• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve karantina sureci

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Kızlar günaydın
En son annemlerle 30 kasim pazartesi günü görüştük ve eşimin iş arkadaşının korona olduğunu 3 aralık perşembe günü olduğunu öğrendik, annemlerin riskli süreci haftaya bugün bitiyor değil mi? Bizden sonra herhangi bir dışarı çıkma vs olmadı. 14 günlük süre geçtikten sonra hasta olmadığımızı soyleyebiliriz diye biliyorum. Çünkü temas olan zamanı bildiğimiz için 14 gunluk karantinanın ne zaman bittiği belli. Sizin de fikrinizi almak istedim.
Teşekkürler.

Kızlar günaydın
En son annemlerle 30 kasim pazartesi günü görüştük ve eşimin iş arkadaşının korona olduğunu 3 aralık perşembe günü olduğunu öğrendik, annemlerin riskli süreci haftaya bugün bitiyor değil mi? Bizden sonra herhangi bir dışarı çıkma vs olmadı. 14 günlük süre geçtikten sonra hasta olmadığımızı soyleyebiliriz diye biliyorum. Çünkü temas olan zamanı bildiğimiz için 14 gunluk karantinanın ne zaman bittiği belli. Sizin de fikrinizi almak istedim.
Teşekkürler.
Annenler sizinle en son temas 30 kasımda olduğuna göre.Süreleri 30 kasımdan itibaren 14 gün sonra biter.Geçmiş olsun, inşallah size de onlara da bulaşmamıştır

Eğer bulastiysa 4 ve 7 gün içinde belirtiler başlar.
Pozitif olan kişiler negatif testini 18.gunde aldılar etrafımda yakalananlar. 14.gun yine pozitif çıktılar.
18 gün olduğunu ilk kez duydum🙄
Hiç kimsede belirti yok çok şükür sadece çok endiseleniyoruz.
Teşekkürler.

Annenler sizinle en son temas 30 kasımda olduğuna göre.Süreleri 30 kasımdan itibaren 14 gün sonra biter.Geçmiş olsun, inşallah size de onlara da bulaşmamıştır
Çok teşekkürler
Inşallah.
Aşırı yıpratıcı bir donem yaşıyoruz hepimiz.
Allah sonumuzu hayır etsin:KK43:

18 gün olduğunu ilk kez duydum🙄
Hiç kimsede belirti yok çok şükür sadece çok endiseleniyoruz.
Teşekkürler.
O şöyle 14 gün içinde belirti verirlerse iyileşme süreci uzayabiliyor. Bu saate kadar bir şey çıkmamış, yine kendilerini korusunlar dışarı çıkmasınlar ama iyi düşünün iyi olsun.

Arkadaşım annesi kız kardeşi vs pozitif idi babası da test yaptırdı o negatif çıktı

Baba ayrı evde kaldı 14 günlük karantina bitti adam rahatsız hissetmiş gelin doktora götürün diye aramışlar karantinan bitmiş gelemeyiz demişler bunlar götürünce pozitif çıkmış

Sen dayanıklı imişsin kuluçkası uzun sürmüş atlatacakmış ama vücut direncin kırılmış bir yerde demişler

Kendilerine iyi baksınlar 14 gün sonrasında da çok temas etmesinler kimse ile

Ama onlar zaten temaslının temaslısı olduğu için muhtemelen bulaşmamış yoksa eşinizde çıkardı şimdiye, eşinize bulaşmadan onlara bulaşması olanaklı değil zaten

Geçmiş olsun

Arkadaşım annesi kız kardeşi vs pozitif idi babası da test yaptırdı o negatif çıktı

Baba ayrı evde kaldı 14 günlük karantina bitti adam rahatsız hissetmiş gelin doktora götürün diye aramışlar karantinan bitmiş gelemeyiz demişler bunlar götürünce pozitif çıkmış

Sen dayanıklı imişsin kuluçkası uzun sürmüş atlatacakmış ama vücut direncin kırılmış bir yerde demişler

