeyeceği bir şey hazırlayın. Maksat benim adım hıdır elimden gelen budur'u göstermek. Böyle hem iş buyurup hem beğenmeyen insanların hakkı bu çünkü bence.

Evde sıkıldıkça iştahı kapanmış bu sefer de yemeğe laf etmeye başlamış.
Evde çok fazla yemeğin atıldığını, bitmeden yenisini yapmayacağınızı söyleyin.
Bu masrafla başa çıkılmaz.
Bizim evde bir hazır çorba, ana yemek/pilav ve konserve meze (biber/turşu vb) yetiyor artıyor.

Her öğüne ayrı yemek de pişmiyor, öyle bir bolluk nerede?
Eğer yine seçiyorsa önüne makarna, kızartma, hazır köfte sürün ya da kendisi yapsın.
Streste bu yiyecekler adamı yatıştırır, bunlar daha makbul bile geçebilir.

Ya ben merak ediyorum her öğünde başka bir yemek yaptığımı nerede yazdım da bunu yazıyorsunuz?

Bir yemek piştiği gün yenir ertesi gün ısıtılır ve biter. Ama bizde yenmediği için üçüncü güne sarkıyor ve ondan sonra çöpe gidiyor. Bunu anlatamıyorum herhalde. Konuyu saçma sapan yere çekmeyin kaç çeşit kaç öğün değil derdim. Bende zaten sizin gibi çorba ana yemek pilav salata meze tarzı takılıyorum. Fazla yaptığımı nereden çıkarıyorsunuz...

Ya tez bahanesi işin. İçeride call of duty oynuyor. Çook zorladığım da da kalkıyor süpürge yapıyormuş gibi yapıyor yani baştan savma. Öyle olunca da ben istemiyorum üzeriden tekrar tekrar geçeceksem nefesimi tüketmeye gerek yok
Ana yemek konusunda kesinlikle katılıyorum yapmayacağım zıttına şeyler yapıcam

Ne diyeyim evde 7/24 birinin olması ve hiçbir işe el atmaması çok sinir bozucu bir durum. Allah sabır versin size.

Hepimiz tıkandık ama hali hazırda çeşit yapmazsak da sıkılıyoruz yani dön dolaş.
Ayrıca hemen hemen tüm manavlar şarküteriler telefonla eve getiriyor. Çağırın farklı sebze de yiyim.
Ben mesela patlıcandan bir hafta közleyip unla meyane yapıp üstüne et veya köfte koyup kebap çakması yapıyorum bazen şakşuka. Bazen tüm sebzeleri birleştirip türlü, bir gün karışık kızartma.
Bazen de tüm sebzeleri rondodan kıymayla çekip kavurup sebzeli lahmacun fln yapıyorum.
Köfteden patatesten sıkıldılar ekşili köfte yemeği yaptım geçen yediler. Portakallı kereviz iyi bir alternatif mesela.
Biraz çeşitlendirmek sizin için de iyi. İnsan mutfakta da vakit geçirince mutlu oluyor.
Geçen domates közledim çorba yaptım mesela. Zahmetli ama güzeldi uğraşması fa içmesi de.

Sizde kabahat yapmayın ne bulursa onu yesin...siz sürekli onun isteklerine göre yaparsanız çıtayıda yükseltirsiniz beklentisi artar

Manav yok bulunduğum mahallede. Burası düşük gelir seviyesi olan bir yer buranın insanları sadece pazara gidiyordular ilk taşınınca ben şaşırdım markete bile çeşit gelmiyor satılmıyor diye bu yüzden sıkıntıdayım. Ben zaten mutfakta çok çok çeşit yapabiliyorum. Sorun sebze eriişimimin az olması. Etli yapılacak her şeyi yapıyorum yani çeşit sorunum da yok. Dolma kuru biber patlıcan yapıyorum ama içini farklı yapabiliyorum. Sarma zeytinyağlı veya memleket usulu. Buğdaydan çeşit çeşit çorba yapabiliyorum. Mesele o değil yani. Mesele herşeye burun kıvırması

Aynı şehirde yaşıyoruz. Burda bazı internet siteleri de direkt eve teslim yapıyor. Yerli bir üretici var. Ben de hep oradan getirtiyorum artık. Dilerseniz özelden adını yazabilirim. Çok taze ve her çeşit sebze meyve kapınıza geliyor.

Olabilir çok memnun olurum beni büyük biir dertten kurtarırsınız gerçekten
Hem erik kiraz mevsimi geldi buraya daha gelmiyor bişeyler canım çekiyordu

Çocuğunuz var mı bilmiyorum,ama ben olsam yemek yapmazdım.
Çocuk olsa illaki yapın yazardım,sonuçta gıda ihtiyacı var.
Eşiniz hem yemek yemiyor sürekli kulp buluyor en iyisi yapmayın.
Yemeklerin ziyan olduğunu görüyordur.

Nasil yemegi cöpe atabiliyorsunuz anlamiyorum.Ramazan orucu tutup , yemek cöpe atmayi gercekten anlamiyorum.Oruc tutmak ayni zamanda yiyecek yemegi olmayanlarla empati yapmak degil midir, alcakgönüllügü benimsemek degil midir?
Bu ülkede ne kadar cok insan yiyecek dogru düzgün bir sey bulamiyor bilmem farkindamisiniz.Sizin yerinizde olsam yemek cesidini azaltir , kalan yemekleri bir gün arayla tekrar isitirdim.Kocaniz gibi olan insanlari orucla degil aclikla terbiye etmek lazim.

Yaptığınız yemeği az yapın yani 2 kişilik değil 1 buçuk kişilik gibi. Pilavı falan 1 tabak yapıyorum artmıyor bitiyor. Dolma yapsam 4 tane biber dolduruyorum. Kalınca yenmiyor insanın canı çekmiyor.

Bildiğiniz gibi yapın yiyorsa yesin yemiyorsa yemesin laf söylerse benim elimden gelen bu istersen kendine kendin yap bildiğin gibi de sen umursadığın için böyle yapıyor afedersin ama şımarıklık umursama bak nasıl yiyor o yemekleri gık demeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…