Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Korona Virüs Döneminde Bebeğe Aşı Yaptırmak?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Meysa Kara

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
4
0
1
36
Merhabalar, annelerin ne düşündüğünü öğrenmek için acilen üye oldum, bu da ilk mesajım. Lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin. Bu dönemde bebeğinizi aile sağlık merkezlerine götürmeye güveniyor musunuz? Aşı takviminizi ertelediniz mi? Doktorunuz bu konuda ne diyor, aşıları ertelememiz sizce mümkün mü? Doktor kontrollerini online yapan var mı?Ben açıkçası çok korkuyorum bu dönemde gitmeye, acaba sizde aynı şekilde misiniz öğrenmek isterim..

Cevap veren herkse teşekkürler şimdiden.

Hoşgeldin öncelikle bende çok tedirgindim kızım 4aylik götürme taraftarı değildim ama doktorumla görüştüm ve sağlık ocağı ekibiyle bakanımız yaptırmanız gerektiğini söylemiş kesinlikle başka virüsler çıkmasın diye l. Ve ben götürdüm geçen ayın 14 de hiç sıkıntı olmadı şükür kimse yoktu sadece kendi doktorumuz çalışıyordu gün gün ayarlamışlar hemşiremiz yaptı hepsi 5 dk sürdü çıktık götürmelisiniz bence .

Keşke mobil bir ekip olsa da evleri gezseler..Acaba buradaki asm kötü diye başka bir asmye gitmek mümkün mü bilemedim..

Öyle bir imkan olamaz dediler tanıdık hemşire var gelse dedim olmaz dediler neden kötü olsun ki

Ben ilk vaka çıkmadan 1 gün önce cocuklari kontrole götürmüştüm çünkü yakında gidemeyeceğimizi biliyordum.Mart sonuna doğru oğlumun aşısı vardı 2 hafta bekledim sonra bu sürecin daha da uzayacağını düşündüğüm için götürdüm. Sonrasında da zaten DSÖ aşıları ertelemeyin yakında kızamık salgını bekleniyor diye açıklama yaptı.
Sakın erteleme ben evden tek kullanımlık alez götürdüm sedyeye onu serdik. Sadece aşı yapıldı zaten.Ve ASM de hiç hasta yoktu.

Bende battaniyesini açtım sonra poşet koydum eldivenle kızımız ağzını da maske taktım gelince üzerini değiştirip sildim kendim duş aldım şükür birşey olmadı bende çok korkuyordum ama

Evet bebek maskesi de önemli bir konu, yine eczanelerde asla bulamadığımız bir şey. Bu ülkede hijyen konusu oldukça can sıkıcı. Benim birçok arkadaşım bebeğini götürmekten vazgeçti, onları da anlıyorum.

Ben götürdüm hemşire arabada vurdu iğnesni hiç içeri almadı bzi tehlikeye atamam szi dedi

9 aylıkken kızamık aşısı yaptırdık özel hastanede sağlık ocağına gitmek istemedim. Hem kontrol muayenesi vardı gitmişken aşısını da yaptırdık.

Bu sürec yakın zamanda geçmicek cocugu koronavirüsten koruyacağız derken diğer hastalıklara yakalatmamak lazım.

Aşıları önemli doktor geciktirmeyin dedi mecbur gittik daha menenjit aşısı var onuda önümüzdeki ay yaptırcağız.

Aile sağlık yerine götürmüyorum doğum yaptığım hastaneye götürüyorum hem kızımın doktoru orda hem de hem kontrol hem aşı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…