Kendilerine iyi baksınlar 14 gün sonrasında da çok temas etmesinler kimse ile

Ama onlar zaten temaslının temaslısı olduğu için muhtemelen bulaşmamış yoksa eşinizde çıkardı şimdiye, eşinize bulaşmadan onlara bulaşması olanaklı değil zaten

Geçmiş olsun
Çok teşekkürler
Ben de öyle düşünüyorum
Şuana kadar astım olan annemin bile bir belirtisi yok çok sükür
Arada bir giderdim artık onu da yapmayacağım
Eşim hala çok uzun süre ve risk altında olan bir yerde çalışıyor çünkü
Tehlikeye atamam kimseyi

Bu sabahki genelgeye göre artık temaslı kişilerin karantine süresi 10 gğn olarak güncellemiş.Sabah haberlerde okudum.Bundan sonra temaslılar 14 değil 10 gün karantina da olacak.

Esımden dolayı temaslıyım 1 aralıkta başladık 14. De bitecek eşim covidli oda 30 Kasım belli oldu 10 gün karantınada kalacakmıs

Eklentiler

• Screenshot_20201207-172854.png
    Screenshot_20201207-172854.png
    93,7 KB · Görüntüleme: 38
Tese
Çok geçmiş olsun
Peki eşinizde ya da sizde nasıl belirtiler oluştu?
Tesekkurler sizede. Bana bulasmadı ne hikmetse şükür ama test verdım negatif, temaslıydım karantınada kaldım bende. Esımdede ateş çıktı gece . Gitti test verdı. Pozıtıf çıktı öksürügü çok sanırım ciğerlere inmiş. Halsızlık, iştah sorunu hıc bısey yemiyor sadece sıvı alıyo, elde uyuşma .ama Annesı de pozıtıf çıktı şekeri var o daha hafif atlatıyo ablasıda pozıtıf onda hıc bırsey yok en ağır eşim oldu yanı

Tese
Tesekkurler sizede. Bana bulasmadı ne hikmetse şükür ama test verdım negatif, temaslıydım karantınada kaldım bende. Esımdede ateş çıktı gece . Gitti test verdı. Pozıtıf çıktı öksürügü çok sanırım ciğerlere inmiş. Halsızlık, iştah sorunu hıc bısey yemiyor sadece sıvı alıyo, elde uyuşma .ama Annesı de pozıtıf çıktı şekeri var o daha hafif atlatıyo ablasıda pozıtıf onda hıc bırsey yok en ağır eşim oldu yanı
Inşallah en kısa sürede hepiniz atlatırsınız.
O kadar degisik bir virüs ki herkeste farkli belirtiler gösteriyor.
Bazen hic belirti vermezken bazen çok ağır geçirilebiliyor.
Viral miktar onemli diyorlar bu yüzden.

Inşallah en kısa sürede hepiniz atlatırsınız.
O kadar degisik bir virüs ki herkeste farkli belirtiler gösteriyor.
Bazen hic belirti vermezken bazen çok ağır geçirilebiliyor.
Viral miktar onemli diyorlar bu yüzden.
Amin inşallah dünyayı mahvetti. Umarım herkes sağlığına kavuşur bu kötü günler bıter

Kızlar günaydın
Teşekkürler.
Az önce haber sitesinde okudum. Temaslılarda karantina 10 güne inmiş. Hastalarda da 1 haftaya.

13 gün önce caddede arkadaşımla karşılaşıp, ayaküstü 10 dakika konuştuk. İkimizde maskeliydik. 10 gün önce mesaj attı covid oldum diye. Ben temaslı sayılmadım, açık hava, maske ve süre azlığından. Ama kendimi karantinaya soktum 14 gün. Yarın akşam bitireceğim. Abartı olabilir ama kendimi ve etrafımı güvende tutmak istedim. Bence anneniz biraz daha gözlemlesin kendini.

Karantinanın 10 güne inmesi bulastırıcılığın bittiği anlamına gelmiyor ki cok fazla 14.gundede tekrar pozitf olan gördüm

Back